Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

2010. febr. 13. 18:39
Szerintem hívd fel az orvosod hogy mit tegyél. melcsiii kifogom próbálni a répa kúrát hátha felgyorsítja a szemem regenerálódását.
1013. melcsiii (válaszként erre: 1012. - Tralfamador)
2010. febr. 13. 18:39
hát sajna ebben nem tudok tanácsot adni, mert nekem még műkönnyet sem ajánlottak, később olvastam, hogy mindenki használt szinte. Mondjuk nem volt száraz csak néha. Ne lepődj meg és ne ijedj meg ha esetleg majd szellemképesen fogsz látni, mert az természetes. elmulik 1-2 héten belül. Az első hónap végére fogsz tökéletesen látni tutira valszeg, aztán nagyon légy majd résen és ha bármilyen rosszabbodást tapasztalsz, azonnal kérj egy soron kívüli kontrollt. Ezt azért mondom, mert a saját esetemből indulok ki:) ugyanilyen volt a dioptriám, kivéve a cilindert. Remélem nálad minden ok lesz. Sok szerencsét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szia
2010. febr. 13. 18:27

Sziasztok!

Én február 4-én voltam PRK-n (-2,75 meg 1,00 cylinder mindkét szem), az első két nap volt nagyon rossz, fájt, meg minden, azóta már jobb. Tegnap óta a közeli homály sem olyan erős, mint eddig. Két napja kezdtem el a Flucon-t, és azóta eléggé száraz a szemem, meg kicsit feldagadt a szemhéjam, meg olyan fáradékony. Ez másnál is előfordult esetleg? Mennyire aggódjak? A műkönny amúgy mindig segít.

1011. melcsiii (válaszként erre: 1010. - Acc77b36d9)
2010. febr. 10. 19:49
Egyél sok répát :)))
2010. febr. 10. 11:08
Sokat olvastam a fórumot és szinte mindenről van szó, de az étkezésről semmi. Van valakinek ötlete hogy az étkezés mennyire befolyásolja az étkezés a szem regenerációját? Ha igen akkor van valakinek erre diáta recepje?
1009. melcsiii (válaszként erre: 1008. - Márti0306)
2010. febr. 9. 16:37
oks.Most főzök, majd megyek 6ra edzésre, aztán ha hazajöttem dumálunk.puszi
1008. márti0306 (válaszként erre: 1007. - Melcsiii)
2010. febr. 9. 12:43
Szia! Írtam privát!
1007. melcsiii (válaszként erre: 1006. - Acc77b36d9)
2010. febr. 8. 21:30
Nem mindenkinek, de van pár eset:)
2010. febr. 8. 21:14
Mindenkinek ennyi ingadoznak az értékeik? Mert amint olvasom minden második embernek össze-vissza ugrálnak az értékei, de amint látom a végére mindenkinek be áll az ígért értékre.
1005. melcsiii (válaszként erre: 1004. - Mazsolaaa)
2010. febr. 8. 20:32
Miből érzel nyugodtnak?????:):)
1004. mazsolaaa (válaszként erre: 1003. - Melcsiii)
2010. febr. 8. 20:24
Szerintem ez nem stagnál!! Csak nem javul eléggé rohamtempóban...de te biztos egy nyugodt, megfontolt ember vagy! ;o) De viccen kívül, ezt én nem nevezném stagnálásnak. Most kell elkezdenie javulni! :o)
1003. melcsiii (válaszként erre: 1001. - Mazsolaaa)
2010. febr. 8. 20:22
Jah én is arra következtettem, hogy hozzám azért nem fűz különösebb reményt, mert stagnál egy ideje, vagyis másfél hónapja. Vagyis mégsem, mert 110%-ból lett 0.70 és 0.60, aztán kaptam Maxit és lett 0.60, 0.50, majd visszaállt és mostanra mindkettő 0.70, az összlátás meg 0.80. De erre ők azt mondták hogy stagnál. Hát szerintem meg korai még végleg leírni, mert még csak félidőnél járok.
1002. melcsiii (válaszként erre: 1001. - Mazsolaaa)
2010. febr. 8. 20:19
haha:) szerencsém lesz:):)
1001. mazsolaaa (válaszként erre: 1000. - Melcsiii)
2010. febr. 8. 20:14

Nekem azt mondták, hogy nem ritka és van, hogy csak az első év végére áll be rendesen. Sőt olyan is megesik, hogy már megbeszélik az újabb műtétet és a műtét előtti napokban derül ki, hogy mégse kell. De lehet, hogy én csak bizakodó orvost fogtam ki és nem egy pesszimistát. :o)

Nekem: 0,45-08

0,8-1

1-1,25

1-0,75 (itt kezdtük a Maxit)

0,65-1,25 (???)

0,7-1,25

0,6-0,95 (itt hagytuk abba)

0,8-1,2

1-1,25

1,25-1,25

Meg, mint mondottam vala, amikor itt ketten is mondtátok, hogy romlik a szemetek a 2. hónap környékén, akkor körülnéztem más fórumokon és tkp keresgélés nélkül több olyat is találtam, aki szintén így járt.

Mondjuk az igaz, hogy nekem nem stagnált, hanem mindig változott...

Tiéd volt az 1000. hozzászólás! ;o)

1000. melcsiii (válaszként erre: 996. - Mazsolaaa)
2010. febr. 8. 19:59
a te esetedre hivatkoztam, de nagyon ugy tünik hogy igen ritka..........Neked ingadozott végig? Nekem azt mondják stagnál.
999. melcsiii (válaszként erre: 998. - Márti0306)
2010. febr. 8. 19:58
irtam priváton
998. márti0306 (válaszként erre: 983. - Melcsiii)
2010. febr. 8. 18:10
Szia! Ma voltam kontrollon, azóta tök jól érzem magam. Ugye az előzőn azt mondták, hogy újra kell műteni, most meg azt mondta a doktornő, hogy nem valószínű. Az előző kontrollra amikor mentem magas volt a szemnyomásom és a maxit 4-szer kellett csepegtetni. Itt levették 3-ra. 10 nap múlva amikor mentem levették kettőre. Úgy vettem észre, ahogy a maxi csökkent a látásom úgy javult. Ma 100/80 volt. A múltkorihoz képest ez tök jó és azt mondta a doktornő, hogy valószínű a maxi kutyult be, de most már befejezzük ezt a kúrát. 2 hétig még 2-szer, utána pedig már csak 1-szer kell és ellehet hagyni. Úgyhogy bízz te is, hisz hasonló cipőben járunk, csak nekem van egy hónap előnyöm. Amúgy te hogy vagy?
997. melcsiii (válaszként erre: 996. - Mazsolaaa)
2010. febr. 8. 06:06
Az enyémek meg már sohasem száradnak ki, azzal nem is volt problémám.
996. mazsolaaa (válaszként erre: 994. - Mathilda)
2010. febr. 7. 22:19

Nekem is. ;o) Illetve nekem a dioptria egyforma volt, csak nagyon durván :o) a jobb a vezető szemem. És sokáig az volt a rosszabb.

(De mostmár egyforma.)

A monitortól, grafilogika rejtvénytől és a keresztszemes hímezéstől :o) nekem is kiszárad a szemem. Nem fárad, de kiszárad. Még most is. Bár már korántsem annyira, mint az elején.

995. melcsiii (válaszként erre: 994. - Mathilda)
2010. febr. 7. 21:59
köszi.oks.
994. Mathilda (válaszként erre: 993. - Melcsiii)
2010. febr. 7. 19:55

Nekem is a rosszabb szemem lett jobb:-)

Holnap majd írj, hogy mi volt kontrollon!!! Drukkolok:-))

993. melcsiii (válaszként erre: 990. - Mathilda)
2010. febr. 7. 19:49
:) nekem a jobb szemem jobb, műtét előtt az volt rosszabb.De napközben a kocsiban ülve amint teszteltem, nem láttam különbséget és multkor a doki is mindkettőre 0.70-et írt a papírra.
992. melcsiii (válaszként erre: 991. - Mazsolaaa)
2010. febr. 7. 19:47

Ebben reménykedem én is. Most viszont rosszabbul látok, mert vagy 4 órája a laptop előtt ülök

Pár napja egész közel kellett hajoljak hozzá hogy lássam, most meg ha az asztalon van én meg jól hátradőlök a fotelben, akkor is látom az írásokat. Valami történik.

Amugy meg holnap kontroll és remélem nem megint ugy fog tesztelni a doki hogy egyből rámrakja a szemüveget és ugy olvastatja a számokat, mert akkor nem "látom" hogy hogy látok valójában.

991. mazsolaaa (válaszként erre: 989. - Melcsiii)
2010. febr. 7. 18:39

Melcsiii,

örülök, hogy javulsz!! :o) Ha esetleg aggódnál a szemnyomás csökkentő hiánya miatt: velem, amikor a Maxit abbahagyatták, abbahagyatták a szemnyomás csökkentőt is (tehát volt néhány nap, amikor semmit se kellett csepegtetni). Szóval szvsz ezen a két napon nem múlik semmi (persze minden 'eset' más és más).

Hajrá!!

990. Mathilda (válaszként erre: 989. - Melcsiii)
2010. febr. 7. 18:22

Hurrá, mégis csak van értelme a Fluconnak! Ezek szerint a kettős látásod is múló-félben van? Lesz ez még jobb is, csak kitartás és optimizmus:-)

Köszi, én egész jól látok, nem homályos semmi, pedig sokat ültem gép előtt. A bal szemem jobban bírja a megpróbáltatásokat, azzal bármilyen fáradt is legyek, jobban látok - kivéve a Fluconra való átállást, azt az 1-2 napot. Ha ez az eredmény így megmaradna a félév végére, nagyon boldog lennék :-)

989. melcsiii (válaszként erre: 988. - Mathilda)
2010. febr. 7. 18:11

Nincs mit!!! Én ma jobban láttam. Szerintem okos dolog volt abbahagyni a Maxidexet. Csak Fluconozok 2 napja, mert elfogyott a szemnyomáscsökkentő és nem akartam 2 napért felbontani az ujat.....de nem is érzem magasnak. Lényegesen jobbnak érzem:):) nem is duplázódik szinte semmi a tv-ben....csak icipicit. Mondtam én, hogy bízni kell nem aggódni:)

Te hogy látsz most?

988. Mathilda (válaszként erre: 987. - Melcsiii)
2010. febr. 6. 21:05

Szia! Megvolt a soron kívüli kontroll és valóban megnyugtattak, nagyon belevetettem magam az új, szemüveg nélküli életbe. Magyarul csak elfáradt a szemem estére, és nem találtak semmi kórós elváltozást:-) Sőt, az eddig 100%-os +,05 dioptriás jobb szemem 120%-ra tornázta fel magát és az a + dioptria is eltűnt. Legalábbis nem mondtak róla semmit. Kicsit kapkodottnak véltem a vizsgálatot, ezért nem tekintem mérvadónak a látási eredményeket, viszont annak örülök, hogy valóban csak megerőltettem a szememet kicsit, és nincs semmi más baj. Egyébként tegnap este már nem volt olyan vészes a látáscsökkenés, mára pedig csak alig. Kevesebbet kell üljek a monitor előtt, és óránként tartsak 15 perces szünetet, szemtornát :-)

Veled mi újság, neked hogy alakul a szemed? Beválik a Flucon és kezd erősödni kicsit a látásod? Mikor lesz a következő kontrollod? Írj, hogy veled mi van? És köszi a "lelkisegélyt"!!! Puszi

987. melcsiii (válaszként erre: 986. - Mathilda)
2010. febr. 5. 20:35
Na jól van, biztos meg fog nyugtatni a doki. Majd irj, hogy mi volt és sokat kérdezz, mert különben nem biztos hogy elmondanak mindent.puszi
986. Mathilda (válaszként erre: 985. - Melcsiii)
2010. febr. 5. 14:29
Szia! Megfogadtam a tanácsodat és felhívtam őket, mert mára sem javult a helyzet - vagyis reggel minden okés, de ahogy cseppentek, elkezdődik a romlás :-( Nagyon kedvesek voltak és behívtak egy soron kívüli kontrollra holnapra. A doktornő kérdezte hogy van-e más panaszom is, de nincs. Így szerinte nem lehet komoly, de az a biztos, hogyha megnézi. Így legalább én is megnyugszok. Nekem az a nagyon furcsa, hogy ez az egész 1,5 nap alatt történt, amióta cseppentek - és persze hogy a cseppekkel hozom összefüggésbe. Na mindegy, holnapra már okosabb leszek :-) És próbálok nem idegeskedni... Puszi
985. melcsiii (válaszként erre: 984. - Mathilda)
2010. febr. 4. 22:38

Szia. Először is nincs mit. csak azért szóltam, hogy ne ijedj meg, ugyanis velem akkor ez történt. A szellemképes látás a harmadik hét végére mult el és előtte kb 2 hétig volt, kb mint neked most. Aztán ugy elmult hogy 110%-an láttam, de sajna csak 1 hétig kb....aztán mindkettő romlott elég rendesen 60-70%-ra. Nem szeretnélek elkeseríteni, csak ne ijedj meg ha romlást tapasztalsz, hisz nem a te hibád és lehet hogy csak átmeneti időszak. Még a dokik sem tudják hogy pontosan mi okozza a romlást és hogy átmeneti-e vagy sem. A legfontosabb hogy bízz a tökéletes látásban és ne légy türelmetlen. ha én az lennék, akkor már megőszültem volna:)

A prk ilyen......lassu a gyógyulási folyamat egyeseknél, de hát van rá fél év...csak ki kell várni. nem könnyű, de azért az én 70-80 %-om is jobb a régi 10%-nál. Persze nem az igért ez, de hát majd visszatérek erre 3 hónap mulva:)

A flucon még mindig jobb mint a Maxidex amit használtam kb 5 hétig és semmit nem segített, sőt megemelte a szemnyomásomat így még arra is cseppentenem kellett(még vasárnapig most is, pedig már megint Fluconozok).

Fel a fejjel, tudom hogy ez sovány vígasz, de én is átmentem azon amin most te, és rájöttem, hogy az idegeskedéssel nem segítek. ha nagyon rosszabbodna, irj nekik e-mailt és kérj kontrollt, nagyon aranyosak és ha erősködsz hogy márpedig aggódsz stb, akkor megbeszéltek egy időpontot. Aztán többet tudsz majd.puszi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook