Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Magas prolaktin szint fórum

Magas prolaktin szint (beszélgetés)

924. mgagi (válaszként erre: 922. - 13katus)
2010. jan. 28. 17:34
Köszi. Hát majd beszélek a dokival és majd ő mondd vmit. Az a baj, hogy délelőtt dolgozom, és így nem tudom utol érni.
923. 13katus
2010. jan. 28. 12:40
Bocs, nem a teszet, hanem a teszt. :)
922. 13katus (válaszként erre: 916. - Mgagi)
2010. jan. 28. 12:39
Szia. Én most kezdtem szedni bromót és azt mondta a dokim, hogy ha pozitív a teszet akkor is szedjem be.Bár még csak 2 napja szedem ,olyan mintha nem is én lennék.
921. mgagi (válaszként erre: 920. - Pólika)
2010. jan. 22. 18:38

Remélem, hogy minden rendben lesz.

Köszi. MAjd írok, ha már tudok vmi biztosat.

920. Pólika (válaszként erre: 919. - Mgagi)
2010. jan. 22. 14:01
nem okoz semmit, ha okozna gondolom nem szedetnék.
919. mgagi (válaszként erre: 918. - Pólika)
2010. jan. 21. 18:46

Értem.

Nekem még beszélnem kell a dokival.

Mit mondott a doki okoz vmi problémát a gyógyszer?

Az az igazság, hogy nem volt időm felkészülni erre a terhességre, mert pár hónappal szerettük volna csak később. Nem szedtem előtte semmilyen vitamint. Kivéve pezsgőtablettát ittam amiben volt vmennyi folsav.

918. Pólika (válaszként erre: 916. - Mgagi)
2010. jan. 19. 15:27

szia,

nekem 12 befejezett hétig napi 1x1-et kellett szednem, 13-ik héten már csak napi 1x1/2, 14-ik héttől pedig elhagyhatom. szóval már csak 1 hét és pápá bromo. :-)

917. rlibertas (válaszként erre: 916. - Mgagi)
2010. jan. 19. 11:41
Nagyon gratulálok! de jó! végre!
916. mgagi
2010. jan. 18. 19:24

Sziasztok!

Képzeljétek. Én pénteken teszteltem és + lett.

Az a baj, hogy májusra van időpontom az endokrinlógushoz. Viszont még napi egy szem bromot szedek. Vajon meddog szedhetem?

915. Pólika (válaszként erre: 914. - Rlibertas)
2010. jan. 18. 15:53
nekem is minden ok volt, volt peteérésem, óramű pontossággal 28 napra jött meg, mégis magas volt a laboron prolaktinom. gyógyszeresen lehozták normál tartományba, most 13 hetes vagyok és még feleket kell szednem 1 hétig. csak utána hagyhatom abba. ha szeretnétek kistesót akkor érdemes lenne megnézetned, mert mint írtam ez gátolja a teherbeesést.
914. rlibertas (válaszként erre: 913. - Pólika)
2010. jan. 18. 15:38

Köszia választ!

Én azért bizonytalan vagyok, hisz lehet igazam van, de lehet hogy nem.Azt olvastam ez szinte minidg valamilyen ciklusproblémával jár, és h. inkább nem jönne meg a mensim sem, amíg tejem van, de nekem hamar megjött zsülés után már.ÉS rendesen van peteérésem, emg tüszőrepedésem, bár nem tudom hogy hogyan függ össze, azt hiszem ezek nem lennének.

913. Pólika (válaszként erre: 912. - Rlibertas)
2010. jan. 18. 15:08

szia,

igen ez lehet a magas prolaktin szint miatt, bár nem vagyok orvos, nem tudom mennyi a "normális" idő amíg még termelődhet a tejed. ha zavar, kérj labort, abból könnyedén megállapítják mi a baj.

én lombikos kismama vagyok és nekünk pont ezért nem jött a baba. a te esetedben a szervezeted úgy értelmezi, hogy még szoptatsz és nem engedi teherbe esni.

2010. jan. 18. 14:41

Sziasztok!Remélem jártok még erre!

Nekem az a problémám, hogy 1 éve már nem akar jönni a kistesó.

Én a magas prolaktinszintre gyanakszom.Már bő 9 hónapja, hogy nem szoptatom a kislányomat és még mindig van tejem.Emiatt gyanakszom rá. A cikluaim rendben vannak szabályosan 26 napra jön meg.Dokinál 4 hónapja voltam, akor ő azt mondta szerinte semmi bajom.És akkor még normális volt az is, hogy 5 hónap után még van tejem ha megnyomom a mellbimbót.De még mindig van.

Szerintetek meg kéne nézetni, vagy ez normális így, és más oka lehet.Egyéb tünetem nincs mai magas prolaktinra utalna.

911. 0846c1ed60 (válaszként erre: 910. - Rituska00)
2010. jan. 9. 04:36

Szia Rituska!

Egyik petevezetőt távolították el, volt egy endo a bal petefészkemnél és méh bejáratánál is volt nyálkahártyám. Ezeket hozták rendbe. Laparoszkópiás és hiszteroszkópiás beavatkozás volt.

A bromotól a mai napig is van hányingerem, de csak akkor, ha nem eszem a gyógyszer bevételekor. Ezt kitapasztaltam. Első időben nagyon szédültem tőle, többször meg is kellett kapaszkodnom. A fáradság érzete már elmúlt, sőt nagyon keveset alszom, úgy hogy álmosító hatása már nincs.

2010. jan. 8. 17:18

Szia Tracyke!

Milyen műtéted volt?

Neked vannak mellékhatásaid a Bromotól? Hallottam ezt-azt, hányinger, fáradtság stb. Te érzel ilyesmit?

909. 0846c1ed60 (válaszként erre: 908. - Rituska00)
2010. jan. 7. 19:38

Szia!

Több mint 1 éve szedem a Bromot és nem estem teherbe, holott a műtétem után azt mondta a doki, hogy akár természetes úton is terhes lehetek. Ennek ellenére az inszemek sikertelenek voltak. Most januárban készülünk az első lombikunkra. A prolaktin szintemet rendben tartja a Bromochriptin. MRI-n én is voltam, de szerencsére semmit sem találtak.

2010. jan. 7. 19:05

Nekem is magas a prolaktin szintem, 635-ös, a Dokim elküldött MRI-re, azt mondta, hogy az eredménytől függ a további kezelésem. De nagy valószínűséggel a Bromo gyógyszert kell nekem is szednem.

Van köztetek olyan, aki elkezdte szedni a Bromocriptin gyógyszert és sikerült teherbe esnie? Vagy legalábbis hallottatok olyanról?:)

Válaszokat nagyon köszönöm!

2010. jan. 2. 15:06
Ha tudnátok ajánlani egy jó endokrinológust,azt megköszönném...Heves v. Pest megyéből..
906. Beatrix2010 (válaszként erre: 905. - Pólika)
2010. jan. 2. 15:04

Szia Pólika!

Nagyon köszönöm a válaszodat!

Egyébként ez egy jó hírű doki volt,de engem is zavart,hogy szinte semmibe veszi,mert én is utána olvastam...Egyébként ilyen gyógyszert ,ár szedtem..,csak nem azért írta fel!

Szóval.köszike!

Várok további tapasztalatokat....

905. Pólika (válaszként erre: 904. - Beatrix2010)
2009. dec. 26. 19:59
A prolaktin a tejelválasztásért felelő hormon. A referencia érték az én leletemen 102-496 és nekem a 719-es értékemre igenis írtak fel prolaktin csökkentő tablettát (bromocriptin), amit már hosszú ideje szedek. Ha babát szeretnétek minden képpen le kell hozni az értéket normális tartományba. beszélj az orvosoddal.
2009. dec. 26. 16:25

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

623-as prolaktin szintre azt mondta a dokim,még nem olyan magas,hogy foglalkozni kellene vele!

Szerintetek?

Mert valami hormonális bajom van,de labor nem mutat ki semmit..:(

Előre is köszönöm a válaszaitokat:)!

903. MAdryen
2009. nov. 12. 17:03

Sziasztok!

Kedden voltam vérvételen, 28mlU/L lett a prolaktin-szintem, a dokim mondta, most 1 hónapig ne szedjem a Bromocriptint. 1 hónap múlva megint vérvétel, aztán meglátjuk, hogyan tovább.

Kedden mondta, hogy lehet elég lesz 2x0,5-et szednem, de majd meglátjuk a véreredményből, ma viszont, hogy látta az eredményt, mondta, hogy ne szedjem inkább. Kíváncsi leszek, hogy reagál majd a szervezet.

A vérvételem viszont nem volt kellemes, elpattanhatott egy hajszálér, még mindig van egy jó nagy lila foltom és dudorom, de lassan talán elmúlik.

2009. okt. 31. 11:17
Szerintem ha vitamin kellett a terhességhez akkor igenis volt gond a tápanyagok megfelelő bevitelével. Az emberi akaraterő erejében pedig jómagam is hiszek.
901. leonee (válaszként erre: 900. - A12d99877f)
2009. okt. 31. 10:48

Azt nem mondtam, hogy elmúlt a daganata, de teherbe esett.

És írtam, hogy valakinek ez segít, valakinek az. Valakinek nem segíte a kemoterápia, hanem a természetgyógyászat.

Valakinek az Istenbe vagy a gyógyulásba vetett hite segít, és meggyógyul olyan betegségből, amire az orvosok sem tudnak mit mondani, de nem akarok eltérni a topic témájától.

2009. okt. 31. 00:20

Kedves Leonee!

Kicsit ellentmondásos amit írsz, ha az ismerősödnél csak az kellett, hogy valamit szedjen a javuláshoz, ezt az "élményt" (tudatot) megadta volna neki a gyógyszer is. Ebben az esetben tehát nem beszélhetünk placebó hatásról. Ha pedig tényleg a tápanyagkiegészítő segített, akkor volt ott gond az ismerősnél a tápanyagok megfelelő bevitelével.

A rákot meg hagyjuk! Én meg arra láttam sok olyan példát, hogy a beteget nem gyógyította ki belőle vitamin... (Ismerősöknél vagy közvetlen családtagjaimnál sem.) A rák számos vállfaja nagyon rég óta létezik, az emberiség pedig igen-igen régóta fogyaszt vitaminokat (akár ösztönösen, akár tudatosan természetes vagy mesterséges formában gyülömcsökkel, vitamintablettákkal.) A rák mégis sok embernél kifejlődik. Azt se felejtsük el, hogy az az ember is aki előtte nem figyelt a testére a rák diagnózisa után változtat az életmódján (önként vagy kényszerből) és sokan szednek vitaminokat a baj kiderülte után.

A természetgyógyászok szoktak azzal jönni, hogy fűben-fában orvosság és a gyógyszerek jó része gyógynövényekből lett kifejlesztve. Igen, ez így van. De miért fejlesztették tovább vagy kombinálták ezeket a gyógyszereket tudományosan? Azért mert külön-külön vagy azon formájában nem voltak hatásosak, vagy nem eléggé hatottak. Nem volt elég a gyógynövény vagy a gyümölcs... A gyógyszerek okkal fejlődtek ki, az orvostudomány pedig indokkal állta meg a helyét a tudomány világában.

Bocsánat, de a tápanyag kiegészítőkre gyógyuló adenómát továbbra sem fogadom el. Nemcsak azért, mert nekem sem hatott rá vitamin és gyógynövény, hanem mert világszerte ez a tapasztalat. Genetikai elváltozásról van szó, ahol az agyban lévő szövetállaomány kórossá változik, sokszor a hormonrendszert, bizonyos betegeknél a vegetatív idegrendszert is felborítja. A magam részéről előbb tudom elfogadni a már felsorolt lehetőségeket, vagy, hogy tévedett a vizsgáló orvos a gyerekvállalás kapcsán, stresszmentesebb lett a nő élete, többet próbálkoztak párjával a szexxel vagy bármit... Talán még a spontán felszívódó adenómát is előbb elhinném, pedig az egy brit endokrinológus szerint nagyon ritka.

899. leonee
2009. okt. 30. 10:55

Ennek ellenére én mégis azt mondom, hogy van akinek használnak a táplékkiegészítők, mivel sok olyan tapasztalatot hallottam, hogy a rákos beteg meggyógyult tőle. Nem mindenki, és nem a végső stádiumban lévő. És, mint ahogy írtam, nekem is van tapasztalatom, mert van olyan táplálékkiegészítő, aminek a hatására elmúlt a fejfájásom, meg a férjemnek is ritkább lett tőle.

Én nem azt mondtam, hogy nem kellenek a gyógyszerek, hanem azt, hogy mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mi jó a szervezetének. Én csak azt tudom mondani, amit nekem mondtak, hogy a bromo az ismerősömnek nem segített, és orvosi, gyógyszeres segítség nélkül esett teherbe. Ez tény.

Meg ott van a placebo hatás is. Valakinek bejön, valakinek nem.

Én nem írtam, hogy meddő volt, a leletei alapján mondták neki, hogy csak gyógyszeresen eshet teherbe.

2009. okt. 30. 10:08

Az USÁval ellentétben egyes országokban meg vonják ki a pénzt. Fájdalom, de ilyen ország a mi hazánk is. (Ostoba gondolkodási mód, mert egészséges gazdaságot, társadalmat, szociális hálót és nagyfokú szellemi képzettséget akkor lehet elérni ha a lakosok zöme egészséges és a betegek is jó ellátást kapnak).

Nálunk bezártak osztályokat, sőt egész kórházakat is. Az orvost utasítják, hogy olcsóbb gyógyszereket írjon fel. Ha segítene agyalapi mirigy daganaton a vitamin szívesen átállnának rá, és ettől még a gyógyszergyártók sem mennének tönkre, mivel más betegségekkel szemben elég gyógyszert gyártanak, illetve az állami döntés elég magasrendű. Olcsóbb lenne vitamin, mint fél évre 2 millióért XY SANDOSTATIN kúrája, vagy azt mondani a prolaktinómás betegnek, nincs gyógyszer vegyen inkább táplálékkiegészítőt.

Kellenek a vitaminok! A hipofízis betegek közérzetét is javíthatják, de magát a daganat méretét vagy a hormontermelést nem befolyásolják.

2009. okt. 30. 09:55

A dolog másik fele, hogy a hipofízis betegségek vizsgálata (hormonok, MR) nagyon drágák, annyira sokba kerülnek, hogy állami szinten is szívják értük a fogukat világszerte. Bizonyos agyalapi mirigy daganatokra adott gyógyszerek szintén drágák. A növekedési hormon túltermelésnél ajánlott SANDOSTATIN LAR-ból több, mint 300 ezer forint egy adag, és adni kúraszerűen többet kell. (Van akinek élete végéig!) Állambácsi fizeti, mert kisember zsebből ilyet nem tud fizetni. Hidd el minden államnak nagy érdeke lenne az olcsóbb vitaminokra váltani ha gyógyítóan hatna a hipofízis betegségekre.

A vitaminok szükségesek a szervezetnek, kellenek, de sajnos erre nem hatnak. Amerikában a hipofízis alapítvány örül Barack Obama egészségügyi reformjának ami több pénzt kíván pumpálni az egészségügybe. Azért örül, mert így jobb lehetőségeik lesznek a betegek vizsgálatára, kezelésére. Amerikában sem a vitamint tartják erre gyógyító hatásúnak.

2009. okt. 30. 09:46
Mert időben orvoshoz fordult mikor nem volt ciklusa.
2009. okt. 30. 09:43
Egyébként meddőnek csak 1 év sikertelenség után tekintenek egy házaspárt... Meg mint írtad azért egy ideig szedett gyógyszert.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook