Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? fórum

Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)

2008. szept. 17. 19:22

Na, megtalálta, Rexiboy írta anno:

Sziasztok!

Nagyon régóta olvasom itt a hozzászólásokat, mert sajnos én is küzdök a májfoltjaimmal. Mégpedig legalább 10 éve. Amit lehetett kipróbáltam, mert nekem egész arcra terjedő. Kivétel a homlokom, mert azt takarta a hajam.

Évekig jártam bőrgyógyászhoz, kipróbáltam a gyógynövényes hámlasztást, bioptron lámpát, Ilcsi féle termékeket, meg mindent ami már itt a fórumon is szóba jött. Meg amit csak a májfolt eltüntetésével kapcsolatba lehetett hozni.

Sok pénzt költöttem erre, ami persze előbb utóbb vitát is okozott a családban. Meg lelkileg nagyon megviselt, mert a 20-as éveimet tette tönkre.

Már rég nem mertem az emberekre nézni, mert azt gondoltam mindenki az arcomat lesi. Alapozó nélkül nem mentem ki a házból. A legrosszabb az volt , hogy a fényképeken is visszatünt.

Aztán tavaly újra elmentem egy bőrgyógyászhoz. Ő volt az első aki felhívta a figyelmem a fényvédelemre. Azelőtt erről egy bőrgyőgyász sem tett említést!!!

Kora tavasztól használom a bioderma 50+ fényvédőjét. Tényleg bevált.

Illetve tavaly felírta Pigmanorm krémet de nem tudtam beszerezni.

Aztán ebben az évben ráakadtam a cégre akik külföldről beszerzik ezt a krémet is. A doktornő felírta és megrendeltem.

Tudom hogy nyáron nem lenne szabad használni, de én tényleg fokozott fényvédelem mellett , elkezdtem használni. Mert ennyi év és elkeseredettség után azt gondolja az ember , rosszabb úgysem lehet.

Most használom negyedik hete.

És elmondhatom hogy látványos a javulás. A férjem is azt mondta, ez az első ami megérte az árát.

Azért vágtam ebbe bele, mert itt a fórumon csak jókat olvastam róla. Szeretném én is elmondani, hogy egyszínűvé vált az arcom, nincs szembetűnő folt, és már rég elhagytam az alapozót, nincs rá szükségem.

A fényvédőt mostmár állandóan használom, és használni is fogom.

Hozzáteszem én a munkám miatt bent tartózkodom, ezért kezdtem el most használni. A fokozott fényvédelem tényleg nagyon fontos.

Érdemes bőrgyógyásszal felíratni, azért biztos nem véletlen hogy receptköteles.

Köszönöm mindenkinek itt a fórumon, akiknek a hozzászólásaival erőt merítettem és nem adtam fel.

Előtte volt olyan orvos aki csak a lézert javasolta az esetemre.

Kívánok mindenkinek sok sikert .

Éva

468. ae12cc5be5 (válaszként erre: 465. - Bakus)
2008. szept. 17. 19:16

Csalódtál?

Én is azt vártam, hogy majd teljesen elmúlik, ezt a kérdést a múltkor én is feltettem, de most ugrik be, volt valaki, aki azt írta, hogy teljesen elmúlt----azt hiszem, mindjárt vissza is nézem.

Szóval, én nem csalódtam. Nem tűntek el teljesen a foltjaim, de nagyon sokat jelentett az önbizalmamnak az a pár árnyalat halványodás, ami azóta sem sötétedett vissza. Szerintem megérte azt a pénzt. Csináld csak végig a 6 (vagy 7? nem emlékszem) hetet, én nem emlékszem, hogy stagnált -e 3 hét után, de nyilván nem véletlen, hogy több hetet írnak 3-nál.

Sok sikert, és sajnálom, ha többet vártál, és nem vagy elégedett!

467. ae12cc5be5 (válaszként erre: 464. - Célia88)
2008. szept. 17. 19:11
Azt már tudod, hogy mitől hullik? Előfordul, hogy természetes módon hullik (ha jól tudom évi 1-szer???), mint az állatoknál a vedlés.
466. ae12cc5be5 (válaszként erre: 463. - SDitti)
2008. szept. 17. 19:10
Nem baj, én taraneeval mindig jól kijövök, mindent meg szoktunk beszélni, általában egyetértünk mindenben.
465. bakus
2008. szept. 17. 16:39

Sziasztok!

Ma van 3 hete h kenem a foltjaimat a pigmanormal.Halványodtak sokat,de nem az igazi.Lehet már nem is fog jobban múlni?Valakinek esetleg elmúlt tőle teljesen,és visszakapta a régi arcát?Benne nagyon bíztam.

464. célia88 (válaszként erre: 462. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 17. 14:52

Én azért nem írtam, mert nálam nincs változás. Most a májfoltommal való aggodalmam háttérbe szorult, inkább a hajam foglalkoztat, hogy maradjon pár szál. :P

Amúgy most talán nekem is halványodtak a foltok, nyilván a borús idő miatt.

463. SDitti (válaszként erre: 461. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 17. 14:41

:D

Biztosan leköti mindenki energiáját a foltosodás. :D

Egy okból örülök az ősznek és a rossz időnek, remélhetőleg halványodni fognak a foltjaim.

2008. szept. 17. 14:40

Ááá, szia, köszi a kérdést!

Még iszom a májméregtelenítőt, s mivel csak 1 hete, korai még, hogy jelei legyenek, de aranyos vagy, hogy kérdezed.

Egyébként, mintha halványodnának, nyilván, mert nem süt a nap!

2008. szept. 17. 14:38

Szia Taranee?

Mi újság? MúlnaK a foltjaid?

2008. szept. 14. 20:53
Sziasztok! Írjatok valamit, milyen foltos klub ez, tagok nélkül?
459. 5bbbcb438b (válaszként erre: 458. - Célia88)
2008. szept. 10. 17:25
Ajaj! Én pont Tri-Regolt szedtem... Régen meg Rigevidont az első terhesség előtt (bő 22 éve). Nem tudnám megmondani, mikor jöttek ki rajtam, de egy biztos, hogy legalább 15-16 éve. Ez volt az egyik oka, amiért abbahagytam a gyógyszert annak idején. Szörnyen néztem ki, és már akkor is azt mondták, hogy attól van. És persze nem volt jobb ötletük, mint a fényvédő.
458. célia88 (válaszként erre: 457. - 5bbbcb438b)
2008. szept. 10. 07:42
Biztosan attól van. De ezeket a foltokat csak a mai újított gyógyszerek hozzák elő. Érdekes, hogy a Tri-Regoltól nem jött ki egy sem annak idején, pedig folyamatosan szedtem vagy 8 évig. Ezekben az új gyógyszerekben van valami ami előhozza...
457. 5bbbcb438b (válaszként erre: 456. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 10. 00:07

Köszi! Aranyos vagy! Inkább virágcsokrot, mert jó pasi az van, hála a sorsnak és az internetnek. Imádom az én kis drágámat. Ő még foltokkal ismert meg 2,5 éve és sose zavarta, így hát fel a fejjel mindenkinek, aki ezzel küszködik!

De ha tudsz virtuális csokit küldeni, annak még a virágnál is jobban örülnék... :-))) (Nesze neked méregtelenítés...)

Azért min. egy fél évet azért várj türelmesen az eredményre, jó? Annyi nekem is kellett, és nem tudom, másnál mennyi ideig tarthat, míg kiürülnek a méreganyagok. Gondolom, ez több tényezőtől is függ...

(Nem szörnyű, hogy már vagy tíz éve nem szedtem előtte fogamzásgátlót, és mégse tudtak ezek a dög foltok külön méregtelenítés nélkül elmúlni?! Ha egyáltalán tényleg attól voltak...)

456. ae12cc5be5 (válaszként erre: 455. - 5bbbcb438b)
2008. szept. 9. 16:37

De jó neked, remélem,nemsokára megjönnek az én termékeim is, és én is boldogan mondhatom, hogy eltűntek a foltjaim, és nem utolsó sorban kitisztult a májam. Azért az sem utolsó, és akkor küldök neked egy virtuális csokor virágot....vagy egy jó pasit!

Köszi: T.

455. 5bbbcb438b (válaszként erre: 454. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 8. 18:46

Nagyon remélem, hogy neked is bejönnek, taranee! Őszintén drukkolok neked! Épp néztem a napokban, hogy mennyi mindent próbáltál már, és mennyit csalódtál. Ha lesz alkalmam, teszek fel én is az arcomról képet, hogy milyen pici helyen maradt az én foltjaimból. Sajnos előtte nem fényképeztem le őket, így nincs összehasonlítási alap, de a fene se gondolta, hogy ilyen örvendetes hatás is lesz!!! Ha ezt előre tudom, széltibe-hosszába fényképezgettem volna azokat a dög foltokat, és most akkora, de akkora reklámot csinálnék belőle!!! :-)

Nézegettem most így a nyár végén, hogy hogy is állunk, hát nem jött elő ezekben az őrületes napsütésekben se, pedig egy deka fényvédőt, naptejet, stb. se használtam. Majd még egy szupi arckrémről azért írok még neked, az fényvédős, hidratál, stb.

454. ae12cc5be5 (válaszként erre: 453. - Célia88)
2008. szept. 8. 18:29

Hát, nagyon sajnálom, mintha nem lett volna elég bajod.

Remélem, bejön neked az anyukád által ajánlott dolog! Ha mégsem, majd én is írok neked valami jót, csak előbb kipróbálom a cég termékeit. Mindenre van valami csodaszerük.

2008. szept. 8. 07:43

Hát csajok, én befejeztem a méregtelenítő tea ivását. Nálam nem jött be. (Persze lehet azért sem, mert én mellette még most is szedek fogamzásgátló tablettát.) Úgyanúgy megvannak a foltjaim. :(((

Most egyéb problémák is jelenteztek nálam ami sokkal nagyobb baj nekem. Nagyon elkezdett hullani a hajam, úgyhogy most édesanyám ajánlott egy gyógynövényes kapszulát, amiben sok vitamin van (többek közt magnézium és kalcium is, ami szintén jól jön, mert állandóan ropognak a csonjaim és begörcsöl a lábam edzés közben). A leírásban az is olvastam, hogy tisztítja a májat, úgyhogy ha esetleg a májfoltra is bejönne, az csak jó. Ha valamit segítene azonnal megírom nektek ígérem. :)

452. ae12cc5be5 (válaszként erre: 451. - NOA)
2008. szept. 7. 10:24
Ez ari volt.
451. NOA (válaszként erre: 450. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 6. 14:44
Nekem nem jött vissza, csak nem voltam elég alapos az első pigman.-nál mert igen untam és jött a tavasz.Utána meg ahlogattam, hogy majd..majd egyszer.Kisteljesítmányű infrám van de nem nyert csatát ekkor arcra:)
450. ae12cc5be5 (válaszként erre: 448. - NOA)
2008. szept. 6. 07:18

De levitte a foltot, ez volt az, amiről azt írtam, hogy meginfráztam a fiam mellkasát (mert megfázott) és a lámpa fénye azonnal visszahozta, kárba veszett 2 havi kezelés, meg egy csomó pénz.

Tehát nekem levitte (mellette lézerezett is a kozm. meg kencézett valamivel), de nem szüntette meg, előbb utóbb visszajött volna szerintem a napsütéstől is fényvédő ide vagy oda.

2008. szept. 5. 14:08
le lehett venni nyom nélkül lézerrel..
448. NOA (válaszként erre: 444. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 5. 14:05
Nem viszi le a foltokat szerinted?Ezekszerint próbáltad.
447. NOA (válaszként erre: 443. - Célia88)
2008. szept. 5. 14:04
Köszi, hogy fáradtál.-majd menézem mi is ez a csodamódszer.
446. Cic777
2008. szept. 5. 12:21

Nekem az arcom tele van napfolttal, de már szinte annyira összefüggő, hogy nem is zavar az év nagy részében. Nyáron állandóan fényvédővel megyek a napra, hogy azért mégse legyenek sötétebbek, de csak egyszer felejtsem el felkenni a 30-as faktort, máris hangsúlyosabbak :(

Cicaplastot benőtt szőrszálak kezelésére tartok otthon . Egyszer kipróbáltam egy csúnya pattanásra az arcomon. Észrevettem, hogy a pattanás gyógyulása után világosabb lett körülötte a bőr. Erre gondoltam kipróbálom a homlokomon is. Pár kenés után láttam, hogy kezd szépülni a homlokom. 1 hétnél tovább nem mertem használni, mert fogalmam sincs, hogy lehet-e valami mellékhatása, mert azért mégse erre találták ki a Cicaplastot...Bőrgyógyásszal se konzultáltam még ez ügyben. Viszont tény, az egy hét alatt jelentősen fakultak a foltok :)))))

Ha gondoljátok tegyetek vele egy próbát talán nektek is bejön. Nekem nem volt gondom, de javaslom orvossal kellene konzultálni, lehet más érzékenyebb lesz a krémre, mint én.

Ja és a Cicaplasst tuti csípésekre is ;) A viszkető bőrt azonnal megnyugtatja.

445. ae12cc5be5 (válaszként erre: 444. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 4. 18:57
Ja, ez az, ami átmenetileg jó volt, de ennek ellenére megvannak még a kicsikéim, hiszen nyilván azért nem használ semmi, mert az okot kellene megszüntetni. Hát, akkor megnézem azt a májméregtelenítést.
444. ae12cc5be5 (válaszként erre: 442. - NOA)
2008. szept. 4. 18:54
Az egy isteni arccsiszolás, én imádtam, olyan, mint egy alapos arcmasszázs, nagyon jó érzés, jó lenne itthonra egy olyan gép, csak kissé drága lenne.
443. célia88 (válaszként erre: 442. - NOA)
2008. szept. 4. 15:00

Én ezt találtam:

[link]

:P

442. NOA
2008. szept. 4. 14:40

Kozmetikus szerint ősszel a leghatékonyabb májfolt eltakarító:) a mikrodermabrázio

Csak tudnám mi ez:)

441. ae12cc5be5 (válaszként erre: 440. - Célia88)
2008. szept. 4. 13:22

Volt, aki azt írta, hogy neki ettől tűnt el végleg, de fogalmam sincs, hogy utána mi lett vele, vagy hogy használt -e fényvédőt.

Én most megrendeltem a (Puma által említett) svájci cég Articsóka keserűjét a könyvelőmtől, és most mondta (és vettem észre) hogy neki is van egy hatalmas folt a homlokán, egy barátnője is issza ezt az italt+ egy másik cég krémjét keni májfoltra. Azt mondta, ő is megvárja a hatást, ahogy Noa, érdemes -e megrendelni a krémet.

440. célia88 (válaszként erre: 439. - Ae12cc5be5)
2008. szept. 4. 07:58
Egyébként ennél a krémnél előfordult már olyan, hogy nem jött vissza a folt úgy sem, hogy nem kellett fényvédőt használni? Vagy ha valakinek előjönnek, akkor már semmi sem lesz a régi és állandóan kenegetni kell?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook