Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Nem -nem most okosodtam ki a lányoktól, hogy ha az MTHFR faktor hetero vagy homozigóta akkor nézni kell a homociesztin szintet. A homociesztint javulásán csak a femibionnal + többlet folsavval lehet segíteni.
Nekem is most jött ki a heterozigóta vagyok..
Mindig nyálból néztem, és pár hónapja olyan csodaszép páfrányminták jöttek elő, most meg semmi:S
Remélem csak a nyálam romlott el:)))
Igen-igen vágom! :) Nekem az sose mutatta, de a teszt mindig, meg én elég keményen érzem is. :P
Én nagyon bízom benne, hogy a mikroszkóp bénázik... Nyálból nézted a mintát? Mert azért a nyál az nem olyan jó vivőanyag, mint pl a hüvelyváladék.
Nagyon megy a drukk!!!!!
Nekem ez új, amit írsz az ovu tesztről. Nem mutat semmit, ha üres a tüsző????
Tök kivagyok. Most meg pozitív lett a PCT tesztem. Mi jöhet még? :(
Már a spermákat is kinyírom... :(
Nagyon örülök, hogy pozitív csalódás volt a találkozó. Az a lényeg, hogy téged megnyugtatott és megint előrébb kerültök a sikerhez azáltal, hogy az esetleges problémákat megtaláljátok és kijavítjátok:))) Kívánom, hogy ez most meghozza a várva-várt csodátokat :)))
Mi ezek szerint rosszkor jártunk nála mert a kérdéseinket se tehettük fel, ráadásul fölösleges és kivitelezhetetlen vizsgálatokkal bombázott minket...
Hogy kiből lesz "celeb" doktor, vagy csak akár osztályvezető főorvos, ahhoz legtöbbször nem sok köze van a szakmai hozzáértésnek kis hazánkban. Sajnos.
Ettől függetlenül valszeg van benne igaza, hogy elég könnyen küldenek lombikra embereket manapság. Bár az is igaz, hogy a férfiak korántsem olyan termékenyek, mint akár csak 20 évvel ezelőtt voltak.
A három "génbe" én (a homocystein az mondjuk helyből aminosav)eléggé beleástam magam. Nos szedhetsz rá plusz B vitaminokat és gyönyörűen kordában lehet tartani, de arról csak teóriák vannak, hogy ez hogyan befolyásolja a magzati életet, megtapadást stb, mert maga a homocystein funkciója sem tisztázott. Ugyanaz tökben a Leiden.
A későbbiekben a méhlepénynél okozhat problémát. És vetélés okoz, mert nem kap az embrió elégséges tápanyagot.
Én így értettem amikor magyarázta.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy elmegy-e hozzá, vagy sem. De azért egyet halkan megjegyzek. Doktori diplomával rendelkezi, egy csomó szakmai kitüntetéssel és azért jobban vágja a témát mint én. És nem utolsó sorban az ország egyik legnagyobb genetikusa, még ha celeb is lett, akkor is valami tudással kell rendelkeznie, amivel idáig elért. :)
Szia!
Nekem azt mondta a doki, hogy már 10 fölötti FSH-val is nehezen stimulálható a petefészek, de mivel nekem 40 körül is volt már, ezért nem várjuk meg, míg 10-ig lemegy, elég ha 20 körül van, akkor már lehet kezdeni vele valamit. Azt még nem tudom, mi lesz, ha nem fog lentebb menni. Egyenlőre reménykedek, hogy rendben lesz minden.
Mivel többen kérdezték privátban, hogy mi volt a Czeizel Endrénél, ezért itt leírom, hogy ne kelljen többször.
Viktort is itt rendbe találták. Nekem sem mondott semmit. Az AMH-ra ő is azt mondta, hogy hülyeség. Azt mondta, hogy most olvasott egy tanulmányt, a szülő nőknek szülés után mérhetetlen az amh szintjük. Annyira ingadozó és annyira nem ad pontos eredményt, hogy csak ezzel nem érdemes foglalkozni. Nem értette, hogy mi alapján kezdtük el a lombikot. Nekem elvileg csak az amh-mal van problémám.
Azt mondta, hogy ez nem indok a lombikra. Nagyon jó dolognak tartja a lombikot, de csak legvégső esetben. Nem mondta, hogy ne lombikozzunk. Ránk bízza.
Azt mondta, hét vizsgálatnak kell meglennie, hogy valakiről egyáltalán véleményt lehessen mondani. Nekem 2 nincs meg. De holnap elvileg már meglesz minden.
Ami holnap lesz. Szeretkeznünk kell a Viktorral és 2 óra alatt fel kell érnem Budapestre. Megnézik, hogy a sperma átjutott-e a hüvelyen, és milyenek a spermák.
A másik vizsgálat már tegnap megvolt. Vérvétel. 3 gén felelős a női meddőségért. De erre keresettek rá nem tudom érthetően leírni. A googliba írjátok bele, hogy Czeizler 3 gén.
Egyébként barátságos volt, nem nyomult, hogy minél több vizsgálatot csináltassunk meg. Azt mondta, hogy gondoljuk át jelentkezzünk be vérvételre.
Még egyszer kell hozzá mennünk az eredményekért. A kontroll 5.000.- ft. Szerintem még el sincs szállva az árakkal. Egy nőgyógyászati magánrendelésen többet hagyok ott.
Türelmes volt, kérdezhettem. Rajzolt és elmagyarázott mindent. Ez az első benyomásom róla.
Hogy a többi is ilyen lesz-e, azt nem tudom. :)
De valamerre el kellet mozdulnom, mert nem mehetek neki a 3 lombiknak is úgy, hogy nem történik semmi. Mert valami csak van, ha az amh-t le kell sz@rni, a többi meg rendben van, és mégsem történik meg a csoda.
Ha ez is megvan és minden rendben van, akkor sem fogom bánni, mert tudom, hogy ezt is megnézettem. Ha nem megyek el, és a 3 sem sikerül, akkor azon járna az agyam, hogy nem kellett volna-e elmennem genetikára.
Egyébként én az első lombik utáni spontán hónapban becisztásodtam. Nem repedt meg a tüszőm, írtam is róla. Most a második után megint úgy érzem. 13 cnapon vagyok. Iszonyatosan fáj, alig tudok menni meg ülni. De holnap, ha már mennem kell vizsgálatra, megkérem, hogy uh-zanak meg.
Nem tudom, ha akkor adnak tüszőrepit, akkor az ér valamit szerintetek.
Szerintem lombik utáni hónapban, még dolgoznak a kapott hormonok és azok kevernek be nekem. Tipp, mert nem vagyok doki. :)
Remélem nem voltam túl hosszú.
Szia!
20 fölött nem csinálnak lombikot?
Csak a gyógyszerkért kell fizetni, a többi ingyenes, az meg mindenkinek más.
Van aki megússza akár 50-60 ezerből, van aki csak 150-ből. Aki nehezen stimulálható, annak természetesen több hormon kell, ami többe kerül. )o:
Voltam a Czeizel Endrénél. Nekem most még pozitív a véleményem róla. Sok érdekes dolgot mondott. Egy vérvételt kért tőlem, meg egy nőgyógyászati vizsgálatot. Ezeken kívűl minden megvan ami szerinte kell. Ez kb. 20.000.- ft.
Ennél már sokkal többet otthagytam már mindenféle vizsgálatokra régebben is.
3 hét múlva lesznek meg az eredmények. Kíváncsi leszek...
Sziasztok
Megvolt az első konzultációnk a Kaáliban
A diagnózis: korai petefészek kimerülés - az eredmények alapján a nőgyógyász is ezt mondta
Van egy cisztám, ami vagy dermoid, vagy endometriózisból alakult ki, de a lényegen nem változtat, mensi után UH, utána laparral kiveszik, közben megcsinálják az átjárhatóságit.
Utána vissza kell menni, és találni kell egy hónapot, amikor 20 alá csökken az FSH, de ez még a jövő zenéje, de legalább van remény
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?