Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megcsalt a férjem, én megbocsátottam, nem válunk, de lehetünk ezután boldogok? fórum

Megcsalt a férjem, én megbocsátottam, nem válunk, de lehetünk ezután boldogok? (beszélgetés)

2009. okt. 8. 09:18
Ismerek olyan párt, akik a gyerekek és az anyagiak miatt maradtak együtt. Még most is együtt élnek, pedig a gyerekek már kirepültek. DE NEM AZÉRT MERT BOLDOGOK! Azért mert megszokták egymást. A férfi hazaad pénzt, a nő pedig vezeti a háztartást. Ez mindkettőnek kényelmes, de NEM BOLDOGOK!
63. 021a029148 (válaszként erre: 61. - 900359ee3d)
2009. okt. 8. 08:58
Csak az általunk megélt sérelmek sem egyformák. Van amit az ember könnyen elfogad, van amit nehezen, de még elfogad és van amikor olyan csorba esik a lelkünkön, amit már nem tudunk elfogadni, elnézni, megbocsátani. Ez nagyban a mi személyiségünkön múlik, hisz nem vagyunk egyformák. Ami az egyiknek még belefér, az másnak nem biztos. Ezért is nehéz tanácsot adni.
62. ac3869c9a6 (válaszként erre: 61. - 900359ee3d)
2009. okt. 8. 08:49
pontosan
2009. okt. 8. 08:46

Egy másik portáéról, válás utánra:

Nem szabad elsiklanunk amellett, hogy attól, hogy kudarc ért a házasságunkban, még megtalálhatjuk a boldogságot. Senkinek nem jó, ha áldozati bárányként élünk egész hátralévő életünkben, fel kell dolgoznunk a múltbeli eseményeket és meg kell bocsátanunk magunknak is. Hiszen senki és semmi nem tökéletes, ezt be kell látnunk, és őszintén elfogadnunk magunkat úgy, ahogy vagyunk.

Persze ott van gyerkőcünk, akiről gondoskodnunk kell, de az nem jelenti azt, hogy magunkról nem. Gyermekünk sem várja el tőlünk, hogy feláldozzuk magunkat érte! Ne hátráltassuk őt abban, hogy saját életét élje, mert önfeláldozásunkkal akaratlanul is, de ezt tesszük. Egy nap kirepülnek a gyerekek, és ez ellen nem tehetünk semmit, ez az élet rendje. Ezt viszont nem mindegy, hogy éljük meg: úgy érezzük, magunkra maradtunk, vagy egy új társ oldalán, önálló boldog élet reményében élünk tovább.

60. ac3869c9a6 (válaszként erre: 24. - Tenzia)
2009. okt. 8. 08:38

A másik pedig:

Ha valaki szereti a másikat, az éveket is tud várni.Ne reménykedj ebbe, hogy ha húzod az időt befejezik..

Ha szeretik egymást a férjeddel megfogják várni egymást.

2009. okt. 8. 08:37

SZiasztok!

Nem irigylésre méltó a topic inditó helyzete.

Nem lennék a helyében...

Egyet viszont sok-sok ember elmondása alapján állíthatok:

csak a gyerek miatt n maradj vele!

Nem biztos, hogy a kicsinek az a jó, ha marakodó, egymásban csalódott embereket lát nap mint nap, és boldogtalan családban nő fel...

Később ez odáig is fajulhat, hogy még neki lesz lelkiismeret furdalása, hogy te őmiatta áldoztad fel magad!!

2009. okt. 8. 08:34

Ha a férjed ezt így egyenesen megmondta a szemedbe, hogy a hitel miatt van még ott nálad, akkor szerintem esélyed nincs arra, hogy a házasságod rendbe jöjjön.

Ami miatt értetlenűl állok: hogy ha van hová menned, akkor miért nem lépsz?

Minden ingatlant el lehet adni, ráadásul egy kertesházat jobban és gyorsabban, mint egy lakást.

57. 021a029148 (válaszként erre: 24. - Tenzia)
2009. okt. 8. 08:14

Ha Te ezt így látod, akkor felesleges feltenni azt a kérdést, hogy lehettek-e boldogok. Ez a felsorolás nem rólatok szól, hanem az anyagiakról. És a felsorolásban már meg is válaszoltad a kérdést, mert ezek miatt maradsz vele. Ha úgy gondolod, hogy emiatt kell vele maradni, akkor vállalnod kell azt a kockázatot, hogy nem lesztek boldogok.

Én a helyedben nem tudnám elviselni, megbocsátani amit tett (mert ez nem egy sima megcsalás), és úgy látom, hogy Te a nehéz körülményekkel védekezel.

2009. okt. 7. 20:38
Húh ez nagyon nagy dolog, megbocsátani, én tuti nem tudtam volna, mindig ott lesz a félelem, hogy mi lesz, ha újra megteszi.. Boldogok lehettek, de mindig ott lesz, a "de"
55. fhybi
2009. okt. 7. 20:09
Én attól félnék, hogy soha többé nem tudnék megbízni benne. Ott maradna az örökös gyanakvás.
54. 85055abb64 (válaszként erre: 53. - 274c9996b8)
2009. okt. 7. 20:01
Az előző kommentem mellé illett volna nekem is ezt beleírnom, mert én is ezt kívánom a fórumnyitónak, hogy rendbe jöjjön a kapcsolata!
53. 274c9996b8 (válaszként erre: 1. - Tenzia)
2009. okt. 7. 19:53

Amig az ember szeret valakit addig mindent megbocsajt , mindent elnez !

A szeretet rendkivul nagy erö ! Kivanom neked hogy , minden rendbe jöjjön a kapcsolatodban !

52. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 51. - 7130b15964)
2009. okt. 7. 19:40
Igen, épp ezért egy esélyt adni kell, de annyi éppen elég, ahhoz hogy bebizonyosodjon, hogy működik e.
51. 7130b15964 (válaszként erre: 49. - 94c02c5bb5)
2009. okt. 7. 19:26
Biztos van olyan is, akiknek működött utána...
2009. okt. 7. 19:19

Nálam sosem működött az okos a más kárán tanul című okosság, bármennyire igaz!!

Én itt a hozzászólok majdhogy nem mindegyikével egyet értek!

Tapasztald meg, és nem marad benned kétej, hogy mi lett volna ha nem próbálod meg!

(Én ha beleélem magam ebbe a sztoriba és levezetem lelki szemeimmel a tapasztalás utáni viselkedésemet, látom, hogy mondogatom magamnak, hogy: én hülye nem normális, ez köllött neked-e?!)

De neeeem baj, megtapasztalod, aztán többet ebbe a hibába nem esel!

49. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 48. - 7130b15964)
2009. okt. 7. 18:39
Gyávaságnak tartom, hogy arra hivatkozva hogy nincs hol aludnia, hazamegy és még barkácsolgat is. Abszurd gyáva, önző, magára gondoló emberkének tűnik. De mi csak ezeket tudjuk, amit itt irkálunk, nem látjuk a valóságot, így az egész félre mehet. De azért vannak alapigazságok, amit azok a nők tudnak akik talán egyszer visszafogadták és utána ismét megcsalták őket.
48. 7130b15964 (válaszként erre: 46. - 94c02c5bb5)
2009. okt. 7. 17:02

Már letette az asztalra, elmondta, hogy mi a helyzet, azért van otthon, mert máshol nem tud lenni...

Ezek után 3 dolgot lehet tenni vagy elküldeni jó messzire vagy éldegélni egy helyen, de igazából külön vagy amit a fórum kiírója tervez, visszaszerezni.

Nem ismerem őket. Nem tudom, hogy van-e esélyük egy boldog kapcsolatra ezek után.

47. e773b192c8 (válaszként erre: 40. - 94c02c5bb5)
2009. okt. 7. 16:58
Nagyon bölcset szóltál :)
46. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 44. - 7130b15964)
2009. okt. 7. 16:57

:)

Igen, minden helyzet más, abban van hasonlóság, hogy nem a megszégyenített és átvágott emberkének kell bármit is letenni az asztalra, hanem a másik félnek.

45. a0c1361e44 (válaszként erre: 21. - Tenzia)
2009. okt. 7. 16:57
Teljesen két korosztály? 11 év korkülönbséggel? Az semmi. Pont ennyi van köztem és a férjem között.
44. 7130b15964 (válaszként erre: 31. - Tenzia)
2009. okt. 7. 16:53
Minek épít kis házat? Csak nem kiköltözik oda?!
43. 7130b15964 (válaszként erre: 40. - 94c02c5bb5)
2009. okt. 7. 16:53
Pont ugyanebben a helyzetben más nem is lehet :)
42. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 41. - 00346cf747)
2009. okt. 7. 16:50
Hát a pofon nálam is nagy volt. Még hogy én járjak a kedvében? Elmehetett gondolkozni, hogy mit is szeretne, és csak egyetlenegy esélye van. Ha engem akar akkor élhet vele, de bizonyítania kellett, és változtatni és változni. Szerencsére rendbe jöttek a dolgok, de az nem is volt több hónapos affair. Csak egy egyszeri botlás. Ismerős leánya, aki azóta már nem él. Ja merthogy a csajnak gyűjtési szenvedélye van, sehova sem mer már járni, mert mindenhol megvernék az asszonyok. Fél is tőlem, és jól teszi.
41. 00346cf747 (válaszként erre: 40. - 94c02c5bb5)
2009. okt. 7. 16:43
Igen, így van :) Azért sok dologban kívülállók reálisabban látnak, mert objektívek tudnak maradni. Soha ne ismerjük meg az érzést, ha valami szennyes van, örökre maradjon titokban. Amiről nem tudunk, az nincs :)
40. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 31. - Tenzia)
2009. okt. 7. 16:39
Hogy mindig ezt olvasom, ha visszajön a bűnös, és akkor még a megcsalt nő jár a kedvében. Falra mászok ettől. Ja és aki nem volt hasonló helyzetben, az nem tudja hogy mit tenne, ha abban lenne. Más az elvi sík és amikor jön a pofon, hogy veled is megtették.
2009. okt. 7. 16:21

Jó lenne azt is tudni Egyszer ment el vagy többször? illetve minden két oldalú!

Mi hiányozhatott ami miatt ezt kellett tennie?

Szerintem ezért is lenne jó beszélgetni,lehet sok mindenre fény derülne,hogy aztán mindenki csinálná máshogy,jobban,hogy mindkettőtöknek megfeleljen!Naki se mond butaságot!

38. 00346cf747 (válaszként erre: 33. - Sybrrill)
2009. okt. 7. 16:04
Ez mind igaz lenne a néha megbotlókra. De tudatosan hónapokig eljárni máshoz, otthon fal felé fordulni, és csak akkor hagyni abba, ha a másiknak már nem kell - kifejezetten nem erre utal. Még nem tudni, hogy hogyan derült ki a dolog, bár kétszer megkérdeztem, úgy tűnik, muszáj volt hazamenni, mert máshová nem lehet. Még jó, hogy meghúzza magát... a fórum indítóját megértem, hiszen fontos a remény, de az biztos, hogy a történtekre nyom nélkül fátylat borítani nem lehet.
37. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 36. - Horvabett)
2009. okt. 7. 16:00
Sok erőt hozzá, igazad van, ha nem kellesz, akkor nincs mit tenni. Ezt vallom én is, olyan szekér után nem futok, ami nem akar felvenni.
2009. okt. 7. 15:59
Szia! Hasonló a helyzetem, csak én már túl vagyok azon, hogy a férjem újra kezdte a szeretőjével kb. 2 hónap kihagyás után. Amikor kiderült megbocsátottam, szerettem (sajnos még most is) visszacsábítottam,szép volt, de nem volt elég, folytatták. Itt már nincs mit tenni, éppen válófélben vagyunk. Sajnállak, de ne hitegesd magad, nem fog megváltozni, ez a tapasztalat.
35. Tenzia
2009. okt. 7. 15:57

minden ember más, minden kapcsolat más, ez igaz. pár hónapot mindenképpen kell adnom esélyt. a gyermek az első, én sem akarom hogy sérüljön ez természetes.

és ami fontos, nem hirtelen felindulásból kell dönteni.

köszi hogy megírjátok a véleményeteket, akár jót akár rosszat, szembe kell nézni mindegyikkel. az biztos hogy elmegyek egy szakemberhez megbeszélni mert valakivel kell beszéljek róla. szüleimnek ha elmondom hatalmasat fognak csalódni a férjemben, tesóim úgyszintén és szeretném őket ettől egyenlőre megkímélni, hátha mégis.....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook