Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

1044. Juud (válaszként erre: 1040. - Buschne)
2010. febr. 20. 17:03
csak egy napig fájdogál, csillapítóval elviselhető, de aki előtte áll ne ijedjen meg, hamar vége és utána feledtet mindent az éles látás. picit rosszabbul fogsz látni, de ez természetes. sokat aludj, az jót tesz és ha nem bírod kinyitni ne erőltesd, a pihenés csodákat tesz vele!:)javuló szemeket!! :)
1043. buschne (válaszként erre: 1038. - Zsugabubus007)
2010. febr. 20. 17:01
Hát ne is tarts tőle! Nem tudom, ciki-e, de én egyáltalán nem féltem. Elég jól fel voltam készülve, a yutubon is megnéztem az eljárásokat, meg minden. Odaértem, még mindig semmi izgalom. Bevettem a sanaxot, mert én "szófogadó kislány" vagyok :D aztán átfutott az agyamon, mi van, ha elalszom a műtőben. Na ezt azért nem! Tök érdekes volt. Minden úgy történt, ahogyan vártam. És valóban, az OM mubkatársai kedvesek, figyelmesek voltak, mindent mondtak, hogy mi fog történni. Hihetetlen volt, mikor levették a kötést és bekötötték a másikat, már akkor "azt hittem, rosszul látok"! Márminthogy a kész szememmel tök éles volt a lézergép széle!!!! Mikor felültettek, hát nem hittem a szememnek! Nagyon jó érzés volt!
1042. Juud (válaszként erre: 1037. - Melcsiii)
2010. febr. 20. 16:58
Engem nem ő műtött, hanem a vörös göndör,úgy vettem észre, hogy az néz meg kontrollon aki épp akkor ráér, vagy dolgozik, vagy nemtom..semmi logika nincs benne..aki műtött az csak a 3. napi kontrollon nézett meg, ennek négy hete. két napja voltam az egyhavi kontrollon, akkor megint másvalaki volt..ezért gondolom, hogy nekik mindegy..mondjuk nekem is, csak legyen jó az eredmény :)
1041. buschne (válaszként erre: 1040. - Buschne)
2010. febr. 20. 16:54
Ja az ijed az pontos "j".
1040. buschne (válaszként erre: 1036. - Juud)
2010. febr. 20. 16:52
Szia! Azt histem, jobban jártam volna, ha nekekm is rögtön hámosodik az első nap, mert akkor már túl lennék, hi-hi:) Szóval, valóban első nap nulla fájdalom, másnap fájdogált, ma még nem tudtam 20 percnél tovább nyitvatartani a szemem. A fájdalomcsillaspítóval elviselhező, de semmiképp nem kellemes. Ráadásul most nem is látok olyan álesen, mint első két nap. Holnap veszik le a lencsét. Azért jó, hogy fáj, mert egy kicsit beilyedtem, hogy tán nem akar visszahámosodni, vagy mi?
1039. buschne (válaszként erre: 1033. - Melcsiii)
2010. febr. 20. 16:47
Köszi, ari vagy!
1038. zsugabubus007 (válaszként erre: 1031. - Buschne)
2010. febr. 20. 16:39

Szia!

Izgatottan várom a beszámolód!

Nekem egy hónap múlva lesz PRK-m, de még így, hogy olvasni mindenfélét sem tartok tőle....ez már nem az őskor....szerintem....remélem.

1037. melcsiii (válaszként erre: 1036. - Juud)
2010. febr. 20. 15:08
huha, akkor téged ugyanaz a doki műtött mint engem???
1036. Juud (válaszként erre: 1031. - Buschne)
2010. febr. 20. 13:28

Helló!:)

Hihetetetlen, mennyire sokféleképpen reagál a szem műtét után egy nappal. Te másnap korán reggel már kommentelsz, és nem is érzel fájdalmat, én másnap délig szenvedtem, éjjel hihetetlen könnytengerre ébredtem,olyan volt mintha éles késsel nyiszálnák, dörzsölnék a szemem felső hámját, persze nekem azon az egy éjjelen hámosodott az egész szemem, hihetetlen gyorsan, azért is fájt veszettül. Másnap Sz.B.azon tanakodott levegye-e a kontaktlencsét, amit 3 napig szoktak fennhagyni. Szóval én gép közelébe nem mentem pár napig, és neked nem is fájt??:) Nem semmi. :)

1035. melcsiii (válaszként erre: 1034. - Acc77b36d9)
2010. febr. 20. 11:18
valószinű. Én nem is vitaminoztam utána, csak a csepp. szerintesak ne agyalj ezen a szem témán annyit, hadd történjen minden ahogy kell.
2010. febr. 19. 18:40
Kicsit kutakodtam a répás témában és arra jutottam hogy nem fogok répát enni. Mivel a korrekció előtti állapotot fogja majd helyesnek tartani a szemem és azt akarja vissza állítani. Ezzel a flucon hatását gyengíti. Valaki alá tudja támasztani a tézisem?
1033. melcsiii (válaszként erre: 1031. - Buschne)
2010. febr. 19. 18:22
Sok szerencsét:)!!!!
2010. febr. 19. 09:28

Hello Mindenki!!

Látom, hogy Issti nagyon a Zyoptix ellen van! Érdeklődnék, hogy hány olyan embert ismer, aki elveszítette a lebenyét, illetve hol találok ilyen élménybeszámolókat, mert akárhogy kerestem, angol nyelvű oldalakon is, nem találtam. Saját tapasztalaton alapuló Zyoptix műtét ellenes véleményeket sem találtam, olyat viszont igen, aki a PRK-ra panaszkodott volna!!

Határozottan állítod, hogy veszélyes?? Érdeklődnék, hogy ezt honnan veszed?? Talán szakmabeli vagy? Vagy átestél ilyen műtéten és rosszak a tapasztalataid???

1031. buschne
2010. febr. 19. 06:55

Sziasztok!

Nekem tegnap volt a PRK műtétem. Annyira hihetetlen ez az egész! Állandóan nyúlok a szemüvegemért, amikor kikelek az ágyból, még a műtőből kijövet is fel akartam venni. Persze csk rutinból, mert már nincs rá szükségem. Most, hogy semmilyen fájdalmam nem jelentkezett még, úgy érzem, ez egy CSODA! Az OM munkatársai egytől-egyig nagyon keedves és figyelmes. Köszönet éerteNekik! Kíváncsan várom, mit mondanak az első kontrollon.

1030. issti (válaszként erre: 1020. - Bodza1980)
2010. febr. 18. 17:55

Bodza1980!

Őszintén remélem, hogy remek lett a látásod, és így is marad :)

Nem törvényszerű a komplikáció Lasik műtétnél sem, de továbbra is határozottan állítom hogy nagyon veszélyes, és olyan kockázatokat rejt magában ami ma már nem vállalható.

Lássuk a tényeket:

100 esetből 1-nek súlyos szövődményei vannak.

Csak az orvos ügyességén múlik a komplikációmentes lebenyképzés.

A vágás során elvágják a szem szárazságát jelző receptorokat, és emiatt legalább egy évig nem kielégítő a könnytermelés.

A lebeny SOHA nem forr vissza, csak visszatapad, és a vágási felületen a hámréteg tartja a helyén, ami életre szóló kockázatot rejt magában: erősebb ütésre, szemdörzsölésre, vagy csak belekap valaki a szemedbe, könnyen leszakadhat a lebeny, és kész a baj.

Az Intralasiknál a lézer peremet képez a lebeny szélén, így az lényegesen stabilabb.

A Zyoptix az is sima Lasik, csak szép nevet adtak neki a marketingesek (nem véletlenül), és csak azoknak ajánlható, akik kifejezetten keresik a kockázatot.

[link]

1029. k.judit86 (válaszként erre: 1027. - Mazsolaaa)
2010. febr. 18. 09:14

Szia Mazsolaaa!

Persze, a répában is vitamin van, csak sokkal kisebb mennyiségben.

1028. melcsiii
2010. febr. 17. 23:01
hali. Ugy érzem egyre jobban látok, már látom a digitális kütyükön a kiirást:) de még nem olyan éles mint 110%-an:) örülök.
1027. mazsolaaa (válaszként erre: 1018. - Acc77b36d9)
2010. febr. 17. 20:27
Miért? A répában is vitamin van, nem? Ha répát eszel, akkor is vitamint eszel, csak az nem szintetikus.
2010. febr. 17. 20:24
Ma voltam kontrolon érdekes dolog történt. Az értékeim stagnáltak de viszont úgy érzem hogy napról napra jobb. Szürkület után is pontosabban látok.
1025. buschne (válaszként erre: 1020. - Bodza1980)
2010. febr. 17. 11:06
Bár én PRK-ra készülök, teijesen egyetértek Veled! Mindenkinek magának kell a kockázatot felvállalnia, hiszen mindegyik eljárásnál vannak, lehetnek. Az én közvetlen kolléganőmez is a LASIK-kal műtötték és soha senki nem vezze észre neki. Igaz, romlott is neki, a műtött szeme is, meg a másik is, de azt mondta, amannyiben lehet, megint ezzel a módszerrel fogja megműttetni, annyira semmi problémája nem volt vele.
1024. k.judit86 (válaszként erre: 1023. - Emikeeee)
2010. febr. 17. 10:00

Szia! Emikeeee!

Nem kell semmi extrára gondolni. A műtét napjától 2 hétig A-vitamint szedtem. Csak orvos írhatja fel és csak kúraszerűen lehet szedni. Plusz sok gyümölcsöt ettem. Ártani biztos, hogy nem ártasz vele, ha neked is használ, az meg csak jó.:)

1023. Emikeeee (válaszként erre: 1021. - K.judit86)
2010. febr. 17. 07:48

Szia k.judit86!

Mit takar az A vitamin kúra? Leírnád?

Köszönöm

1022. Emikeeee
2010. febr. 17. 07:46

Sziasztok

Van köztetek valaki akit Pécsett műtöttek?

2 hete volt a műtétem az első vizsgálat után pedig a Efflumidex szemcseppet kaptam.

Olvastam a hozzászólásotokat sok mindent találtam köszönöm Nektek az infókat.

1021. k.judit86 (válaszként erre: 1014. - Acc77b36d9)
2010. febr. 16. 14:13

Sziasztok!

Én sok vitamint szedtem a műtét előtt (hogy ne betegedjek meg) és utána is (hogy gyorsabban gyógyuljak.) Sőt, a műtét napjától tartottam egy A-vitamin kúrát is. Lehet, hogy semmi köze hozzá a vitaminoknak, de semmi panaszom nem volt a műtét (PRK)után,se később. Jan. 2-án műtöttek, azóta is 100%-os a látásom. Persze ebben is hinni kell, mint mindenben, de nekem bevált. Szerintem érdemes foglalkozni a kérdéssel.

1020. Bodza1980 (válaszként erre: 927. - Issti)
2010. febr. 16. 13:53

Sziasztok! Csak szeretnék némi helyesbítést tenni: a Lasik (Zypotix) egyáltalán nem felejtős, és pláne nem veszélyes. Nekem nyáron volt Lasik műtétem, és nagyszerűen sikerült. Elmentem más, hagyományos szemorvoshoz is a műtét után, hogy az eredményt teszteljem, hogy ne csak a klinika orvosai mondják, hogy mennyire nem látszik semmi a lebenyképzésből. És az SZTK szemorvos sem látta a lebenyképzés nyomát sem.

A műtét előtt hónapokig foglalkoztam a kérdéssel, rengeteg fórumot, tanulmányt olvastunk át; mindent, amit csak fel tudtunk kutatni a neten, és számos orvossal beszéltem, az Optimum és a Focus Medical orvosával is. Utóbbi, mint tudjuk, az IntraLasik módszert használja, de ott mondták nekem, hogy a Lasik is egy nagyon jó módszer. A Lasik "rossz hírét" azok az esetek keltik, ahol az orvos szakképzetlensége miatt történik komplikáció, ez külföldön gyakori. Megjegyzem a PRK-nak (is)számos szövődménye lehet, elég csak ezt a fórumot olvasgatni. És ne feledjük, minden műtétnek, még egy rutin vakbélműtétnek is lehetnek következményei. Tehát nem lehet kijelenteni, hogy hogy a Lasik "felejtős". Én számtalanszor örültem már annak, hogy nem a PRK-t választottam, mikor arról olvasok, kinek milyen szemnyomás-ingadozása, rossz látása volt utána. És mégsem mondom azt, hogy a PRK "felejtős". Minden módszernek van előnye és hátránya. Mindenkinek körültekintően kell mérlegelnie, milyen kockázatot vállal be. Én tökéletesen elégedett vagyok a Lasikkel, számos Lasik-műtött emberrel beszéltem a műtétem előtt: mindenkinek remekül sikerült. És tény, hogy sok sikeres Lasik-műtét van, csak nem írunk, írnak fórumot. Hangsúlyozom, egyik módszerről sem jelentem ki, hogy az a tökéletes.

Szeretném kiemelni, hogy Magyarországon remek orvosok vannak, akik ilyen műtéteket hajtanak végre, más európai országból is ide járnak, nemcsak azért, mert olcsóbb, hanem mert a színvonal is a legmagasabb.

Mint minden műtétnél, a legfontosabb az orvos szakértelme. Én anno annak alapján választottam, melyik orvosnak, milyen az önéletrajza, milyen szakmai tapasztalatai vannak. Én, úgy érzem, az egyik legjobbat választottam ennek alapján.

Egy blog, ahol sok hasznos informácitó lehet szerezni:

www.szemmutetdilemma.blog.hu

Minden jót!

Üdv, B.

1019. Bodza1980 (válaszként erre: 960. - Dani89)
2010. febr. 16. 13:31

Szia! Már nagyon régen írtam erre a fórumra, de azért olvasgatom. Lehet, már kaptál választ a kérdésedre.. -Nagyon kevés ez a dioptria, ami Neked van, nem érdemes műteni, szerintem... DE mindig orvostól érdemes az információt kérni a konkrét döntéshez. Az IntraLasik lebenyképzési módszere után jobban visszaforr állítólag a lebeny, a reklám szerint, de anno a műtétem előtt utánaolvastam, és az orvosi tanulmányok nem ezt támasztják alá... Én úgy szűrtem le, hogy nem jobb, nem rosszabb a Lasiknél.

Egy blog, ahonnan lehet informálódni: www.szemmutetdilemma.blog.hu.

Üdv, B.

2010. febr. 15. 19:46
Én nem akartam soha vitamint szedni. A természetes gyógyulást szerettem volna támogatni. Kormi1985 nem kell teljesen kétségbe esni volt már rá precedens hogy valakinek lassabban jött rendbe a szeme.
1017. mazsolaaa (válaszként erre: 1014. - Acc77b36d9)
2010. febr. 15. 16:58

Szerintem nem biztos, hogy jó, ha bármilyen vitamint szed az ember a műtét után. Nem vagyok meggyőződve, hogy jó, ha siettetjük a gyógyulást, fokozzuk a hámosodást stb. Nem tudom. Csak bennem felmerült, hogy itt esetleg nem tesz jót a folyamat gyorsítása. Hátha van olyan vitamin, ami azoknak a sejteknek is fokozza a munkáját, amiket a cseppekkel épp el akarunk nyomni... Elképzelhető, hogy a vitamin és a csepp egymás ellen dolgoznak.

Még egyszer mondom, hogy nem értek hozzá, lehet, hgoy hülyeség, csak bennem felmerült.

1016. melcsiii (válaszként erre: 1015. - Kormi1985)
2010. febr. 13. 23:15
nekem nem volt ilyen, viszont a látásom picit jobb volt 9.napon,0.95 és 0.80, és csak 1 hóra lett 110%, ami viszont utána leromlott 0.60-0.70 re és azóta is 0.70 mindkettő, a 3.hó után. Szerintem hivjátok fel őket , hogy mi van.
1015. Kormi1985
2010. febr. 13. 19:47

Sziasztok!

A páromnak 4-én volt PRK műtétje, a kontrollokon minden rendben volt, a tegnapi kontrollon (8.nap) 0,7 volt a vízusa mindkét szemen.

Tegnap reggel mikor felkelt, még csöpögtetés előtt elkezdett szúrni a szeme, nagyon bevörösödött/bevérzett és nagyon könnyezett is. Kb. fél óra múlva elmúlt. A doki kontrollon azt mondta, hogy nem lát semmi rendelleneset és nem tudja az okát. A Tobradex-ről Flucon-ra váltott szemcseppet.

Ma a csöpögtetések után megint megismétlődött (3-szor is), és nem csak a Flucon-nál, hanem a műkönnynél is (csak kicsit enyhébben).

Tartunk tőle, hogy a csöpögtetés utáni erős könnyezés kimossa a csöppet és az így elveszti a hatását...

Nektek volt valami hasonló panaszotok? Mi lehet az oka?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook