Lombik életre-halálra (beszélgetés)
rendben tudom,csak ne túlzott mennyiségben.puszi.
akkor csak nekem nézték mindkettőt?
nekem volt Hy-CO-SY de méh üreg,nem petevezető.
De jó :) úgy drukkolok neked.Ilyen pozitív példáktól erőre kapok.Már várom én is,hogy tesztelhessek,de az még messze van.
én csak érdeklődtem afelől, végül sima HSG-t csináltattam, szóval velem nem leszünk okosabbak.
és hycosy volt a te papírodon is?
nem tudom, csak tippelek. Nekem csak arról volt szó, hogy a petevezetőt nézik közben. Nyilván feltöltik amúgy a méhet, mert úgy jön a sorrend: A petevezetőbe a folyadék csak a méhből juthat be. Csak azt tippelem, hogy, ha nem írják elő, hogy a méhet is nézzék közben, akkor a vizsgálat azon részét "megspórolják"...
ez érdekes, feltöltik a méhet és nem néznek rá?
biztos, hogy feltöltik a kontrasztanyaggal a méhet (máshogy nem is tudnák megcsinálni), de lehet, hogy, ha csak a petevezető átjárhatóság miatt csinélják, akkor nem nézik közbena méhet és a záróra sem írják rá. Amikor én kérdezősködtem erről a vizsgálatról, sehol nem mondták, hogy a méhemet is megnézik közben. :(
nincs mit.ha valakinek leesik a vérnyomása akkor is fájhat a fejed:-)
Ebből folyadék lesz...
100/70. Igaz fekszek...
Köszi.
A HYCOSY (Hystero-contrast-sonography) eljárással a petevezetők és a méhüreg állapotának vizsgálata járóbeteg rendelés keretében kb. három perces vizsgálati időt vesz igénybe. Az eljárás minimális fájdalomérzettel járhat, de sok páciens szerint fájdalommentes, mely nagyrészt annak köszönhető, hogy a beavatkozás során ultrahangot használva tárjuk fel a méh üregét és a petevezetők átjárhatóságát.
Az eljárás lényege, hogy a hüvelyen keresztül egy vékony katétert vezetünk a méhbe, melyen át olyan anyaggal töltjük fel a méh üregét, amely ultrahang által jól látható. Az eljárás során így jól diagnosztizálhatóak a méh üregét torzító elváltozások (myoma, polip, fejlődési rendellenesség, összenövés). A méh üreg feltöltése mellett az is látható, hogy az egyik, másik, vagy mindkét petevezetőn keresztül van-e kontrasztanyag kiáramlás, tehát átjárhatóak-e a petevezetők.
Szerintem csinaljak igy is, ugy is. Amikor petevezeto atjarhatosagit vadasztam, mondtak, h van az uh-s modszer is, de csak petevezetot neztek volna, mast nem. Az vmi komplex csomag lehetett Neked. :)
Lehet, Elvileg panadolt kismamak is szedhetnek.
előbb nézd meg a vérnyomásod.ha alacsony sokat kell inni,ha magas irány doki(ha többször magas),ha jó akkor 1-1 panadol nem árt.
a hycosy nálam mindent takart.méhvizsgálat volt az első,aztán jött a petevezető átjárhatósági.
A lehet-e kérdés volt, nem kijelentés... Bocsi :)
Gondolom náluk helyre kell még tenni ezt azt:-)sok sikert
Sziasztok!
Ez a 3. napja, hogy injekciózom magam suprefacttal.
Fejfájós voltam eddig is, de 3 napja hellyel-közzel fáj a fejem. Most például elég erősen.
Lehet fájdalomcsillapítót szedni. Panadol van itthon.
Igen, 2t kaptam vissza. Hat, amilyen eros volt a csik, siman lehet, hogy meg mindig ketten vannak a kis dragak. :)
A vizsgálati papírra az volt írva, hogy mindkét petevezeték átjárható. De szerintem ez nem egyezik meg azzal, mintha méhtükrözést is csináltak volna, nem?
csak azért nem értem, mert hycosyval együtt a méhet is nézik meg a petevezetőket is
Köszönöm a segítséget...!!
Szia plexy77!
Itt a szegedi Kaáli száma:
+36 (62) 423-623
Sok sikert!
Vannak olyan dokik, akikre fel evet kell varni. :(
A kaali weboldalan biztos ott van a telefonszam. Nem tudom, ott mi a szokas, de nekem a pestibe nem
kellett semmilyen beutalo.
Stimu elott meg volt, de kozben nem neztek semmit, csak az uh-t.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék , hogy beutalót kell-e kérni a Szegedi Kaáliba az első konzultációhoz vagy elég ha felhívom Őket. Tudnátok telefonszámot irni?Harmadik éve probálkozunk a férjemmel, kevés a spermaszáma és nem túl mozgékonyak. Nagyon szeretnénk már babát és felesleges körök nélkül jó lenne bejutni az intézetbe.
A hianya meg nem megfelelo csont es fog novekedest, szivelegtelenseget es koraszulest... Nem szedek sokat, de kell a d vitamin.
További ajánlott fórumok: