Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Magas prolaktin szint fórum

Magas prolaktin szint (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
máj. 28. 10:06

Sziasztok!

2szem Dexametazon a közel 500kortizolom 14.4re levitte illetve a közel 800as prolatinom 150re...

Ezzel az èrtèkkel megyek vissza jövö héten.

Szerintetek ez mit jelent!??

Valami ilyesmi gyogyszert kell majd szednem?

4141. Ágio8405 (válaszként erre: 4140. - Safire)
máj. 23. 22:29
A cukor terhelés milyen lett? Csinaltass inzulint is mert igy sajnos csak sejtés lehet rá de sokaknak tökéletes a cukor miközben egekben az inzulinok. Tsh mennyi?
4140. Safire
máj. 23. 21:11
Tsh, t4 rendben van, gondolom emiatt a t3-at nem csinálták meg a laborba hiába kérte a doki. Prolactin 723, Peg utáni 701, lh/fsh kicsit magas 1.27, hgh jó, kortizol 523. Igf még készül. Ez a mostani, 2 hónappal a műtét után. Uh vizsgálat volt pár az elmúlt két évben,nem voltak ciszták. Volt még egy vérvétel, ami nem tudom pontosan mi annak a hormonnak a neve, a doki annyit mondott, hogy azt mutatja, hogy sok tüszőt termelek. De nem adta oda az eredményt. Ha jól emlékszem 6.2 volt az érték. Sima cukorterhelés volt, nem inzulinos.
4139. Ágio8405 (válaszként erre: 4138. - Safire)
máj. 23. 13:58
milyen vizsgálataid voltak? 3 pontos cukor inzulin terhelés? pajzsmirigy? (tsh,t3,t4,atpo,atg) nöi hormonok? amh szint? pco-ra utalo uh kép? a prolaktinra sokaknak kell szedni gyogyszert mindig ha épp nem vár babát vagy nem szoptat.
4138. Safire
máj. 23. 13:18
Sziasztok! Fgátló tabletta abbahagyása után nem állt vissza a ciklusom, ennek már két és fél éve. Magas volt a prolaktinom, bromocriptint szedtem rá, az érték beállt, de nem volt peteérésem. Meddőségi központba jártunk, mikor gond lett a látásommal és kiderült, hogy adenomám van, márciusba műtöttek. Most újra magas a prolaktinom, bromocriptint írt megint az endokrinológus. Vérzés azóta sincs. Van valakinek tapasztalata, hogy ilyen műtét után mennyi idő alatt áll vissza a ciklus? A meddőségi központba visszavárnak, az ottani dokit nem igazán hatotta meg, hogy nekem ilyen műtétem volt, az endokrinológus szerint az felejtős, mert nem ott van a baj. Tanácstalan vagyok nem tudom kinek higgyek. Volt vagy van valaki hasonló helyzetben?
4137. Ágio8405 (válaszként erre: 4136. - Pici Manócska)
máj. 16. 09:18
inzulint kéne nem a hba1c a fontos. amikor már ott bibi van, nagy bibi van. a te értéked már IGT sajnos inzulinrezisztencia utáni állapot. azt kéne tudni mennyire van kimerülve a hasnyálmirigyed, ha még jo magasak az inzulinok emellett az a jobb mert akkor szépen vissza hozható ir-be még van inzulin tartalék. kortizolra azt mondják vérböl pontatlan. nyálbol kell naponta többször nézni 3 vagy 5 alkalommal. magán laborban lehet kérni hozzá felszerelést és oda bevinni és kiértékelik.
máj. 16. 00:01

Nem mondta a prolatinra hogy huuu de magas csak azt hogy közepesen emelkedett....


Amugy nem tudom 4.napon 678mIU/l volt 24.en 789mIU/l


kortizol 498nmokL volt 140-640között a REF tartomány...


80%lett a tényleges prolatemia vagy mi...


Most voltam dokinál ujra megnézzük a prolatint meg a kortizolt is...

Ugy hogy este elötte be kell vennem 2szem Dexamethasone tablettát...


Aztán utanna ujra vissza kell mennem...


Közben lett egy szar cukor terhelèsem...

Ami èhgyomri 5.6 120perces 8.2 lett...

Ez miatt néznek mèg egy HbA1c is...

Jun 3-an lesz egy pm uh is aztán utánna vissza kell mennem...

4135. Ágio8405 (válaszként erre: 4132. - Pici Manócska)
máj. 2. 18:02
az nem a legjobb, de mondjuk az ir már igy is alap ilyen inzulin mellett, meg 5,5 fölötti 0 perces cukornál is az egyértelmüen. :-(
4134. Pici Manócska (válaszként erre: 4133. - __Hope__)
máj. 2. 15:27

Szia! Igen nèztek nem találtak cicáztak...

Egyenlen egy bibi volt csak hogy 9cn-en alig 2.6mm volt a nyálkahártya...

4133. __Hope__
máj. 2. 15:22

Sziasztok!


Hogy felélénkült ez a fórum! :)


Beus,

köszönöm a biztatást. :) Egyelőre megy a vitaminkúra a férjecskémnél, plusz csináltattunk egy bakteriológiai vizsgálatot, amiben sajnos volt pozitív eredmény, így megy vissza andrológushoz, hátha sikerül az okozó tényezőt orvosolni, utána megyünk vissza meddőségibe, és meglátjuk majd, hogy mit mondanak az eredményeinkre.


A makroprolaktin vizsgálata úgy tudom, hogy még relatív új dolog az orvostudományban, jelenleg még nem is érhető el az összes laborban. Nagyjából az a lényege, hogy bizonyos esetekben a prolaktin molekulák nagyobb méretűek, így a vérben magasabb a prolaktin szint, azonban az aktív molekulák száma valójában nem emelkedett, így nem is okoz tipikus tüneteket, mint a tejcsordogálás. Ezzel spórolni lehet a drága képalkotó vizsgálatokon (sella MR), illetve nem terhelik a szervezetet feleslegesen gyógyszerrel (Bromocriptin). Ennek lehetősége enyhén emelkedett prolaktinszint esetén merül fel, amikor jellemzően nincs gond a többi hormonnal, és van rendesen peteérés.

Nálam úgy tűnik ez a helyzet, alaphormonok rendben, progeszteronszint 47 nmol/l (ez alapján peteérésem is van), Inhibin B, AHM értékek is jók, IR, PCOS, fertőzés a szervezetemben nincs. De hétfőn megyek vissza endokrinológushoz, akkor okosabb leszek, beszámolok majd itt is, hátha egyszer másnak segítenek a makroprolaktin, PEG visszanyeréssel kapcsolatos információk. :)


Az pedig szörnyű, hogy így meg kell szenvedni már azért is, hogy az embert kivizsgálják! Ráadásul esetünkben még azzal is szembesültünk, hogy andrológia nincs sztk-ban.

Pici Manócska,

én is mindenképp javaslom az IR vizsgálatot, az éhgyomri inzulinod elég magas, és egy inzulinrezisztencia okozhatja a hormoneltéréseket, viszont jó hír, hogy az akár egy kis étkezésbeli módosítással is elég jól orvosolható. Illetve nézték már UH-gal, hogy nem policisztás-e a petefészked?


Kinga.V,

nálad "csak" a prolaktin magas? Többi hormon rendben? Gondolom még a 21. napi vérvétel van hátra, és utána a nőgyógyászhoz mész vissza? Szerintem ha tudsz, akkor foglalj már most időpontot endokrinológushoz, úgyis oda fognak küldeni, és általában még magánrendelésen is néhány hétre kapsz csak időpontot... És azt hiszem azzal mindenki egyetért, hogy ezeknek a kivizsgálásoknak az egyik legerősebb lelketrombóló része az állandó várakozás...

4132. Pici Manócska (válaszként erre: 4130. - Ágio8405)
máj. 2. 12:50
5-6 között van...
4131. Ágio8405 (válaszként erre: 4130. - Ágio8405)
máj. 2. 12:47
a t4 lehetne magasabb de ha minden más ok tsh is jo (1 körüli vagy az alatt) és nincs igazán tünet beleférhet. de igazábol maximumhoz közel jó de legalább 18 körül.
4130. Ágio8405 (válaszként erre: 4127. - Pici Manócska)
máj. 2. 12:45
értem, de ha nem siekrül kiiratni nézd meg fizetösen tudsz-e menni valahova. éhgyomri cukrod mennyi ilyen magas inzulin mellett?
4129. Pici Manócska (válaszként erre: 4125. - Ágio8405)
máj. 2. 12:26

fT4:10-23 pmol/l nekem 14.860 ugye

fT3: 2.4-6.3 pmol/L nekem 5.720

4128. Panna07 (válaszként erre: 4124. - Pici Manócska)
máj. 2. 12:16
Sajnos a progeszteron alacsony, abban a hónapban nem volt peteérés. Az inzulinprobléma és a magas prolaktin lehet gátja a peteérésnek,de a 3 pontos inzulin terhelés után már többet fogsz tudni. Ha a prolaktint és az inzulint sikerül helyrerakni, akkor remélhetőleg jönni fog a baba is :)
4127. Pici Manócska (válaszként erre: 4125. - Ágio8405)
máj. 2. 12:15
Zalaegerszegen tudnak ugye oda járok az èhgyomri meg is van csak a terhelést csesztèk kiírni.....
4126. Pici Manócska (válaszként erre: 4124. - Pici Manócska)
máj. 2. 12:14
Megkeresem a pairt ès irok majd...
4125. Ágio8405 (válaszként erre: 4124. - Pici Manócska)
máj. 2. 12:12
t3 t4.hez irj légyszi ref határt is. 3 pontos terhelésre érdemes elmenni magánba, 8000 ft körül van meg van aznap és nincs akadékoskodás, sok kisebb labor nem is tud nézni egyáltalán inzulint.
4124. Pici Manócska (válaszként erre: 4123. - Panna07)
máj. 2. 12:10

A progeszteron a 24.cn volt 11.80.nml/l



DHEA-s a 4cn volt 3.73mol/l



Meg volt egy nagyon rossz èhgyomri inzulinszintem ami 24lett



Most igyekszem kiharcolni egy 3pontosat!



Meg probalkozok a diètával bár a terhelést megvárnám vele!



FSH 4.1mIU/ml lett a 4cn-en



LH 1.92mIU/ml volt a 4cn-en


Tpo jó volt novemberben meg a t3 t4 is


FT3:5.720 pmol/l


FT4:14.860pmol/l


AHTG:10.0IU/ml


TPO: 11.35IU/ml

4123. Panna07 (válaszként erre: 4122. - Pici Manócska)
máj. 2. 12:08
Szia! Szomorú, hogy az orvosok nem küldenek el további kivizsgálásra. Engem volt,amire elküldtek, volt, amire magamtól mentem magánlaborba, itt a fórumon összeszedtem az infókat, hogy mit érdemes megnézetni babaprojekt előtt. Szóval nálad is kellene nézni a TSH mellett t3,t4, Anti-TPO, Anti-TG, ez ad teljes képet a pajzsmirigyről, aztán 3 pontos inzulin és vércukor mérés kellene mindenképpen, emellett a progeszteront is meg kellene nézetni, 21. ciklusnapon kell, de csak akkor, ha 28 napos a ciklusod, ha hosszabb, akkor plusz annyi nappal később. Nagyon rossz a rendszer, hogy ha az ember TB alapon szeretné pl. megcsináltatni az inzulin-vércukor terhelést, vagy vár heteket, mire bejut egy sztk rendelésre, ahol úgy kell kinyörögni, hogy küldjék el az embert vizsgálatra. Ha meg magánrendelésre megy az ember beutalóért, akkor kb 20ezer Ft-ba fáj a beutaló. Ezért szerintem egyszerűbb egyből magánlaborba menni, ha van a közelben persze. Én a Synlab-ba mentem, ott csináltattam az inzulin-vércukor terhelést, 11ezer Ft volt.
máj. 2. 11:50

Sziasztok!

Mértékegységekkel!!


Hormonsoron voltam a prolatin a 4cn 678mLU/L volt 24.cn pedig 789mLU/L


Elvileg peteèrésem sincs...

S kimutatta a vv a a tényleges hyperprolactinaemiàt...

A nőgyógyász nem írt semmit! 15-èn megyek endokrin dokihoz...


November óta tudom hogy baj van a pajzsmiriggyemmel is akkor 50mg letroxot kaptam februári tsh eredményem 2.49volt s az sztk-ás doki nem emelt pedig mondtam neki hogy babát akarunk...


Most az sztk-as nödoki se irt semmit hanem egyből àtjárhatóságit akart...


De nem nyugszik igy 15-èn megyek magán endos dokihoz hátra rendben hozza a hormonokat s utanna jön a baba...

Illetve van egy éhgyomri 24-es inzulinom is de erre sem irt terhelést csak sima 2pontos cukrot...

:(

4121. Ágio8405 (válaszként erre: 4120. - Kinga.V)
ápr. 29. 19:30
Köszönöm aranyos vagy 😍 Hát sajnos a pajzsmirigyhez sok endokrinologus sem ért 😞 ha nem volt inzulin, cukor terhelesed még mindenképp nezess. Magánban 8000ft körül van tb alapon nem mindig csináljak meg rendesen. A pm -nél is sajnos a legtöbb tb labor önkényesen nem csinálja meg a t3 t4-et ha ref határon belüli a tsh hiába írja ki a doki.😞
4120. Kinga.V (válaszként erre: 4119. - Ágio8405)
ápr. 29. 19:11

Tiszta szívből gratulalok!!!

Igazi hős vagy!!! El sem tudom kepzelni, miken mehettél keresztül... (pláne,h elkezdtem előlről olvasgatni a forumot es mindenkit te biztattál, hogy a 2011es év lesz a tietek...)

Vigyázz magatokra es nagyon sok boldogsagot a babahoz is!!


Nekem csak tsh-t neztek eddig, majd gondolom a magas prolaktin miatt jobban körüljárják. :)

4119. Ágio8405 (válaszként erre: 4118. - Kinga.V)
ápr. 28. 20:12

Én elég extra eset vagyok mert nekem ir kezelésre nem javult semmit. 9,5 év után jött csak úgy meglepiböl. Neki most jött el az ideje 😍 tavalyi évben voltak életem legrosszabb ciklusai az utolsó már csak gyógyszerrel jött meg. Előtte legalább fel évvel nem is volt petefészek mukodesem de valószínűleg egész évben nem nagyon. Volt már inszemunk, rengeteg closty stimus ciklus évekig tartó lelki pillér kezelés mindenféle csoda szer ami másoknak bejött, most meg csak úgy jött a legváratlanabb helyzetben. Igaz csomó körülmény most lett a legtökéletesebb az érkezésehez 😍 24 hétbe lépek kedden. 7 hetes volt már amikor kiderült 😬


Pajzsmirigynél nêtek t3,t4, atpo,Atg-t is? Sajnos a tsh magában nem sokat ér. A rege határ pedig elavult. Termékeny korú nőnek 1 körül jó, legfeljebb 1,5-ig. T3,t4 a maximumhoz kel hogy közel legyen.

4118. Kinga.V (válaszként erre: 4117. - Ágio8405)
ápr. 28. 16:21

És úgy vettem ki a szavaidból,h nektek sikerült. Leírnád, hogy mennyi időre és milyen tortúrán mentél át?

A jelenlegi vérvétel szerint a pajzsmirigyem jó, bár egyszer már volt egy+-os.

4117. Ágio8405 (válaszként erre: 4114. - Kinga.V)
ápr. 28. 16:09
Vagy akkor váltani kell. Ráadásul emelek esett prolaktin sokszor pajzsmirigy alulmukodes vagy inzulinrezisztencia következménye nem csak úgy magától ennyi van. Előző kettő meg általában kéz a kézben együtt jár. Manapság sajnos leggyakoribb meddőségi okok. Anno nekem is a prolaktin derült ki legelőször igaz 1000 alatt volt. Utána derült ki hogy pco okozza igazából.
4116. beus009 (válaszként erre: 4114. - Kinga.V)
ápr. 28. 15:48

Kinga a peteeres nem garancia a minosegre. Nem tudom ugyan hogy a prolaktin mennyire befolyasolja azt de sajnos a tüsző ures is lehet es ezt meg pé kovetessel sem tudod biztosra :(

Mindenkepp kezeltesd, sok sikert neked is😊🍀🍀🍀🍀🍀

4115. beus009 (válaszként erre: 4111. - __Hope__)
ápr. 28. 15:45

Szia Hope.

Tunetem nekem sem volt. Semmilyen de mint irtam nalam simat neztek azt amit irsz az szamomra kinai. Inszem segithet a lassu katonak eseteben😉 sok sikert👍😊🍀

4114. Kinga.V (válaszként erre: 4113. - Ágio8405)
ápr. 28. 15:43

Ovu teszttel követem, bár nem minden honapban. 4hónap alatt 3-szor volt peteérésem. 😊

A menszeszem is teljesen normál. De olvastam,h sajnos a beagyazódás sem egyszerű a magas erték miatt..

Tavaly augusztus ota probálkozunk, a dokim meg nem akart elküldeni vizsgálatra,szerinte korai. Még jó, h ambulánsan megoldottam.Remélem, az eredményeket komolyabban veszi.

4113. Ágio8405 (válaszként erre: 4112. - Kinga.V)
ápr. 28. 13:55
Hát kicsi rá az esély hogy legyen peteérés, de sokunknak lett már baba lehetetlen hormonális és ciklus körülmények mellett is. Én azt szoktam mondani amíg egy nőnek van méhe és petefészke és él nemi életet igenis van esélye babára csak hogy kinek több, kinek kevesebb. A hormonok állandóan változnak. Hol ennyik hol annyit. Nézték már amúgy hogy van-e peteérésed ennyi mellett? Vagy ovu teszt, hömérözés? Mint regebben írtam van ismerősöm akinek már beindult minden 1200 körüli prolaktinnal és jött is a baba rögtön amint lett peteérése de ő 5000 fölöttiröl indult.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook