Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

864. márti0306 (válaszként erre: 860. - Melcsiii)
2010. jan. 18. 19:19
Szerintem nem feltétlen fontos ofotértbe venni, hisz ott a legdrágább a szalon ahol én vettem ott is bemérték. Az a lényeg legyen olyan kütyüjük ami beméri. Szerintem!
863. Mathilda (válaszként erre: 862. - Melcsiii)
2010. jan. 18. 18:54
Köszi! Igen, tudom, doki dönt...csak gondoltam idegnyugtatónak hátha tudtok valami biztatót írni...
862. melcsiii (válaszként erre: 859. - Mathilda)
2010. jan. 18. 18:52
Szia. Erre mondhatnánk mi sok mindent, de semmi értelme, mert ugyis a doki fog tutit mondani Neked. Bízz abban, hogy műthető és minden rendben lesz.
861. melcsiii (válaszként erre: 856. - Márti0306)
2010. jan. 18. 18:49
Szia.Hát dettó ugyanez a helyzet nálam is.
860. melcsiii (válaszként erre: 855. - Acc77b36d9)
2010. jan. 18. 18:47
Szia.A fórumon esett erről szó, csak valszeg kihagytad.nem az a lényeg , hogy Tescós-e vagy sem, hanem az , hogy 100%-an szűrje az UV-t. Én biztos nem vennék piacit vagy Tescósat, mert ott senki sem garantálja nekem a max.UV-szűrő képességét, míg egy Ofotértbe pl csak ilyenek vannak.
2010. jan. 18. 17:45
Sziasztok! Vasárnap megyek alkalmassági vizsgálatra, és kicsit (na jó, nagyon) aggódom, hogy nem lesz műthető a szemem. Nincs tudomásom semmilyen betegségről, -6 a dioptriáim nagysága. Van valakinek arról infója, hogy mennyi a műthetők / nem műthetők aránya, illetve mitől függ, hogy valaki alkalmas a műtétre?
858. erin (válaszként erre: 855. - Acc77b36d9)
2010. jan. 18. 11:08
Szia Annus88! Én is szemüvegszalonban vettem. Be is mérték, hogy tényleg 100%-ig UV szűrős-e. Csak akkor kell hordani, ha látod az árnyékod. Üdv.
857. márti0306 (válaszként erre: 855. - Acc77b36d9)
2010. jan. 18. 10:08
Szia! Márkától független 1 a lényeg, hogy az uv szűrője a legerősebb legyen, azt hiszem 400. Én egy napszemüveg szalonba vettem az enyémet szerencsés időszakban mentem, mert pont akkor voltak leárazva így kaptam 3db-ot 9900ft-ért. Teszem hozzá, hogy ráadásul márkás!
856. márti0306 (válaszként erre: 849. - Melcsiii)
2010. jan. 18. 10:05
Szia! Nekem sem hívták fel a figyelmemet, de valószínű azért, mert nem jelentős a hízás esélye. Speciel én decemberben épp 3kg-ot fogytam, még karácsony ellenére is. Amúgy mi újság veled, hogy van a szemed? Nekem már a fejem nem fáj a látásom ingadozik, néha tök jó( ez a ritkább) néha meg szörnyű. Na de fel a fejjel! Pussz!
2010. jan. 18. 09:03
Vissza olvasgattam a fórumot egy dologról viszont nem nagyon találtam infót. Milyen napszemcsit kell hordanom elég a Tecskos is vagy valami spéci kell? Mindig kell hordani vagy csak ha süt a nap?
854. melcsiii (válaszként erre: 853. - Ivcsu)
2010. jan. 16. 16:25
Hát szerintem ne aggódj.Nekem meg a Maxidex emelte meg(erősebb a Fluconnál), de adtak rá szemnyomáscsökkentőt. Te legalább 100%felett látsz, mig én csak az egy havin láttam 110%-an, azóta max70%.Ugyhogy fel a fejjel, rendbejön minden.
853. Ivcsu (válaszként erre: 852. - Melcsiii)
2010. jan. 16. 15:32
Igen! Hétfőn volt az 1 hónapos kontrollom és a jobb 120% a bal 100, ami szuper, de utána a doktornő megvizsgált milyen hatással volt a Tobradex a szememre, mert köztudott megemeli a szemnyomást, és nálam megemelte, de nem is az a gond, mert át kellett volna állni a Fluconra, de a szememen vmi nem tudom, hogy magyarázzam "egy fátyol rakódott le" amit CSAK a Tobradex-el lehet kezelni, de az meg mivel megemelte a szemnyomásom, így SOS kontrollom lesz febr. 10én is, sőt a dokinő meglepődött, hogy a "fátyol" ellenére 100 és 120% lett a látásom, mert én nem is érzem annyinak, nekem nem tűnik közel sem sasnak, hát emiatt.......
852. melcsiii (válaszként erre: 851. - Ivcsu)
2010. jan. 16. 13:39
Milyen szövődmény lett????Én sem látok még tökéletesen, de még van idő:)
851. Ivcsu (válaszként erre: 849. - Melcsiii)
2010. jan. 16. 12:15

Én is sportolok, mert jó lenne nem hízni, de az igaz mindenki szervezete más.....

Bár az idesgeskedésben van vmi, én is mindenen fel tudom húzni magam, ill. most a szemem az ok, nekem prk műtétem volt, de nálam lett vmi szővődmény úgyhogy lehet még fogyni is fogok, mert sok idő van még a köv. kontrollig, ere mondják öröm az ürömben :(

850. erin
2010. jan. 16. 12:09

Én semmit se híztam a szteroidos cseppek hatására, sőt fogytam 2 kg-t. De lehet, hogy azért mert sokat idegeskedtem a szemem miatt, de minden miatt úgy tudom idegesíteni magam. De szerintem ilyen kis mennyiség nem befolyásolja ezt. Egyik ismerősöm szteroid injekció kezelést kapott, teljesen felfújódott tőle, de az kb 100-szoros mennyiség volt.

Persze lehet, hogy valakinek érzékenyebb rá a szervezete. A cseppek használata alatt érdemes akkor sportolni:)

mazsolaaa! Köszi a választ a napszemüvegre! De ahogy ismerem magam, még 2 év múlva is hordani fogom:)

849. melcsiii (válaszként erre: 848. - Ivcsu)
2010. jan. 16. 10:28
nah nekem nem hívták fel rá a figyelmemet, de legközelebb rákérdezek. Mondjuk remélem a rendszeres testmozgás segíteni fog.Köszi a választ.
848. Ivcsu (válaszként erre: 847. - Melcsiii)
2010. jan. 16. 10:25

Szia!

Nekem fel is hívták rá a figyelmemet, esetleg pár kg-t hízhatok is (pár kg? az 10 is lehet?) Bár magamon még nem tapasztaltam, de még csak 1 hónap telt el nálam.

2010. jan. 15. 23:38

Figyeljetek...lehet hülyeséget kérdezek, de most ültették a bogarat a fülembe...:)

Lehetséges hogy a szteroidos cseppentés miatt hízom????????

hatással van ugye a hormon és vízháztartásra.....és én műtét óta híztam vagy 2-3 kg-t.2 hónap alatt. Nem biztos h azért, mert ugye Karácsony volt=zabálás, de nem ettem annyival többet szerintem. Azért érdekel mert ha ennek ilyen hatása van, akkor valamit gyorsan ki kell találjak, mielőtt "HÁZ" leszek.Ha valakinek volt ilyen tapasztalata, írjon. Előre köszi.

846. melcsiii (válaszként erre: 842. - Bébinyuszi)
2010. jan. 15. 23:13
Ha nem 1 éven belül tervezel gyereket, belevághatsz és persze ha már nem szoptatsz.6 hónappal a tervezett terhesség előtt nem célszerű a műtét a hormon és vízháztartás változás miatt meg a szteroidos cseppek használata miatt.
845. melcsiii (válaszként erre: 841. - Issti)
2010. jan. 15. 23:09
Ki mondta, hogy tuti visszaromlik ha gyereket vállal valaki? Nekem még egy sincs, de pár éven belül szeretnék.
844. melcsiii (válaszként erre: 842. - Bébinyuszi)
2010. jan. 15. 23:07
az előzőt neked szántam, csak fáradt vagyok és a sajátomra kattintottam.......én gyagya:)
843. melcsiii (válaszként erre: 840. - Melcsiii)
2010. jan. 15. 23:07
Én első naptól láttam, nem volt semmi csak fényérzékeny volt a szemem kissé. El tudod látni, de jó ha segit valaki. nem lehet tudni, hogy éled meg majd.
2010. jan. 15. 22:10
köszönöm a válaszokat, szeretnék még egy gyereket, úgyhogy valószínű a műtét el lesz napolva későbbre. Igaz hogy csak - 1,5 ös a szemem,de álladóan szemüveget kell hordanom mert a kontaktlencsét nem bírja a szemem, és jó lenne szemüveg nélkül tévézni, vezetni, élni...
841. issti (válaszként erre: 839. - Bébinyuszi)
2010. jan. 15. 22:01

Ha még szeretnél gyereket akkor addig nem érdemes belefogni, mert tovább romolhat. A műtét nem fáj. Helyi érzéstelenítővel csinálják, szemtámasszal, de egyáltalán nem fáj azt sem.

Utána 3-4 napig mindenképp kell valaki a gyerek mellé, nagyon egyénfüggő a gyógyulás. Van aki már a 3 nap után egész jól lát, de én csak egy hét után kezdtem kilátni valamit a teljes homályból.

840. melcsiii (válaszként erre: 839. - Bébinyuszi)
2010. jan. 15. 21:44
Szia.Szerintem el tudnád látni a picit, a 3.nap kellemetlenebb. Műtét alatt semmit sem lehet érezni, érzéstelenítik cseppel és kitámasztják valamivel hogy ne tudj pislogni.Az sem fáj. A kockázat kicsi, a gyógyulás pedig egyénfüggő. Gondold meg jól, mert a te dioptriád nem olyan vészes.Szia
2010. jan. 15. 21:04

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. -1,5 dioptriás mindkét szemem és szeretném megműtetni. Lehet hogy itt a fórumon többször le van írva, de nem tudom átolvasni az egészet, úgyhogy inkább kérdezek.

Milyen érzés maga a műtét, érezni valamit? A szemet nyitva tartják valamivel? (Azért kérdezek ilyen hülyeségeket mert én nem tudom elképzelni hogy nyitva tudom tartani végig a szememet)

A műtét után feküdni kell pár napig? (ezt azért kérdezem mert pici gyerekem van, kell e pár napra segítséget hívnom, vagy el tudom látni a műtét után)

És végül tudtok-e olyanról akinek a műtét nemhogy javított, hanem rontott a szeme állapotán? Esetleg megvakult?

Bocsi ha sok butaságot kérdezek, de nincs ismerősöm aki átesett volna ilyen műtéten, vagy akit erről meg tudnék kérdezni.

Előre is köszi a segítséget... Anita

2010. jan. 15. 19:19

Erin,

a napszemüvegre nekem azt mondták, hogy azért !még egy évig! hordjam. Felhős időben nem kell, de tűző napon és nyáron még mindenképpen...

m.

837. mazsolaaa (válaszként erre: 834. - Acc77b36d9)
2010. jan. 15. 19:18
A cseppek darabja 500 forint alatt van. Összesen kb 6-8-10 doboz kell (Prk-hoz). Meg esetleg műkönny (2-3 doboz, ez egyénfüggő). Ezek 1-2ezrebe kerülnek.
836. mazsolaaa (válaszként erre: 832. - Márti0306)
2010. jan. 15. 19:17
Azt, hogy mennyi van még rajta, azt a gép mérése alapján mondják, szerintem. Az lehet más, mint, ahogyan te látsz. Attól függetlenül, hogy nekem most 125%, lehet, hogy a gép mérése szerint nekem is van még rajta dioptria. Nem tudom, nem kérdeztem. De a szubjektív látásélesség és az, hogy mennyi dioptria van rajta, az nem függ össze.
835. márti0306 (válaszként erre: 834. - Acc77b36d9)
2010. jan. 15. 11:53

Szia! Szerintem 2 hetet utána már minden tök jó. Engem prk-val műtöttek. Olvasd el a hozzászólásokat azokból kiderül, lehet, hogy nem ér annyival többet a lasik, mint amennyivel többe kerül. Olvasgass és kapsz 1-2 jó infó. A cseppekre

minimális pénzt kell költeni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook