Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Magas prolaktin szint fórum

Magas prolaktin szint (beszélgetés)

984. nórika81 (válaszként erre: 982. - F3ef182e14)
2010. máj. 4. 12:36
Szia! Köszi, hogy válaszoltál. Nagyon remélem, hogy nekem is rendbe teszi! Bár én még csak most kezdtem szedni, és azt olvastam kell neki vagy 3 hónap, mire kifejti terápiás hatását. De én most clostit is szedek, hogy szép érett tüszőm legyen, úgyhogy remélem hat hamarabb is!
983. Adrienn1986 (válaszként erre: 983. - Nórika81)
2010. máj. 4. 12:35

Szióka!

Nálunk 40-530 mU/L a normál tartomány nekem pedig 823 mU/L!Szóval jócskán a normál felett voltam!Azt mondta a dokim, hogy ha nem szedem a Bromokriptint kizárt, hogy összejön a babóca!

Én szépen el is kezdtem szedni júniusban, majd november elejére szépen lecsökkent 44 mU/L-re és abba is hagyhattam a gyógyszert!

Karácsonykor pedig már nem jött meg!Most pedig 22 hetes kismama vagyok!:))

Hát nem tudom ezek a szerek mennyire hatásosak!Annyit tudok, hogy ezek homeopátiás készítmények!Nem tudom, hogy te mennyivel vagy felette a normál tartománynak, de így, hogy én 2×1 szem Bromokriptint szedtem így is több hónap volt mire lecsökkent a szintje!Szóval szerintem érdemesebb egy erősebb kezelést alkalmazni ha tényleg magas a szinted, mert egy enyhe eltérést biztos lehet vele kezelni, de egy nagyobb eltérésnél én úgy gondolom, hogy ezekkel hosszú idő lenne mire visszaállítanák a normál tartományba a prolaktinod!

Ez az én véleméynem!

Sok sikert kívánok!

982. f3ef182e14 (válaszként erre: 983. - Nórika81)
2010. máj. 4. 12:29

a barátcserje jó

nekem levitte

nekem a max felett volt

981. Adrienn1986 (válaszként erre: 971. - Zoé00)
2010. máj. 4. 12:25

ka!

Nekem is magas prolaktin szintet diagnosztizáltak tavaly júniusban, nekem elég magas volt a szintje!Kezelés nélkül lehetetlen lett volna, hogy jöjjön a baba!

Júniusban kezdtem el szedni a Bromokriptint napi 2×1-et és november elején hagyhattam abba, mert nagyon szépen lecsökkent a prolaktinom, inkább már az alsó értékhez közeli volt.

Karácsonykor pedig már nem is jött meg és most itt mocorog a szerelmünk gyümölcse a pocakomban!:))Most vagyok 22 hetes!

Szóval ha szeded a gyógyszert és helyre áll a prolaktin szinted jöhet is a babóca!

Sok sikert és kitartást kívánok!

2010. ápr. 30. 20:57
képzeljétek,elmúlt az andenómám állitólag,,, meddőségiben mondta a doki hogy nézesem meg megint mr en mert szerinte elmúlt,mivel 5mm es volt és már 1 éve szedem a gyógyszert mostmeg 30 a prolaktinom nagyon kevés és szerinte elmult.na majd kiderül.
979. Pólika (válaszként erre: 978. - Zoé00)
2010. ápr. 29. 15:49

nem sokat, talán 5 hónapot.

nem, az inszem, nem ugyanaz mint az IVF.

az inszem az amikor a spermiumot feljuttatják a méhbe és hagyják hogy végezze a dolgát. ilyet olyankor szoktak alkalmazni ha az apa spermaképe jó. ha nem, akkor van IVF (lombik) ahol a már megtermékenyített embriókat helyezik vissza a nyálkahártyába.

köszi a gratulációt. :)

978. Zoé00 (válaszként erre: 973. - Pólika)
2010. ápr. 29. 10:50

Meddig próbálkoztatok természetes úton bromo után???

Az IVF az a inszem?

Egyébként nagyon GRATULÁLOK!!

2010. ápr. 28. 16:45

Sziasztok! Nekem microadenomám volt, ami megemelte a prolactin szintemet. 6 éve kezdtük el kezelni, eleinte Bromocriptint szedtem, de az nem használt, ezért áttértünk a Norprolacra. Esténként kell 1-et beszednem belőle. Hál' Istennek ennek hatására teljesen eltűnt a daganat, de azért a gyógyszert továbbra is szednem kell állítólag addig biztos, míg gyereket akarok. Utána lehet, hogy nem kell majd.

Nekem súlyban annyi változás lett, hogy régen bármit megehettem, nem látszott semmi, azóta pedig, mióta szedem, kicsit kinőiesedtem és könnyebben rakódik a zsír mindenfelé.

976. Pólika (válaszként erre: 975. - Dontknow)
2010. ápr. 28. 16:25
köszi kérdésed, minden ok. aug 3-ra vagyok kiírva.
2010. ápr. 28. 14:09

Pólika! Minden Ok veled és a babával? Mire vagy kiírva?

A mellem ugyanúgy feszül mintha én is kismama lennék. Az emlékek még élnek :)

974. Pólika (válaszként erre: 972. - Dontknow)
2010. ápr. 28. 11:43
szia, én a terhességem 13-ik hetén kellett hogy elhagyjam a bromót, akkor aztán feszül minden amúgyis, szóval nem vagyok mérvadó.
973. Pólika (válaszként erre: 971. - Zoé00)
2010. ápr. 28. 11:36
szia, nekem is enyhén magas volt a prolaktinom, 2-3 hét alatt szépen levitte a bromo. mi aztán próbálkoztunk természetes úton babával de nem sikerült, ekkor jött az IVF, utolsó trimeszterben járok.
2010. ápr. 27. 09:42

Hello mindenkinek!

Régi bromosoktól érdeklődnék. Egy hete hagytam abba a Bromot, vérvétel, kontroll miatt, és már 2-3 nap szünet után újra jelentkezett a mellfeszülés. Ami szép-szép, mert olyanok a melleim, mint 18 évesen, de amúgy elég kellemetlen a dolog. Mikor futok le a lépcsőn, szinte le kell őket fognom. A ti esetetekben is ilyen hamar visszaáll minden a régibe?

Csütörtökön meg lesz a labor, kíváncsi vagyok mi lesz...

971. Zoé00
2010. ápr. 27. 09:22

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok.

Az én rövid történetem: 1 év sikertelen próbálkozás elmentünk egy meddőségi központba, ahol több hónapon keresztül kivizsgálások tömkelegén estünk át. Tegnap voltunk a konzultáción, ahol az eredményeket összegezte nekünk a doktor úr és azt mondta, hogy nem kórosan, de picit magas a prolaktin szintem, ami gátolhatja a teherbeesést.

Felírta nekem ezt a bromocriptint, amiből minden este kell bevennem egy felet, vagy 4 havi adagot kaptam belőle...

Van köztetek olyan akinek ettől megérkezett a baba?Tudtok róla, hogy mennyi idő kell elteljen, hogy a gyógyszer hatással legyen a tejhormon szintemre??

970. Pólika (válaszként erre: 968. - F3454b066e)
2010. ápr. 26. 10:04
nálunk második beültetésre sikerült, így már útban van a kislányunk :). 26 hetes kismama vagyok. :D és kívánom hogy minden gyermekre vágyó nőnek ugyanígy teljesüljenek az álmai.
969. cukorka001 (válaszként erre: 968. - F3454b066e)
2010. ápr. 25. 22:09

Igen én is szeretnék!

remélem nemsokára nálad is összejön!

968. f3454b066e (válaszként erre: 967. - Pólika)
2010. ápr. 25. 00:11
ti is babát akartok?
967. Pólika (válaszként erre: 966. - F3454b066e)
2010. ápr. 20. 10:47
igen a terhesség első 12 hetében valóban szedni kell, majd a 13-ik héten folyamatosan elhagyható :)
2010. ápr. 19. 16:11
bár nekem nem okoz mellékhatást a bormo meg az andenóma sem.
2010. ápr. 19. 16:11

sziasztok .. nekem is andenómám van 5mm es.

bromot szedek a prolatinom 1200ról ment le 1 szem bormocriptintől 30ra... ami még kicsit alacsony is lett.

nekem a dokim azt monda endokrinológus,hogy addig kell szedni mig nem jön a baba össze, sőt 3 hónapos koráig,mert ha abbahagyom a szedését akkor fölmegy a szintem megint. és a bromo azért is jó mert nem engedi a daganatot nőni és elmulik a dagnat mert viszafejlődik de ez több év .

én már lassan 1 éve szedem. mons készülünk inszemre. mert pcos em is van...

964. linel (válaszként erre: 963. - Dontknow)
2010. ápr. 16. 16:37

Szia!

Akármi is a probléma, úgy látom sokan szorulunk a bromo szedésére és a többségünk életét megkeserítik a mellékhatások. Bár én még a szerencsések közé tartozom, fokozatosan adagolva egy hét alatt hozzászoktam.

Az agyam sajnos nekem is sokszor kihagy, cserbenhagy és ezt a férjem is észrevette. Pontosan értem, hogy mire gondoltál, nekem is eltűntek a kontúrok, olyan mintha egy maszatos szemüvegen keresztül nézném a világot, pedig nem az. :) Főleg közelre látok homályosan.

Tejcsorgás nálam is van, szóval már csak egy gyerek kéne. :)

Kíváncsi vagyok az eredményeidre, majd írd meg feltétlenül!

2010. ápr. 16. 11:05

Szia Linel!

Én már nem szeretnék gyereket (túlkoros vagyok, mindjárt 40)de nem tudom eldönteni, hogy melyik a nagyobb gond, amire szedjük ezt a nyomorult bromot. Annak idején nehezen jött össze az első gyerek és még visszaemlékszem, hogy ez mennyire fájt. Na, a 2. jött mint a gyorsvonat :) 19 hónap van köztük.

Neked vannak koncentrációs gondjaid? Pl: a rövid távú memóriám úgy érzem oda lett, és a gépelésem tele van hibákkal, nem győzöm korrigálni. A szemüvegről: érdekes, mert úgy érzem, hogy a dolgok a kontúrjukat vesztették el. Tehát látok, de olyan pacásabban. Nemtudom érthető-e így?

A tejcsorgás még mindig meg van - érettségizik idén a gyerek - a jövő héten megyek vérvételre és máj.7-én az endokrin rendelésre, azután azt hiszem lesz egy újabb MR.

Kiváncsi vagyok a prolaktinomra, mert az enyém a bromo előtt rendben volt, most a béka segge alatt lehet...

3 hónapja kezdtem el szedni, és én is napi 1-et.

962. linel
2010. ápr. 16. 10:37

Közben megtaláltam a kérdéseimre a válaszokat a 932. hsz-ban. :)

Én is szemüveges vagyok és rohamosan romlik a látásom.

961. linel (válaszként erre: 960. - Dontknow)
2010. ápr. 16. 10:00

Szia!

Két napja kezdtem el szedni újra a Bromocriptint magas prolaktin miatt (980 mIU/l). Tavaly 3 hónapig szedtem napi 1-et. Akkor 1300-ról 2 hónap alatt 74 mIU/l-re vitte le. Majd fokozatosan elhagytam a gyógyszert az orvosom tanácsára. Nem kellett volna, 3 hónap elteltével most újra az egekben a prl. Babát szeretnénk és bár peteérésem van, ilyen magas prl mellett nem eshetek teherbe.

Június 28-ra kaptam időpontot MR-re.

Neked voltak problémák a látásoddal?

Egyéb tünetek, pl. tejcsorgás?

960. dontknow (válaszként erre: 959. - Linel)
2010. ápr. 16. 08:28

Szia!

Már én is 4 kg körül járok.

Menni ideig szedted? És amikor újra felment, akkor nem kellett tovább szedned?

Mi miatt kaptad a bromot? Baba gond vagy hipofízis? Nekem microadenonám van és normális volt a prolaktinom.

959. linel (válaszként erre: 952. - Dontknow)
2010. ápr. 15. 14:01

Én is fogytam 2-3 kilót, miután abbahagytam a bromot szépen fokozatosan vissza is jöttek a kilók.

Hozzáteszem, a prolaktinom is újra felszökött (980 mIU/l).

2010. ápr. 11. 17:57

Igen,ha mind a ketto el van záródva.De ha az egyik uzemel, mint nálam, akkor abban a petefészekben is lehet érett tuszot produkálni,és abból inszemmel babucit :) nekem átjárhatóságit csinált az orvosom, csak egy katétert vezetett be a méhszájamon,és egy folyadékkal megfestette,uh-n pedig nézte ,hogy áramlik-e a folyadék....semmi szúrás, semmi vágás...

amúgy nem is lakunk messze egymáshoz :)

Ha kérdésed van írjál nyugodtan. Hová jársz dokihoz?

Én Székesfehérvárra.

957. cukorka001 (válaszként erre: 956. - Gabriellka)
2010. ápr. 11. 12:17

Nem tudom!

Azt mondta ha elzáródásom van valahol, akkor csak feleslegesen történik az inszemináció!

956. gabriellka (válaszként erre: 955. - Cukorka001)
2010. ápr. 11. 12:11

Szia!

Nekem is magas volt a prolaktinem,bár szerintem csak a vérvételi izgalomtól szokkent fel... szedtem rá bromocriptint...

aztán jól levitte , sot nagyon ! Kozben orvost váltottam aki azt javasolta ne szedjem egyáltalán!

Volt egy átjárhatóságim, és az egyik petevezetom el van záródva.Lehet, hogy nem is a prolaktin szint miatt nem jott ossze a babóca???

Azóta már 27 hetes kismama vagyok!!!!!!! Volt két inszemem, és a 2. sikerult!!! Nekem nem kellett inszem elott laparo. neked hogyhogy kell???

955. cukorka001 (válaszként erre: 951. - Pólika)
2010. ápr. 8. 18:37

Szia!

Minimum arány alá csökkent a prolaktinom,így most fele adagot kell szednem belőle!

Megyek laporoszkópiára május 4.-én kiváncsi leszek mi lesz!

Most izgulok,de pár napra megközelítőleg félni fogok!

Muszáj mert csak ez után lehet más segítség(inszemináció)!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook