Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
Ami fontos, hogy ez nem gyógyszer hanem ásványi só.
Étkezés elött 20 perccel vagy étkezés után 1 órával kell bevenni. Reggel,délben, este. Külön-külön elszopogatva. Javaslom nézd meg a vital. hu oldalon. Olvasd el.
Mivel minden egyes ásványi só az anyagcserében jól körülhatárolható funkciót lát el, ezért azok hiány-állapotaiban a bőr rugalmasságában, színében, az esetleges váladékokban és a kiütésekben- különösen az arcon figyelhetők meg a sajátos elváltozások éppúgy mint a májfolt.
Sziasztok!
Én is elkezdem a pigmanormot használni úgy döntöttem. Segítségemre volt taranee. Ezt köszönöm.
Viszont én úgy gondolom, hogy ez kevés hiszen csak külsőleg hat.
A hiba valódi okát kell megszüntetni.
Találtam valamit ami számotokra is érdekes lehet.
www.vital.hu/schussler_sok_so_szeplok_majfoltok
Írjátok be, hogy schüssler a keresőbe.
Miután rátaláltam erre az oldalra utána el is mentem arcdiagnosztikára.
Kalium sulfuricum D6 és Kalium Chloratum D6 ezt javasolta a gyógyszerész. napi 3*1-t.
80 db van benne és csak 1200 ft. Sztem megéri kipróbálni.
Remélem használni fog. Majd jelentkezem és beszámolok róla.
Szép napot
Ja, és kellett recept?
Mennyiért vetted?
Szia Dina!
Nem is tudtam, hogy van gyógyszertár, ahol készen lehet kapni, amikor én vettem,nem volt (állítólag). Ott ft.-ban fizettél?
Köszi: T.
Szerintem azóta drágult, ezt telefonon biztos megmondják!
Sok sikert!
Tudod mit? Bemásolom:
Keresd meg a neten a pharma futárt, a páromnak azt mondták, fel sem kell iratni receptre, de azért szerintem hívd fel őket, hogy megkérdezd.
Ha mégis fel kell iratni, bőrgyógyásszal tudod ezt megtenni.
Egyszer leírtam, de leírom még egyszer:
Bemész a pharma futárhoz (én kedden voltam, péntekre megjött a krém). 2000 ft-ot kifizetsz a szolgáltatásukért, plusz amikor megjön a krém még 16, 5 Eurot. Forintot nem fogadnak el.
Viszont nagyon fontos, hogy tényleg vékonyan kend, és ebben az időben ne radírozd, csak lemosd a bőröd, hámlani fog enyhén magától is. Ajánlom éjszakára felkenni, hogy ne kelljen fényvédő, meg alapozó meg miegymás.
Sok sikert mindenkinek, tűnjenek a foltok!
Szia!
Azt hiszem, neked írtam privit, hogy az 58. hozzászólást nézd meg!
Szia Taranee. A kérdésem csak az lenne hogyan lehet a kenöcsöt megszerezni A gyogyszertárakban nem is hallotak rola.
Köszönöm:)
A Pigmanorm magyar nyelvű betegtájékoztatóját újra bemásolom, mert senki nem találja meg:
Szteroid tartalmú!
1. WAS IST PIGMANORM CREME WIDMER UND WOFÜR WIRD ES ANGEWENDET?
1. MI A PIGMANORM WIDMER KRÉM ÉS MIRE HASZNÁLJUK?
1.1 Bei der PIGMANORM C.W (továbbiakban PCW) handelt es sich um ein Arzneimittel zur lokalen Anwendung auf der Haut.
1.1 A PIGMANORM W. K. (továbbiakban PCW) gyógyszer, amit a bőrön helyileg használunk.
1.2 Nem érdekes, gyártó neve, címe.
1.2. Nem érdekes, a gyártó neve és címe.
1.3 PCW. wir Angewendet bei melaninbedingten Hyperpigmentierungen (braune Hautflecken,) z.B. Melasma (Chloasma), braunen Hautflecken nach Entzündungen.
1.3. A PCW-t melanómaszerű hiperpigmentáció (barna bőrfoltok), mint például Melasma (Chloasma), és gyulladások utáni barna bőrfoltok esetén használjuk.
2. WAS MÜSSEN SIE VOR DER ANWENDUNG VON PCW. BEACHTEN?
2. MIRE FIGYELJÜNK A PCW HASZNÁLATA ELŐTT?
2.1 PCW: darf nicht angewendet werden:
2.1. A PCW-t nem szabad használni:
--bei Vitiligo (Weissfleckenkrankheit), bei Melanom und Melanomverdacht, akuten Entzündungen und Ekzemen der Haut (ekcémás bőr), perioraler Dermatitis (periférikus bőrgyull.), (Hautentzündungen am Kinn und an den seitlichen Mundpartien), Nierenkranken, Rosacea sowie bei allen für Cortison-Präparate üblichen Anwendungseinschränkungen, wie Windpocken, Impfreaktionen, Hautinfektionen durch Bakterien oder Pilze und spezifische Hautprozesse (Lues, Tuberkulose)
-- Vitiligo (fehér bőrfoltosodás betegség) esetén, melanóma esetén (egyfajta barna szemölccsel kezdődő bőrrák), melanóma gyanúja esetén, akut (állandó) gyulladások esetén, bőrekcéma (pikkelyes vírusfertőzés a bőrön) esetén, periférikus bőrgyulladás esetén, állon és a szájrészek körül lévő bőrgyulladás esetén, vesebetegség esetén, foltos hajhullás (rosacea) esetén, s nem lehet használni semmi olyan esetben, amelyben kortizon-preparátumot is csak korlátozottan lehet használni, mint bárányhimlő esetén, erre való oltási ellenreakció esetén, gombás vagy baktériumos bőrfertőzés esetén, és nem lehet használni speciális bőrelváltozások esetén (szifilisz, tuberkulózis)
--wenn Sie überempfindlich (allergisch) gegenüber einem Wirkstoff oder einem der sonstiger Bestandteile von PCW sind.
-- Ha Ön valamilyen hatóanyagra, vagy egy olyan hatóanyagra, ami a PCW egyik fontos alkotó eleme, túl érzékeny (allergiás tünetek).
2.2.Besondere Vorsicht bei der Anwendung von PCW ist erforderlich: Der Inhaltsstoff Hydrochinon kann in geringem Masse durch die Haut resorbiert werden. Aufgrund möglicher Risiken dieses Stoffes sollte PCW nicht grossflächig angewendet werden.Um eine zusätzliche Hautbräunung zu vermeiden und Hautreizungen vorzubeugen, ist die behandelte Haut vor intensivem Sonnenlicht und UV_Bestrahlung zu bewahren. In besonderen Fällen empfiehlt es sich, die behandelten Stellen mit einem geeigneten Lichtschutzmittel (z.B. Sonnencreme 25+ Louis Widmer) abzudecken.Die Schleimhäute der Augen, der Nase und des Mundes dürfen nicht mit PCW in Berührung gebracht werden.
2.2. Különös elővigyázatossággal kell használni a PCW-t, mert a hydrochinon hatóanyag kisebb mértékben a bőrön át felszívódhat. Ha ennek a hatóanyagnak lehetséges kockázata van, nem szabad nagy felületen használni. Hogy egy járulékos bőrbarnulást elkerüljünk, és a bőrirritációt megelőzzük, a kezelt bőrfelületet az intenzív napfénytől és az UV sugárzástól óvni kell. Különös esetekben azt ajánljuk, hogy a kezelt felületet egy megfelelő napfényvédő szerrel (például 25+ -os napkrémmel – Louis Widmer márka) kenjük be. A szemhéjakat, az orrot és a szájat nem szabad a PCW-vel érinteni.
a) Kinder:
Dieses Arzneimittel ist nicht für die Anwendung bei Kinder unter 12 Jahren bestimmt.
a) Gyerek:
12 évnél fiatalabb gyermekek estén ez a gyógyszer nem alkalmazható.
b) Schwangerschaft
PCW darf während der Schwangerschaft nicht angewendet werden, da die Gefahr einer Missbildung des Kindes unter einer Tretinoin-Behandlung nicht ausgeschlossen werden kann.
b) Terhesség:
PCW-t terhesség idején nem szabad használni, mert a gyermek rendellenes fejlődésének a veszélyét tretinoin kezelés idején nem lehet kizárni.
c) Stillzeit:
Fragen Sie vor der Anwendung von allen Arzneimitteln Ihren Arzt oder Apotheker um Rat.
c) Menopausa után:
Kezelés előtt kérjen tanácsot az orvosától vagy a gyógyszerészétől minden szedett gyógyszerével kapcsolatban.
d) Verkehrstüchtigkeit und das Bedienen von Maschinen:
Es sind keine besonderen Vorschtsmaßnahmen erforderlich.
d) Autóvezetésre és a gépek kezelésére gyakorolt hatása:
Semmi különleges elővigyázatosságra nincs szükség.
e) Wichtige Warnhinweise über bestimmte Bestandteile von PCW:
Cetylstearylalkohol aknn örtlich begrenzt Hautreizungen (z.B.Kontaktdermatitis) hervorrufen.
e) Fontos útmutató a PCW bizonyos alkotó elemihez:
A cetylstearylalkohol helyi és korlátozott bőrirritációt (például kontaktált bőrgyulladás) idézhet elő.
2.3 Wechselwirkungen mit anderen Arzneimitteln. Die Möglichkeit einer erhöhten Aufnahme anderer lokal applizierter Stoffe ist bei einer mit Vitamin A-Säure behandelten Haut zu berücksichtigen. Bitte informieren Sie Ihren Arzt oder Apotheker, wenn Sie andere Arzneimittel anwenden bzw. vor kurzem angewendet haben, auch wenn es sich um nicht verschreibungspflichtlige handelt.
2.3. Más gyógyszerekkel való kölcsönhatása. A-vitaminsavval kezelt bőr esetén figyelemmel kell lenni arra, hogy más, lokálisan használt szer nagyobb mennyiségben szívódhat fel. Kérjük, értesítse arról orvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön más gyógyszereket is használ, vagy rövid idővel azelőtt használt, még akkor is, ha azok nem vénykötelesek voltak.
3. WIE IST PCW. ANZUWENDEN?
3. HOGYAN KELL HASZNÁLNI A PCW-t?
Wenden Sie PCW immer genau nach der Anweisung des Arztes an. Bitte fragen Sie bei Ihrem Arzt oder Apotheker nach, wenn Sie sich nicht ganz sicher sind.
3. A PCW-t mindig pontosan az orvosi utasításoknak megfelelően használja. Kérjük, kérjen felvilágosítást orvosától vagy gyógyszerészétől, ha valamiben nem egészen biztos.
3.1 PCW soll sparsam auf die veränderte Haut aufgetragen werden. Dabei ist zu achten, dass die Creme nicht über die Ränder der Pigmentflecken hinaus verteilt Wird.
3.1. A PCW-t vékonyan kell a kezelt bőrre felvinni. Eközben ügyelni kell arra, hogy a krém a pigmentfoltok határain túlra ne kenődjön fel.
3.2 Falls vom Arzt nicht anders verordnet, ist die übliche Dosis: 1 mal täglich auftragen. Sobald die dunklen Hautflecken abblassen, kann die Anwendungshäufigkeit verringert werden. Die Behandlungsdauer beträgt durchschnittlich sieben Wochen. Wenn spätestens nach 3 Monates keine Hautaufhellung eintritt, ist die Behandlung einzustellen.
Hinweis: Aus Tierexperimenten ergibt sich nach Fütterung mit Hydrochinon der Verdacht auf erbgutschädigende und schwach krebserregende Wirkung dieser Substanz. Die Dauer der lokalen Anwendung sollte beim Menschen deswegen, selbst wenn sie äusserlichmit nur geringer Aufnahme erfolgt, vom Therapieerfolg abhängen und möglichst kurz gehalten werden.Bitte sprechen Sie mit Ihrem Arzt oder Apotheker, wenn Sie den Eindruck haben, dass die Wirkung von PCW zu stark oder zu schwach ist.
3.2. Ha az orvos másként nem rendeli, a szokásos adagolás a következő: egyszer egy nap felkenni. Amikor már a sötét bőrfelület kifehéredik, a használat gyakoriságát csökkenteni lehet. A kezelés általában hét hétig tart. Ha legkésőbb három hónap elmúltával sem világosodik ki a kezelt bőrfelület, be kell fejezni a kezelést.
Figyelmeztetés: állatkisérletekben, ha hydrocinonos takarmányozás történ, jelentkezett az a gyanú, hogy ez a hatóanyag örökletesen és kis mértékben rákosító hatással rendelkezik. Emberen ezért a helyi kezelés időtartalma, még akkor is, ha ez csak különösen kis mértékben következhet be, a terápiának megfelelően a lehető legrövidebb időre szorítkozzon. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot orvosával vagy gyógyszerészével, ha az a benyomása támad, hogy a PCW hatása túl erősnek vagy túl enyhének bizonyulna.
3.3 Wenn Sie eine grössere Menge PCW angewendet haben, als Sie sollten, bestehen keine Risiken.
3.3. Akkor sem lépne fel vészhelyzet, ha Ön nagyobb mennyiségű PCW-t, hordana fel, mint arra szükség lenne.
3.4 Auswirkungen, wenn die Behandlung mit PCW abgebrochen wird: Der ursprüngliche Hautzustand kann wieder eintreten.
3.4. Mellékhatás akkor, ha a PCW kezelést abbahagyjuk: az eredeti bőrállapot térhet vissza.
4. WELCHE NEBENWIRKUNGEN SIND MÖGLICH?
4. MILYEN MELLÉKHATÁSOK LÉPHETNEK FEL?
Wie alle Arzneimittel kann PCW Nebenwirkungen haben.
Mint minden gyógyszernek, a PCW-nek is lehetnek mellékhatásai.
4.1 Während der Behandlung mit PCW können gelegentlich Hautreaktionen in Form von Rötungen, Reizungen, Jucken, Abschilferung und Brennen auftreten. Bei sehr lang andauernder Anwendung können örtliche Nebenwirkungen wie Hautverdünnung., Gefässerweiterungen Streifenbildung und akneförmige Erscheinungen vorkommen.
4.1. PCW kezelés alatt alkalmanként a következő bőrreakciók léphetnek fel: bőrpír, bőringerlékenység, viszketés, hámlás és égető érzés. Nagyon hosszas kezelés esetén a következő mellékhatások léphetnek fel: bőrelvékonyodás, hajszálerek megjelenése a bőrön, csíkképződés és aknés bőrelváltozások.
4.2 Das Präparat ist abzusetzen, wenn helle Flecken um die behandelte Stelle oder an anderen Körperpartien sichtbar werden, oder wenn nach 3 Monaten keine Hautaufhellung eintritt.
4.2. Bőrpreparátumot kell levenni (a kezelt bőrről), ha látható világos foltok jelennek meg a kezelt bőrfelületen vagy a test más részén, vagy ha három hónap múlva sem jelentkezik a bőr kivilágosodása.
4.3 Informieren Sie Ihren Arzt oder Apotheker, wenn Sie Nebenwirkungen bemerken, die nicht in dieser Packungsbeilage aufgeführt sind.
4.3. Tájékoztassa az orvosát vagy gyógyszerészét, akkor is, ha olyan mellékhatásokat észlel, amiket a Tájékoztatóban nem soroltunk fel.
5. WIE IST PCW AUFZUBEWAHREN?
5. HOGYAN KELL A PCW-t TÁROLNI?
Arzneimittel für Kinder unzugänglich aufbewahren. Sie dürfen das Arzneimittel nach dem auf der Faltschachtel und Tube angegebenen Verfalldatum nicht mehr verwerden. Nicht über 25 °C aufbewahren.
Stand der Information: April 2005
A gyógyszer a gyermekek elől elzárva tárolandó. Nem használhatja fel a gyógyszert a csomagoláson vagy a tubuson lévő lejárati idő letelte után. 25 foknál melegebb helyen ne tárolja.
A tájékoztatás kelt: 2005 április
Hurrá!
Vigyázz, mert visszajön, ha nem faktorozol (TÉLEN IS!!!)
Sziasztok!
Kétnap telt el,hogy szószerint megégett az arcom a krémtől,de most ,hogy lehámlott elmondhatom semmivel nem tudtam ilyen eredményt elérni.Tíz éve küszködtem a foltokkal- legdrágább kozmetikai kezelések,krémek.Teljesen elmúlt a pigmanormtól.
Persze.
Olvass vissza!
Nasgyon vékonyan kend, de várj vele egy kicsit, nehogy a nyílt sebbe vidd fel!
sziasztok˘!
kétnapja kenem a pigmanormal,és nagyon megvagyok ijedve.teljesen megégett az arcom. volt már valakinek ilyen a krémtől?
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?