Magas prolaktin szint (beszélgetés)
Szia!
Köszönöm a gyors választ nem mondhatom, hogy ettől nyugodtabb lettem.Babát szeretnénk és 1,5 éve semmi ezért küldött el a doki laborra.Ebben az estben mennyi ideig kell szednem, hogy legyen valami eredmény?Vagy esetleg lehet-e más gyógyszert kérni?
Szia Cate!
A gyógyszer valóban rémes, de kibírható :)Ha szedned kell, mindenképpen csak hétvégén (péntek)kezd el. Így van pár nap, hogy szokja a szervezeted. Nálam ami jelentkezett: orrdugulás, szájszárazság, szédülés és a koncentrációval is adódtak gondok. Az első két napban volt, hogy felkelni sem tudtam, de hétfőn már mentem dolgozni. Igaz minden jegyzeteltem, mert elfelejtettem dolgokat. Több mint 1/2 éve szedem ( 8 hónap )és mostanra már napközben nincsenek gondok, de amikor este beveszem kb: 20 perc és használhatatlan vagyok.
Szóval, fel a fejjel..
Nálad baba dolog van, vagy egyéb probléma miatt nézték a hormon szintet?
Hú de izgi:) Én sztem 3hét mulva...vagyis akkor kell megjönni,de azt mondják 10 nap után kimutatja..áááá nem tudom..Hát mi is igyekszünk:D
Persze, hogy megírom! :) Nektek is hajrá!!:D:D
Más lehetőségünk nincs :)
Én is tegnap vettem be az utolsót..nekem azt mondta 12napra rá uh kell, de nem lesz itthon...úgyhogy marad az a verzió, hogy terhes leszek ebben a hónapban :) Az ellenőrzást csak azért mondta, hogy kell, mert abból tudja meg hat-e.Tesóm szerint terhes vagyok :D
Már engem is elért a székrekedés...ááááá, a nap fénypontja, ha sikerül...:(
Akkor kb. egyszerre várjuk az "eredményt" :)
Hát igen, ez valóban fura, de bízzunk a dokikban és a bogyókban! Egyébként én is ezt szedtem - most tartok kb. középidőben. Majd kb. 2 hét múlva kiderül, hogy valóban csodabogyó-e ez a gyógyszer.
Egyébként neked kell járni a szedése közben dokihoz? Csak mert nekem az egyik azt mondta, hogy 2 naponta ilyenkor ultrahang kell, a másik meg azt mondta, hogy nem szükséges ellenőrizni...
Ja, azt már írtam
:)
Igen,azt.
5 napig napi 2x1.Menstruáció 3. napján kellett elkezdeni, vagyis ma :)A prolaktinom normális,és teljes magabiztossággal mondta, hogy jövő hónapban terhes leszek :)
Kicsit furi nekünk, hogy beszedek 5 nap gyógyszert és attól leszek terhes...
Na ugyanígy voltam én is! Minden orvos mást mondott..
Én tegnap voltam, uh-on minden ok, és felírt egy gyógyszert ami elősegíti a peteérést :) Kisics furának tartjuk a vőlegényemmel, hogy beveszek egy bogyót aztán terhes leszek...
Húú lányok én már kezdek összezavarodni. Tegnap a dokim szabija miatt felkerestem egy másikat, aki igazából végig csak azt hangoztatta, hogy ő mindent másként csinált volna...Nem volt kellemesazt hallgatni, hogy lehet nem is vagy jól kezelve. Nem tudom hol az igazság, minden esetre ő így már nem tudott érdemi dolgokat mondani. Nekem a mellváladékozásom miatt már vérvétel előtt felírta a dokim a Bromocriptint magas prolaktin szintre gyanakodva. A vérvétel eredménye határozottan alacsony prolaktint jelzett, de a mellváladékozás még mindig megvan. Ugye most nem lehet tudni, hogy a gyógyszer szedése előtt milyen volt a szintem. Pedig ez állítólag most fontos infó lenne....Mindegy, elvileg a Bromotól el kell múlnia és alcsony szint mellett is szednem kell tovább. (tehát megnyugodhatok, hogy ettől nem dobom fel a talpam!!) :-)
Illetve mivel ebben a hónapban CLostilbegyt-et is szedtem, megnézett UH-val. Látott 2db 22mm-es tüszőt - ami akár jó jel is lehet, úgyhogy pár nap pihi után gőzerővel próbálkozhatunk!! A lényeg, hogy totál aggódtam, mert olyanokat mondott, hogy akár 9 tüszőm is lehetett volna s akkor közbeavatkozásra lett volna szükség. Meg hogy nála aki ilyet szed, azt 2 naponta!! nézi UH-val...Az én dokim ezzel szemben azt mondta, hogy most szedhetem kontroll nélkül, majd jövő hónapban megnézi a gyógyszer szedése után középidőben. Az egyik doki 2 napos ellenörzést tart, a másik meg halál nyugodtan egyet sem?? Hol az igazság? Felmerült az is bennem, hogy az egyik csak a pénzre hajt...de hát mégiscsak az egészségemről van szó...Hát ez kész kabaré!! Csak gondja ne legyen az embernek, mert aztán utána a legjobb kézbe kerülni nagyon nehéz.
Csak jönne már össze a baba és lenne minden rendben és akkor nem kellene tanácstalanul az orvosok között lavíroznom...
Ha nagyon szeretnétek, biztos meg is lesz az a baba. Majd a doki biztos tud segíteni.
Addig is nagyon drukkolok Nektek.
Nem olyan kellemetlen a szivárgás, mert annyira nem szivárog, hogy észrevettem volna magamtól. Csak nyomásra jön, de akkor rendesen. Most másfél hónap Bromo után már csak a jobb mellemből. Hetente egyszer-kétszer tesztelem, hogy van-e változás, többször nem akarom, mert ez nem jó se lelkileg se amúgy sem.
Igen, ez lenne az első baba...ezért is nagy az aggódás, hogy még 8 hónap után se érkezik meg. Ebben a hónapban szedek Clostilbegyt-et is...nagyon bízom benne. Talán most már végre összejön!! ...nagyon szeretnénk.
Szia Kismorzsa,
persze, feltétlen beszélj az orvosoddal, ez a szivárgás elég kellemetlen is, nem? Van már babátok, vagy ez lesz az első?
A barátnőmnek 20 hetesen kellett megszülnie gyermekét, s mivel a mell már rákészült a tejre, ez ellen szedte a Bromot.
Én is megyek dokihoz, ha mi is, ő is visszatér a nyaralásból.
És örülök, h jókat alszol:-))
Szia Gröti!
Persze, én is örülök, hogy akkor már mégse magas a prolaktin szintem, csak engem az aggaszt, hogy akkor miért váladékozik még mindig a mellem?? Elvileg a magas prolaktin okozza ezt.... Jövő héten a dokim szabija alatt megyek egy másikhoz is. Több szem többet lát és akkor talán én is megnyugszom, a konkrét bajom is kiderül és talán akkor végre a baba is összejön! A Bromoval én addig nem állok le, míg a doki nem mondja. Nem akarom magamat orvosolni, ebbe én nem merek belenyúlni. A sok egyéb mellékhatás mellett legalább jókat alszom :-))
Sziasztok!
Én ma voltam vérvételen..
Én is megszédülök sokszor, de annyi jó van az egészben, hogy 2 napja abbahagytam a cigizést, mert annyira szédültem tőle..:)
Na a másik meg, hogy 10 nap mulva kell megjönni,a hasam megint akkora mint a ház és elkezdtem hízni..Mi jöhet még????????? :D
Terhesség? Vagy csak puffadás?ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :D:D:D:D
SZiasztok!
Van valakinek tapasztalat arról, hogy a 37,1-e testhőmérséklet mensi előtt 5 nappal jelenthet beágyazódást?
Szia kismorzsa,
én is éppen most jöttem haza a laboreredményemmel. Én is a magas prolaktin szintre szedem a Bromot már vagy 3 hónapja. Mivel rég voltam laborban emiatt és szabin van a dokim, egy másik doki általi beutalóval megnézettem: 211 az értékem, s nekem azt írták, hogy a normális 102-496 között van.
Mivel gyakran rosszul vagyok még most is a gyogyitól én úgy döntöttem leszabom napi félre az adagomat amíg nem találkozok a dokimmal. Állitólag nagyobb bajt idéz elő, ha az ember csak úgy abbahagyja. Nem tudom. Mindenesetre örüljünk a nem magas(!) eredményünknek!
Sziasztok!
Most voltam a laboreredményemért - csodálkoztam is, hogy 1 nap alatt megvan a hormonvizsgálat. Már 1,5 hónapja szedem a Bromocriptint, mert mellváladékozásom van és a doki ebből magas prolaktin szintre gyanakodott. Persze akkor nem küldött el vérvételre, a legközelebbi vizsgálaton viszont én ragaszkodtam hozzá. A normál érték 40-530 között van. Nos nekem csak 45!!! Tehát nemhogy nem magas, inkább alacsony....de akkor mitől váladékozik a mellem és miért nem akar összejönni a baba??? Most ráadásul szabin van a dokim, így teljes a tanácstalanság, hogy szedjem-e a gyógyszert tovább, illetve beszedjem-e az erre a hónapra felírt Clostilbegyt-et?? Gőzöm sincs mit csináljak, hisz más dokihoz sem akartam egyből rohanni. Nektek mennyire magas a prolaktin szintetek??
Szia.
Nálam a magas prolaktin szintet a pajzsmirigy-alulműködésem vonta maga után, de úgy tudom, elég sok minden befolyásolja. És igen, gyógyszerrel javítható az állapot. Mindenesetre, ha nőgyogyihoz mész, írasd fel vele ezt a vizsgálatot, mert ez a szokásos nagy laboron sem végzik el, csak külön orvosi kérésre, s eredménye is napokkal később van, mint a szokásos laborvizsgálatoknak.
Remélem, érthető voltam...
sziasztok!
nagy segítségre lenne szükségem. 18 éves vagyok...15 éves koromtól van menzeszem, de elég cifra,, mmint szinte semmi rendszer, és van hogy csak pamacsoló a vérzésem. anyával sosem volt jó kapcsolatom, felvilágosítani is elfelejtett.. róla erről soha nem is beszéltem.
a napokban mikor a erős női szőrösödés és pattanások után kutattam találtam egy cikket a prolaktin szintről. szinte minden jellemzője igaz is.
jelenleg külföldön vagyok bébiszitterként szeptember végén megyek haza. itt nőgyógyászhoz elmenni szinte megfizethetetlen, de most hogy végigolvastam a cikket, otthon azonnal elmegyek orvoshoz. eléggé megijedtem. habár rengeteget olvastam ogy ez főként kismamáknáál, terhes nőknél fordul elő. 18 éves vagyok előfordulhat hogy emiatt vannak problémáim? hogyan kezelhető? gyógyszerekkel? gyógyszer szedés mellett ez a probléma elmúlhat maradéktalanul? minden választ köszönök.
Én másfél hónapja szedem a Bromot (ebből 3 hete szedem a teljes adagot 2x1-et), a mellcsorgásom csökkent és a kezdeti szörnyű mellékhatások (hányás, szédülés) is szinte teljesen elmúltak. Már csak a hirtelen felállás okoz gondot, de erre meg oda lehet figyelni. Most fogy el a 2. dobozom, kiváncsi vagyok a dokim felír-e még. Hétvégén megyek hozzá...elötte tesztelek - hátha velem is végre csoda történik...
Ciklusommal nem volt gond - stabilan 31-32 napos és a peteérésemet pedig teszteltem Gabriel ovulációs teszttel. Aszerint az is volt, kérdés, hogy mennyire megbízható ez a teszt...
Sziasztok.
Velem minden ok volt, ami a ciklusokat illeti. Nekem a pajzsmirigy-alulműködésem hozta magával a prolaktin emelkedést, amire a Bromot kaptam. Most félek, ha szedem - épp attól borulok fel. Egyébként a pajzsmirigyes értékeim most már jócskán átlagosak, így gondolom, a prolaktin is visszament. De holnap megyek vérvételre...
Ma reggel egyébként megint rosszul lettem: alig bírtam kikászálódni az ágyból, úgy szédültem, és hányingerem volt. AZért ez úgy szörnyű, ahogy van.
Sziasztok!
Egyszer valaki kérdezte itt, hogy mennyi idő alatt hat a bromo, illetve a norprolac. Nekem két hónap után jelentős javulást hozott, mert lett pém, úgyhogy megoldódott a probléma ami miatt szednem kell(ett). Ha minden igaz, már nem sokáig kell szednem :-) Kitartást mindenkinek!:-)
Hello mindenkinek!
A bromosok mindig szorulástól szenvednek, nekem az endokrin dokim mondta a LAEVOLAC-t. Sajnos csak ennek ( mármint hashajtó )a segítségével működnek a dolgok.
Valaki kérdezte a hajhullást is. Nekem is nagyon hullott, de emellett rendkívül gyorsan nőtt. Nincs foltosodás Hál' Isten, de míg régen havonta jártam vágatni, most másfél hetente megyek.Nagyon rövid, tüsi hajam van és pillanatok alatt elnövi a fazonját.
A mellcsorgásról csak annyit, hogy már több mint fél éve szedem a bromot és ugyanúgy meg van. A prolaktinom normális és ennek ellenére van. Most voltam MR-en az adenomám ugyanakkora.
De ritka hülye egy gyógyszer ez a bromo, csak annyi a jó benne, hogy néhány hét után nincsenek melléhatások. egyébként szerintem mindenkit megvisel. De nincs más választás. Még szerencse, hogy nálam már nincs szó teherbeesésről, gyerek dolog letudva.