Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
choragont találtam a lombikos fiókomban, 10 000-es
hol élsz?
Csütörtökön érdeklődtem, akkor azt mondták hogy van. Úgy volt hogy kiváltom pénteken, de mivel ugye a stimura nem jól reagáltam a doki mondta hogy csak a menopurt váltsam ki.
De te pénteken megkérdezted és akkor meg nem volt?! :( Így nem tudom.
Nem hívtál fel pár ügyeletes gyógyszertárat?
Reggel a BMCben a gyógyszertárban tuti ki tudom váltani,biztos,hogy van????
Az ovitrelle szintetikus, a choragon emberi!
Mint írtam a doki mondta, mert rákérdeztem hogy mi ez a brevaktid? Válasz: a vizeletalapú tüszőrepesztőt kivonták a forgalomból és örüljünk hogy legalàbb ez van, erre ugyan semmilyen támogatás nincs"
A "tüszőrepesztő hiányról, és helyettesítésről" találtam eü.miniszteri utasítást az orvosoknak. Amiben azt írják hogy choragon nem lesz forgalomban, helyette chorapur (decembertől), addig az eredeti nevén brevaktid lehet kapni, de pl.ogyi száma még nincs. Csak egy magyar nyelvű betegtájékoztató amit úgy nyomtatnak mellé.
Az lehet, hogy kivonnak a forgalomból pár gyógyszert, de nem azért mert ‘vizeletalapú’. Mert akkor pl. a menopurt is ki kellene vonni. És hidd el, hogy bizony a brevactid is vizeletalapú.
Dulche, ha patikában nem sikerül kiváltani a receptet, akkor nézz körül az fb-n, hogy ott maradt-e esetleg valakinek.
Esetleg a Teréz patika a körúton? Nekem húsvét hétfőn rontották el a repesztő receptet, és itt ebben a patikában adtak helyette mást. Esetleg hívd fel őket telefonon.
Igen, sztem is...
Hívd fel a János kórház nőgyogy ügyeletet, h adjanak neked másik receptet!
Ovitrelle-t tuti kapsz ma is...
Dulche Ovitrelle vagy Pregnyl sincs? Tudom, hogy más hatóanyag, de tüszőrepesztő, és még mindig jobb, mint bebukni az egész stimut...
Minden tiszteletem a tiéd! Én is munka mellett csináltam mindkét diplomámat anyagi okok miatt! Megtanultam a pénz értékét elég korán!
Babuka, nekem a doki mondta ezt az infót de a neten is találtam róla egy eü.minisztériumi levelet.
Dulche...most mi lesz? Milyen városok vannak közel? Esetleg az ottani ügyeletes gyógyszertárak? Hátha valamelyikben van.
Ezt bebuktam...receptet visszakaptam,de szuri nincs...
A brevactid is ‘vizeletalapú’. Az ovitrelle nem, de amiatt sokkal drágább is annak, aki nem 90%-os támogatással veszi.
Tuskó francia rendszer az oka. Itt az első három nap betegállományt senki nem fizeti, ezért mindenki csatak taknyosan, betegen jár dolgozni és össze vissza fertőzik egymást. Plusz a nulla higiéniás szokások. Köhögnek, tüsszögnek a kezükbe és utána mindent összefogdosnak. Jövő héttől visszavezetem, hogy maszkban és gumikesztyűben járok az utcán és a tömegközlekedésen.
És hozzá tenném, hogy harmadikos gimnazista voltam, amikor meghalt az anyukám, a vak tesómmal maradtunk egyedül a lakásában. Az összes diplomámat, a doktori fokozatomat, mind mind munka mellett csináltam. Sokkal több munkám és erőfeszítésem van abban a két betűben, mint egy olyan kis pöcsnek, akit apuci anyuci tartott el VÉGIG az egyetem alatt, hogy a méltóságos úr orvos legyen. Engem nem kell félteni, hamar visszarángatom a halandók közé a az önjelölt kis félisteneket.
EZDENAGYONIGAZ!!! Így egybe, nagybetűvel... És fordítva is, sokaknak nem adatott meg, hogy tanuljanak, de több intelligenciával rendelkeznek, mint akiknek papírjuk van róla!
A diplomához se észt, se empátiát nem adnak. Ahogy ember sem lesz valaki attól, ha két betűvel hosszabb lesz a neve.
Én néha úgy érzem általános jelenség az orvosoknál az arrogancia, csak a mértékben van különbség. (Ha zugolvassa egy orvos, akkor kezdjen el sepregetni a háza táján.)
Azzal szoktam leállítani, ha elér egy bizonyos szintet, hogy álljunk meg egy pillanatra és hadd mutassak valamit. Ilyenkor megmutatom, hogy a személyimben nekem is ott a Dr a nevem előtt és neki hogy esne, ha fordított helyzetben közölném vele nyersen, a gyereke egy idióta, örüljön ha a nyolc általánost befejezi, egyébként semmi esély rá, hogy az érettségin átmegy. Vagy ha azzal jönne haza a főiskolás gyereke, hogy ma szar napja volt a professzor asszonynak és nem csak mindenkit megvágott, de meg is alázott mindenkit.
Basszus, szegénykém, jobbulást! Ki a francnak hiányzik még ez is, nincs elég gondja az embernek... Vigyázz magadra! Ágitól kaptad el az éteren keresztül? 😷
Jajj Csajszikák! Iszonyat beteg vagyok. Köhögök, folyik az orrom, fáj a torkom, a fejem, à mellkasom... Itt persze à háziorvoshoz is randevút kell kérni, szóval leghamarabb kedden jutok el hozzá.
Szerintetek az lehet a gyógyszerek elhúzódó mellékhatása - hiszen már 1 hónapja "tiszta vagyok" - hogy dagadnak a végtagjaim? Kezem, lábam puffad sajnos, a zokni teljesen bevágja a lábam, az ujjaimra nem megy a gyűrű... Vagy valami más lehet, volt valakinek ilyen?
Találtam egy csajszit,aki CHORAGON 5000NE ad el,írtam neki,de még nem válaszolt.8kor tudom a nyitvatartó gyógyszertárakat hívni...Férj elment a receptemért,az ismerősünk a patikus...hátha ő is tud valami okosat.
Komolyan,annyira idióta vagyok---------------------
Sziasztok! Időnként kidugom a fejem a kis csigaházamból, amit az utóbbi időben építettem magam köré... Próbáltam visszaolvasni, hogy kit milyen impulzus ér: az orvosok viselkedése, hozzáállása továbbra is felháborít és úgy látom, hogy ez egy országos jelenség, nem helyspecifikus sajnos! Ági nagyon sajnálom, hogy ilyen beteg vagy, jobbulást kívánok, hogy igazán élvezni tudd a babavárás pillanatait, amire mindannyian várunk!
Wester- igaz amit írsz, segítőkészek de choragon már nincs, beszüntették a vizelet alapú hcg forgalmazását Mo-on! A brevaktid lesz, de hivatalosan csak decembertől chorapur néven. Az ovitrelle-t nem tudom, azt csak lehet kapni- azzal is lehet helyettesíteni?!
Dulche, nyugi mindig van megoldás! Ha az az út nem járható, amit a csajok írtak, akkor kérdezd meg a patikában, hogy van-e Choragon- szerintem az gyakoribb, mint a Brevactin , a hatóanyag mindkét injekció esetében a chorionic gonadotropin. Ha mázlid van, helyettesítő gyógyszerként kiadják. (Sírd ki..) Ha nem, ügyelet vagy kórház receptért. Vagy a patikusnak ígérd meg, hogy hétfőn hozod a receptet. Nekem az a tapasztalatom, hogy vészhelyzetben 10-ből 9-szer segítőkészek az emberek, remélem szerencsével jársz...
Nincs olyan ügyeletes gyógyszertár a közeledben aki tud vasárnapra sürgősségi gyógyszerszállítást kérni? Megyeszékhelyeken van ilyen opció.
Vissza tudod kérni a receptet?
Pesten lehet, hogy kapsz vhol vasárnap.
Akár ügyeletes gyógyszertárban.
Lányok sz@rban vagyok....most néztem a stimupapírt és elnéztem az időpontot...nem is én lennék:(
Szóval holnapra kellene nekem 2amp.Brevactin 5000NE...itthon csak hétfőn du.lesz meg,de nekem vasárnap éjjel 1kor kellene beadni...
Tudtok segíteni??????????????????????????
Érdekes az is, hogy ki melyik márkájú gyógyszert kapja, az adagolás nyilván egyénfüggő na de a márka?
További ajánlott fórumok: