Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
Igyekeztem utána olvasni, hogy az internetes fórumok tanácsadói milyen depigmentálót ajánlanak. Családi patika, nlc, házipatika: az Unitone 4-et és a Babé depigmentálóját + 50 faktoros krémet.Az Unitone-ról olvastam olyat, hogy nagyon zsíros. Nekem a Vichy is az volt, ráadásul nem is használt. Hátha segítettem valakinek.
Kérdésem lenne a sok faktoros fényvédőkrémet használókhoz: Tavasszal mikor kezditek el használni és ősszel meddig használjátok?
Szia!
Köszönöm a kedves fogadtatást, üdvözlést, bár szívesebben fórumoznék mondjuk a "porcelánbőrüek" csapatában. :-)
Találtam valamit:
1) Az AHA-savak a bör felsö rétegén fejtik ki a hatásokat. AHA még glikolsav mellett a tejsav, illetve különböző gyümölcssavak, pl citromsav, almasav. Az AHA savak sem egyforma mélyen hatolnak a bőrbe - az almasav minimálisan, a tejsav közepesen, a glikolsav és a citromsav mélyen. A glikolsav a pigmentfoltoknak is ellenfele, kifejezetten jó hatással van a hiperpigmentációra. Mivel az AHA-savak képesek 'önmagtól megtisztítani' a bört, leoldani az elhalt, felesleges hámsejteket, jó hatással vannak a bör hidratáltságára, a különböző hatoanyagok könyebben be tudnak jutni a bőrbe. A bör színén, fakóságán is javíthatnak a felelsleges réteg eltávolitásával, valamint az elhalt hámsejtek miatt jobban kirajzolodó apro ráncokat is kevésbé feltünövé teszik. A száraz bőr pont az ami a legjobban rászorul erre, mivel nem egyenletes, épp a felszíne ezért is száraz, és ennek következtében nem is egyenletesen hámlanak le az elhallt bőrsejtek róla. A túl sok hámot termelö börre is jó hatással vannak - leoldva a felesleges hámsejteket megakadályozzák az azokbol képzödö pórusdugók megjelenését.
"E savak kozul az egyik leghatasosabb a glikolsav, mert ennek a savnak a legkisebb a fajsulya, ezert a bor melyebb retegeibe is kepes behatolni (e tulajdonsaga miatt, alacsony %-ban, mint egyeb aktiv hatoanyagok "hordozojakent" is hasznalatos, pl. a "Photoderm akn" aknere hajlamos bor napvedoben is van glicolsav, mint "szallito-anyag") , es "igroscopico" (vizmegkoto) kepessege miatt egyben jo hidratalo is. Hatasossagat (nem orvosi, hanem "hazi" hasznalatkor) a legbiztosabb koncentracioban 7-8 % korul es a bor pH 3.5 - 4 eseten fejti ki ; alacsonyabb koncentracio, ill. magasabb pH eseten hatastalan. ... Tehat SAV ..., amely savas kemhatas eseten "aktiv", ... akkor inkabb a retin A (tretinoina) iranyaba billen a merlegem, mint az egyik legelismertebb anti-aging szer (termeszetesen ez is a "megfelelo" %-ban aktiv, mint anti-age) a kulonfele antioxidasok (C-vitamin, E vitamin, Q10, idebenone /Prevage™/, polifenoli) mellett."
AHA-s termékek: GLYCO-A krém (12 % glikolsav), a Neostrata termékeit, amik szintén szuper jók.Ez a márka hozta ki először a modern, nagyon hatásos AHA-s krémeket.Van egy nagyon jónak tartott krémjük, a RepaRides, sok jó véleményt olvastam róla külföldi fórumokon
Enyhe rendszeres hámlasztás AHA-val segít a száraz bőr felélesztésében, és a zsírosabb részek tisztán tartásában is, bár ha mitteszerekkel is gondod van akkor inkább BHA lenne célszerű.
Köszi szépen, igazán aranyos vagy!
(Nos, ilyen emberek is léteznek, azért róluk sem feledkezem meg!)
Szia!
Érdekes gondolat az egyedüliség, de szerintem mindannyiunk agyán átfut. Itt elég sokan írják, írták, hogy hozzám hasonlóan bajusz alakú májfoltjuk van, de szerencsére még én sem találkoztam senkivel az utcán, remélem kevesen vagyunk. Egyébként nekem rengeteg ismerősöm mondja, hogy amíg nem mondtam, fel sem tűnt nekik, mert az összhatást nézik, de persze látszik ám, mert amint mondom, már nem mondja senki, hogy nincs ott. Na, ezt jól megmondtam.
Légy üdvözölve a fórumon, remélem, hamarosan együtt kitalálunk valami olyat, ami miatt ez a fórum pang majd az ürességtől. Sajnos tapasztalatból mondom, nem mindenki olyan kedves, hogy ha elér valamit -e téren, rohan ide, hogy megossza másokkal a sikereit.
Rengetegen írtak nekem anno privit, melyben a P.norm betegtájékoztatóját kérték, vagy érdeklődtek a beszerzéséről, örömmel írták, hogy beszerezték, aztán soha többé nem hallottam róluk, pedig kértem, írjanak tapasztalatot, sikerült -e valamit halványítani, eltüntetni, vagy csak átmenetileg segített, de még egy "kösz a betegtájékoztatót"-ra sem méltattak. Ez van.
Ez most nem tudom, hogy jött ide, de a lényeg, hogy segítsünk egymásnak, hátha egyszer csak végleges megoldást találunk!
sziasztok!
én is régi csapattag vagyok, ami a foltokat illeti. elelyezkedésük: homlok két oldala, homlok felső részén haladó keskenyebb összekötő híddal, plusz az orcák járomcsont alatti területe az állcsontig. csoda ez az egész, mert eddig az volt az érzésem és az észrevételem az utcán járva, a mhelyemen, a baráti körömben, hogy én vagyok a világon az egyedüli, akinek ilyen ocsmány az arca, amilyen. most találtam rátok, és fogalmam sincs, hol jártok a hétköznapokon?! vagy tényleg jól sminkeltek... szóval én is próbáltam már mindent a pigmanormon kívül, amihez most szeretnék hozzájutni. a kérdésem: fel kell-e íratni, vagy már megy anélkül is? az IPL-es technikát próbáltam tavaly ősszel, semmit nem használt,cserébe viszont jó drága volt. többszöri leégés,fogamzásgátló és trauma is játszik nálam, ez utóbbi bőrre gyakorolt hatása eszembe sem jutott. tehát nálam is többféle lehet a kiváltó ok. szóval üdvözlet nektek, kedves sorstársak és köszönöm, ha valaki megtisztel a válaszával!
Nem krém, a T.S. által TV-ben hirdetett gép (az első termékük, amiben nem csalódtam), ami oxigént juttat a bőrödbe. Segít mélyebbre juttatni a krémeket.
Van itt róla fórum. Szerintem jó, a lányom homlokáról a pattik eltűntek, amikor ezt használtam.
Derma Wand?
Az milyen krém is pontosan? :)
Szia!
És fényvédőt használsz?
Milyen 6500-as kencéd van?
Nem, most nem. Volt egy-két évvel ezelőtt egy ultrastresszes időszakom, lelkileg-fizikailag is megterhelő, így kissé felborult a hormonháztartásom is, úgyh nem bolygatom most a dolgot,(a babát sem bánnám már, 4 éve együtt vagyunk a párommal,) úgyh semmi nem indokolja a f.gátlót. A májfoltot nem a fogamzásgátló okozta.
Neked attól jött elő, vagy ez csak egy tipped?
Aha, értem.
Te amúgy szedsz fogamzásgátlót? (Csak a májfolt végett kérdezem..)
Sziasztok, szintén zenész,- mármint májfolttéren- de csak idén kapcsolódtam az együttesbe. Szép kis (és ráadásul szimmetrikusak...:S) májfoltocskáim keletkeztek a felsőajkam felett. Jelenleg sminkkel próbálom eltüntetni, de elég nehéz.
Tegnap vettem Vichy Novadiol májfolt elleni krémet, meglátjuk, mennyit használ. Az ephelis zselé hatékony volt, azt már próbáltam, de csak egy hónapig lehet felbontás után használni, így egy csomó ment pocsékba. (Megpróbáltam ugyan az egy hónap letelte után is bekenni, de addigra annyira barna lett az egyébként átlátszó zselé, hogy nem mertem forszírozni.)
Ahogy járok-kelek az utcán, nem sok nőt látok ilyen panasszal, így különösen elkeserít ez a problémám. Sosem voltam "bajszos", most pedig épp csak pödörni nem tudom őket...:)) :S :(
Kíváncsian olvasom mindenki beszámolóját a témával kapcsolatban, látom, volt már az eltüntetésre eddig is próbálkozás.
Na, meg is néztem.
Te kb. júli. 22-én kezdted (+-1 nap), tehát te most 3 hete használod a citromot, nekem aug. 25-én lesz 6 hete, addig kitartok, mert én most is látom, hogy kopik, de ahol nem, ott makacsul ugyanolyan sötét. Abban reménykedem, hogy egyszercsak onnan is eltűnik (de szép álom). Ha már ennyi ideje csinálom, nehogy már abbahagyjam.
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?