Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek? fórum

Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek? (tudásbázis kérdés)


1 2
35. bionom
2009. jan. 30. 14:23

Hát ez az, hogy én is valami bio-megoldást kerestem, nem vagyok én tömeggyilkos. S csupán egyetlen ismerősöm van, aki infrás pókriasztóval rendelkezik, és ő is azt mondta, hogy olyan érdekes, alig hallható hangja van, ha tévé előtt/alatt alszol el, ez nem is hallható és nem zavaró, de ha nem vagy elég álmos, az éjszaka csendjébe bezavarhat, és beáll az Ottokar által említett idegbaj.

Érdekes, nálunk a legyek pianoban nyomják, de a szunyogok nagyon agresszívek, illetve egyszer már hangya is mart belém akkorát, hogy majd megőrültem! Mindenesetre, most azért egy kicsit megnyugodtam, hogy nem annyira rossz a helyzet, mint gondoltam, bár szerintem a gyerekem elég allergiás a rovarcsípésekre (zümmmborával még nem volt dolga, azt nem tudjuk), mert egy szunyogban gazdag balatoni nyáréjszaka után azt hitte az óvónője, hogy bárányhimlős! :) vagyis :(

2009. jan. 30. 12:27

"Minél nagyobb a hang frekvenciája (gyorsabb a rezgése), annál "magasabb" a hang. Az ember által hallható hangok a 20 Hz - 20 kHz közötti tartományba esnek. A 20 Hz alatti rezgéseket infrahangoknak, a 20 kHz felettieket ultrahangoknak nevezzük.

Az infrahangokat a fül nem érzékeli, de a zenei élmény kialakulása szempontjából nagy szerepe lehet a másodpercenként néhány rezgésnyi hangeseményeknek. Ezek a hullámok közvetlenül hatnak a szervezetünkre. Ugyancsak fontos a hangélmény szempontjából az ultrahangok szerepe is, a digitális hangrögzítés tanulságai szerint ezek hiánya ill. megléte érezhetően befolyásolja a hangzásról kialakult véleményünket."


Akkor vagy tényleg hallható ez a készülék, vagy félreírták a mértékegységet a reklámban. :P

33. MelisUK (válaszként erre: 32. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 30. 12:22

Én nem tudom, hogy mi az, amit hallok, sosem teszteltem. Régebben utánaolvastam ennek a pókriasztónak, mert mikor ideköltöztem Skóciába, ahol most is élek, akkor megőrültem a hatalmas fekete extra gyors pókoktól, rengeteg volt a lakásban. Így keresgéltem a neten, hogy mivel lehetne elriasztani őket (mert kinyírni azért mégse), így találtam rá ezekre az elektromos kütyükre. Az egyiknél azt írták, hogy olyan hangtartománya van, amit az ember nem hall, de a pókokat zavarja az állandó frekvenciaváltás.

Nem vettem, mert szépen eltűntek maguktól. (Megfigyelésem szerint utálják pl a porszívó hangját, lehet, h a sok takarítás miatt menekültek el.)

32. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 28. - MelisUK)
2009. jan. 30. 12:14
A 7- 11 KHz hallható hangtartomány ott a lakó fog megbolondulni nem a pók. Én 11 KHz-et még vastagon hallok a 4 ezret hallom gyengébben pld.
31. MelisUK (válaszként erre: 30. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 30. 12:13
Az biztos! 18 éves koromig minden nyaram tóparton töltöttem (egy éves se voltam, mikor először kint voltunk), így sajnos megtapasztaltam ilyen "szörnyeket". Hatalmasak és hiába bukik le az ember a víz alá, rajtunk marad és csíp tovább...brrr....
30. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 29. - MelisUK)
2009. jan. 30. 12:08
A bögölyről nem is beszélve ami a legyek között a bérgyilkos.
2009. jan. 30. 12:06

Egyébként a Magyarországon fellelhető pókok nagyon kicsi százaléka csípi meg az embert és annak is csak enyhe bőrpír a jele.

A legyeknek több fajtája is van, ami csíp, méghozzá elég fájdalmasat, csípés terén a légy félelmetesebb.

Bár én is irtózom a pókoktól, egyből sikítok, ha látok egyet.

De itt Skóciában sokkal nagyobbak is vannak, mint odahaza...

2009. jan. 30. 12:02

Lehet venni elektromos pókriasztót. Olyan ez, mint pl az elektromos illatosító, egy kis pici valami, amit a konnektorba kell bedugni. Itt van az egyiknek pl a leírása:

A pókmentesítő igen magas hangjával elűzi a nem kedvelt hosszúlábú látogatókat, és visszavezeti a hasznos állatokat megszokott életterükbe. A kibocsátott hangjelek magasságát a késlelteto kapcsoló periodikusan emeli és süllyeszti 7 és 14 kHz között. A pókok ezeket a hangokat a saját ellenségeiktől származó jelként érzékelik - és kerülik ezeket a tereket.


És a lényege, hogy ezek olyan hangok, amiket az ember nem hall, viszont a pókok szépen elhagyják az otthonunkat.

Pusztán rá kell keresni pl a google.hu-n, hogy pókriasztó, rengeteg helyről lehet rendelni vagy venni.

27. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 25. - Bionom)
2009. jan. 30. 12:00

Kb. 4 nappal ezelőtt csípések lettek a lábamon, most már terjed felfelé, derekam, gerincem, karom. Most elérte a kb. 25 csípést.

Nagyon viszketnek, majd megőrülök. Először bolhára gondoltam, de az egyik ismerősöm (humánbiológus) azt mondta ez bizony póktól van.

Én viszont nem láttam még a lakásban pókot, pedig 1 éve lakunk abban az albérletben (panel). Azt mondta, hogy a meleg miatt szomjasak, és azért ugranak, vagy másznak fel az ágyra, és csípnek meg, és tegyek ki vizet, hogy abból igyanak.

Nem tudom hogy ez igaz-e, de nem szeretnék közösköni egy pókkal sem, főleg nem étterem lenni (jó hogy nem legyet kell kitenni nekik, egy fatányéron, meg vizet citromkarikával ).

Komolyra fordítva a szót, mit tudok tenni ellenük? Páromat nem csípik meg csak engem....


Volt már valakinek ilyen?


Kérlek segítsetek, mert egyre fogy a csípésektől mentes hely a testemen.


Figyeld csak meg a szöveget. Nem gyanús. Azt mondja terjed rajta. Mi terjed, a kiütés. Egy pókot se látott hogyan lehet, a pókok nem villámgyorsak. Szomjasak, na ez marhaság azért nem csíp egy állat se. Itt bizony füllentések sorozata van.

26. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 25. - Bionom)
2009. jan. 30. 11:48
Hát nem azért ereszkedett rá mert bántani akarta. Azt ne felejtsd el hogy a pókok tápláléka hidegvérű ezért nem hőt érzékelnek hanem rezgést, ezért ereszkedett oda ahol nem érzékelt semmit a fény meg elvakította. Ha szőni akar akkor ereszkedik le keresve az öszeköttetést. A pókok változó nagyságúak egy keresztes 3cm is lehet.
25. bionom
2009. jan. 30. 11:34

Nagy szakértője vagy a témának, látom!

Most már csak azt magyarázd meg kérlek, ha tudod, hogy a relatíve erős cél-világosság mellett majdnem mozdulatlanul olvasó férjem fejére miért ereszkedett rá egy ilyen fenevad, s hogy lehet bármelyikből is ekkora mutáns, amikor az otthoni kis pókok általában tényleg KICSIK! :)

24. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 23. - Bionom)
2009. jan. 30. 11:22
A pókok döntő többsége nem tudja az ember bőrét megsérteni hiszen az emberi bőr anyaga egészen más mint az általa megfogott rovaroké. És ezeket a rovarokat se megcsípi hanem egy nedvet bocsát rá úgy mint a bőrön keresztüli injekció és az elkábítja a rovart. A méh se szúr meg embert csak ha megijed mert azt hiszi hogy bántani akarják, de a méhnél ott marad a bőrben a fullánkja. A darázsnál nem marad mert annak a fullánkja nem horgas. A pókoknak az ember nem táplálék, a szúnyognak inkább, nekem az az érzésem hogy inkább szúnyogok a hunyók. Nekem a szoba sarkában tavaly nyáron volt egy pók legalább negyven szunyogot fogott meg. A spájzban egy meg a molylepkéket irtja tizesével.
23. bionom
2009. jan. 30. 10:57

Hát ez az, de ha nem értesz hozzá, akkor amint meglátsz egy pókot, pavlovi reakció: arachnophobia! :)

(A gyerekem egyébként csecsemő kora óta pókok kedvenc csemegéje. Még babakocsiban, majd utazóágyban tettem ki a teraszunkra az árnyékba aludni, és akkor és évente legalább 2 ilyen szörnyűség volt a karján, a legelsőnél fogalmam sem volt, hogy pókcsípés, azt hittem, valami egzotikus, ismeretlen (bőr)betegsége van.)

De a bőrgyógyász beazonosította a rovarcsípést, és azt mondta, hogy inkább pók, mint méhcsípés. Aztán sajnos egyik korahajnalban az ágyában is találtam egyet a lepedőn. Egyébként nem egy pókoktól hemzsegő lakásban lakunk, tisztaság is oké, de sajnos az agyhalott építész, akitől vettük a házat, imádta a fa-tetőszerkezetes, lambériás-tetős elemeket, ott meg frankón el tudnak bújni. A kemikáliákat utálom, tehát nem fújnám folyton-folyvást mérgekkel tele a szobánk levegőjét (hisz utána mi szipákoljuk be). Nincs megoldás! Havonta 2x hosszú nyelű portörlővel, vagy partvissal végigtakarítgatom, ha meg a lambéria illeszkedési mikro-nyílásaiból az éj leple alatt előmászik egy-egy fenevad, ki vagyunk szolgáltatva nekik. (Ezzel a 96%-kal egyébként megleptél, én legalább a felére taksáltam volna az "vérszomjas" arányt.)

22. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 21. - Bionom)
2009. jan. 30. 10:20
Nagyon kevés pók csíp. A pici úgrópókok meg egyáltalán nem én szoktam piszkálni őket és ha többször hozzájuk nyúlok rájönnek hogy nem bántom őket és a kezemre másznak és körbeszaglásznak hogy mi ez a hatalmas valami.Nagyon szép a mintázatuk. A pókok 96%-a nem tudja az ember bőrét megcsípni.
21. bionom
2009. jan. 30. 09:51

Egyébként egyáltalán nem olyan ártalmatlanok.

Kis semmitmondó pókok szokták megcsípni éjszakai álmában a kisfiamat, pár perc alatt nagyobb zöldborsó-szemnyi hólyag keletkezik egy dudor tetején, forrón égő-fájó-viszkető érzése vetekszik a darázs-csípésével, másnapra tenyérnyi vörös volt, fájdalom enyhül és 2-3 nap múlva elkezd halványulni, eltűnni. Évente 3-4 ilyen eset előfordul... nem kellemes! :-( Múltkor félálomban feküdtem az ágyban, apa olvasott, égett a kisvillany... egyszer csak (punnyatagon) azt látom, hogy egy jókora, vastag pókfonálon iszonyatos sebességgel ereszkedik rá a fehére egy jócskán ásványvíz-kupaknyi méretű, bazinagy pók. Hirtelen azt sem tudtam, mit mondjak, felsikítottam, hogy "Vigyázz, pók!" Ő meg ijedtében akkorát ugrott az ágyban, hogy mindjárt lefejelte a méretes jószágot, aki rajtam landolt, ettől mégjobban elkezdtem sikítozni, és lenyomtam a Flashdance c. film Maniac nagyjelentét, Flatley-t megszégyenítő sebességű ír szteptáncomat vehette volna a kandikamera. Kerestük rajtam, a szőnyegen, az ágyban, az ágyneműt ide-oda emelgetve... basszus, hajnali 2-ig nem mertem elaludni. :(

20. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 19. - D93e9356ab)
2009. jan. 30. 09:48
Nem kenni kell a pókhálót hanem porszívó csövével leszívni a falról. Én nagyon bírom a pókicákat ha csak egy mód van rá nem pusztítom el.Különösen a kis ugrópókokat szeretem amik vadásznak más apróbb élőlényekre.
2009. jan. 30. 09:32
Nálunk is van egy raklapnyi.Irtózom tőlük, de főleg a hálók miatt haragszom!Ha megpróbálom leszedni, rákenődik a falra, basszus...:((((
2008. ápr. 22. 21:04
Én két éve együttélek a "Pistával",nincs szívem elpusztítani.Titokban tartottam a férjem előtt,mert ő baromira fél tőlük.Férj ment,pók maradt...:)
2007. dec. 15. 19:04

A pókok előbb beköltöztek anno az új házunkba, mint mi.

Szerintem véglegesen nem lehet tőlük megszabadulni.

16. ipi
2007. dec. 15. 17:37

Hát én sem repesek a kollegákért :-). Pohárba fogom őket és kiteszem az ablakpárkányra, vagy mivel földszintről nem esnek nagyot, kidobom őket.

De van hogy olyan sok kiskaszás van, hogy simán beporszívózom őket. Ez nem a leghumánusabb, de nincs mindig türelmem befogdosni őket :-(

2007. nov. 25. 07:12
Leszedem a seprűvel, aztán megint, amíg van. Mindig van.
14. cica33
2007. nov. 25. 07:06
engem is érdekelne,de szerintem nem lehet véglegesen megszabadulni a pókoktól...
13. LoLiNa
2007. júl. 22. 07:33
szerintem semmit.. nem lehet a pókokat totál kiírtani.. gyerekkoromba panelba laktunk.. ott is volt egy pók mindig. nincs olyan lakás, ahol nincs egy se!! és amúgyis hasznos állat.. megfogja a röpködő dögöket.. amúgy utálom őket :-D
2007. jún. 11. 17:24
A mienk pok es rovarriaszto. Kifejezetten pokos nemtudom van e.
11. mongi (válaszként erre: 10. - Jeannie)
2007. jún. 11. 11:59
Ez kifejezetten pókok ellen van?????
2007. jún. 10. 21:09
Nekunk kis elektromos rovarriasztonk van. Neten rendeltuk. Van tobb fajta is, szunyog ellen,eger is stb.. Csk be kell dugni a konektorba.
2007. jún. 9. 07:15
Én nekem évek óta nem sikerül a kiirtás,csak ideig-óráig.Én is kíváncsi lennék egy végleges megoldásra!
2007. máj. 22. 20:30
Rovarírtószerrel.
2007. máj. 22. 14:13

Csak ideiglenesen,rovarítószerrel,de attól mi is

szenvedünk...

2007. máj. 22. 10:36
A spray neve:INSECTICIDE 2000 rovarölőspray
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook