Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon rég írtam. Mindenkinek boldog új évet ha még számoljátok az eltelt napokat. márti0306 én nem veszteném el a reményt. Nekem is ingadoztak az értékeim. Mint már sokszor elhangzott hogy mindenkinek más a regenerációs képessége. Nekem is volt 3 napom amíg teljesen remény vesztett voltam. Alig láttam annyira könnyezett a szemem és viszketett. Mindazonáltal ez elmúlt és most remekül látok.
Sziasztok! Ma voltam a 7 hónapos kontrollon és mindkét szemem 125%-os. Kaptam is egy papírt, hogy hivatalosan is szemüveg nélkül vezethetek , ezt majd a következő jogsi csináltatásnál át kell adni.
Kérdésem az lenne, hogy olvastam a leletemen,h fokozott UV védelem.. tehát még mindig napszemüveget kell naposabb időben hordanom? Vagy csak a verőfényes napsütésre vonatkozik? Nem mondta a doki és csak otthon néztem,h mi volt ráírva a leletre.
Köszi a választ!! Üdv.
szia:).Hát nekem használ a csökkentő, én dec.30 óta használom. Néha éreztem olyat mintha kissé megemelkedett volna, de az nem sokkal az esedékes cseppentés előtt volt. Amikor még nem használtam csak a Maxidexet, én is azt éreztem, hogy szétdurran a szemgolyóm. De azt nem hinném h a csökkentő megemelheti a szemnyomást.
Amugy nekem nagyon ingadozik a látásom. Tegnap este egész jól láttam..(meg is lepődtem), de most rosszabb, nemrég értem haza a munkából. Amugy függ attól , hogy mennyire pihent a szemem. Számítógépezéstől mindig rosszabb lesz, gondolom elfárad. reggelente meg egész jó.Optimista vagyok, hiszem , hogy a végére jó lesz :) Te se aggódj, az nem jó, minden fejben dől el :)
Majd írj a kontroll után. pusz
Szia liszteske!
Abból,amit leírtál,gondolom műthető a szemed,de egy vizsgálaton megmondják.Hogy Debrecenben mi van,arról fogalmam sincs sajnos,de biztos lesz itt valaki,aki tudja.
Helló!
Nem írtad meg ki műtőtt!Tényleg érdekelne.
Sziasztok!
Már rég nem jártam a fórumon, ugyanis szinte el is felejtettem, hogy áprilisban műtötték a szemem. Annyira természetessé vált, hogy jól látok és már csak reggel és este cseppentek és az esti zavaró fénykörök a fényforrások körül elmúltak.
De most írok pár sort, ui. fantasztikus élményben volt részem, most 1 hétig síeltem úgy életemben először - elmúltam 40 -, hogy ragyogó, tisztán láttam. Eddig zavart a szemüveg a síszemüveg alatt és még úgy sem láttam jól, emiatt a térérzékelésem is bizonytalanabb volt. Persze így is estem eleget, de öröm volt az is.:)
Mindenkinek drukkolok!!!
Üdv.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e olyan köztetek akit Debrecenben műtöttek?
Most voltam szemüveget csináltatni és kemény 60ezer lett a vége. És sajna az előző óta ismét romlott a szemem. -4 körüli mindkettő és a cilinderem is 3-as azt hiszem, a papír nincs nálam és nem bírtam megjegyezni mert annyira el vagyok keseredve attól hogy folyamatosan romlik. Nem tudjátok ezt lehet műteni? Régebben egyszer olvastam valami cikket és akkor arra jutottam hogy az enyém nem is műthető, de akkor még nem volt ilyen rossz a szemem és annyira nem érdekelt. De mostmár elgondolkoztam rajta. Minden évben 60ezer kb egy szemüveg akkor lehet jobb lenne a műtét. És ha jól olvastam és jól értettem akkor a cil.miatt nekem a PRK lenne jó?
Sziasztok!
Cairns hozzászólásából kiderül, hogy Szegeden tényleg elég régóta végeznek lézeres műtéteket. Ez jó, mivel valószínűleg már elég sok tapasztalatuk van benne.
A +-osok esetében tényleg sokkal nehezebb jó eredményt elérni, és a dioptria határ is sokkal alacsonyabb, mint a minuszosoknál. A pluszosokat más néven hyperopiásnak vagy hypermetropiásnak nevezik.
Nézzétek meg a következő weblapot: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/, és írjátok be a következő keresőszavakat: hypermetropic PRK.
Látni fogjátok, hogy az első szakmai cikkek +-os esetekről 1997-ben kezdtek megjelenni, mert korábban csak a minuszosokat tudták lézerrel kezelni. A vélemények igen változóak voltak, volt aki +8 dioptriáig is javasolta a lézerezést, volt aki csak +3-ig. Több évnek kellett eltenie ahhoz, hogy kialakuljon egy világszerte is valamelyest egységes álláspont: +-osoknál jó eredmény általában +3-+4D-ig érhető el (persze mindig van kivétel), efölött általában csak csökkenteni lehet, és gyakori a visszaromlás. Pluszosoknál éppen ezért nem ritka a kétszeri, sőt háromszori műtét. (A minuszosoknál egész más a helyzet!)
Cairns esetére visszatérve: három szemüveg kell.
Átlagosan 40 éves kor fölött (+-osoknál már hamarabb)olvasáshoz, apró közeli munkához mindenképpen szemüveg kell, akkor is ha korábban egyáltalán nem volt szemüveges. A komputer monitorhoz pl. megint egy másik szemüveg kell, mert általában messzebb van a monitor, mint az olvasnivaló. Sajnos ezt semmilyen módon nem lehet elkerülni, hacsak multifokális kontaktlencsével, ill. műlencse beépítéssel nem, de ezek sem biztosítanak tökéletes látást. Mind csak kompromisszum. Az ún. öregszeműségre a mai napig nincs tökéletes megoldás. (Nekem is van olvasó szemüvegem.)
Üdvözlettel
Sziasztok!
Hogy jó is legyen:ma voltam Szegeden kontrollon.A régi szemüvegem adatai:jobb:-15 D,bal:-16,5 D.Az
új szemüvegem adatai: jobb:-1,75,Bal:-2,5 D.
Köszönet érte Dr Hidasi Vandának!Más színben látom az egész világot!!!!!
Sajnos nem tudom pontosan milyen lézer van a
szegedi klinikán mivel nem vagyok szakmabeli. Cairns szerintem egy kicsit túlzásba estél már az első hozzászólásodnál is és a másodikkal is elhiszem hogy rosszul látsz. Itt viszont te vagy az egyetlen aki ilyen irracionálisan írod le a rosszul sikerült műtétet. Elhiszem hogy borzalmas hogy nem látsz rendesen és ezzel sok ember él együtt. Viszont itt azért írunk mindannyian hogy egymásnak jó tanácsot adjunk és segítsünk. Nem azért hogy ráhozzuk a másikra a frászt.
Szia! Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. 1997-ben még olyan gyerekcipőben járt a műtét, hogy én tuti nem vágtam volna bele, főleg nem, ha plusszos a szemem, mert ugye ezeket a műtéteket mínuszosoknak találták ki. Mára már annyira fejlett lett ez a műtét, hogy nincs ilyen nagy kockázat, szóval szerintem érdemes belevágni. Ha 2009-ben akartad volna először műttetni a szemed, biztos sikerült volna, bár a plusszosoknak nehezebb a gyógyulás. Szóval szerintem ne akarj senkit lebeszélni a műtétről, főleg nem úgy, hogy 13 évvel ezelőtt műtötték meg rosszul a szemed... ma már más technológiákat alkalmaznak. Sajnálom, hogy nem tudták már helyrehozni a 97-ben elrontott szemeid!:(
Üdv
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?