Magas prolaktin szint (beszélgetés)
2016 februártól őszig bírtam a 2x felet szedni. Aztán amikor napközben be vettem az első felet, rá kb 1 órára olyan orrdugulásom lett hogy nem kaptam levegőt, rosszul voltam. Amikor az estit be vettem akkor meg éjjel nem kaptam levegőt. Aztán az esténként 1 fél tabletta az vmennyire működött, de az mellett meg megállt 500 körül a szint. Ez a Norprolac ez nagyon jó, semmi bajom egyenlőre.
Nálad milyen mellékhatásokat váltott ki a fél szem,hogy azt sem bírtad szedni?Minimális mennyiség a fél.
Én úgy tudom 100 körül kell lenni a teherbeeséshez.
Igen a magas szint befolyásolja az ovuláció.
Elég gyorsan hatott a gyógyszer egy hétre rá 8.9mm lett a méhnyálkahártyám és egy 29 mm-es tüsző.A mellékhatásokat azt hadjuk....örülök,hogy élek....úgy látszik érzékenyebb vagyok rá
Nem tudom ti,hogy vagytok vele de elég nehezen viselem a bromociptrim mellékhatásait olyan mintha álomkóros lennék
Sziasztok! Én 4 éve küzdök a magas prolaktnnal! Van egy hipofízis adenomám! A Bromocriptinnel kezdtem, szedtem Norprolacot is és most Dostinex! Ideig-óráig levitte mindegyik, aztán újra felmegy az érték! Jelenleg 1677 miu/l Prolaktin PEG 1245 miu/l!
Múlt héten voltam vérvételen. Akkor még csak 2 hete szedtem a Norprolacot és már csak 215 volt a prolaktinom :D nagyon nagyon örülök,még sosem volt ennyi és rosszul sem vagyok-egyenlőre-a gyógyszertől,bár már előbb kiharcoltam volna.
Érdekes,ha te tudod,én tudom,Ő miért nem tudja???????
Sajna ez így van...ha nem figyelsz oda,nem nézel utána,nem guglizod ki,totál tudatlan az ember lánya!
Amúgy én is úgy tudom, hogy prolaktint délelőtt 10-ig szokták nézni. Ráadásul ezt mondtam az endokrinologus -nak is de szerinte is jó volt így, vicc komolyan, nagyon résen kell lenni mert ezeknek minden jól van, minden rendben, semmire nem kell semmit szedni.
Nem :D egyenlőre szereztem kéz alatt vkitől 2 dobozzal, 3500 Ft /db. Meg meg próbálok intézni vmi gyógyszer támogatás félét , mert a peteérés serkentő injekció is 20.000 Ft lenne a 6db, plusz itt van havonta a merckformin xr 3600 Ft, inofolic /inofem havi 8000 Ft körül, D vitamin, progeszteron gyógyszer... Meg persze a csomó sikertelen terhességi teszt :/
Jaj,de jó!!!!!!!!!
És 7800-ért?!
Még írni akartam,hogy délután nem is szoktak nézni prolaktint...idióta a doki....
Sok sikert!:)
Már szedem a Norprolac -ot :D ma fogy el a kezdő adag , egyenlőre semmi bajom tőle. Minden reményem ebben van most. Bízom benne, lesz tüszőm is és meg is reped, mert úgy tudom, a prolaktin befolyásolja ezt a kettőt is.
Hát ugye kb 500 a felső határ. nekem 515 körül volt,azt mondták ez csak enyhén emelkedett,szedjem csak tovább a Bromot. Amikor mondtam hogy már napi felet sem bírok,írják fel a norprolacot,csináltak gyorsan délután fél 3-kor egy vérvételt,ami szerint 388 lett.Na erre meg már főleg azt mondták örüljek neki és elég a fél bromo.De mondom neeem bírok már annyit sem,szedem 2016 február óta.És akárhogy is nézzük,a 388 az majdnem 400,ami az előírt 200nak a duplája.Ráadásul a délután mért érték nem is hiteles,mert ezt a hormont reggel 10ig kell nézni.Amikor sikerült teherbe esnem,abban a ciklusban nézettem a 21.napon a prolaktint és akkor is 300 felett volt.Akkor még szedtem a napi 2x fél Bromot a terhesség alatt is de sajnos csak 6 hétig tartott.Te hogy tudod,mennyi az ideélis prolaktin érték a teherbeeséshez illetve hogy ne történjen vetélés?
Nem kell szünet,szedd nyugodtan!Sajnálom,hogy ennyit kell fizetned...de miért nem írja fel az endo doki??????
Úgy döntöttem, vhogy megreszkírozom teljes áron is a Norprolac - ot. Viszont eddig ugye szedtem a napi fél Bromocriptin -t. kell szünetet tartani a váltás közt?
Mondtam volna,h menj az én dokimhoz...Szentesen van...ez elég messze van tőled.De,ha szeretnéd,szivesen megadom a számát!
Szombathelyen lakok. 2 endokrinologusnal is voltam már. 388 -520 közt mozog már jó ideje a napi fél bromo mellett a prolaktin. És amíg normál tartományban van azt mondták örüljek neki hogy ennyi. Igen de a 388 is majdnem a duplája annak amennyi lehetne terhességhez, azaz 200 körül. Fogalmam sincs hova mehetnék Norprolac -ért hogy ne 7000 Ft Legyen.
Csak endokrinológus,tudja kedvezményesen felírni,én is azt szedem,mert a bromotól..inkább hagyjuk!
Hová valósi vagy?
Sziasztok!A Norprolacot melyik orvos tudja felírni úgy,hogy ne 7000Ft hanem csak 300Ft-ba kerüljön? 2 éve szedem a bromocriptint de már a napi felet sem bírom az orrdugulás miatt.
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni: a prolaktin szintem 180 mIU/l volt a menzi 10. napján. A ref. tartomány szerint rendben, a dokim se foglalkozott vele, viszont nekem olyan fura...nem lehet, hogy ez magas és a megtapadás emiatt nem sikerült a múltkori 2 lombikomnál?
Illetve szedett valaki erre Mastodynon cseppeket? Lehet annak mellékhatása, ami felboríthatja a lombik előtti menetrendet?
Sziasztok 26éves vagyok.Mr kimutatta hogy microadenomám van.4honapja szedek bromocriptint.de egy hónapja fáj a hasam állandóan.valakinek fájt?
Szia!
Nekem régen nagyon magas volt a prolatin szintem. Szedtem rá gyógyszereket is. De sosem folyt tej a mellemből.
Nem tudok hozzászólni érdemben, de nagyon szorítók, hogy sikerüljön! Ha a dokid szerint a gyógyszerektől lehet, akkor pedig hagyatkozz rá és ne agyalj rajta! A lényeg, hogy a prolactin szinted rendben van!!
S.O.S !
Lányok ! Beültetésre várok és az lenne a problémám, hogy elkezdett folyni a tejem!! Volt labor és a prolactin határértéken belül van , és a doki is azt mondja nem kell aggódni, de gondolom megértitek nem olyan egyszerű nem erre gondolni így az 5. beültetés elött. Azt mondták a dokik, hogy a gyógyszerektől van, ne aggódjak?!?!!?!!!??!? Volt esetleg valakinek ilyen problémálya???
Megmaradt Norprolacomat eladnám kedvező áron.
nekem is magas a prolaktin szintem,napi fél bromót szedek.Ti észrevettétek,hogy a testsúlyból nem tudtok veszíteni vagy csak éppen-éppen?
Sziasztok!Korábban magas prolaktin szint miatt szedtem bromocriptint.Azóta van egy kislányom,aki lassan egy éves lesz.Viszont újra szednem kell.Ezzel csak az a bajom,hogy a kislányom toxémia miatt született picit hamarabb és a tájékoztatóban azt írja,hogy így nem lehetne szedni.Ugyan az az orvosom,szóval tud róla.Kíváncsi vagyok,hogy van e köztetek olyan,aki hasonló cipőben jár?
Szia, én integrált tesztet csináltattam - ami egy kicsivel több a kombináltnál -. Semmilyen kihatása nincs rá a bromo.
További ajánlott fórumok: