Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sziasztok,
2 hete volt PRK műtétem, én is megosztanám a tapasztalataimat. A bal szememet 2.5 dioptriával és 1.0-és cylinderrel a jobb szememet pedig 2.25-ős dioptriával és 1.5-ős cylinderrel műtötték.
Előtte egy sima 2.0 -es szemüveget hordtam, bár tudtam hogy erősebb kellene de elvoltam vele, nem volt kényelmetlen.
Már rögtön a műtét utáni első reggel amikor kinyitottam a szemem jó volt látni hogy a bal szemem tökéletesen látok, viszont a jobb szememmel egyszerűén képtelen voltam élesen látni.
Egy kicsit rossz érzés volt, de gondoltam majd helyre jön idővel. Minden egyes kontroll alkalmával megemlítettem hogy a jobb szememmel nem látok élesen, míg a bal tökéletes, de azt mondták hogy még túl korai ezzel foglalkoznom, legyek nyugodt majd rendbe jön. Most eltelt 2 hét pillanatnyilag a bal szememet tökéletesnek érzem, úgy távolra mint közelre, viszont a jobbal egyszerűen nem látok élesen még távolra sem. A rossz az egészben az, hogy a PRK utáni gyógyulási folyamatra hivatkoznak, és így ki kell várnom az 1 hónapos kontrollt, ahol talán végre már nem hivatkozhatnak arra hogy még tart a hámosodás. Viszonylag alacsony dioptriám volt, így bíztam a tökéletes végeredményben, de sajnos úgy néz ki nem jött össze. Szóval csak azt tudom javasolni aki műtét előtt van az ne bízzon meg vakon abban hogy milyen dioptriákat mérnek a szemére, inkább menjen el még megméretni több helyre is, mert nálam nem jött be ez amit a jobb szememre gondoltak.
köszi, hogy megosztottad a tapasztalataid.
papírt nem kaptam, csak a receptet az új cseppre, ezért nem tudom a mért értékeket (a műtét bp-n zajlott az első 3 kontroll ott volt, van is papír róluk, az 1 hetes pedig vidéki szemészeten történt).
másoknál is a flucont láttam, nem az efflumidexet.
de azért bízva-bízom :)
sziasztok.
több mint két hete volt prk kezelésem, mindkét szem 3-as. az első 3 kontrollon mindent rendben találtak. az 1 hetes eredményét nem tudom, mert csak olvasás teszt volt (piros vonalig láttam).
tudom, hogy türelmesnek kell(ene) lennem, de kételyeim vannak, hisz tájékoztatást nem kaptam róla, hogy mire számítsak x héttel a műtét után (tudom, hogy erősen egyénfüggő, de egy általános duma nem jött volna rosszul). most úgy érzem, hogy kb 1 dioptriás szemüveggel látnék normálisan távolra. megyek vissza dolgozni, de pl a monitor betűit alig tudom elolvasni (az egyik szemmel szinte egyáltalán nem).
nem tapasztalaok javulást napról napra, sőt...
efflumidexet csepegtetek 1 hete 5x.
általános ez az állapot?
legközelebb két hét múlva megyek kontrollra, kérdés, hogy érdemes-e megnézetni előtte és nem várni addig?
Mikor mész? És hová?
Nekem is prk lesz!
Most már mindent értek!
Köszönöm szépen!!
Sziasztok! Én még Tobradexet csöpögtetek, de mire való a Flukon ill. egyeseknél a Maxi? A Maxit mindenki kapja?
Ma voltam először dolgozni. Minden O.K. volt, igyekeztem pihentetni amennyit tudtam és a gépnél is minimális ideig ültem. Az összes kollégám a "csodámra járt". Jó érzés volt.
Szia!
Nekem is volt így, a műtét után másfél hónapig (bár nekem fényudvar is volt általában körülötte). Azóta ez már elmúlt és 100%-os maradt a látásom. Remélem ez megnyugtat.
néhány napja érdekes dolgot vettem észre: éjszakai vezetésnél a távolabbi autók fényszórói és lámpák fényei "szétesnek", csillagszóró formában látom őket amíg közelebb nem jönnek (kb. 20 méterre) utána összeáll a fényük. Viszont fényudvart nem látok körülöttük és a messzebb lévő, de nem világító tárgyak körvonalai élesek.
Másnak is volt/van ilyen tapasztalata? Meddig tartott, járt-e látásromlással? Előre is köszi a véleményeket.
Sziasztok
Jó régen voltam már fent. Nem tudom hogy mennyibe kerül a Zyoptix viszont ha tényleg lasik akkor senkinek nem ajánlanám. Viszont ha igaza van issti-nek akkor inkább szánjon rá kicsivel több pénzt és egy sokkal biztonságosabb eljárást kap cserébe.
Szia Bernadett!
Nem elvből tartom a Zyoptix-ot rossznak. Az nem más mint sima Lasik, és nem véletlenül nem vállalja egyik nagy, vagy szakmailag komoly klinika sem.
Nekem PRK-m volt 3 hónapja, és "irigykedve" olvasom azokat a beszámolókat ahol szinte fájdalom nélkül pár nap után jól láttak.
Én nagyon megszenvedtem az első pár napot, és ráadásul még az egyik szememen a rettegett haze (homály) is befigyelt kettős látással.
Most hagytam abba a csepegtetést, és már egész jól alakul (lekopogom).
Ráadásul a műtét előtt várnom kellett több mint egy hónapot, mert szaruhártya gyulladásom lett valamitől. Nálam minden bejött ami kockázat létezik a PRK-nál, ennek ellenére ma sem választanék mást.
Volt időm alaposan utánajárni, beszéltem több orvossal is (olyannal is aki részt vett a lézeres műtétek szakmai protokolljának készítésében)és ezért bátorkodom ilyen véleményt írni a Lasikról.
Zyoptix néven annyi pénzt kérnek el érte, amennyiből a lényegesen biztonságosabb Intralasik kerül. Ezért tartom felelőtlen átverésnek.
olyan jó ezt olvasni, így, hogy már Én is tudom mikor megyek :-)
örülök Neked! és Én is a bízom a legjobbakban.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?