Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
DODICA!
Igazad van abban, hogy kell lennie más alternatívának is. De amíg nem bitosítottak a feltételek, addig nem szabadna engedni. Én csak akkor engedélyezném ha ugyanolyan feltételek lennének , mint a kórházban!
Tudom, hogy aki ezt a módot választja, az a legjobbat szeretné a babának és magának is, és nyilván Geréb Ági a lehető legjobbat szeretné és abban is biztos vagyok, hogy nagyon jó szakember, de az orvos megfelelő felszerelés nélkül félkezű ember ezt értsd meg!
"Ha ez az egész a korházban történik,az anyukát nem öli meg a lelkiismeret,mert ő mindent megtett...De igy?"
Tökéletesen fogalmaztál és szerintem sincs joga dönteni, csak a saját nevében!!!!!
Nekem sajnos értelmetlen ennek a csöpp kis babának a halála. Maximum arra lesz jó, hogy valamiféle szabályozás indul el. De ezért egy babának meg kellett halnia?
Így??? Honnan veszed, hogy megöli a lelkiismeret??
És igenis válasszon! Más országban is adott rá a lehetőség, s senkinek semmi baja vele!
És akkor ugye az ő szava szent.... :))
Mihez nincs engedélye? Úgy mégis...
:)))
Istenem, mi lenne, ha nem kötnél bele minden hozzászólásomba? Pláne úgy, hogy:
- nem általánosítok. Véleményt nyílvánítok.
- sose mondtam, hogy minden komplikációnak az orvos az oka, azt viszont igen, hogy az esetek többségében ők kreálják a problémákat. Rossz szándékot nem feltételezek. ;)
- sose agitálok a kórházi szülés ellen. Viszont hirdetem a választás szabadságát.
Reggel mondta egy jogász a TV-ben aki szülész is, hogy Gerébnek még mindig ninics engedélye, a nőnek pedig 26 hetes kora után,nics döntési joga. Nem ő dönt,mi legyen a magzattal.
Nem csodálkoznék, ha őt is felelőségre vonnák.
sajnálom mindkettőt.
Ezt nem tudhatjuk. Már akkor is hasonló állapotban lehetett a baba, mikor kihívták a mentőt.
Egyébként én is sajnálom az anyát, mégha kicsit felelőtlennek tartom is. Szörnyű lehet most neki!:(
DODICA-nak igaza van abban, hogy a körházban már tényleg könnyebben tudták mozgatni, talán ezért tudták kiszabadítani.
Legjobban az anyukát sajnálom, nagyon nehéz lehet neki most!!!!!
"Már megbocsáss, a tények nem téged igazolnak, ill. csakis a te esetedet!! Nem mindegy. Egy eset alapján nem lehet általánosítani."
Szerintem Te pont ezt csinálod a saját esetedből kiindulva: pl. eldöntötted, hogy minden komplikáció a felesleges orvosi beavatkozások miatt van.
Huh, a gyerek túléli, ha a kilógó fejét visszanyomják a medencén keresztül, persze forgatva?
Nekem ez hihetetlen megoldásnak tűnik....
Vegyél azért ehhez még két tényt:
- egy alélt testet megmozgatni más, mint egy élőt
- a kórházba szállítás (zötykölődés) során elmozdulhatott a beakadt váll
Szóval nem voltunk ott, ne ítéljünk. ;)
Szia!
Bár nem vagyok orvos, de ma reggel az egyik tv-ben pont arról beszélt az egyik szülés orvos, hogy legvégső esetben, ha elakad a bab válla és semmilyen fogással sem tudják beigazítani, akkor legeslegvégső esetben a fejét visszatolják és elvégzik az anyán a császárt. Ezt nem én mondom hanem egy szülés orvos. Tehát amíg még ott marad csak egy pici szalmaszál, hogy meg lehetett volna menteni, addig nagyon tud fájni, hogy mégis elveszítette az ember!
Ebben igazad van, de hidd el bármennyire jól felkészült egy otthonszülés - lásd ezt az esetet, ahol biztos, hogy mindenben a legjobban felkészültek - akkor is adódhatnak bele nem kalkulált dolgok és , hogy őszinte legyek engem aggasztana, hogy esetleg azért történik haláleset, mert nem volt még kéznél 2 orvos, aki pl. ilyen esetben segítene egy kórházban.
Szóval a "lehet, hogy el lehetett volna kerülni ha kórházban szül" mondat elég nyomasztó, az ember úgy érzi nem tett meg mindent.
De mondom nem vagyok a "háborítatlan szülés" ellen, csak azt gondolom nincsenek meg a feltételek hozzá.
:))
Erre írtam, mennyire egetverő volt a különbség a közel egy súlyú gyerekeim közt.
4780 grammal kórházban 6 óra kitolás, 4750 grammal otthon cakli-pakli fél óra. Ja, a 3. baba kerek 4 kilóval jött. :))
Már megbocsáss, a tények nem téged igazolnak, ill. csakis a te esetedet!! Nem mindegy. Egy eset alapján nem lehet általánosítani.
Muszáj most is, már megint HANGSÚLYOZNI, hogy csakis komplikációmentesnek ígérkező szülések tervezhetők otthonra. Teljesen egyértelmű, hogy pl. a te eseted, a méhszájat fedő placenta császármetszést indukál. Ebben az esetben szerinted lenne olyan, aki otthon akarna szülni??????? Hát azért túlzás ezt feltételezni akármelyik nőtársunkról!! Senki se akar a gyerekének rosszat! S attól még, hogy valaki otthon szeretne szülni, bemegy a kórházba, ha a várandóssága alatt bármi erre indokot szolgáltató dolog kiderül.