Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

894. Cairns (válaszként erre: 885. - Lerant)
2010. jan. 22. 09:17
Szia! OLvassd el a korabbi hozzaszolasaimat,velem is ugyan ez tortent a szemem teljesen vissza romlott es szemuveggel se latok rendesen!!!!
893. erin
2010. jan. 21. 23:01
Sziasztok! Van köztetek olyan, akit 22 éves korában vagy akörül műtöttek?
892. lerant
2010. jan. 21. 20:33
Azt értem, hogy a vizsgálatokat mindig időpontra végezték, de amikor a panaszommal mentem, úgy tünt, mintha egymásnak passzolgattaák volna a kartonomat az orvosok, nem kevés várakozási idővel. Végül a vizsgáló orvos sem volt túl megértő, kicsit elutasító volt. Azt mondta csak azért nem ír fel szemüveget, hogy az optikusok keressenek. Amikor fizettem a nem kevés forintokat, valahogy kedvesebbnek tűntek...
891. melcsiii (válaszként erre: 890. - Lerant)
2010. jan. 21. 18:42
Szia.Szerintem a -1.5-tel ingyen ujraműtik. Mit értesz azalatt, hogy furán viselkedtek a klinikán????
890. lerant (válaszként erre: 889. - Nooooori)
2010. jan. 21. 15:39

A kiválasztás amúgy sem egyszerű dolog..

A szemromlás lehet, hogy egyedi, de ezt el is mondhatták volna. Nem? Nekem előtte 10 évig volt kontaktlencsém, 10 évig nem romlott a látásom. Azt mondtaák, hogy az öregségi szemromlás várható majd. De ez nem az. Távolra látok rosszabbul. Az ismerősöm a szemklinikán csináltatta, az állami szektor. Sőt, most történt esetet is tudok, az a margit-szigeti klinika, ott mecsinálták a szemműtétet, és a lánynak "benne" maradt -1,5. Most megy vissza, de még nem tisztázott, hogy fizetnie kell-e, vagy díjmentesen csinálják. Szerintem mindenhol a pozitív esetekről beszélnek, a hibás esetek nem publikusak.

889. nooooori (válaszként erre: 887. - Lerant)
2010. jan. 21. 15:23
Tényleg, és az ismerősödet?
888. nooooori (válaszként erre: 887. - Lerant)
2010. jan. 21. 15:22
Az mit jelent, hogy elég furán viselkedtek? Most kezdem úgy érezni, hogy a klinika kiválasztása sokkal több körüljárást igényel, mint amennyit gondoltam... De amúgy nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy bizonyos embereknek (pl. nekem is) hajlama van a szemromlásra? Úgy értem, hogy nem lehet, hogy nem a műtét miatt romlott Neked sem?
887. lerant
2010. jan. 21. 15:09

Szia Nooori!

Sima prk, és a Bécsi úton. Optik Med.

886. nooooori (válaszként erre: 885. - Lerant)
2010. jan. 21. 14:40

Szia Lerant!

Megkérdezhetem, hogy melyik klinikán műtöttek és melyik típusú eljárással?

Előre is köszi a válaszod!

885. lerant
2010. jan. 21. 11:56

Sziasztok! Nekem 2003-ban volt a szemműtét. Évekig rendben volt, jártam kontroll vizsgálatokra. Kb. 1,5 éve észrevettem, hogy romlik a szemem, visszamentem, és azt mondták, ez még belefér. (-0,25) Annyira nem nyugodtam meg.....

Közben egy régi ismerősöm megkeresett, (akinek előttem 1,5 évvel volt a műtét), hogy visszaromlott a szeme az eredeti -5 dipotriára, szemüveget kapott, de azzal sem lát rendesen. Hát nagyon megijedtem, hogy rám is ez vár? A klinika a fórumjáról törtölt, a vizsgálaton elég furán viselkedtek. Ha valakinek hasonló problémája van, vagy volt, írjon! Nagyon várom! Köszi!

884. márti0306 (válaszként erre: 875. - Issti)
2010. jan. 20. 13:18
Tőlem megkérdezték műtét előtt, hogy szültem-e már és, hogy tervezek-e újabb babát. Annyit mondtak, hogy a műtét után 1 évet kell várni. Semmi többet nem fog gondot okozni, ha az 1 év eltelik. Nekem megmondta egy szemész, hogy a szemem azért romlott hirtelen olyan sokat, mert van akinek az ideg a gyomrára van akinek a szemére megy, hát nekem a szememet választotta. Tudom abban az időben amikor folyamatosan romlott állandóan idegeskedtem. Ennek ellenére a szülést követő időszakban egy dekát nem romlott. Valószínű ezt is embere válogatja. Teszem hozzá a műtét szülés után volt. Most viszont nem úgy látok, mint ahogy kellene. Úgy érzem, hogy egyre rosszabban. De hát sajna ez van.
2010. jan. 20. 10:20
Issti és mazsolaaa! Köszi a tájékoztatást, én kb. 3 év múlva szeretnék gyereket, akkor belefér, hogy most tavasszal műttessem, ugye?
2010. jan. 20. 09:24
Hello én is most fogom megcsináltatni a szemem vagyis szeretném. Megtudjátok nekem mondani hogy mennyi ideig tart a vizsgálat és hogy mennyibe kerül? Mert munka előtt szeretném megcsináltatni a vizsgálatot.
881. melcsiii (válaszként erre: 878. - Acc77b36d9)
2010. jan. 19. 21:07
Igen fenáll, de nem törvényszerű. Mivel a szteroid hatással van a hormon-és vízháztartásra, így előfordulhat, hogy valakinek a szervezete erre hízással reagál. A multkor én is feltettem ezt a kérdést, de nem kell megijedni, nem 5 kg-ról van szó, sőt azóta kevesebbet is mutat a mérleg, mert menszesz előtt amugy is megtartja a szervezet a vizet és az is plusz sulyként mutatkozik meg. De van olyan akit figyelmeztettek is, hogy előfordulhat hízás. nekem nem mondták, de ésszerűen hangzik.
880. melcsiii (válaszként erre: 877. - Mazsolaaa)
2010. jan. 19. 21:03
Ez tudomásom szerint is így van.
879. melcsiii (válaszként erre: 875. - Issti)
2010. jan. 19. 21:01
Akkor miért irja azt mindenhol hogy az látás nem romlik vissza??
2010. jan. 19. 21:01
Elhízás esélye fenn áll? Eddig nem volt ilyen mellékhatás leírva sehol. Mondjuk gondolhattam volna ha az embernek nincs mit csinálnia vagy nem tud mit csinálni akkor eszik. Van valaki aki ilyennel találta szemben magát?
877. mazsolaaa (válaszként erre: 872. - 6aafe08753)
2010. jan. 19. 20:59
Emiatt nem kell császárral szülni. De a terhesség alatt megváltozik a hormon- és ezáltal a vízháztartásod is. Ez okozhat látásromlást. És ezért nem ajánlják a műtét utáni egy éven belüli teherbeesést. Illetve a műtét előtt is el kell telnie bizonyos időnek a szüléstől számítva (hogy visszaálljon az eredeti rend és ne a szüléskori vízháztartáshoz korrigálják a látást, hanem a normál állapothoz).
876. mazsolaaa (válaszként erre: 868. - Mathilda)
2010. jan. 19. 20:55
Ha nem elég vastag a szaruhártya, akkor nem vállalnak semmilyen műtétet. De ez azért ritka! Ha csak ez a -6D van, akkor valószínűtlen, hogy nem vagy műthető. Esetleg az lehet, erre talán készülj, hogy ekkora dioptriánál már lehet, hogy nem ígérik, hogy elsőre 0-ra tudják korrigálni. De ezt azért jórészt csak a saját biztonságuk kedvéért mondják, hogy inkább pozitívan csalódj, mint negatívan.
875. issti (válaszként erre: 872. - 6aafe08753)
2010. jan. 19. 20:45

Nem törvényszerű, de sok rövidlátónak a terhesség, és szülés után 1-1.5 dioptriával is romlott a szeme.

Ha a közeljövőben szeretne valaki gyereket, szerintem érdemes utána műteni, mert a lézerrel az épp aktuális dioptriát "égetik" a szaruhártyába.

874. melcsiii (válaszként erre: 873. - Mathilda)
2010. jan. 19. 17:33
Helyes, csak jóra gondolj. Fontos , hogy kizárj minden negatívumot a gondolataidból. Nagyon jó amit elképzeltél, erre gondolj mindig és akkor át is fogod élni:) Jól fogsz látni.
873. Mathilda (válaszként erre: 871. - Melcsiii)
2010. jan. 19. 12:39
Igen, tudom, igazad van, nem kellene előre agyalni. De olyan rég óta viselek már én is szemüveget / kontaklencsét, és már nagyon rákészültem, hogy nélküle is látni fogok. Igyekszem megfogadni a jótanácsot és optimista lenni! :-)
872. 6aafe08753 (válaszként erre: 841. - Issti)
2010. jan. 19. 10:13
Hogy érted, hogy akkor romolhat, ha szeretne vki gyereket? Nem inkább azzal van összefüggésben, hogy akinek volt szemműtéte, előfordulhat, hogy emiatt császárral szül?
871. melcsiii (válaszként erre: 868. - Mathilda)
2010. jan. 18. 22:20
jaj...szerintem fölösleges előre idegesítened magad....de tényleg....ez jó neked??legalább várd meg mit mond az orvos, aztán majd ráérsz rágódni dolgokon. Addig agyalsz a lehetséges rossz dolgokon, amig tuti bevonzol egy párat.....
2010. jan. 18. 21:45
Szia Nóra! Kb. 15 éve viselek lágy lencsét, jelenleg -6 mindkét szemem. A vizsgálat után beszámolok:-)
2010. jan. 18. 21:37

Kedves Mathilda!

Valamivel később megyek olyan vizsgálatra, mint Te. Majd megosztanád velem a tapasztalataidat? Hány éve viselsz lencsét, és milyet? Én kb. 6 éve, lágyat.

Előre is köszi a válaszod,

Nóra

868. Mathilda (válaszként erre: 867. - Mazsolaaa)
2010. jan. 18. 20:15

Cilinder csak az egyik szememen van, 0,5. Szemész szerint ez minimális, ehhez én sajna nem értek, így hiszek neki. Állítólag ez is a hosszú kontaklencse viseléstől alakult ki.

Ha nem elég vastag a szaruhártyám, akkor nincs mit tenni? Se PRK, se IntraLasik, se semmi???

867. mazsolaaa (válaszként erre: 859. - Mathilda)
2010. jan. 18. 20:06

Az alkalmasságira vigyél napszemüveget, mert a pupillatágítástól fényérzékeny lesz a szemed!!!!

Szerintem, ha nem (nagy) cilinderes és nincs más szemészeti betegséged, akkor valószínűleg alkalmas leszel. Esetleg még az jöhet közbe, hogy nem elég vastag a szaruhártyád - de ez sajna csak ott derül ki...

866. mazsolaaa (válaszként erre: 855. - Acc77b36d9)
2010. jan. 18. 20:04

Én tök márkátlan és tök olcsó napszemüveget vettem és tökéletes volt. Persze vétel után bemérettem, meg az UV sugárzás mérőmmel is megnéztem ;o) és tökéletesen UV szűrős.

Szerintem, ami fontos még az UV szűrésen kívül:

- nekem kényelmetlenek voltak azok, amik az orrnál fixek és nem tappancsosak (végül dühömben vettem a 2500 forintosat a Schleckerben, mert az Ofotértben előtte már vagy 100-at felpróbáltam, de ami kényelmes volt, az 50ezer felett kezdődött...)

- szerintem fontos, hogy oldalt vastag legyen a szára, talán valamennyi UV bejutását az is gátolja (de, ha nem is, pszichésen jót tesz ;o) )

- továbbá, ami nagyon lényeges: ne legyen sötét!!!

Hónapokig kell majd hordani, valószínűleg így is, úgy is fényérzékeny lesz bizonyos mértékig a szemed - a világos lencsével ez csökkenthető. Akinek van rá pénze, az vehet olyan sima, átlátszó, 0 dioptriás lencsét, amit bevontak UV szűrűvel. A fénytől nem kell óvni a szemet, csak az UV-től.

865. melcsiii (válaszként erre: 864. - Márti0306)
2010. jan. 18. 19:44
Példaként mondtam az ofotértet. Én 10ezerért vettem egy 35ezreset, mert nyárvégi leértékelés volt. Ott biztos nem kell bemérni, mert ott csak 100% UV szűrőset árusítanak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook