Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

924. erin (válaszként erre: 920. - Aleana)
2010. jan. 26. 18:35

Aleana!

Én akkor is belevágtam volna a szemműtétbe, ha ki se dughattam volna az orrom egész nyáron a lakásból. Nekem az,h most ilyen jól látok mindennél többet jelent, és nem éreztem a nyaramat egyáltalán sza.nak. És szerintem ezt mindenki így gondolná.

Utolsó éves vagyok egy egyetemen, és nem csupa aggódással telt ez a szemeszterem. És nem kell minden nap napszemüveget hordani, csak amikor indokolt a napfény miatt.

Szerintem menj el egy alkalmassági vizsgálatra. Ott megtudhatod,h alkalmas vagy-e a műtétre. Valamint nem egy 20 évesnek mondták,h várjon még 1-2 évet a műtéttel.

Üdv

2010. jan. 26. 17:51
Ahogy vissza olvastam a műtöttek 80% Budapesten csináltatta a beavatkozást. Ez miért van? Lehetséges hogy itt újabb gépek vannak vagy csak jobban csinálják? Volt aki külön ezért jött fel, legalább is azt írta.
2010. jan. 26. 14:43
Szia Melcsi! Hogy vagy? Rég hallottam rólad. Látásod stagnál? Nálam nem sok a változás, vagyis változatlanul nem látok rendesen. Már alig várom a 10.-ét, akkor remélem elveszik a maxit és utána jobb lesz. Már csak ebben tudok bízni. Most talán romlani nem romlott, de jobb sem lett. Sajna!
921. Ivcsu (válaszként erre: 909. - Mathilda)
2010. jan. 26. 10:16

Szia Mathilda!

Nekem is szaruhártya vastagság gondjaim voltak és Optimumban rögtön elutasítottak, hogy alkalmatlan vagyok mindegyikre, FM-nél alkalmas voltam, aztán egy 3-nál csak PRK és 0,5 D benne marad, végül Győrben műtöttek dec. 4én és az elsőhavi kontroll után jobb 120, bal 100%. Mondjuk mindenképp PRK-t választottam volna, ha alkalmas lettem volna mindegyikre, akkor is. Amikor Optimumban voltam először én nem tudtam mi mindennek kell megfelelni és milyen eljárások vannak (nem végeztem előnyomozást) nagyon elkeseredtem, amikor 5 perc! után elküldtek nem vagyok alkalmas, később felhívtam őket PRK-ra sem, mire mondták 15mikront vesznek le dioptriánként ezzel nagyon elvékonyítják az amúgy is vékony szaruhártyámat, úgyhogy nem, a másik klinikán 10mikront mondtak, végül Győrben 8 mikront vettek le dioptriánként, mert kiderült az sem mindegy milyen géppel végzik (ilyen gép Szegeden és Győrben van csak) nálam a 15 és a 8 mikron valóban nem mindegy, de persze ez csak speciális eset, ha vastagabb lett volna a szaruhártyám én sem nyomoztam volna ennyit, mert ha lett volna miből lefaragni, akkor nem érdekelt volna hogy 15 vagy 8.

920. Aleana
2010. jan. 25. 20:11

És mit gondoltok/tudtok a Lasikról vagy az IntraLasikról?

Őszintén szólva, nem szeretném, hogy az egész nyaram arról szóljon, meg utána még a következő szemeszterem első fele, hogy mindennap napszemüveget kell viselnem, és azon aggódnom, hogy mi lesz..

Meg aztán úgy tudom, a PRK után azért nehezen gyógyul a szem, nem?

919. Mathilda (válaszként erre: 918. - Erin)
2010. jan. 25. 19:53

Szia erin! Köszi az infót, tényleg szépek! Megírnád privátban (hogy ne reklámozzunk:-)), hol lehet ilyeneket venni?

Ez a vékony szár dolog érdekes, mert ahogy én kérdeztem a klinikát, nekem azt mondták, mindegy, milyen a szára, vastag vagy vékony, a szemet a közvetlen napfénytől, vagyis UV sugárzástól kell védeni... De hát oldalt is kap azért a szem UV sugarat, nem??? Nekem ez most nagyon aktuális, mert vékony száras UV szűrős szemüvegem van. Köszi előre is!

918. erin (válaszként erre: 916. - Mathilda)
2010. jan. 25. 19:43

Szia Mathilda! Én elég sokat felpróbáltam, mire megtaláltam számomra a legjobbat... és nem hegesztőszemüveg szerű a napszemüvegem. Ezen a linken nézd meg: [link]

Lényeg,h a szára ne legyen vékony. Üdv. Erin

917. Mathilda (válaszként erre: 911. - Aleana)
2010. jan. 25. 19:08
Köszi Aleana!!!!
916. Mathilda (válaszként erre: 912. - Erin)
2010. jan. 25. 19:08
Szia erin! Az, hogy oldalról se süssön be a napszemüveg alá a nap, ezt hogy tudom kivédeni? Vegyek "hegesztőszemüveg" szerű napszemüveget? Mit javasolsz? Előre is köszi a segítséget! :-)
915. livi77 (válaszként erre: 907. - Siann)
2010. jan. 25. 18:43
Szeged!!!!!Tapasztalatból mondom!
2010. jan. 25. 17:55
Én is hasonlót akartam kérdezni mint Aleana csak én 3 klinikáról tudok. Szerintetek melyik a legjobb? Az Optik-mes, a Fokusz-med vagy az Optimum? Csak annyit tudtam meg hogy mind három más fajta eljárással dolgozik.
913. Aleana (válaszként erre: 912. - Erin)
2010. jan. 25. 17:37
Értem... köszönöm :)
912. erin (válaszként erre: 910. - Aleana)
2010. jan. 24. 22:38

Aleana! PRK-nál 6 hónapig feltétlenül napszemüveget kell hordani! De szikrázó napsütésben még 1 évvel a műtét után is érdemes.

Nekem június végén volt a műtétem, augusztusban nyaralni is voltunk vízparton. Végig napszemüveg volt rajtam és kalap is. Lényeg,hogy oldalról se süssön be a nap a szemüveged alá. Meg természetesen 100% UV szűrős szemüveg kell!

911. Aleana
2010. jan. 24. 21:38
Jaj, és hajrá Marhilda!
910. Aleana (válaszként erre: 908. - Erin)
2010. jan. 24. 21:37

Szia erin!

Köszönöm a választ :) Végülis igaz, majd többet úgyis az orvos fog mondani, ezek még csak előzetes tájékozódások nálam, csak a PRG-ról több ilyet olvastam, hogy akár több hónapig is napszemüveget kellett hordani, és kellemetlenségek merültek fel.

Meg őszintén szólva, attól is félek, hogy július elejére tervezném a műtétet (ha lehetne), és augusztus elején a Forma 1-re mennék, ami minimum 40 fok, és őrült napsütés. Félteném a szemem, nem tudom, a napszemüveg mennyire segít.

De ezt még úgyis kigondolom majd, mindenesetre köszi a klinika-ajánlást is :)

2010. jan. 24. 17:52
Sziasztok! Ma voltam vizsgálatom az OM-nél, és a szaruhártya vastagsága miatt csak a PRK jöhet szóba (az is csak egyszeri alkalommal), kedden lesz a műtét. -7 és -6,75 a szemem, erre -1,5 garantálnak. Hát, mindenképpen jobb, mint a mostani! Drukkoljatok :-)
908. erin (válaszként erre: 906. - Aleana)
2010. jan. 24. 14:27

Szia Aleana!

Nekem PRK-m volt az Optik-med-nél. Először én is azt gondoltam, hogy én iz intra-lasik-ot akarom választani. (lasik meg se fordult a fejemben) Aztán beszéltem a dokival, és ő elmondta, hogy hogy zajlanak a műtétek, és hogy alkalmas mindegyikre a szemem. Aztán megkérdeztem tőle, hogy ő melyiket javasolná. Azt mondta, hogy a PRK jobban megérné. Ezért döntöttem az mellett. Amúgy nekem nem kimondottan fájt, inkább csak fényérzékeny volt utána a szemem, meg azt éreztem, hogy mintha túlhordtam volna a lencsém. A 3. napon levették a védőlencsét, talán akkor volt a legrosszabb, de azt a pár órát átaludtam. Onnantól kezdve meg fokozatosan lett egyre jobb a szemem. Az 1 hetes kontollon már 100% volt.

Én az O-M-ről csupa jót tudok mondani, velem nagyon kedvesek voltak és segítőkészek.De gondolom más klinikán is ez a helyzet.

Üdv. Erin

907. siann
2010. jan. 24. 13:25
SZIASZTOK ! A ST. JAMES HOSPITAL-ROL VAGY A SZEGEDI CÉGRŐL VAN-E VALAKINEK TAPASZTALATA VAGY INFOJA ? MELYIK KLINIKÁT VÁLASSZAM ? SEGITSETEK!
906. Aleana
2010. jan. 24. 13:05

Sziasztok!

20 évesen eldöntöttem, hogy belevágok a szemműtétben, és most épp a tájékozódási szakaszba vagyok.

Olvasgatok, tájékoztatókat kérek, de nyár elején mindenképp meg szeretném csináltatni a műtétet.

Kérdezni szeretném tőletek, hogy ti melyik klinikát ajánljátok? A legnépszerűbbek úgy látom, az Optimum és az Optik-Med. Személyes tapasztalatokat tudtok mondani?

A PRK eléggé elbizonytalanít (leginkább a hosszú "lábadozás", és a később jelentkező fájdalom/kellemetlenség miatt), a LASIK vagy az Intra-LASIK érdekelne. Ti erről tudtok mondani valamit?

Köszönöm mindenki válaszát :)

Üdv:

Aleana

905. melcsiii (válaszként erre: 904. - Liszteske)
2010. jan. 24. 12:36

Szia. Ki kell cserélniük ingyen alencsét ha panaszod van, mivel ők vizsgáltak meg. Nekem is rossz lett egyszer, mert cilindert tettek az egyik oldalra és mikor érte mentem nem próbáltam fel, mivel bent volt a kontaklencsém. Otthon mikor felraktam, fordultam és elszédültem. Visszavittem, hogy nem jó, mert szédülök és nem is látok jól vele, ugyhogy szó nélkül kicserélték a lencsét.Utána jó volt. Amugy nekem először egyforma dioptria volt szemüvegből és k.lencséből, majd olyan 5 év mulva emeltek a kontaklencsén egy negyedet, a szemüvegemen meg egyből egy felet, merthogy állitólag abból erősebb kell, mivel ahhoz jobban kell alkalmazkodni a szemnek. De láttam mindkettővel, bár nem volt 100% egyikkel sem, ez tuti, mert a műtéttem után 1 hónappal tisztábban láttam mint azelőtt bármikor. Azóta visszaromlott a látásom, de bízom benne, hogy idővel ujra jól fogok látni segédeszközök nélkül:)

Ugyhogy szerintem menj be és szólj, hogy nézzék meg a lencséket, mert valami nem stimmel, max kérj gyengébbet. Amugy is mindig azt mondták nekem, hogy a szemem fél és háromnegyed között van, de nem adnak háromnegyedeset, mert akkor ahhoz fog romlani a szemem. szia

2010. jan. 23. 18:09

Sziasztok!

Már hetek óta olvaslak benneteket. És ha lehet tőletek kérdezném, hogy mi ilyenkor a teendő. Csináltattam szemüveget és fáj a szemem tőle, szinte alig várom hogy hazaérjek és letegyem, érzik hogy erőltetve van szerintem erős lett nagyon az új. Az előzővel amikor elkészült nem volt ilyen bajom. Ilyenkor adnak másik lencsét vagy ezt megjártam és vehetek másikat? A régi szemüvegem tök jó megkönnyebbülés ha ismét azt veszem fel. Nekem mondtak olyat ismerősök, hogy direkt írnak fel erősebbet egy kicsivel mindig hogy ne javuljon a szem. Azt javasolták ha jól látok a régivel akkor nem kell erősebb azonnal. Ti mit tudtok erről, van valakinek tapasztalata? Rövidlátó vagyok amúgy és az utóbbi kb. 3-4 évben romlott a szemem előtte mondhatni 1 állapotban volt.

903. erin (válaszként erre: 902. - K.judit86)
2010. jan. 23. 12:05

Szia! Nekem is pont ez a véleményem! Nagyon megérte a műtét! Nekem se romlott már a szeme, csak még cylinder adódott hozzá a sok lencse viseléstől. 16 éves korom óta erre a műtétre vágytam:)

Üdv. Erin

902. k.judit86 (válaszként erre: 901. - Erin)
2010. jan. 23. 11:15

Szia Erin!

Nekem az a véleményem erről, hogy csak azért akart lebeszélni az optikusod, mert ő a szemüvegesekből, kontaktlencsésekből él. Nekem már évek óta nem romlott a szemem, szerintem ez nem kor, hanem egyénfüggő. Igaz, engem csak 1 hónapja műtöttek, de tökéletes a látásom. (Régen -7 és -7,75 volt). Hihetetlen érzés! Szóval senki ne hagyja lebeszélni magát róla!

901. erin (válaszként erre: 895. - K.judit86)
2010. jan. 22. 19:14

Szia k.judit! Engem már 7 hónapja műtöttek. Csak eszembe jutott,h mondta még 2 éve az optikusom,hogy ne műttessem meg, mert még fiatal vagyok, nem állt be a szemem és visszaromlik. Nagyon le akart beszélni, de ezt annak tudtam be,h neki nem érdekek rábeszélni engem, mert akkor nem fogok többet száz ezreket szemüvegre költeni. Azóta is teljesen jó a szemem. És az orvosom szerint nem várható már változás. De azért kíváncsi lennék, hogy van e köztetek olyan, akit ilyen fiatalon műtöttek több ideje, és most milyen a szeme.

Üdv. Erin

2010. jan. 22. 18:27
Ti meddig hordtátok a napszemüveget? A csepegtetéssel együtt azt is el lehet hagyni fél éven túl?
899. Ducó (válaszként erre: 773. - Cairns)
2010. jan. 22. 15:23

Kedves Cairns!

Eredetileg Te miért operáltattad meg a szemed? Miért nem volt jó a szemüveg vagy a kontaktlencse?

2010. jan. 22. 12:07
Egyébként. Neten elég sokat nézelődtem és az derült ki számomra, hogy igazából maga a műtét nem jelent kockázatot (ahogyan ezt mindenhonnan hallani is), sokkal inkább (pár %) a szaruhártya hegesedéses visszagyógyulása, ami egyénfüggő. Elvileg erre is létezik megoldás, csak fogalmam sincs, hogy ez Mo-on szabadalmaztatva van-e már. Minden esetre az alkalmasságin megkérdezem. Úgy érzem, hogy számomra egy hegesedés nem bevállalható, mivel szinte egészséges a szemem ... Ez fényszórást és egyebeket jelent, "karcos, koszos üveg". Ennyi.
897. lerant
2010. jan. 22. 11:25

Ja és egy nagyon érdekes megjegyzés! A barátnőmnek, akinek teljesen visszaromlott a szeme -5 re, azt mondta a szemész: Mit várt asszonyom?! Ez nem egy életre szól, olyan mint a botoxkezelés, ismételni kell!!!!

Valóság Hölgyek, Urak! Megtörtént!

896. lerant
2010. jan. 22. 11:23
Köszönöm Cairns, elolvastam a hozzászólásaidat. Elég elkeserítő és felháborító egyben! A környezetemben, családomban többen vannak akik túlestek a műtéten, általában mindenki utánam persze...Egyedül a testvérem jelezte, hogy fáradékonyabb a szeme, és vannak napok amikor rosszabbul lát. Egy orvos barátom szerint (bár nem szemész) az is előfordulhat, hogy amúgy is - műtét nélkül is - újra elindul egy romlási folyamat, még akkor is, ha előtte évtizedekig stagnált. Hát nem tudom....minden esetre megint vissza fogok menni vizsgálatra, bízom benne, hogy pozitívan fognak a problémámhoz állni. Összességében azt gondolom, hogy akinek 1 - 2 dipotriája van, messze kerülje el a műtétet. A nagyobb dipotriával még igy is megéri, ha visszamarad valami illetve ha visszaromlik is, de legalább jó pár évig élvezheti azt a komfortot amit a szemüveg nélküli élet nyújt.
895. k.judit86 (válaszként erre: 893. - Erin)
2010. jan. 22. 11:09
Szia! Én 23 éves vagyok és most műtöttek januárban. Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook