Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Sziasztok!
Hosszú időre eltűntem. Nem mertem írni és most is alig merek, nehogy egyszer felébredjek és rájöjjek, hogy álmodom.
Intézet váltás után, túl a harmadik lombikon, negyedszerre Győrben sikerült a beültetés.
Róth Johanna Jázmin ma pont 3 hetes kicsilány. Egy tündér. Elég nehéz várandóságom volt, rettegtem nehogy koraszülött legyen. Egy hónapot kórházban töltöttem, fájások, görcsök és nyíló méhszáj miatt. Annyira szófogadó kislány, hogy 40+5 született meg császármetszéssel, mert belekakilt a magzatvízbe. 3540 grammal és 55 centivel. :)
Annyiszor el voltam keseredve, a 0.1 amh miatt. Meg minden miatt. Volt amikor fel akartam adni. De jött Ő és feledtet mindent.
Soha ne adjátok fel!!!
Ha lehetőségetek van rá és csak egy kis remény is van a babára, küzdjetek érte.
Remélem egy kis reményt tudtam adni nektek.
Sziasztok,
csakhogy én is írjak valami pozitívat :) Alacsony AMH-val (0,1-0,5 közötti leletek), normális FSH-val, egy műtéttel a hátam mögött, IR miatti életmódváltást követően az első lombikom sikerült. Eredménye itt szuszog a mellettem lévő szobában.
Mindenkinek kitartást!!
Őszintén gratulálok, valamint rendkívül sok szerencsét kívánok az elkövetkezendőkre. Spontán termék az apró vagy segítséggel fogant?
Különben kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet, aminek során minden szépt terve, vágya teljesül!
Szia Norcuska!
Gratulálok! :))
Gondolom saját stimud volt,és nem donoros? Hova jártatok?
Szia!
Te is sok mindenen keresztül mentél már....
Boldog babavárást kívánok!
Írd majd meg, hányan vagytok :)
Sziasztok!
Leírom röviden a történetemet, hogy az elcsépelt ne adjátok fel szöveg, amit már én is kurvára untam tényleg igaz.
Négy műtéttel a hátam mögött, kimerült petefészkekkel, 0,2es AMH-val, 2 sikertelen beültetéssel és tavaly októberben egy leállított stimulációval most kisbabát várok, azaz még nem tudjuk hogy mennyien vannak.
Szóval TÉNYLEG NE ADJÁTOK FEL!!!
Nagyon szubjektíven véleményezik az orvosok az andrológiai eredményeket.
Nálunk 22M/ml, volt amiből 51% mozgó és csak 8 % élénk. Ezzel az andrológus meg akarta a férjemet műteni viszérrel. Ezt elmondtuk a Kaáliban, ahol az orvos ezt kimosolyogta, ő szerinte ezzel még az inszemnek is össze kellett volna jönnie, és mint kiderült igaza volt, mert tényleg nálam van a gond.
Szia!
FSH-t nem néztünk, mert akkor várni kellene a következő mensit, ami még nem volt. A doki szerette volna tudni milyen az AMH-m így ciklustól függetlenül nézette meg.
Kérjek tőle ciklusfigyelési vérvétel sorozatot? Bár nem tudom így van-e értelme, nem mutat-e fals értékeket.
És ezt csak nőgyógyász kérheti, vagy háziorvostól is lehet kérni ilyen vérvételre papírt?
Progikrémet még nem próbáltam, a Q10-ről is olvastam, hogy jó lehet.
Szinte minden nap fáj a bal oldalam, gondolom a ciszták miatt :(
Eddig sosem voltak cisztáim, csak az endometriózis.
Szia!
te is ilyen ritkán menstruálsz? az FSH-d milyen?
Én még nem nézettem AMH-t, azt mondják 40 évesen már nem érdemes..
Progikrémet próbáltál már?
Megpró álok beszél i a dokival, hogy egy esélyt adjunk a dolognak.
Bár sajna az utolsó két mensim 3 hónapra jött meg.
Remélem sikerül neked is :)
Ez jó hír, ha tényleg íg van.
Megpróbálom én is ezt a dhea-t.
Mi az a melatonin? Vény nélkül lehet kapni?
szia,
igen, van rá elég sok példa :-) ez tartja bennem is a lelket :-) ha visszaolvasod a fórumokat, amik ezzel foglalkoznak, akkor fogsz találni példákat. Én személyesen is ismerek ilyen "sorstársat".
Egyébként doki függő, hogy mennyire veszi ezt komolyan...sajnos még a meddőségi intézetek közül is sokan elutasítanak minket, alacsony amh-sokat, de van, aki azért ad egy esélyt!. nekem most 6 hétig dhea-t és melatonint kell szednem, ettől várjuk az amh emelkedését.... hááááááát, még csak kb 10 nap telt el...majd mesélek, hogy mi volt. Itt is vigasz, hogy több fórumban olvastam, hogy tényleg sokaknak segített valamennyit a dhea az amh javításában.. :-)
Sziasztok!
Ha 0,1 alatti az amh, lehet valamit tenni, hogy saját petéből gyerekem legyen? A doki szerint nem :(
Volt akinek sikerült? De sajnos cisztákat is talált a petefészkemen.
Szia,
csak 1 dobozzal van,tehát 20 db?
Köszi
Sziasztok Lányok!
Észrevettem,már vagy fél éve,hogy a hüvelyváladékom lecsökkent,ami egyértelműen az ösztrogénhiány következménye. Ezzel nincs is gond,nekem nem kell tisztasági betétet használnom :) de az már kellemetlen, hogy nagyon gyakran felborul a PH-m.
Mindegy, hogy termál medence, vagy Balaton, vagy az otthoni ülőfürdő, két nap múlva elő is jön.
Nem gondolom, hogy gomba lenne, mert nincs viszketés, egyéb kellemetlenség, csak az állaga más.
Szerintetek ezzel menjek orvoshoz? Vagy ez a klimax egyik előjele?
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?