Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
Ez a fórum átka,az ember nem tudja pontosan visszaadni mire gondol és félre érthető.
Szóval látok sok-sok gyereket,akik csak vegetálnak,ágyban fekszenek és csak gépek segítségével tartják őket életben,miért?Mert az anyjuk nem bírja elengedni őket.Igenis önző és önös érdekből felhasználva a tudományt,a saját érdekébe,nem a gyerekébe.
Sokszor ez már születéskor kiderül és onnantól kezdve kényszerítik ilyen életre,a piciket.
Én halálos beteg gyerekekre gondolok,akiket a tudomány tart életbe,és az önzőség.
Szóval neked csak a biogyermek felel meg.
Családtagjaid is osztják véleményedet? például a gyerekek apja?
Miről beszélsz? Te írtál műtétet és újraélsztést én nem forgattam ki a szavaid. Sőt azt is, hogy nem mennél hosszab időre kórházba ha probléma lenne a terhességgel. Akkor mit értesz ez alatt?
"Az inkubátor nem egyenlő egy műtéttel,vagy szívátültetéssel,pár hetesen,vagy számodra egy kutya?" És ez mit jelent? Inkubátor mehet, de pl. szívműtét pár hhetesen nem? Amúgy szerintem szívátültetést nem nagyon csinálnak ilyen picin, bár láttam egy filmet amiben Amerikában csináltak.
"Ha Te vagy beteg, gyenge, vagy szorulsz műtétre akkor abba sem egyezel bele??? Inkább meghalsz othhon, mert úgy természetes, ugye???"
Pontosan.
Ha halálos beteg vagyok,akkor nem kívánom az utolsó hónapjaimat a kórházba tölteni,csakhogy 4-5 hónappal meghosszabbítsák az életemet.
Viszont ha van egy bütyköm azt leműttetem ,ha zavar.
Ne forgasd ki a szavaimat.
Az inkubátor nem egyenlő egy műtéttel,vagy szívátültetéssel,pár hetesen,vagy számodra egy kutya?
Te nem vagy normális...
Ki vagy Te, hogy megtagadd egy gyerektől az esélyt az életre???
Ha Te vagy beteg, gyenge, vagy szorulsz műtétre akkor abba sem egyezel bele??? Inkább meghalsz othhon, mert úgy természetes, ugye???
Szerencse, hogy életmentő beavatkozások, életmentő műtét és egy újszülött újraélesztése kérdésében senki nem veszi figyelembe az ilyen véleményt...
Reménykedj, hogy sosem leszel olyan helyzetben, amikor a gyerekeid élete a tét...
Neked fogalmad sincs, miről beszélsz... az én lányom pl. újraélesztett volt. Akkor szerinted neki nem kellene élnie, mert "selejt"??? Nézd meg a fotóit, aztán gondolkozz!!!
Melyik mondatomban olvastad azt ,hogy megölném a gyerekemet,ha gyengécskének,vagy betegnek tűnne?
Én nem ezt írtam,hanem azt ,hogy eszembe sem jutna szétcincálni és olyan életre kényszeríteni,amire önmagában nem képes.Azért ez különbség.
Nem a levegőbe beszélek,hanem meggyőződésből.
Ugyan a kórházban szültem mind a három gyermekemet,az alant említett okból,de mindegyiknél úgy gondoltam,hogy rábízom a testemre és a természetre a többit,és nem az orvosokra.
Ha veszélyeztetett terhes lettem volna ,nem mentem volna hónapokra kórházba,ha bármi baja lett volna a gyermekemnek ami újraélesztést ,műtétet igényelt volna,nem egyezem bele.
Lehet gonosznak nevezni ,de én így gondolom.
...hááát, itt +int nem osztom a véleményed...
Az orvostudomány bizony fantasztikus dolog, gondolkozz el rajta, mennyi mindent feltaláltak már, sőt mennyi minden lehet amiről nem is tudunk (üzlet, avagy politika miatt)
Az +, hogy most milyen beteg a nép, és mennyi az "élettartama" annyi mindentől függ - gének, életmód, szerencse, no + ... kire, hogy tekint le fentről a "NAGY Ő".
Rosszúl fogalmaztam.Az alkoholista stb embereknek is születhetnek egészséges gyermekeik.
A többi amikről beszélsz gyógyítható betegségek,amik az anya életmódjából erednek,nem fejlődési rendellenességek.
Tudok róluk ,úgyhogy ha megkérhetlek ne személyeskedj,ha nem tudsz normálisan vitázni,akkor inkább ne írj semmit.
Tudod én úgy gondolom ,hogy a mai világban annyira beletették a félsz ,a rettegést mindenki fülébe,hogy egyszerűen már nem bíznak önmagukban a nők.Persze nem csak a szülésről beszélek,hanem sok mindenről.
Csak azért mert ezt az amúgy természetes folyamatot is kézben akarják tartani és üzlet ez is ,mint az egész egészség ügy.
Nekem bőven elég bizonyíték ,ha már a statisztikákról beszélsz,akkor a betegségek növekvő formája és száma.
Mégis akkor ,hogy lehetne azt mondani,hogy az orvostudomány micsoda fantasztikus dolog ?
Statisztikailag meg lehetne nézni,hogy abból a sok emberből akik megélték a felnőtt kort, mennyi volt egészséges régen és most.Én az előbbire tippelnék.
Arányaiban nézve ,én a
"A magzat olyan védelem alatt áll, hogy még az egészségtelenül élő, drogos, alkoholista, dohányosoknak is egészséges gyerekük születik,"
Jézus Mária, Te tényleg ennyire tudatlan és buta vagy?
Arról hallottál, hogy a dohányzástól kissúllyal születnek, méhen belül sorvadtnak hívják őket.
A magzati alkohol szindróma gondolom szintén ismeretlen. A várandósság alatti alkohol fogyasztás okozta testi és szellemi fejlődési rendellenesség.
És gondolom te még arról sem hallottál, hogy a drogos anya újszülöttje szintén drogos, akit megpróbálnak születése után leszoktatni.
Ha valamiről ilyen keveset tudsz, akkor arra ne legyél ennyire büszke, hogy még hangoztatod is. Szégyen, ahelyett, hogy itt vitatkozol, inkább olvass utána a dolgoknak.
Lehet ,hogy egyszerű,de így van.
A magzat olyan védelem alatt áll,hogy még az egészségtelenül élő,drogos,alkoholista,dohányosoknak is egészséges gyerekük születik,Szóval igazad van nem ez a mérvadó,hanem a gének,az ellen meg pár vitaminbogyóval,meg más külső orvossággal,nem lehet segíteni.És igen én ölbe tett kézzel vártam a csodát,jobban mondva semmit nem változtattam az életemen,nem szedtem be semmilyen vitamint,és a kötelező vizsgálatokon kívül semmi máson nem voltam,mert nem éreztem szükségét.
Sziasztok!
Már egy hasonló fórumon leírtam a véleményem az otthonszülésről!
De mindig annyira felbosszant amikor látom, hogy erről megy a vita!
Kezdem ott, hogy én abszolút elitélem az otthonszülést! Nem tudom miért vannak az emberek annyira beremegve, azért hogy a kórház olyan rideg, meg prűd, na ez volt az ami engem legkevésbé érdekelt!
Na de nem is az a fontos, hogy én erről mit gondolok, én nem fogok veszekedni ezen senkivel, amit elszertnék mondani, hogy ne veszekedjetek ezen, mert mindannyian különbözőek vagyunk és aki elhatározta, hogy otthon fog szülni, annak mondhatsz kígyót, békát, akkor sem fogod tőle eltántorítani! Csak úgy megjegyezném, azért a kórházba nem egy ember van, még mindig nagyobbak a lehetőségek, mint otthon ha bármi történik! Én szülésznő leszek ha minden jól megy, de soha nem mernék akkorát kockáztatni, hisz más életével játszani könnyű, de azért ez az otthonszülősdi hatalmas felelőséggel jár bárhogy is nézzük! Mint már máshol is leírtam, hogy én nem lennék képes tükörbe nézni ha az én hibámból történne otthonszülés közbe valami! A lelkiismeretem nem vinne rá, hogy levezessek egy szülést, csak azért, mert a kismama nem érzi jól magát a kórházi légkörben!Amikor én szültem, nekem a gyerekem volt az első szempont, hogy neki mi a legjobb és nem az, hogy saját komfort igényem kilegyen elégítve!
Nem akarok bántani senki!
Mindenki bárhogy is dönt, szíve joga hozzá és komlikáció mentes szülést kívánok mindekinek, akár otthon, akár kórházban!
"ilyen rendellenességgel, halálos betegségekkel, hány gyereknek és családnak kell együtt élnie?"
...erre nem válaszoltál.
A statisztikák miatt mentenek meg szinte életképtelen emberkéket is,csak ,hogy jobb legyen a halálozási ráta.