Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

954. Tamara2009 (válaszként erre: 951. - Buschne)
2010. jan. 31. 01:04
köszönöm szépen! Így már világos,akkor a kettő közti különbség,persze ez,hogy hamarabb meggyógyul meg hogy abszolút nem kellemetlen az árában is megmutatkozik. És még annyi,hogy műtét után,lehet dolgozni menni,úgy értem nehezebb fizikai munkát végezni?
953. melcsiii (válaszként erre: 947. - Livi77)
2010. jan. 30. 20:43
szia. nem vagyok biztos benne. Mással is megtörtént hogy az első hónap után visszaromlott kissé, majd a 4 hónaptól javulni kezdett és most 125%-an lát! Remélem velem is ugyanez fog történni. Mindent tudok amit tudnom kell, mert kérdeztem a kontrollon a dokitól.
952. márti0306 (válaszként erre: 950. - Tamara2009)
2010. jan. 30. 19:39
Szia! Fuss végig egy pár hozzászólást, hidd el megéri. Mielőtt engem műtöttek kb 400 hozzászólást olvastam el és igaz, hogy egy pár órába bele telt, de nagyon hasznos volt. Sok mindent megtudtam, már nagyon kérdeznem sem kellett.
951. buschne (válaszként erre: 950. - Tamara2009)
2010. jan. 30. 19:19
Szia Tamara! Nekem csak most lesz a műtétem, de remélem nem haragszol, ha válaszolok Neked. PRK estében 6 hónapig, intraLASIK esetében pedig 3 hónaoig kell védeni a szemet az UV fénytől. A PRK lényege, hogy a szaruhártya felszínén végzik a kezelést, miután a felső néhány hámsort ledörzsölik. Az intraLASIK-nál a szaruhártya felszíne alatt végzik a kezelést. Ez úgy lehetséges, hogy egy másik lézerrel egy lebenyt készítenek, amit felhajtanak,és így végzik el a kezelést. Rövidebb gyógyulási idő,és fájdalommentes. A PRK régebbi és olcsóbb eljárás, de az első három nap kellemetlen.
2010. jan. 30. 16:43

Sziasztok!

Én most fontolgatom ezt a műtétet. Aki már átesett rajta: műtét után mennyi ideig kell napszemüveg? Illetve mi a prk és intralasik közötti különbség?

2010. jan. 30. 15:05
Ja, és szerintem tök mindegy, hogy ez a klinika Pesten vagy Jásztelken van, az a lényeg, hogy odafigyelnek és törődnek az emberrel.
2010. jan. 30. 15:02
Engem is OM-ben műtöttek, nekem sem lett a jobb szemem tökéletes, de viszont a bal igen. Viszont rögtön maguktól felajánlották a korrekciós műtétet nem kellett kérdeznem. Azt is elmagyarázták, hogy valószínű azért nem lett tökéletes, mert több, mint 2,5 dioptria volt a különbség a kettő között. Egy szó, mint száz velem mindig nagyon rendesek voltak, már nem egyszer kellett receptet postázniuk szó nélkül megtették, és sok ilyen kis apróság ami fontos. Az tény, hogy kérdezni kell, ha valamit nem tudunk, mert maguktól nem tudják kitalálni, hogy mit szeretnénk tudni.
947. livi77 (válaszként erre: 946. - Melcsiii)
2010. jan. 30. 09:33
Biztos vagy benne,hogy nem sikerült jól a műtéted?Elmondta az orvos,hogy mi az oka?-csak kíváncsiságból kérdem.Tényleg sajnálom,ha nem sikerült.
946. melcsiii (válaszként erre: 945. - Livi77)
2010. jan. 29. 18:02
Nem kell félreérteni. Én nem szóltam le , hanem ezeket védtem. Attól hogy az én szemem nem 100-as, még mindig azt mondom, hogy jók, mert többen vannak akiknek már jó és az sem kizárt hogy majd nekem is az lesz. Mindenki ott műtteti ahol akarja, de én akkor sem mennék le vidékre azért mert egy orvos nem győzött meg. Ez nem jelenti azt, hogy nem érti a szakmáját, csak talán kérdezni kéne tőle vagy valami. Több orvos van.
945. livi77 (válaszként erre: 931. - Melcsiii)
2010. jan. 29. 05:39

Szia!

Azt hiszem,mindenki azt a klinikát "sztárolja",ahol őt műtötték -sikeresen.Biztosan nagyon jó az OM,de nem attól,mert a fővárosban van.-Utalok ezzel a vidékről Pestre mondatodra.Nem szabad leszólni a vidéki klinikákat,hiszen semmit nem tudsz róluk.-és ezzel nem bántani akarlak.Engem nov 13án és dec2án műtöttek és azóta semmilyen problémám nincs,pl veled ellentétben.-és látom az OM-esek is jól megvannak,minden jót nekik és szívből örülök,hogy sikerült mindenkinek a műtét.

944. melcsiii (válaszként erre: 943. - Misnyő)
2010. jan. 28. 21:39
nem 0.0ás, hanem 1.0-ás.Ez a 100%.
943. Misnyő (válaszként erre: 930. - Buschne)
2010. jan. 28. 19:16
Sziasztok! Elvileg 100%-re adnak garanciát. Vagyis a műtét után fél év elteltével pontosan 0.0-s lesz a szemed. Legalább is nekem ez jött le a tájékoztatóból. Biztos szívesen válaszolnak nektek a orvosok vagy asszisztensek.
942. erin (válaszként erre: 941. - Jaming)
2010. jan. 28. 18:12

Szia! Pedig engem is ő vizsgált. Én nagyon aranyosnak találtam. Esetleg szólhatnál az OM-nek, hogy lenne még néhány kérdésed, ezért szeretnél még egyszer konzultálni. Akkor megkérdezheted, hogy mit tanácsolnak.

Üdv

941. Jaming (válaszként erre: 939. - Erin)
2010. jan. 28. 14:17
dr. Deák Ilona
940. buschne (válaszként erre: 932. - Melcsiii)
2010. jan. 28. 13:42
Szia! Csak meg szeretném erősíteni erin 939-es hozzászólását, mert megkérdeztem az OM-et a garanciavállalásról és azt mondták, hogy a várható eredményt a műtéti belelegyező nyilatkozatban rögzítik, ezt a kezelés napján a kezelés elött adják ide nekem.
939. erin (válaszként erre: 938. - Jaming)
2010. jan. 28. 11:42

Szia Jaming!

Az optik-mednél a műtét előtt fogod átolvasni a szerződést, és aláírni. Abban szerepel a garanciavállalás, tehát van az ígérretükről írásos bizonyíték. Azért nem a vizsgálat után kaptad meg, mert még szerződésbe kell foglalni.

Ki vizsgált meg az OM-nél?

Üdv

938. Jaming (válaszként erre: 937. - K.judit86)
2010. jan. 28. 11:10
Hát ez az! Az OM-ben 100 % +-20 %-ot vállaltak, de természetesen nem írásban, csak szóban. Én a következményektől félek, ezért nem döntöttem még véglegesen. A bal szemem a rosszabb, lehetséges, hogy csak azt kellene megműtetnem, de az orvos nem igazán foglalkozott velem ill a problémámmal, olyan semleges volt.
937. k.judit86 (válaszként erre: 929. - Jaming)
2010. jan. 28. 09:12

Szia!

Győrben a Szempontban csinálnak PRK-t. Én is győri vagyok,de engem az OM-ben műtöttek és nem bántam meg. Mondjuk nekem nagyon fontos volt, hogy garanciát vállalnak a szememre (amit Győrben nem tesznek meg). De a te szemed, neked kell eldöntened.

936. melcsiii (válaszként erre: 935. - Buschne)
2010. jan. 27. 22:33
nov.3-án volt.1 hó vége 110%, azután romlott 60-70%-osra. MOST IS ANNYI KB, változó.Hétfőn megyek kontrollra.
935. buschne (válaszként erre: 932. - Melcsiii)
2010. jan. 27. 21:47
Mikor volt a műtéted? Milyen lett a szemed? Köszi
934. buschne (válaszként erre: 933. - Melcsiii)
2010. jan. 27. 21:45

Valóban, én is leolvastam a 125 % -osat is a táblán és akkor mondtam is, hogy én így szeretnék látni. Erre mondták, hogy megvan rá az esélyem vagy valami ilyesmi. De már a kocsiban jutott eszembe, hogy konkrétan nem mutattak két látásélességet, amit a tájékoztatóban írtak...

Köszi melcsiii

933. melcsiii (válaszként erre: 930. - Buschne)
2010. jan. 27. 21:37
Azt megmutatták, hogy láthatok műtét után a lencsékkel...láttam a 125%-ot a táblán. De írásban nincs megfogalmazva ez, csak az , hogy nincs semmi akadálya a műtétnek. Viszont ha tényleg felvétel készülne ezekről a vizsgálatokról, akkor az lehetne bizonyíték az elhangzottakra:):) de ki tudja mennyi igaz abból.....
932. melcsiii (válaszként erre: 930. - Buschne)
2010. jan. 27. 21:34
szia. na ezaz, azt én sem.....de én már túl vagyok a műtéten is......ha megtudsz valamit, szólj légyszi:)
931. melcsiii (válaszként erre: 929. - Jaming)
2010. jan. 27. 21:33
Szia. nekik ott nem céljuk, hogy győzködjenek arról, hogy ott műttesd, mert anélkül is épp elegen csináltatják ott, és tegyük hozzá nem véletlenül. Reklámozni se szokták magukat, mint a többi klinika, mert nincs rá szükségük, hisz ők ajánlással tesznek szert annyi páciensre. Én személy szerint nem mennék inkább vidékre a fővárosból, akárki akármit mondana, ha pedig vidéki lennék, akkor a fővárosba szeretném műttetni, mert kétlem, hogy korszerűtlenebb technikát alkalmaznának mint más városban, legyen szó akár Szegedről, akár Győrröl.......Bocsi, de nekem ez a véleményem, a döntés ugyis a tied.
930. buschne
2010. jan. 27. 21:30

Sziasztok!

Szombaton voltam az OM-ben vizsgálaton és én nem találom azt az értéket, hogy mennyivel fogok élesebben látni ill. azt, hogy pontosan hány dioptriára is vállalnak garanciát. Nem mutatták be a két látásélessléget sem ( hogy mennyire látok majd élesen biztosan ill.hogy ha minden jól megy...) Talán a műtét napján fogják írásba adni? Mert én a leletemben nem találom. Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm.

929. Jaming
2010. jan. 27. 19:51
Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy Győrben hol lehet PRK-t csináltatni, ill. műtét előtti vizsgálatot? Engem az OM-ben nem győztem meg eléggé...
928. issti (válaszként erre: 914. - Acc77b36d9)
2010. jan. 27. 19:20

Szia!

Mind a három csinál PRK-t. Ha Intralasik akkor Fókusz, ha PRK, akkor Szeged, Győr, vagy Optik-med.

(Szegeden, és Győrben vannak a legmodernebb lézerek) Az Optimumban vigyázni kell, hogy véletlenül se engedd magad rábeszélni a Lasikra (marketingnevén Zyoptix), mert később nagyon megbánod. Ha mindenképp Pesten akarod műttetni akkor szerintem az Optik-Med a legokosabb választás.

927. issti (válaszként erre: 906. - Aleana)
2010. jan. 27. 19:10

Szia Aleana!

Csak akkor érdemes műteni ha már nem romlik a szemed legalább 1 éve, mert az épp aktuális dioptriát "égetik" a szaruhártyába.

A Lasik (Zyoptix) felejtős, ne is foglalkozz vele, mert nagyon kockázatos.

Az Intralasik elég drága, de nagyon kicsi a kockázat, és jók az eredmények. A legbiztonságosabb a PRK, és a végeredmény is a legstabilabb. Ez a legmacerásabb eljárás, de én is ezt választottam mert gyógyulás után ugyanolyan lesz a szem szerkezete mint előtte volt, kivéve persze hogy élesen látsz :)

Az Intralasiknál mégiscsak belevágnak a szaruhártyába (még ha lézerrel is), és a visszahajtott lebeny életed végéig nem forr vissza. Persze ha nem akarsz ketrecharcos lenni, nem kell félni hogy leszakad, de a veszély e fennáll.

A PRK után pár napig tényleg fáj, és 3 hónapig legalább kell csepegtetni, de a gyógyulás után nincs több kockázat.

926. melcsiii (válaszként erre: 922. - Márti0306)
2010. jan. 26. 23:15
Szia.igen keveset irok, nem panaszkodom, az nem segít. Szerintem minden a régi, talán néha picit jobb. 1-én lesz kontroll, majd akkor írok.Én még napi 4x csepegtetem a Maxit. Köszi, hogy érdeklődsz, jól esik.szió
925. Aleana (válaszként erre: 924. - Erin)
2010. jan. 26. 19:26

Persze, értelek, nekem ettől függetlenül is szimpatikusabb volt eddig a többi fajta műtét, de épp az ilyenek miatt jövök tapasztalatot gyűjteni ide :)

Nyilván el fogok menni még februárban vizsgálatra, aztán majd ott még okosabb leszek. Csak addig is szét szeretnék nézni, és kicsit képben lenni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook