Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sziasztok!
Én február 4-én voltam PRK-n (-2,75 meg 1,00 cylinder mindkét szem), az első két nap volt nagyon rossz, fájt, meg minden, azóta már jobb. Tegnap óta a közeli homály sem olyan erős, mint eddig. Két napja kezdtem el a Flucon-t, és azóta eléggé száraz a szemem, meg kicsit feldagadt a szemhéjam, meg olyan fáradékony. Ez másnál is előfordult esetleg? Mennyire aggódjak? A műkönny amúgy mindig segít.
Nekem azt mondták, hogy nem ritka és van, hogy csak az első év végére áll be rendesen. Sőt olyan is megesik, hogy már megbeszélik az újabb műtétet és a műtét előtti napokban derül ki, hogy mégse kell. De lehet, hogy én csak bizakodó orvost fogtam ki és nem egy pesszimistát. :o)
Nekem: 0,45-08
0,8-1
1-1,25
1-0,75 (itt kezdtük a Maxit)
0,65-1,25 (???)
0,7-1,25
0,6-0,95 (itt hagytuk abba)
0,8-1,2
1-1,25
1,25-1,25
Meg, mint mondottam vala, amikor itt ketten is mondtátok, hogy romlik a szemetek a 2. hónap környékén, akkor körülnéztem más fórumokon és tkp keresgélés nélkül több olyat is találtam, aki szintén így járt.
Mondjuk az igaz, hogy nekem nem stagnált, hanem mindig változott...
Tiéd volt az 1000. hozzászólás! ;o)
Nekem is. ;o) Illetve nekem a dioptria egyforma volt, csak nagyon durván :o) a jobb a vezető szemem. És sokáig az volt a rosszabb.
(De mostmár egyforma.)
A monitortól, grafilogika rejtvénytől és a keresztszemes hímezéstől :o) nekem is kiszárad a szemem. Nem fárad, de kiszárad. Még most is. Bár már korántsem annyira, mint az elején.
Nekem is a rosszabb szemem lett jobb:-)
Holnap majd írj, hogy mi volt kontrollon!!! Drukkolok:-))
Ebben reménykedem én is. Most viszont rosszabbul látok, mert vagy 4 órája a laptop előtt ülök
Pár napja egész közel kellett hajoljak hozzá hogy lássam, most meg ha az asztalon van én meg jól hátradőlök a fotelben, akkor is látom az írásokat. Valami történik.
Amugy meg holnap kontroll és remélem nem megint ugy fog tesztelni a doki hogy egyből rámrakja a szemüveget és ugy olvastatja a számokat, mert akkor nem "látom" hogy hogy látok valójában.
Melcsiii,
örülök, hogy javulsz!! :o) Ha esetleg aggódnál a szemnyomás csökkentő hiánya miatt: velem, amikor a Maxit abbahagyatták, abbahagyatták a szemnyomás csökkentőt is (tehát volt néhány nap, amikor semmit se kellett csepegtetni). Szóval szvsz ezen a két napon nem múlik semmi (persze minden 'eset' más és más).
Hajrá!!
Hurrá, mégis csak van értelme a Fluconnak! Ezek szerint a kettős látásod is múló-félben van? Lesz ez még jobb is, csak kitartás és optimizmus:-)
Köszi, én egész jól látok, nem homályos semmi, pedig sokat ültem gép előtt. A bal szemem jobban bírja a megpróbáltatásokat, azzal bármilyen fáradt is legyek, jobban látok - kivéve a Fluconra való átállást, azt az 1-2 napot. Ha ez az eredmény így megmaradna a félév végére, nagyon boldog lennék :-)
Nincs mit!!! Én ma jobban láttam. Szerintem okos dolog volt abbahagyni a Maxidexet. Csak Fluconozok 2 napja, mert elfogyott a szemnyomáscsökkentő és nem akartam 2 napért felbontani az ujat.....de nem is érzem magasnak. Lényegesen jobbnak érzem:):) nem is duplázódik szinte semmi a tv-ben....csak icipicit. Mondtam én, hogy bízni kell nem aggódni:)
Te hogy látsz most?
Szia! Megvolt a soron kívüli kontroll és valóban megnyugtattak, nagyon belevetettem magam az új, szemüveg nélküli életbe. Magyarul csak elfáradt a szemem estére, és nem találtak semmi kórós elváltozást:-) Sőt, az eddig 100%-os +,05 dioptriás jobb szemem 120%-ra tornázta fel magát és az a + dioptria is eltűnt. Legalábbis nem mondtak róla semmit. Kicsit kapkodottnak véltem a vizsgálatot, ezért nem tekintem mérvadónak a látási eredményeket, viszont annak örülök, hogy valóban csak megerőltettem a szememet kicsit, és nincs semmi más baj. Egyébként tegnap este már nem volt olyan vészes a látáscsökkenés, mára pedig csak alig. Kevesebbet kell üljek a monitor előtt, és óránként tartsak 15 perces szünetet, szemtornát :-)
Veled mi újság, neked hogy alakul a szemed? Beválik a Flucon és kezd erősödni kicsit a látásod? Mikor lesz a következő kontrollod? Írj, hogy veled mi van? És köszi a "lelkisegélyt"!!! Puszi
Szia. Először is nincs mit. csak azért szóltam, hogy ne ijedj meg, ugyanis velem akkor ez történt. A szellemképes látás a harmadik hét végére mult el és előtte kb 2 hétig volt, kb mint neked most. Aztán ugy elmult hogy 110%-an láttam, de sajna csak 1 hétig kb....aztán mindkettő romlott elég rendesen 60-70%-ra. Nem szeretnélek elkeseríteni, csak ne ijedj meg ha romlást tapasztalsz, hisz nem a te hibád és lehet hogy csak átmeneti időszak. Még a dokik sem tudják hogy pontosan mi okozza a romlást és hogy átmeneti-e vagy sem. A legfontosabb hogy bízz a tökéletes látásban és ne légy türelmetlen. ha én az lennék, akkor már megőszültem volna:)
A prk ilyen......lassu a gyógyulási folyamat egyeseknél, de hát van rá fél év...csak ki kell várni. nem könnyű, de azért az én 70-80 %-om is jobb a régi 10%-nál. Persze nem az igért ez, de hát majd visszatérek erre 3 hónap mulva:)
A flucon még mindig jobb mint a Maxidex amit használtam kb 5 hétig és semmit nem segített, sőt megemelte a szemnyomásomat így még arra is cseppentenem kellett(még vasárnapig most is, pedig már megint Fluconozok).
Fel a fejjel, tudom hogy ez sovány vígasz, de én is átmentem azon amin most te, és rájöttem, hogy az idegeskedéssel nem segítek. ha nagyon rosszabbodna, irj nekik e-mailt és kérj kontrollt, nagyon aranyosak és ha erősködsz hogy márpedig aggódsz stb, akkor megbeszéltek egy időpontot. Aztán többet tudsz majd.puszi
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?