Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

2010. jan. 15. 11:24
Hello Én most szeretném megműttetni valamikor magam a következő hónapban. Valaki megtudná mondani hogy melyik eljárás jobb? Mennyi szabadságot vegyek ki hogy pihentessem a szemem. Azt is halottam hogy valamilyen szemcseppet kell majd használnom ennek mennyi körül-belül az értéke?
833. melcsiii (válaszként erre: 832. - Márti0306)
2010. jan. 13. 21:58

Hát Mazsolaa-nak is ingadozott végig aztán 125% lett. Szóval bármi megtörténhet a végére, nekem még van 4 hónapom. Hát a -0.5 az 70%-ot jelent, mert nekem annyi a jobb szemem és megkérdeztem multkor is. Ugyhogy vagy a papirra ír mást vagy neked mondott mást. De azt te is látod mikor nézed a táblát, hogy hogy is látsz, mivel jobboldalt írja a számok mellett hogy mennyit látsz: 0.5....alatta 0.6....0.7....0.8....0.9......1.0(=100%)....1.1(110%)......1.20....1.25(=125%)

Majd figyeld meg legközelebb.Amelyik sorban látod a számokat még akkor olyan a látásod azzal a szemmel amennyit mellette ír.

A ciginek nem hinném hogy köze van ehhez. Én nem dohányzom.

Szóval van akinek ingadozik a fél év alatt, van akinek meg hamar beáll. Egyénfüggő. Nekünk jó a regenerálódó képességünk, így a sejtek nagyon vissza akarják állítani a régebbi dioptriát, és lehet emiatt látunk rosszabbul. De a cseppek is sokban befolyásolják, ugyhogy havonta változhat. Nyugodj meg és bízzál a legjobbakban....tuti jól fogsz látni ha hiszel benne:)pusz

832. márti0306 (válaszként erre: 830. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 21:30
Valószínűleg megnőtt, de hát mivel havonta járok így nem vették észre. Azt meg, hogy 0,5 van a bal szememen, a jobbon meg több, mint 1 a doktornő mondta. Én sem egészen értettem, hogy hogy a francba lát 100%-an az akinek feles szemüvege van. Vagy náluk a 100% mit is jelent tulajdonképpen. Sok minden van amit nem értek. Mos akkor te mind a két szemeddel elég rosszul látsz. Neked nem mondták, hogy mitől romlott ennyit? Én meg már kezdtem magam rábeszélni, hogy le kell szokni a cigiről, mert biztos attól van, de te nem cigizel ugye? Már csak azt nem értem, hogy másoknak is így van vagy csak mi vagyunk ilyen kivételesek, és ha másoknál is volt már így akkor ezt miért nem tudják mondani a műtét előtt? Az ilyentől fel tudnék robbanni! Na mindegy. Pusz!
831. melcsiii (válaszként erre: 828. - Márti0306)
2010. jan. 13. 20:53
Amugy hogyhogy csak jan óta kaptál szemnyomáscsökkentőt? Addig nem nőtt meg a Maxitól?????Nov.28-tól az 1 teljes hónap.
830. melcsiii (válaszként erre: 828. - Márti0306)
2010. jan. 13. 20:50

Szia. na tudtam én, hogy rajta van:) Nekem nov.3-án volt a műtét és ha jól emlékszem a 9 napon 80 és 95% voltak a szemeim(a jobbal szellemképesen láttam majdnem 2 hétig). Akkor kaptam a Flucont és dec 4-én mindkét szemem 110%-os volt. Aztán bementem kontrollra dec 22-én, mert érztem hogy romlott és akkor már csak J:70%, B:60% volt. Kaptam a Maxit és kontroll dec.30, amikor is J:60, B:50%, tehát romlott mert a maXi megemelte a szemnyomást.(ekkor nagyon rosszul láttam). Ekkor kaptam a csökkentőt és jan.4-én újra J:70, B:60%. És elvileg jelenleg ez van.De ha neked a bal végig 100 fölött volt, akkor azon nincs -0.5 dioptria amit irtál multkor. Az elvileg jó. A másik olyan mint nekem a bal, de gyakorlatilag akkor Te most kb 80%-an látsz, ami egész jó az én 65-70-emhez képest. :) De a jobb szemed javult ezek alapján és az jó :)

Én örülnék a helyedben :) hidd el ez még javulni fog.

829. Jaming (válaszként erre: 827. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 19:50
Igen, az összes 2010. évi saját (nem munkáltatói!) befizetés után 2011. márciusában már az egészségpénztári számládra utalják az adóvisszatérítést. Február 15-től számolják az adóbevallási határidőt, és a beérkezéstől számított 30 napon belül kell teljesíteniük a visszatérítést. Én azért biztos ami biztos, február első napjaiban már feladom a csomagomat.
828. márti0306 (válaszként erre: 822. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 18:41

Szia! Na megállapítottam, hogy tiszta dinnye vagyok, természetesen rajta van a papíromon csak már szerintem elkeseredésemben azt sem látom ami az orrom előtt van. Leírom, hogy hogy alakult.

09.26-án műtöttek.

10.03 jobb 80, bal 125

11.28 jobb 50, bal 120

01.02 jobb 50, bal 100

01.12 jobb 60, bal 100

Ha megnézed 11.28-án álltam át a maxira. Lehet, hogy az is befolyásolta. Én már nem értem ezt az egészet, hol van a jobb a sasétól? Már csap azt várom, hogy elvegyék a cseppet hátha akkor javulni kezd. Neked mik voltak az értékeid?

2010. jan. 13. 17:09
hát remélem így is megcsinálja a melóhelyem. Vagyis jól értem, hogy ha önadózó leszek, akkor már márciusban rajta lenne a pénz az eg.p.kártyámon?
826. Jaming (válaszként erre: 822. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 17:02
Kezdek elbizonytalanodni, hogy egyáltalán megműtetem-e a szemem... Lehet, hogy sportszemüveget kellene vennem ebből a pénzből, meg új, divatos szemüvegeket?! Kitartás nektek, én kívánom a legjobban, hogy javuljatok, mert az nekem is erőt adna!
825. Jaming (válaszként erre: 823. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 16:59

Az egészségpénztári számládon van az összeg, amit befizettél, tehát bármikor felhasználhatod a kártyáddal. Akkor utal a bankszámlaszámodra, hogyha nem tudsz kártyával fizetni, tehát kp-ban fizeted ki a szolgáltatás ellenértékét. Ebben az esetben a eg.pzt visszautalja a szolgáltatás értékét a bankszámládra, amit az egészségpénztári egyenlegedből vesz le.

Az említett igazolás alapján kell beírni a megfelelő sorban az adóbevallásban. Én nem csináltatom meg a munkahelyemen, mert így már jó esetben március elején az enyém a pénz, ne használja más a pénzemet májusig. Elvileg erről is kell nyilatkoznod a munkahelyeden, hogy önadózó leszel-e, vagy ők csinálják meg helyetted. Megnéztem, hogy a tavalyi viszatérítésem március 23-án érkezett az eg.pzt.ba, ami kicsit későn is volt, mivel az apeh rendszerátállása miatt becsúsztak késői utalások. Kaptam rá késedelmi kamatot.

824. melcsiii (válaszként erre: 818. - Márti0306)
2010. jan. 13. 16:55
huhh most nekem is fáj a fejem:(
823. melcsiii (válaszként erre: 821. - Jaming)
2010. jan. 13. 16:50
Igen ezt tudom. Hát én csak másjusban fogom szerintem visszakapni, mert az én adóbevallásomat a munkahelyem csinálja. De az egészségpénztár ezt nem utalja át a kártyámra? Bele kell írni ezt a dolgot az adóbevallásba? Én még sosem csináltam magamnak és ha plusz dolgok vannak, akkor nem vállalja a melohelyem h megcsinálja.
822. melcsiii (válaszként erre: 818. - Márti0306)
2010. jan. 13. 16:46

Szia. nem látok jobban, most pl elég rossz. Ez van. Én a reggeli Maxi-Csökkentő között kb 15 percet hagyok. Furcsa , hogy nincs ott a látásod állapota. Nekem nincs dioptria ráírva. na de neked volt 100% fölötti a látásod a műtét után?

0.80-nal jelölik a 80%-ot és így tovább..... Nincs sehol ilyesmi a papirjaidon?

Hát a Maxi erős, ezért valószinű, hogy én is azért látok most rosszabbul, mert 1 óra mulva lejár a 12 óra és cseppentenem kell majd. msn-címed van?dumálhatnánk ott.szia

821. Jaming (válaszként erre: 820. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 16:45

Az egészségpénztár nem tudja, hogy te miért utalod rá a 300.000-et. Adózott jövedelemből fizeted be, és ezután jár a 30% adókedvezmény, amit majd a 2010. évi adóbevallásodban érvényesíthetsz (tehát 2011-ben). Az éves keresetedet nem ismerem, de természetesen kell is lenni legalább 90.000 Ft-nak a 2010. évi adódnak, hogy ezt az összeget érvényesítsd. Minimálbérrel nem hiszem, hogy összejönne...

Én pont ezért akartam decemberben megvizsgáltatni a szemem, hogy alkalmas vagyok-e rá, mert ha nem, akkor nem utaltam volna. Az év végi befizetések a legjobbak, mert hamar visszakapod az adóvisszatérítést (ha sietsz az adóbevallásoddal). Nem akartam most 300.000-at befizetni, inkább a befizetésből és az adóvisszatérítésből együtt finanszírozom a műtétet. Pár éve jobban megérte, mert kp-ban kaptad vissza, most már csak önkéntes egészség vagy nyugdíjpénztárba kérheted.

820. melcsiii (válaszként erre: 813. - Jaming)
2010. jan. 13. 16:37
Elhiszem akkor, de nem értem hogy van ez. Akkor én most csak ugy fogom magam , ráutalok 300ezret a kártyámra és adnak 30%-ot csak ugy érte???Ahhoz fel is kell használjam. Na mindegy , én mindenképp idén kapom meg, aztán a többi nem az én dolgom.
819. Ivcsu
2010. jan. 13. 13:27

Sziasztok!

Most voltam 1 hónapos kontrollon (inkább 5 hetesre sikerült) azt mondták jobb 120% a bal 100%, DE én nem érzem annyinak, majd kiderült a prk műtétemnek lett vmi szővődménye, ezért tovább kell használnom a Tobradex-et, amit egy hónap után le kellett volna Flucon-ra cserélni, de állítólag a Tobradex szünteti meg a szővődményt, viszont a Tobradex meg megemelte a szemnyomásom, úgyhogy prk-nál nincs 2. havi kontroll, de nekem lesz :(

818. márti0306 (válaszként erre: 809. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 11:26
Szia! Nekem most mondta először, hogy a bal 100%-os, a papíromra soha nincs ráírva, csak a dioptria. Hogy honnan tudja javul-e vagy sem nem tudom. Szerintem tippel. A fejem ma nem fájt még, hogy lekopogjam, sejtem is, hogy miért. Már tegnap is csak 2-szer csepegtettem a maxit és mind a kétszer úgy hogy a szemnyomás csökkentőt utána 45 perccel. Szerintem ami a maxitól fel ment a másik lehúzta és ezért nem fáj a fejem. Mivel a harmadik cseppentés elmarad így nincs olyan időszak amikor nem lenne utána a másik. Na ez jó kacifántos lett, de remélem érted. Szóval szerintem a maxi a bűnös. Te hogy érzed magad jobban látsz? Írj! Szia!
817. lelila
2010. jan. 13. 11:24
plusz az egyik helyen kb rögtön meg akartak műteni a másik helyen még 1 hónapot várnom kellett volna egy újabb alkalmasságira.. fura..
816. lelila
2010. jan. 13. 10:42

sziasztok!

csak annyit h elmentem alkalmassági vizsgalatra "a két nagyhoz" és hazajöttem összehasonlítottam az eredményeket és egy eredmény nem volt ugyanaz. de még a szemüvegemet se sikerült pontosan bemérni egyik klinikának se. ez vicc. most így bízzam rájuk a látásom..??

815. MihálySzandi (válaszként erre: 812. - Livi77)
2010. jan. 13. 09:40
:) Köszi, csak Budapesten keresek valami jó helyet. St.James Hospitalról van valakinek tapasztalata?
2010. jan. 13. 09:28
Köszönöm Jamingnak és melcsiiinek a választ, akkor irány az eg. pénztár és aztán műtét. Azért kicsit most beparáztam, most beszéltem egy ismerősömmel, akinek a barátja megműtette 5 éve és már romlik is vissza.:(
813. Jaming (válaszként erre: 806. - Melcsiii)
2010. jan. 13. 08:55
Ez a munkám része, úgyhogy hidd el, hogy jól tudom. Az egészségpénztáram még kalkulációt is küldött tavaly decemberben, hogy mennyit utaljak rá a számlámra, hogy kihasználhassam a 30 %-ot. Minden évben elsők között készítem el az adóbevallásom, hogy előbb legyen az én "zsebemben" a pénzt, mint az Apeh-nál. Az egészségpénztári számládon akár évekig is gyűjtheted a pénzt, ők nem is tudnak róla, hogy én műtétre készülök. Valóban nem az átutalás időpontja számít, hanem az egészségpénztárhoz való beérkezés dátuma. Nekem ez december 22., így márciusban már ott figyel a pénztárnál az adókedvezményem, amit az Apeh a bevallásom alapján utal.
812. livi77 (válaszként erre: 803. - MihálySzandi)
2010. jan. 13. 07:44

Szia!

A te dioptriádból Szegeden 0át csinálnak.Engem nov ill dec elején műtőttek és örök hálám a doktornőnek!!!!!

811. MihálySzandi (válaszként erre: 810. - Melcsiii)
2010. jan. 12. 22:30
:) köszi! :)
810. melcsiii (válaszként erre: 803. - MihálySzandi)
2010. jan. 12. 21:48
Szia . ha figyelmesen elolvasod ezeket a hozzászólásokat, találsz nagyobb dioptriával műtött egyéneket is. Amint én olvastam marad vissza kis dioptria, de pontosabb adatokkal a kontroll után tudnak szolgálni az orvosok, ezért azt ajánlom válassz 1-2 klinikát ahol megnéznek és véleményt mondanak az esélyekről. Sok szerencsét:)
809. melcsiii (válaszként erre: 801. - Márti0306)
2010. jan. 12. 21:45

Szia. Ne keseredj el, higyj benne hogy jó lesz. Amugy azt honnan tudják , hogy a -0.5 100%-os lesz?? csak mert nekem is annyi a jobb most. És azt honnan tudja, hogy a másik nem lesz jobb? A -1.25 az %-ban mennyinek van feltüntetve a papírodon?Mert a -0.5 az gondolom 0.70-nek.

Szerintem simán javulhat ha abbahagyod a cseppeket, csak igazán bízz benne. Magam esetében is ebben bízom. Attól sem jobb ha folyton búslakodom, mert akkor csak rossz dolgokra koncentrálok. A fejfájásodról nem tudok mit mondani.....azóta is fáj?

Hidd el, hogy én átérzem mit érzel, hisz egy cipőben járunk, csak téged korábban műtöttek! Én még napi 4X Maxizok február elejéig.Tartsuk a kapcsolatot.puszi és fel a fejjel!!!!

808. melcsiii (válaszként erre: 800. - 6aafe08753)
2010. jan. 12. 21:33
A te esetedben biztos hogy így van, bár ha még jaming se műttette meg, akkor szerintem az övében is.
807. melcsiii (válaszként erre: 799. - Jaming)
2010. jan. 12. 21:32

Szerintem addig nem fizetik vissza a 30%-ot amig nem használtad fel az összeget valamire. Benne van a nevében, hogy visszatérítés. Elég komikusan hangzik, hogy a mai világban előre odaadnak 80ezret, csak mert befizettél x összeget.

De bocsi ha én értettelek félre.

806. melcsiii (válaszként erre: 799. - Jaming)
2010. jan. 12. 21:27
Én ugy tudom, hogy nem az utalás időpontjától függ, hanem a felhasználásétól. Tehát szerintem attól, hogy ráutalsz 260ezret 2009-ben és nem műtteted meg magad csak 2010-ben, akkor a 80ezret 2011-ben kapod meg. Elég furi amit írtál számomra, de lehet tévedek.
805. melcsiii (válaszként erre: 797. - 6aafe08753)
2010. jan. 12. 21:23
igen következő évben.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook