Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

49310. Kajszi72 (válaszként erre: 49303. - 5e7dda63a2)
2020. jún. 10. 22:35

A Vagisan egy általános állapotjavító kence, nem csak a szex miatt fontos, hanem mert a hüvely nyálkahártyája egy védelmi vonal is a testünkben. Az elvékonyodott nyálkahártya nem bírja a strapát.

Ezért szexhez pluszban jó ha használsz sikosítót, ezekből van vízbázisú és szilikonos is, kinek ez, kinek az a jobb. Tényleg sokat segít és semmi szégyelni való nincs benne.

49309. Kajszi72 (válaszként erre: 49307. - Szil7)
2020. jún. 10. 22:25

Szia. Megmaradtak a petefészkek, nem jön az a banyakór olyan gyorsan... A szexbe vissza kell majd rázódni, fokozatosan, ésszel. Fejben dől el sok minden. Engedd el a méhed, köszönd meg neki a dolgos éveket és búcsúzz el tőle.

És érezd magad nagyon szerencsésnek, hogy 10 év endometriozist és mészárszéket megúsztál méhtestrák és egyéb szörnyűségek nélkül.

Napról napra jobban fogod érezni magad, visszatér az erőd, és szépen lassan rájössz, mert megéled, hogy mennyivel szebb és nagyobb a világ a vérzések és a fájdalmak nélkül. Sok türelmet és kalap kakit mindenhez!🌻

49308. Kajszi72 (válaszként erre: 49304. - Bizakodó)
2020. jún. 10. 22:12
A Norcolut hormon gyogyó, progeszteron van benne. A hormonális irányítást befolyásolja. Te vérzéscsillapítót szedsz, amit pont telibeszar a szervezeted, ha a progeszteron hiány nagyon erős.
49307. Szil7
2020. jún. 10. 22:04

Sziasztok,

43 éves vagyok 2 gyerekem van. Egy hete műtöttek, adeno és miomák miatt kellett kivenni a méhemet vm. endomezriózist találtak a hashártyán is. Eltávolították a petevezetéket és a méhnyakat is. Mire idáig eljutottam már kb. 10 éve küzdöttem már erős darabos vérzéssel, kismedence fájdalommal és súlyos vérszegénységgel. 2019. novemberben volt egy hysterscopia, amikor a szövettanból derült ki, hogy nem csupán miomáról van szó, hanem ez bizony adenomiózis. Szedtem fog.gátlót, de nagyon görcsöltem, majd zafrillát amitől folyamatosan véreztem, hol kicsit, hol pedig úgy ömlött,hogy nem tudtam dolgozni menni. Olyan fájdalmaim voltak, hogy többször a nőgyógyászati ügyeleten kötöttem ki. Fél év után mondtam a dokinak, hogy kezdjünk valamit mert ezt így nem bírom. Azt mondta, hogy nagyon beteg a méhem, nem reagál jól a hormonokra, nincs más, mint ki kell venni. Sokkolt a dolog, ezért elmentem még két másik orvoshoz is, akik szintén ezt javasolták, így el kellett fogadnom. Egy hete volt a műtét, túl vagyok rajta. Lelkileg megvisel, pedig úgy menetem be, hogy végre visszakaphatom az életem. Félek mi lesz, hogyan működik majd a szex, túl korán jön majd a menopauza stb.

49306. yallah2
2020. jún. 10. 21:12
Eddig tartott. Mint ahogy a macska is meghízik ivartalanítás után, engem is elért a súlygyarapodás. 4 évig büszkélkedtem itt is, hogy nem híztam, pedig de. Csak a ruháim lettek gonoszak, én nem álltam mérlegre. Egészen a múlt hétig. Ki akadtam. 5 kilót híztam suttyomban 1 év alatt. Be álltam a sorba a kolléganőim mellé. De 55 év az 55 év. Hüjjjjje karantén.
49305. Bizakodó (válaszként erre: 49300. - Yallah2)
2020. jún. 10. 18:53
Szóba se került,hogy baj lenne ha véreznék. Addig az Exacylt kell szednem, ennyit tudok.
49304. Bizakodó (válaszként erre: 49299. - Kajszi72)
2020. jún. 10. 18:51
Exacyl, kezd most csökkenni
49303. 5e7dda63a2
2020. jún. 10. 15:24
Vagyis állandóan kell-e használni, nem csak összebújáskor?
49302. 5e7dda63a2
2020. jún. 10. 15:22

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hozzátok, ha nagyon ritkán élek nemi életet, akkor is lehet vagy kell használni a Vagisan krémet?

48 eves vagyok, 5 éve műtöttek, mindent kivettek, nagyon száraz vagyok:(

Köszönöm ha válaszoltok.

49301. Klarissza71 (válaszként erre: 49299. - Kajszi72)
2020. jún. 10. 11:04
Én is Norcolutot szedtem be 6 dobozzal a műtétig szünet nélkül és nem is véreztem! Bizakodó kitartást neked igaz hosszú lesz még ezt az egy hetet kivárni a műtétig! :(
49300. yallah2 (válaszként erre: 49298. - Bizakodó)
2020. jún. 10. 10:47
Az este írtam hszt de valahogy leszállt. Írtam, hogy az injekció jól meg tudja fogni. És írtam én is a Norcolutot amivel tényleg jól lehet szüneteltetni a vérzést a műtétig. Remélem azóta lett valami megoldás! Jelentkezz ha tudsz!
49299. Kajszi72 (válaszként erre: 49298. - Bizakodó)
2020. jún. 9. 21:38
Remélem már jobb a helyzet! Nem írtak fel Norcolutot? Műtét előtt szokták zabáltatni a dokik, hogy biztosan ne legyen vérzés műtét idején. Mert ugye ott van a stressz is. 🌻
49298. Bizakodó
2020. jún. 9. 18:42
Na Én most nagyon elkeserestem,dél óta ömlik a vér,de olyan szinten,hogy nem tudok szinte a wc-ről leszállni. 2 Exacylt vettem be eddig,de mondja a dokim,hogy ha nem elég akkor itt a győri kórházba be kell menni valami nagyon erős vérzéscsillapító injekcióra meg infúzióra és reménykedjünk megúszom ,hogy vért is kapjak. Ha ez sem oldja meg akkor még itt gyorsan egy gyógykaparás kellene,mert jövő szerdán műtét.Nagyon el vagyok már keseredve és a műtét még ezután.
49297. yallah2 (válaszként erre: 49295. - Bizakodó)
2020. jún. 9. 14:08
Többen gondolják a dolgokat így, nem csak Te!
49296. yallah2 (válaszként erre: 49295. - Bizakodó)
2020. jún. 9. 14:06
Nem csak.
49295. Bizakodó (válaszként erre: 49283. - Yallah2)
2020. jún. 9. 11:34
Ezt Nekem szántad?
49294. Melcsi 75
2020. jún. 8. 22:04

Szia ALLEGRA!

Én már nem emlékszem, hogy milyen tüneteim voltak méheltávolítás után, de én 10 hétig emlékszem, hogy nyavajogtam... 8 hét után mentem vissza dolgozni, és volt hogy majdnem sírtam közben, mert fájt. Lehet, hogy Te is lassaban gyógyulsz. Mielőbbi nyógyulást kívánok neked!

49293. yallah2 (válaszként erre: 49290. - Allegria70)
2020. jún. 8. 21:05

Ilyenkor leesik a hormonszint. Magyarul nulla! És nem úgy hogy fokozatosan, hogy ding ding ding, hanem, hogy DÁNG!!!

A panaszaidat hüvelyszárazság okozhatja. A teljes méheltávolításon átesett nőknél pedig kialakulhat a hiperaktív hólyag szindróma. Sajnos magam is ezzel a szindrómával küzdök és már sokmindent kipróbáltam de asszem meg kell tanulnom vele együtt élni. Talán a hólyagtorna, de túlzásba vinni azt se szabad. Vigyázni kell, hogy ne fázzon a lábad, mert az még fokozza. A Hüvelyszárazság meg orvosolható Vagisan hüvelykrémmel. Idővel azért regenerálódik a hüvelyfal. Pl nekem a szexhez sokáig síkosító kellett. Na jó nincs túlzásba víve a szex, de lassan 8 hónapja azt veszem észre, hogy nincs rá szükség.

49292. Kajszi72 (válaszként erre: 49291. - Kajszi72)
2020. jún. 8. 20:12
Ó, még valami, ha összenövések és letapadások is voltak, akkor plusz hegekkel is küzd a szervezeted, lassúbb a gyógyulás és fájdalmasabb is, ezt itt az oldalon tapasztalták többen.
49291. Kajszi72 (válaszként erre: 49290. - Allegria70)
2020. jún. 8. 20:08

Csak egy gondolat, mert ugye doki nem vagyok, de ha idült problémáid voltak a hólyagoddal, vizelettartással, akkor ez a műtét, meg a velejárói, a katéter, kicsit visszavethetik a hólyagproblémákat. De ez bazi összetett urológiai dolog, sima fertőzést nem kezelnek elektrostimulációval. A doki biztosan elmondta, miért van rá szükség.

Így igazából két külön okból gyógyulgatsz, egyrészt a méheltávolítás, másrészt a hólyagprobléma.

Ha maradt a méhnyak és a petefészek, akkor lehet ciklusod van, mensizel és nem barnafolyásod van.

Egyszerű megkülönböztetni, a folyás büdös, a mensi nem.

De a legfontosabb, ha nem érzed jól magad, menj el dokihoz!

És egy ötlet, ha segíteni akarsz a testednek, főleg, ha hajlamos vagy a fertőzésekre, csökkentsd a szénhidrátbevitelt. Kalap kakit mindenhez! 🌻

49290. Allegria70
2020. jún. 8. 18:52

Sziasztok!

Több mint 3 hónapja laparoszkopos műtéten estem át, méheltávolitás petevezetékkel, szövettan eredmény, jó indulatú daganatok.Leimyomata,Adenomyosis

Petefészek ciszta, és letapadások,25 évvel ezelőtt császáros voltam

Amiért sor került erre a beavatkozásra, 7 évvel ezelőtt kezdödő megmagyarázhatatlan hasi és húgyhólyag fájdalom. Nőgyógyász-Urologus oda vissza.

Állandósult a hólyagfájdalom maródás, égő, pulzáló lüktető érzés,megannyi kezelés, antibiotikum, gyulladáscsökkentők.

Jelenleg is tabik szedése,és hólyag elektostimulációs kezelés.

Tapasztalt nők akiknek hasonló jellegű problémája volt vagy van, szívesen megosztaná azt megköszönném.

Már nagyon kellemetlen hogy ennyi idő telt el, és még mindig vannak problémáim, Nők számai mennek vissza 6 hét után dolgozni, én meg itt ragadtam.

Úgy gondolom, de javítsatok ki ha tévedek, ennyi idő után azért nem kellene már nagyon fájni a belső sebeknek.

Amit érzek az hogy sűrűn kell pisilni, és marja a hüvelyem, ami talán ettől is kellemetlenebb, azt érzem, millió tű szurkál belülről, és sokszor sugárzik a combba és derékba, állandó bizsergő érzés. Ha állok, megyek, viszonylag jó, ha ülők, fekszem,nagyon kellemetlen, és most már minden nap van barna folyásom. Orvosom szerint a belső varatok szépek, gyógyulnak. Azért nem értem ha minden rendben van mi ez a millió tűszurkálás érzés, minta az elevent szurná valami.

Jó lenne ötlet tapasztalat.

Ha kapok üzik azt megköszönöm.

Szép estét mindenkinek.

49289. Kajszi72 (válaszként erre: 49287. - Yallah2)
2020. jún. 8. 17:53
Lehet többször kéne Yallah, mert eü-s vagy és a veteránok egyike. Talán nagyobb súlya lenne a szavaidnak. ❤
49288. yallah2 (válaszként erre: 49286. - Tim70)
2020. jún. 8. 17:22
Igen! Te is! ♥️♥️♥️♥️
49287. yallah2 (válaszként erre: 49285. - Kajszi72)
2020. jún. 8. 17:22
Kajszi! Te nagyon bölcsen el tudod igazítani itt a jó élet. A humorodról nem is beszélve. Olykor nagyon röhögök. Továbbra is tedd ezt. ♥️♥️♥️Néha azé meg kell szólaljak én is. 😎
49286. Tim70 (válaszként erre: 49285. - Kajszi72)
2020. jún. 8. 16:37
Szintén zenész, tényleg 😂 a türelem a legtöbbször leírt szó...💖
49285. Kajszi72 (válaszként erre: 49283. - Yallah2)
2020. jún. 8. 13:47

❤ Vártalak... 😁

Biztos vagyok benne, hogy az itt töltött két év alatt a türelem szót írtam le a legtöbbször, leszámítva a bévelőket és a kötőszavakat.😂

49284. Klarissza71 (válaszként erre: 49283. - Yallah2)
2020. jún. 8. 13:12

Igazad van engem 4 én műtöttek és persze 6 án haza engedtek és hozzá fogtam mosni nem sokat csak két pizsamát de nem kellemes és nem szabad hajolni se emelni már betartom csak akkor hajlok le ha nincs más választásom na meg a mosakodásnál muszáj mert ugye a lábam meg kell törölni de mivel még nem fürödhetek és zuhanyzás is kizárt a sebek miatt a hasamon így szivaccsal mosakodom le hát mit mondjak kész kihívás és fárasztó!

Enni se mindegy menyit eszek ha picivel többet eszek akkor bizony a has az jelzi reggeli ebéd negyede a normál adagnak estére pedig étrend kiegészítő vitamin shaket iszom!

Üdv szép napot mindenkinek!

49283. yallah2
2020. jún. 8. 11:20

Lányok! Nem akarok arcoskodni, de akik még előtte álltok, ne úgy gondoljátok már a műtét utáni állapotra, mintha fodrászhoz mennétek! Nem az van, hogy vágott vagy épp szúrt hassal hazamégy és aló mars nekiesel a házimunkának!!!! Ez egy MŰTÉT!!!!! Át vannak vágva szúrva izmok idegek erek nemcsak a bőr!

Nem az van hogy megcsinálták oszt szaladunk tovább! Az ég szerelmére! A nagytakarítást csináld meg műtét előtt! Utána 2-3 hétig kíméld magad! Nem akkor kell pikkpakk ragyogni a lakásnak. Békélj meg azzal hogy ezt más is meg tudja csinálni bármily hihetetlen!

Nem győzöm betegeimet is visszafogni a kórházban mikor műtét után már menne világgá. Mer miazneki? Aztán ott sír hogy fáj a feje hány meg szédül meg gyenge meg fáj....

Mindennek eljön az ideje!!!! Mindenki visszakapja az erejét a teljesítőképességét. De idő kell hozza!!!!

Persze ez csak jó tanács! Nem muszáj meghallgatni. Csak nehogy aztán eszedbe jussak. 😁😁😁😁😁

4 éves veter@n hasi műtétes.

49282. Bizakodó (válaszként erre: 49280. - Kriszti1981)
2020. jún. 7. 18:09
Amúgy nem győri vagyok csak 2001-ben költöztünk ide Szegedről
49281. Klarissza71 (válaszként erre: 49279. - Kajszi72)
2020. jún. 7. 17:27
Igyekszem visszafogni magam,főznöm se sokat kell mert a rokonság ellát kajával és amikor itthon van a fiam ő is rám szól!! Köszönöm ! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook