Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Uh az mar csak 1 het 😊
En az elozonel teszteltem, de valahol ereztem is azt hiszem.
😂😂
Mar nemsokara itt lesz a te idod is, elmegy az gyorsan 😏😊
Mondom ezt en 😂😂
😊😊😊
Neked mikor lehet tesztelni?
Koszonom 😍😍😍
Te tesztelsz vervetel elott v nem?
Igen, szerencsere nagyon koran kiderult nalunk, hogy mi a gond, ugyh idoben vagyunk. a petevezeiomen kivul nincs is mas gond, ugyhogy eleg nagy remenyeket fuzok ehhez az elso lombikhoz! 🙏🏻
Najo, egy kis leidenem azert van meg plusszba, de arra szurom a clexant szoval az nem lehet gond.
Ah de izgi, lanyok, nagyon drukkolok nektek! De jo nektek, hogy ez mar a veghajra, en ezt a par hetet nem birom kivarni a fetig 😅
Mindenkepp irjatok majd, hogy mik a fejlemenyek!!!
De jóó!!!
Igen nagyon hosszúúú.
Én az első babynknál nem emlékszem hogy ilyen türelmetlen lettem volna de ez mostani 10.nap (nem is 14) szörnyű lassan telik.🤪🤪🤪
Na lanyok bent van az egy babonk 🤗😊
Most jon a hosszu varakozas 😁
Persze azert is irtam, hogy mindig van kivetel es az asszisztalt hatching is ott van mint lehetoseg, ha szukseges. Nyilvan az nem keszpenz ha eljut egy embrio a 5.napig, de megis azt mondjak, hogy altalnossagban az a legkedvezobb. De mindenre volt mar pelda es ellenpelda, szoval... barmi lehet.
Persze, megkerdezheted, 26 vagyok.
Rengeteg 3 napos kivétel szaladgál a világban.
3 napos embrióknál AHA eljárással segíthetik a burokból való kijutást.
Az pedig, hogy megkímélheted magadat egy sikertelen lombiktól, ha 5 napos embriót kapsz, nem igaz. Sajnos sokkal több kell egy sikeres beültetéshez, mint egy 5 napos embrió.
En ugy tudom, hogy azert jobb 5 naposan beultetni, mert akkor eri el azt a fejlettsegi szakaszt, ahol az embriot korulvevo burok megreped es a kepzodott resen keresztul az embrio kipreselodik, igy a transzfer utan rogton es kozvetlenul tud az anyamehhez kapcsolodni. Ezert tartjak ma mar ezt az 5. esetleg 6. napot a legidealisabbnak a beulteteshez.
Ettol meg be lehet ultetni 3 naposan is, hiszen az anyamehben is elerheti ezt az allapotot (nyilvan:) ), azert erdemes vrni az 5. napig, mert igy megkimelheti magat az ember egy sikertelen lombiktol. Ami 3 naposan van beultetve az kerdeses, hogy elerte e volna az 5.napot, de ha kint elerte volna akkor nyilvan bent is el fogja.
De mindig van kivetel, szoval ezek kicsit megfoghatatlan dolgok...
Én is így gondolom,és bízom is benne hogy így van,mert ugye nagyon sok kismama 3 napos babókat kapott vissza és sikeres volt...de legközelebb megyek a dokihoz rákérdezek mert ez nagyon érdekel ..
Itt nem fagyasztanak csak 2,5,6 naposan...3 naposan nem..és beültetés is ugyanígy van,viszont a mostani beültinél rákérdeztem hogy a következő ivf-nél kaphatom-e vissza 3 naposan azt mondta igen,de fagyasztani nem lehet 3 naposan..érdekes ..
Én ennek az elavult módszernek köszönhetek 2 gyereket, miközben a szuper, tankönyvi, "hipphipphurrá" 5 napos embrióim nem maradtak meg. Szerintem ezt még az orvosok sem tudják. A FET-nek valóban nagyobb az esélye, azért is, amit írtál, de inkább azért, mert a spontán ciklus, amikor nem söpör végig rajtad a hormoncunami, jobban hasonlít a természetes fogantatáshoz. Nem mellesleg kikerülhetők a durva túlstimulációs tünetek.
Semmiképpen nem szeretnék vitatkozni, mert nem tudjuk, melyikünknek van igaza. Lehet, hogy neked.
Igen , ez tok erdekes , es kar h erre nem tudjuk a választ 🤔
En is gondolkodtam ha a tobbi nem megy el 5 napig akkor nem is jok annyira, v ki lehetne kuszobolni a missed abok szamat, ami nalam is lett pl, v semmi koze hozza ...
Nálunk sem engednek többet vissza kapni csak 1-et..pedig már én is 37 vagyok de így sem..pont most is így volt mikor hívtuk a biológust és mondta hogy 6 babonk lett de nem kaphatok 2-őt...erre a maradék ott meg nem ment el 5 napig..
Annyi kérdés van a fejemben,pl: amelyik babó nem megy el 5 napig az azt jelenti hogy ha mondjuk 3 naposan lett volna beultetve akkor is megállt volna,vagy ha 3 naposan lett volna fagyasztva akkor nem ébredt volna fel ?
Rengeteget olvastam a neten de erre nem igazán talaltam konkrét választ..
Szia ,bocsi de nem lattam hogy írtál a másik csopiban:(((
Szerdán kell majd vv-re mennem,meglátjuk 🤗