Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Ági!
Az én dokim is diszkótáskának hívta a drénzacskómat és én is ajándéktasakban tartottam.
Én viszont kiskutyának hívtam, mert mindig sétáltatni kellett vinnem. Azt az utasítást kaptam a dokitól, hogy rengeteg séta-séta. Rendesen árkot tapostam a folyosón.
Akik most készülődnek a műtétre vigyenek, nedves popsitörlőt, fertőtlenítő kendőt, sok wc-papírt és nekem életmentő volt a ropi (hagyományos régi fajta).
Mindenkinek jobbulást!!!
Jó estét Mindenkinek :)
Ma voltam varratszedésen. Nem tudom Ti hogyan voltatok vele, nekem az egészben talán ez volt a legrosszabb:( Iszonyúan fájt. Nem tudtam eljönni a rendelőből, le kellett ülnöm kipihenni magam. Mintha az ollóval a hasamba csipkedett volna :(
DE, érheti víz a hegeket! Zuhanyoztam végre 1 felvonásban! :D Valami határtalan érzés volt :) Be se kellene már ragasztani, viszont olyan érzékenyek, hogy ragtapasszal lefedtem a kis "karmolásokat".
Era1974, nincs véletlen bioptron lámpád? Azzal biztos nem ártasz a hegeknek:)
További szép estét Mindannyiótoknak: Csinszka
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy van-e olyan köztetek, akinek hüvelyi úton távolították el a méhét? Nekem ezt a módját javasolta a nőgyógyászom, és szeretném nagyjából tudni, hogy mire számítsak.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Erika szerintem se kend most rá a sebedre amit frissen kinyomsz a növényből. Más egy pici seb vagy enyhe égés, mint egy műtéti heg a hasadon. Vannak jó sebkezelő gélek direkt erre: Contratubex, és Curiosa , én az elsőt használtam ,gyönyörű a vágás, egy halvány fehér vonal lett május óta belőle. Elég a kisebb tubus bármilyet választasz is.
Előző hsz.-aidban olvastam a fürdés 10 napos tilalmáról, és csodálkoztam , hogy mennyire más mindenhol a szokás. Nekem műtét hajnalán már magamtól kellett volna kimennem a csaphoz, alulról is megmosdani az őrzőben. Ehelyett a négy lépésre lévő kézmosócsapban csak az arcomat tudtam , de az is jólesett. Másnap este már magam zuhanyoztam a kórteremben,a drénzacskóval együtt,amit viccesen csak diszkótáskának hívtunk:)Ezt beleraktam egy rózsaszín papír ajándéktasakba és a karomon vittem amikor fent voltam, a szobatársaim mindig mosolyogtak rajta. A nővérek este, meg reggel a vizit előtt átkötötték a sebet. A varratszedésnél az orvosom azt mondta, hogy otthon már be se kössem tapasszal a nagy sebet, csak a drén helyét, ami kicsit nehezebben gyógyult be. Naponta többször végigkenegettem a sebkezelővel a sebet, és a mamabugyit jól felhúztam tüdőig:))
Fura így visszagondolni, olyan régen volt már:) Meglásd elmúlik a karácsony, és neked is szép halványabb csík lesz.
Szurkolunk neked is Hóangyalka, de ígérd meg hogy addig semmilyen csapadékot nem szórsz ránk:)))
A mamibugyik a legjobb társaink ilyenkor, jótékonyan melegen tartják a meggyötört hasat, derekat,és nem engedik , hogy a sebhez hozzádörzsölődjön a zipzár, vagy a gomb. Nem a szexi megjelenés kellékei, de meglátod milyen hamar eljön az is, hogy már azon gondolkodj:)))
Menni fog minden , meglátod:) Szépen felkészülsz az itt olvasottak segítségével,megnyugszol, hogy már mindent tudsz, és akkor már semmi sem tarthat vissza 18-án!
Így lesz, kitartás!
Sziasztok Lányok :)Ma voltam kardiológusnál, kaptam újabb gyógyszereket, majd irány ismét az anesztes, és ha minden rendben lesz, december 18-án lesz a műtét. Most már csak a vérnyomásommnak kell addig rendeződnie :)
Hóangyal szorítok!!!!! :)
Köszi,csak eszembe jutott,végül is holnap mennem kell a szövettanért,ideadja a dokim,és akkor majd megkérdem tőle mit ajanlj.
Nyuszi72 köszönöm:-)
Sziasztok!
Bittike nagyon szorítok!!! Hidd el minden rendben lesz!
Era1974 ez nagyon jó hír!!! Olyan érdekes, hogy így ismeretlenül is mennyire tudunk örülni a másik örömének, jó eredményeinek! Kívánom, hogy a prof. is csak jókat mondjon, és a boldogságtól 2X gyorsabban fogsz gyógyulni.
Ha kinézek az ablakon pocsék időt látok, de ennek ellenére én kívánok mindenkinek szép napot és gyors gyógyulást!
Szia!
Örülök a jó hírnek!!!:)
Köszi szépen Ági, igyekszem :)
Ember még nem készült úgy vérnyomásmérésre és ekg-ra, mint a holnapira én. Rendben kell lennie mindennek :)
Bizony, az lenne az igazi ajándék :))
Bocsi, elnéztem ,tényleg azt írtad, hogy telefonon beszéltek az orvosoddal. Úgy legyen , hogy ne kelljen semmi kezelés, csak erre gondolj!! Nagyon szuper, hogy nincs a nyirokcsomókban semmi!!
Nekem más típusú volt a bibi,de a nyirokcsomóim egyelőre épek ezért tudom , hogy ez mekkora megkönnyebbülés!
A lényeg az, hogy akkor is menni kell ezután kontrollvizsgálatokra ha nincs semmi panaszod!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?