Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sziasztok!
Egy másik fórumon olvastam (2009. júliusi hozzászólás):
Lézeres szemműtétek végzését indító szakrendelések, magánklinikák kronológiai sorrendje:
1. I. sz. Szemklinika (akkor még kettő volt), Budapest: 1992 vagy 1993
2. Forrás Magánklinika, Szeged: 1995 május (már nem működik)
3. KLIN Kft., Szeged: 1996 február
4. Madentko, Szombathely: 1996 május (már nem működik)
5. Vital Lézer, Debrecen: 1996 szeptember (ill. Orbident)
6. Fókusz Medical, Budapest: 1996 november
7. Optik Med, Budapest: 1997 március
8. Sopron: 1999
A többiek csak később.
Szia,Szerintem csak azért mert Ők hírdetik magukat a lgjobban és minden bulvárban ott vannak,pedig sztem az igazán jóknak nem kell ilyen szinten hírdetni magukat,hírük szájhagyomány útján terjed
:-)
Sziasztok,
nekem is volt műtétem kb 2 éve PRK és tökéletes alátásom pedig -5 D-s volt a szemem.Engem Debrecenben műtöttek az OrbiDentnél és nagyon kedvesek,segítőkészek voltak.A keleti régióban lakóknak csak ajánlani tudom - ja és az áraik nagyon jók a pestiekéhez viszonyítva.Ha jól tudom az orvos Dr.Hassan Ziad kezdte anno a lézeres műtéteket MO-n-legalábbis ott volt az elsők között és neki van a legnagyobb tapasztalata LAsik műtéteket illetően.
Ha marad véletlen fenn kevés dioptria 1 éven belül ingyen megműti ,szóval szerintem korrekt.
Melcsi,
hát, akkor Maxi kidob - látás javul! :o) Legalábbis nekem így volt. Nekem nem romlott, amikor visszatértem az eredetire. (Bár furcsa, mert nekem úgy kellett, hogy néhány napig semmi, hogy kiürüljön a Maxi és csak utána a gyengébb csepp... Mondjuk nekem a Maxitól nem nem javult, hanem romlott a látásom.)
Nekem se a haze miatt romlott, mert az max. az első hónapban volt, utána már 0 volt.
Nekem is volt olyan, hogy egyik szemem se volt 125-ös, de ráírták, hogy két szemmel annyi...
Hogyhogy nem létezik a vélt dioptria? Akkor mi adja a dioptriát, ha nincs?
Hajrá!! :o)
m.
Szia. Aranyos vagy, köszönöm a kérdésed. Hát több változás történt. Először is azt mondta a doki, hogy sok esetben a vélt dioptria nem is létezik különböző okok miatt, tehát sok minden miatt láthatok most így. A szemnyomásom reggel 9kor 16 volt, de előtte nem cseppentettem a szemnyomáscsökkentőt csak a Maxit. Aztán először a hegesedést nézte meg a géppel, utána nem nézette velem a táblát csak a szemüveggel. Így most nem is tudom, hogy hogy látok, mivel szabad szemmel nem nézette. Kicsit fura is ez. Na mindegy. A papírra az van most írva mindkét szemre, hogy 0.70 (70%), de a két szemmel való látáshoz: 0.80 (80%), amit nem értek , hogy jön össze ha mindkét szemmel 70%-ot látok.(??????).Mert az előző 60+70=70 összlátás az OK, csak ezt a mostanit nem értem.(70+70=80?????)
Továbbiakban:1)Maxi abbahagyva(szerinte fölösleges h ezt az erőset használjam tovább ha nem használ és emeli a szemnyomást)
2)Flucon újra napi3x
3)Huma-timolol még 1 hétig, amig a Maxi kiürül a szervezetemből.
4)1 hét mulva kontroll.
És azt is mondta, hogy ne lepődjek meg ha most romlik a látásom majd, mert az erős cseppről a gyengébbre állunk és a szememnek ezt meg kell szoknia.
Ugyhogy ma másodszor már Flucont csepegtettem, a Maxit kidobtam:)
Ma utánaolvastam a "Haze"-s dolognak is. Amugy nekem már nincs hazem, azt gépelte a lapomra véleményként, hogy: haze hiányában steroid(fluorometolon)terápia protokoll szerinti levezetése javasolt (akkomodatív myopia?).
tehát ez kérdéses. Egy hónapja még volt 0-0.5 hazem.
Na ennyi volt ma.Egyébként én rosszabbnak érzem mint 1 hónapja, de nem foglalkozom a dologgal. Ingadozik, egy pihis vidéki hétvége után nemrég este tök jól láttam itthon. reggelente is jobb mikor pihent a szemem.
Szióka
Sziasztok! Én is játszom a gondolattal, hogy megműttetem a szemem. 20 éves vagyok,a szemüvegem -1, -2-es, ami relatíve kis dioptria, de már nekem ez is kellemetlen. Ez lehet kizáró ok az alkalmasságnál?
Még 1 kérdés: Intralasik eljárásnál visszagyógyul a képzett lebeny?
Melcsiii,
nem ma voltál kontrollon? Mi volt?
m.
Sziasztok!
Elnézést a múltkori tévedésemért nagyon fáradt
voltam amikor írtam de igazad van nem 0.0 ha nem 1.0. Elég érdekes hangvételt vettek a hozzászólások sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?