Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

984. Mathilda (válaszként erre: 980. - Melcsiii)
2010. febr. 4. 19:23
Köszi a megnyugtató sorokat! Az eddigi nagy optimizmusom megingani látszik, ugyanis mától kell használnom a Flucont. (Eddig Tobradexem volt, de semmi mellékhatást nem okozott.) A nap végére a 125%-os szememmel nagyon rosszul látok, rosszabbul, mint a másikkal... Írtad, hogy neked is volt 2 hét átmeneti romlási időszak, illetve kis agyammal tudom, hogy ilyen lehet, de azért megíjjedtem - más tudni és más átélni. Normális ez a reakció 1 nap után? Vagy csak fáradtabb lenne a szemem? (mondjuk nem kíméltem...) A szellemképes látásod hogy alakult ki? Közvetlenül a műtét után volt, vagy utána pár héttel? Írnál erről bővebbet légyszi? Előre is köszi!
983. melcsiii (válaszként erre: 948. - Márti0306)
2010. febr. 4. 18:28
Szia Márti.Hogy vannak a szemecskéid??
982. melcsiii (válaszként erre: 981. - Buschne)
2010. febr. 4. 15:17
Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!!!:)
981. buschne (válaszként erre: 980. - Melcsiii)
2010. febr. 4. 14:19
Egyetértek! Én is kitartást és jó gyógyulást kívánok Neked!
980. melcsiii (válaszként erre: 973. - Mathilda)
2010. febr. 4. 14:16
Ez a legjobb hozzáállás!!!Igazából nem az 1 hónapos kontrollig lehet bármi, hanem utána pár héttel, mivel az 1 hónap végére nő vissza az összes hámsejtsor. Egyébként én szellemképesen is láttam a jobb szememmel 2 hétig, aztán elmult és 110% volt mindkettő. 2 héten belül kezdett el romlani fokozatosan, hogy már soron kívüli kontrollt kértem. Azóta olyan, de most abbahagytuk az erős szemcseppet és ujra Flucont használok. Reggelente jobban látok sokkal, aztán mintha elfáradna. De az az igazság, hogy abszolut nem idegeskedek rajta, ugyis ugy lesz ahogy lennie kell és én azt szeretném ha tökéletesen látnék. Van rá még 3 hónapom. Ugyhogy akárcsak magamnak, ugy mindenkinek jó gyógyulást kívánok és fel a fejjel!!!!!:)szia
979. buschne (válaszként erre: 978. - Mathilda)
2010. febr. 4. 13:46
Ari vagy, köszönöm!
978. Mathilda (válaszként erre: 977. - Buschne)
2010. febr. 4. 13:43
Én is náluk voltam. Nem lesz gond, minden rendben lesz!
977. buschne (válaszként erre: 976. - Mathilda)
2010. febr. 4. 13:42
18-án az OM-nél. Köszi, hogy szorítasz.
976. Mathilda (válaszként erre: 974. - Buschne)
2010. febr. 4. 13:41
Mikor műtenek és hol? Sok sikert neked:-)
975. Ducó
2010. febr. 4. 13:11

Sziasztok!

Egy másik fórumon olvastam (2009. júliusi hozzászólás):

Lézeres szemműtétek végzését indító szakrendelések, magánklinikák kronológiai sorrendje:

1. I. sz. Szemklinika (akkor még kettő volt), Budapest: 1992 vagy 1993

2. Forrás Magánklinika, Szeged: 1995 május (már nem működik)

3. KLIN Kft., Szeged: 1996 február

4. Madentko, Szombathely: 1996 május (már nem működik)

5. Vital Lézer, Debrecen: 1996 szeptember (ill. Orbident)

6. Fókusz Medical, Budapest: 1996 november

7. Optik Med, Budapest: 1997 március

8. Sopron: 1999

A többiek csak később.

974. buschne (válaszként erre: 973. - Mathilda)
2010. febr. 4. 12:25
Ez az! Pont így tervezem én is és nagyon várom már!
973. Mathilda (válaszként erre: 972. - Melcsiii)
2010. febr. 4. 12:10
Köszi! Igen, tudom, hogy fél évig minden eredmény csak ideiglenes, de az apró sikereknek is nagyon örülök! Nagyon vigyázom a szememre, óvom a napfényről, szinte már rá van gyógyulva a napszemüveg a szememre és percre potnosan csepegtetek. 26-án lesz az egy hónapos kontroll és jól tudom, hogy addig még bármi lehet...sőt, igazából ahogy írtad fél évig bármi lehet. De optimista vagyok és jól fogok látni :-)
972. melcsiii (válaszként erre: 969. - Mathilda)
2010. febr. 4. 10:48
Gratula. Viszont reálisan légy optimista és ha az 1 hónapos kontroll után is ilyen jó marad akkor örülj igazán. Azt mondta nekem a doki, hogy mindenki az 1 havi kontrollon van a toppon és utána sokaknak romlik. Velem is így volt. Persze nem általánosítok, csak szólok. Örülj továbbra is az eredménynek és csak jóra gondolj, viszont akkor se keseredj el ha esetleg kissé rosszabbodni fog, mivel a regenerációs idő egy fél év vagy akár még több is lehet. Sok szerencsét. Szia
971. melcsiii (válaszként erre: 967. - Beutti)
2010. febr. 4. 10:44
Na én is ezt mondtam multkor:)
970. buschne (válaszként erre: 969. - Mathilda)
2010. febr. 4. 10:22
Köszi, hogy írtál! Gratulálok a sikeres műtétedhez! Most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy hamarosan én is tökéletesen fogok látni!
969. Mathilda (válaszként erre: 968. - Buschne)
2010. febr. 4. 10:19
Szia! Egy kis biztatás: nekem 26-án műtötték PRK-val a szemem, bal -7, jobb -6.75 volt. Az egy hetes kontrollon a bal 125% lett, a jobb 100%. Sok szerencsét neked is!!!
968. buschne (válaszként erre: 966. - Beutti)
2010. febr. 4. 06:21
Örülök, hogy írtál, nekem is -5.0-ös a szemem és már kezdek izgatoott lenni a műtét miatt. Köztudott, hogy minél nagyobb a dioptria, annál nagyobb eséllyel maradhat vissza dioptria. Bízom benne, hogy az 5.0-öseimmel én is ilyen szerencsés leszek! Örülök Neked!
967. Beutti (válaszként erre: 923. - Acc77b36d9)
2010. febr. 4. 04:54

Szia,Szerintem csak azért mert Ők hírdetik magukat a lgjobban és minden bulvárban ott vannak,pedig sztem az igazán jóknak nem kell ilyen szinten hírdetni magukat,hírük szájhagyomány útján terjed

:-)

966. Beutti
2010. febr. 4. 04:50

Sziasztok,

nekem is volt műtétem kb 2 éve PRK és tökéletes alátásom pedig -5 D-s volt a szemem.Engem Debrecenben műtöttek az OrbiDentnél és nagyon kedvesek,segítőkészek voltak.A keleti régióban lakóknak csak ajánlani tudom - ja és az áraik nagyon jók a pestiekéhez viszonyítva.Ha jól tudom az orvos Dr.Hassan Ziad kezdte anno a lézeres műtéteket MO-n-legalábbis ott volt az elsők között és neki van a legnagyobb tapasztalata LAsik műtéteket illetően.

Ha marad véletlen fenn kevés dioptria 1 éven belül ingyen megműti ,szóval szerintem korrekt.

965. melcsiii (válaszként erre: 964. - Mazsolaaa)
2010. febr. 2. 22:17
Hát ugy értik szerintem, hogy nem valós a dioptria, hanem a cseppek vagy bármi más miatt látok ugy ahogy, tehát nem azért mert romlott a szemem, hanem mert valamilyen tényező így befolyásolja. Nem értek ehhez, ezt mondta. De majd kiderül. még van 3 hónapom. Mondjuk nem tudom mire kiváncsi, hogy hétfőre visszarendelt, de mondtam neki , hogy én csak örülök a sűrűbb randiknak:)...
964. mazsolaaa (válaszként erre: 962. - Melcsiii)
2010. febr. 2. 21:50

Melcsi,

hát, akkor Maxi kidob - látás javul! :o) Legalábbis nekem így volt. Nekem nem romlott, amikor visszatértem az eredetire. (Bár furcsa, mert nekem úgy kellett, hogy néhány napig semmi, hogy kiürüljön a Maxi és csak utána a gyengébb csepp... Mondjuk nekem a Maxitól nem nem javult, hanem romlott a látásom.)

Nekem se a haze miatt romlott, mert az max. az első hónapban volt, utána már 0 volt.

Nekem is volt olyan, hogy egyik szemem se volt 125-ös, de ráírták, hogy két szemmel annyi...

Hogyhogy nem létezik a vélt dioptria? Akkor mi adja a dioptriát, ha nincs?

Hajrá!! :o)

m.

2010. febr. 2. 19:48
Meg tudja valaki mondani hogy mi a különbség a PKR és az Intralasik között? Az egyik nem az amelyiknél a felső hámréteget leszedik? Az Pesten melyik klinika csinálja?
962. melcsiii (válaszként erre: 959. - Mazsolaaa)
2010. febr. 1. 23:17

Szia. Aranyos vagy, köszönöm a kérdésed. Hát több változás történt. Először is azt mondta a doki, hogy sok esetben a vélt dioptria nem is létezik különböző okok miatt, tehát sok minden miatt láthatok most így. A szemnyomásom reggel 9kor 16 volt, de előtte nem cseppentettem a szemnyomáscsökkentőt csak a Maxit. Aztán először a hegesedést nézte meg a géppel, utána nem nézette velem a táblát csak a szemüveggel. Így most nem is tudom, hogy hogy látok, mivel szabad szemmel nem nézette. Kicsit fura is ez. Na mindegy. A papírra az van most írva mindkét szemre, hogy 0.70 (70%), de a két szemmel való látáshoz: 0.80 (80%), amit nem értek , hogy jön össze ha mindkét szemmel 70%-ot látok.(??????).Mert az előző 60+70=70 összlátás az OK, csak ezt a mostanit nem értem.(70+70=80?????)

Továbbiakban:1)Maxi abbahagyva(szerinte fölösleges h ezt az erőset használjam tovább ha nem használ és emeli a szemnyomást)

2)Flucon újra napi3x

3)Huma-timolol még 1 hétig, amig a Maxi kiürül a szervezetemből.

4)1 hét mulva kontroll.

És azt is mondta, hogy ne lepődjek meg ha most romlik a látásom majd, mert az erős cseppről a gyengébbre állunk és a szememnek ezt meg kell szoknia.

Ugyhogy ma másodszor már Flucont csepegtettem, a Maxit kidobtam:)

Ma utánaolvastam a "Haze"-s dolognak is. Amugy nekem már nincs hazem, azt gépelte a lapomra véleményként, hogy: haze hiányában steroid(fluorometolon)terápia protokoll szerinti levezetése javasolt (akkomodatív myopia?).

tehát ez kérdéses. Egy hónapja még volt 0-0.5 hazem.

Na ennyi volt ma.Egyébként én rosszabbnak érzem mint 1 hónapja, de nem foglalkozom a dologgal. Ingadozik, egy pihis vidéki hétvége után nemrég este tök jól láttam itthon. reggelente is jobb mikor pihent a szemem.

Szióka

961. melcsiii (válaszként erre: 958. - Misnyő)
2010. febr. 1. 22:52
:)igen.....de nyugi, mindenki tévedhet.
960. dani89
2010. febr. 1. 21:47

Sziasztok! Én is játszom a gondolattal, hogy megműttetem a szemem. 20 éves vagyok,a szemüvegem -1, -2-es, ami relatíve kis dioptria, de már nekem ez is kellemetlen. Ez lehet kizáró ok az alkalmasságnál?

Még 1 kérdés: Intralasik eljárásnál visszagyógyul a képzett lebeny?

2010. febr. 1. 19:56

Melcsiii,

nem ma voltál kontrollon? Mi volt?

m.

958. Misnyő
2010. febr. 1. 18:25

Sziasztok!

Elnézést a múltkori tévedésemért nagyon fáradt

voltam amikor írtam de igazad van nem 0.0 ha nem 1.0. Elég érdekes hangvételt vettek a hozzászólások sajnos.

957. 7f76608a0f (válaszként erre: 955. - Buschne)
2010. febr. 1. 13:10
Sziasztok! buschne ez így teljesen korrekt, talán még annyival ki lehet egészíteni, hogy uszodába 3-4 hét után lehet újra menni.
956. erin (válaszként erre: 954. - Tamara2009)
2010. jan. 31. 10:59
Szia! Én úgy tudom, hogy 11 kg feletti súlyt nem nagyon szabad emelgetni az első hónapokban, mert visszaromolhat tőle a látás. De ez nem biztos, én is csak úgy hallottam, nem a doki mondta. Üdv
955. buschne (válaszként erre: 954. - Tamara2009)
2010. jan. 31. 08:43
Szia Tamara! Az intraLasik kezelésnél a műtét után 1-2 nap pihenés javasolt, utána lehet dolgozni, spotolni, a PRK-nál 4-6 otthoni pihenést javasolnak. Az aerobikot 9 nap után folytathatom, nekem ezt mondták (PRK lesz.)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook