Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Neeeem, Sote III. Belgyógyászat, immunológia, Dr. Jakab László. Azt mondták, amikor bejelentkeztem, h ő kompetens a témában. Területileg ide tartozom.
Meglátjuk... nem sokat találtam a dokiról a neten. De ha a vizsgálatok felét megcsináljuk tb-re, már örülök...
Köszi mindenkinek a sport kapcsán! :) A futást majd lehet, hogy kiváltom sétával, bár ma még elmentem mert annyira kívántam egy kis aktívabb mozgást. Én 7 kmert szoktam futni. Ugye mi mindig próbálkozunk, nagyrészt minden hónapban és ilyenkor 3-4 nappal a menstruáció előtt mindig zizi vagyok, hogy megjön-e, nem jön-e meg :) Viszont nem akarok csak emiatt itthon dekkolni. Egyébként sajnos az utolsó vetélésemnél volt úgy, hogy már terhesen lenyomtam egy óra jógát és sajnos utána volt pár csepp vér. Okoltam is magamat rendesen, de nyilván nem emiatt történt ami történt. Vagy ki tudja... :( tuti, hogy következőleg még ilyet se csinálok.
Teljesen más téma: amikor nagyon letörök mint bilifüle, az instán szoktam nézegetni #43andpregnant #44andpregnant hastages képeket. Mindig feldob :)
Na ezt egy kissé félreolvastam. :) nekünk nem volt szerelem baba, természetes úton kizárt volt. A hormonkezelések alatt leszívásig lightos sport, beültetés után csak séta.
Amúgy egy ismerősöm tervezte a babát, nagyon várták...félmaratont futott, a Nike Bp maratonra készült, amikor kiderült, h terhes. A futást azonnal abbahagyta, de a babája addigra már több kilométeres volt. Szóvap sztem spontán babáknál nem árt. Az is igaz, hogy ő 30 éves volt ekkor.
Szia!
Én bikram jógára jártam meg futni is, de mindkettő szigorúan TILOS!
Azóta sétálok-kocogok, meg síelni is voltunk már.
Én is futok, bár csak 5 km-eket.
Spontán ciklusban ugyan úgy futok. De a lombikoknál beülti után csak séta van.
A doki a rázkódós dolgokról tiltott le. Így a futásról is.
És még a fűnyíró traktorról is 😏
A jóga maradhat, de a futást váltsd ki 1 óra, vagy 2x30 perc sétátára, vagy gyors gyaloglásra.
És 29 vagyok, mégsem mondta, hogy mehet minden nyugodtan.
Szia, Zsuzsi! Én ide járok, egyéni beszélgetésekre, de van csoportos is. Nekem sokat segít.
Nem vagyunk egyformák. És a hit itt egy fontos kérdés. Nálam semmi értelme nem volt még csak a pszichológusnak, illetve pszichiaternek sem. Fejben teljesen rendben voltam. Ha mást nem erre jó, ha az ember realista. A menjünk le alfába, a szemhéjunk alól nézzünk föl és érezni fogjuk a nyugalmat...nekem nem jön be. Nem is hiszek benne. Nem a hókuszpókusztól lettem nyugodt, hanem attól hogy abbahagytam a munkát, letettem a lantot, aludtam a verkli után napokat és volt időm mindent nyugodtan végig gondolni. Baromi nagy tehertől szabadultam meg és igen, tudom, hogy ezt nem mindenki teheti meg. De az én esetemben ez vokt az egyik legfontosabb momentum. Megnyugtatott az is, hogy eldöntöttem nem foglalkozom azokkal a dolgokkal, amikhez nem értek, hanem az orvosokra, szakértőkre bízom magam (ez csak félig-meddig sikerült). Nem mutatta szellemi vezető, vagy pszico doki a helyes utat, legfeljebb a pszichológiai tanulmányimból táplálkoztam, de ez sem volt tudatos, vagy jellemző.
Nem mondom, hogy soha sem jártam a targybani szakembereknél. Megpróbáltam, de nagyon fura...vicces...volt az egész. A vicc az az, ami a fejemben zajlott. Ott ültem és azon gondolkodtam, h mi ez az egész?, mi a francot keresek ott?, hogy komplett hülyének néznek?, ez most tényleg azt gondolja, h a szemhéjam mögötti tornától fog jönni a gyerek?, meg hogy blokkolom az akaratom?...ez volt az a mondat, amikor felálltam és eljöttem. Nehogy már egy vadidegen mondja meg, hogy mi az akaratom...hát azt azért már ne. Baromság.
És igen nem volt meg a hitem hozzá. De töretlenül bíztam magamban, a testemben, az elhatározásomban, a férjemben. Szóval én magunkban hittem.
Sziasztok,
Azzal kapcsolatban szeretnék informálódni, hogy ki mit tud/hallott arról, hogy leszívás során ha altatás van, akkor romlik a petesejt minősége.
Nekem ez az infóm még a BMC-s időmből van, azóta intézményt váltottunk,itt nincs ilyen álláspont, viszont spontán ciklusban vagyok és felmerült, hogy egy tüsző miatt, ha nem akarom, akkor nem altatnak.
Ciszta leszívásom volt már ébren a BMC-ben, maga a leszívás nem fájt, de előtte meg utána az a fertőtlenítő cucc az nem volt egy leányálom... viszont ha tényleg romlik a petesejt minősége az altatástól akkor kibírom anélkül.
Szóval mit tudtok ezzel kapcsolatban?
Szia, az állítás erre nagyon jó, érdemes 1-2-re elmenni, az jól megdolgozza benned ezeket a témákat.
Van olyan is, ami családállítás, és olyan is, ami a problémát, a tüneteket rakja fel. Szerintem hasznos lehet.
Sziasztok,
egy ideje vívódom, úgyhogy arra jutottam hogy megkérdezlek titeket is, elvégre ugyanabban a cipőben járunk: babát szeretnénk és nem jön össze.
1 spontán terhességen/vételesen és 2 sikertelen lomboikon túl, azon jár az agyam, hogy nem lehet hogy a fejemben nincsenek rendben a dolgok? Mármint tudat alatt.. hogy valami gátolja a teherbeesést. Vagy nem tudom.
Mondok példát: már kb 15 éve is attól féltem, hogy valamiért nem lehet majd gyerekem, pedig akkor még nagyon nem volt aktuális ez a kérdés. Okom sem volt ezt gondolni (anyukám egyébként 43 évesen szülte a kisebbik húgomat), mégis a fejemben volt. Nem ezzel keltem-feküdtem, csak valahogy időnként ott motoszkált.
Erre tessék...pont ez történik.
Kért valaki esetleg ilyen típusú "problémával" segítséget? Kineziológus, pszichológus,családállítás...stb.
Van tapasztalatotok?
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg