Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben fórum

Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)

59. gerna (válaszként erre: 58. - 2ab728965c)
2007. szept. 16. 09:36
Erről G.A. nyilatkozata sem szól konkréten, csak: "mindent megtettünk", "nem értjük"... a rendőrségi nyilatkozat csak 1 engedély nélküli bábáról szól. Amúgy 35 éves nő 4 nap túlhordással, megérdemel legalább 1 szülészt a helyszínen.
58. 2ab728965c (válaszként erre: 56. - Gerna)
2007. szept. 16. 09:33

Igazad van, erről nem szól a fáma.

Igazság szerint nagyon fontos lenne tudni, hogy mi is zajlott pontosan és ki vezette azt a szülést.

Én átsiklottam eme tény felett,automatikusan úgy értelmeztem hogy Geréb Doktornőnél történt az eset.

57. 2ab728965c (válaszként erre: 55. - 0c97fbb607)
2007. szept. 16. 09:27

Igen Myly, csakhogy Geréb dr-nő eddig levezetett 3000 körüli otthon szüléséből bármi gond volt, az óriási botrányt kavart és erről beszélt mindenki, de amit a kórházban "elfusiznak" a jóságos dr. Urak, arról általában mélységes csönd van.

Így aztán persze hogy egyértelmű, ki a "fekete bárány". :(

56. gerna
2007. szept. 16. 09:26
Most akkor ott volt Geréb Ágnes (vagy más szülészdoktor) ennél a tegnapi szülésnél, vagy nem? a közreadott cikk(ek)ből úgy tűnik: nem. És ez itt a ciki.
55. 0c97fbb607 (válaszként erre: 54. - 0c97fbb607)
2007. szept. 16. 09:15
Mielőtt nekem esik bárki is ,csak azt mondom,hogy itt is ott is bekövetkeznek tragédiák,semmire nincs garancia.
54. 0c97fbb607 (válaszként erre: 52. - 2ab728965c)
2007. szept. 16. 09:10

Az alsóban,az ofő egyszer zokogva ment ki,mi nem tudtuk mi történt.Akórházban szült a lánya és elvérzett.Egészséges kismama volt,csak épp leszarták!

Igaza van Fáninak,semmivel nem biztonságosabb.

53. Audrey40 (válaszként erre: 51. - Fe20557d00)
2007. szept. 16. 09:09
Nekem ugyanez a véleményem.
2007. szept. 16. 09:03

Elolvastam végig a fórumot, továbba ismerem személyesen Geréb Ágnest meg magát az otthon szülést ,sőt volt szerencsém látni is egy ilyent évekkel ezelőtt .

Szabályozásra mindenképpen szükség van, az biztos, mert nem minden szülést lehet otthonra bevállalni. DE, és itt jön a lényeg: higgyétek el, hogy otthon sokkal jobban figyelnek Rátok,Ági és a dúlák is, és ami nagyon fontos CSAK RÁTOK figyelnek!!! így aztán ott a lepényi szakban sem történik meg olyan mint ami velem történt anno a kórházban: félretoltak egy folyosó végére, ahol olyan intenzív vérzésem lett, hogy majdnem belehaltam.

KÓRHÁZBAN TÖRTÉNT, ismétlem, és nem itthon!!!!!

Ha mindez itthon történik, akkor tutira azt hörgi mindenki, ja persze, a rohadt felelőtlen anyája, miért nem vonult be a jó kis biztonságos intézménybe!

Így bezzeg semmi se történt, még csak azt se mondta senki hogy bocsika. Kapkodtak-csapkodtak,ki akarták kapni a méhemet, végül nem kellett, mert nagy nehezen csak sikerült visszahozniuk.

Szóval ilyen is van, csak hogy ne higgye s hirdesse mindenki azt, hogy egy kórházban biztonságban tudhatod magad és a gyermeked.

2007. szept. 16. 08:47

Egyszerűen olyan érthetetlen számomra még mindig...most ez után az eset után meg végképp!

Ha tegyük fel valaki otthon szül és tragédiával végződik,örökké ott marad hogy ha a kórházban lettek volna élhetne...stb.

De ha valaki kórházban szül és tegyük fel tragédiával végződik,nem az jut az eszébe az anyának,hogy ha otthon szülök...még élne.Mert a kórházban ott van a "mindent megtettünk",míg az otthon szülésnél képtelenség mindent megtenni komplikáció esetén,ami nagyobb százalékban veszélyeztetei a babus életét.

2007. szept. 16. 08:38

"Geréb Ágnes a honlapon nyilvánosságra hozott nyilatkozatában beszámol arról, hogy a klinikai gyakorlatban is többször előfordult hasonló eset, külföldön otthonszülés során is előfordult már ilyen, de itthon eddig még nem. " index.hu

Eszerint ez az első ilyen eset kis hazánkban.

49. LoLiNa
2007. szept. 16. 07:31
de még mindig biztonságosabb ott, ahol van orvos és műtő!!!!
48. b8669bde37 (válaszként erre: 47. - LoLiNa)
2007. szept. 16. 07:18

Horváth Ágnes -kedvencem:( -januártól még támogatná is. Csak minél kevesenbbet kelljen a szülőanyára költeni és több maradjon az ő zsebükben. Persze úgy könnyű, hogy soha nem próbálta még. De szerintem, ha egyszer talán babája lesz vmi drága magán klinikán szüli meg. Van miből.

Én januárban szülők, de még a dokim sem tudja milyen körülmények között. egyáltalán lesz ágy? Lesz orvos?

47. LoLiNa
2007. szept. 16. 07:12
Mért kell kockátatni a baba életét ez anyuka kényelméért? nem lehet kibírni azt a 3 vagy 4 napot a kórházba?? nevetséges... akinek saját maga kényelme az első, az minek is akar gyereket???? önzőség alapból, és mellesleg rámehet az anya is , meg a baba is... én betiltanám az egészet.........
46. petrikek (válaszként erre: 22. - Fe20557d00)
2007. szept. 16. 06:17
De hát akkor ez mégsem "otthonszülés", hanem "otthonbanszülés". Így még annyi értelme sem volt.
45. Donyta
2007. szept. 16. 04:57
Angliában egyszerübb megoldást találtak erre! A szülés kórházban zajlik, de ha komplikáció mentes volt a szülés, másnap hazamehetnek a babával. Itt is meglehetne oldani, de a kórházat egy nap bentlétért nem támogatják.
44. contu
2007. szept. 16. 02:37

Most találtam ezt az érdekes levelezést, melyet Geréb Ágnes folytatott egy szülészorvossal:

[link]

2007. szept. 16. 01:45
10 hónapja szültem és mi tagadás, ami fáj az fáj, de persze megéri. 17 hosszú óra volt, kisebb komplikációkkal. De azért van az orvos, a kórház, hogy segitségére legyen a szülő nőnek és ellássa az újszülöttet. Komplikáció esetén, ha netán valami vézetes történne lehet másokat hibáztatni, de az elveszített kis életet pótolni nem lehet!!!
42. contu
2007. szept. 16. 01:42

Idézet az origóról: "Nevetséges az otthonszülés! Egy csecsemő élethez való joga sokkal előrébb való az anya kényelmi szempontjainál, "

Ezzel mélységesen egyetértek.

41. contu (válaszként erre: 39. - Dee7182d35)
2007. szept. 16. 01:37
Ott még nem derült ki a végkifejlet. Valahol itt olvvastam, hogy pár hónap múlva meghalt.
40. gerna
2007. szept. 16. 00:47
39. dee7182d35 (válaszként erre: 38. - Contu)
2007. szept. 15. 22:05
Ezt én is olvastam,de nem tudtam,hogy meghalt a bébi.
38. contu (válaszként erre: 33. - Dee7182d35)
2007. szept. 15. 22:04
A saját honlapján olvastam, hogy ikerterhességet is bevállalt. Az egyik gyereknél problémák adódtak, és pár hónap múlva meghalt.
37. benvik (válaszként erre: 36. - Fe20557d00)
2007. szept. 15. 22:01
Hát igen. Nekem is normál szülésem volt. A baba keze a feje mellett volt, és ezért teljesen végigrepedtem. Az orvos másfél órán át foltozott. Egy ilyet előre soha nem lehet tudni. Ha mindez otthon történik, akkor mire kijön a mentő, összeszednek a vértócsából, bevisznek, addigra vagy összeszedek egy remek fertőzést vagy elvérzek. Arról nem is beszélve, hogy a lepény egy része bentmaradt, ezért még egy akciós kaparást is nyertem. Soha nem merném kockára tenni a baba vagy a saját életemet, mert otthon akarok szülni. Nyílván nem kellemes a kórház, de biztonságosabb, ha valami baj történne.
2007. szept. 15. 21:22
Az én barátném akiről írtam már, hogy szülésznő...(talán a másik topkiban,ahol ugyanez a téma) mondta példaként azt hogy egy elhúzódó kitolási szakasz(amit előre senki nem tudhat) után a szülések 10 százalékánál az anyánál rohamos vérzés kezdődik ilyenkor altatás kikaparás bekaparás varrás stb sorolta a szakszavakat...amit azonnal kell mert elvérzik a beteg és meghal.Ezt ugyan mondja már meg nekem valaki hogy lehet szabályozni??
35. daroki (válaszként erre: 33. - Dee7182d35)
2007. szept. 15. 21:17
Biztosan lesz majd hamarosan,mert most nagyon napirenden van ez a táma,egyre többet foglalkoznak vele.Ilyenkor azért szoktak történni mindenféle rendeletek,szabályzatok,stb...
34. daroki
2007. szept. 15. 21:15

Jelenleg az inforádio híreit olvasom.Itt azt írják,hogy összeállítják azokat a tényezőket amik szakmailag elfogadhatatlanok,veszélyesek.Amit az előbb kihagytam az a császármetszés esélye,az ikerterhessék,illetve ha az édesanya beteg.

Az egész otthonszülést szigorú feltételekhez akarják kötni.

33. dee7182d35 (válaszként erre: 32. - Daroki)
2007. szept. 15. 21:11
Azt hittem van konkrétan valami ebben a témában.De én ugy tudtam,hogy ilyen problémásnak tűnő esetekben volt,hogy maga Geréb Ági ajánlotta akórházat.Én úgy tudtam Ő sem vállal be mindent.
32. daroki (válaszként erre: 27. - Dee7182d35)
2007. szept. 15. 21:08

Részleteket nem tudok én sem,csak olvasgatom mindig az újabb és újabb híreket.Most az van napirenden,hogy a 35 év feletti nők,azok a kismamák akiknek várhatóan kis vagy nagy születési súllyal születnek,fenn áll a téraránytalanság veszélye,szóval nekik majd nem ajánlott az otthonszülés.Lehet,hogy nem tiltják be,de épeszű orvos sem lesz aki kimegy majd egy ilyen esethez.

Sztem egészen más dolog,ha hirtelen történik egy szülés,és megint más,ha a szülő nő az elejétől kezdve ezt tervezi.

Amikor én szültem még 95-ben akkor is behoztak egy nőt aki otthon szült,de szerencsére minden simán lezajlott.3.babája volt,és érdekes módon mind3-at otthon szülte,az ő állítása szerint már nem volt idő a kórházba elindulni.

31. dee7182d35 (válaszként erre: 30. - Gerna)
2007. szept. 15. 21:07
Itt van olyasmi szabályzat,hogy ki nem szülhet otthon?Épp olvasgatom,de nem találok ilyet.Nem vagyok figyelmes?
30. gerna (válaszként erre: 28. - Dee7182d35)
2007. szept. 15. 21:04

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook