Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Szia.
Szerintem te leszel akkor a következő. Pár nap és már lehet babázol! Remélem legalábbis így lesz. Kitartás már nem sok van hátra! :D
Szia.
Nekem volt gyomorégés, sőt valamikor a torkom égett. Elég rossz volt. Valaki azt mondta hogy biztos a gyerek haja miatt ég. De a torokégés valószínű a gyomorsav miatt volt. Nekem mondták rá a paradicsomlevet, de nálam nem vált be. Én mindig fagyit, jégkrémet ettem mert az hűsítette a torkomat. De lehet jó rá a tej is. Én egy idő után megszoktam és már észre sem vettem néha hogy nem ég. Kitartás!
A gyomorégés sajna természetes velejárója a várandósságnak, én is soxor szenvedtem miatta. Igyál tejet vagy ha az már nem segít nyugodtan lehet szedni a Rennie szopogatós tablettát, nekem nagyon bevált.
Ma a dokim megvizsgált és végre fél ujjnyira kinyíltam. :) A többi eredmény is szupi! Kezdek bizakodó lenni. :)
Sziasztok!
De jó nektek anyukák, már túl vagytok mindenen!:) és gyönyörködhettek a pici kis csodában :)
Voltam NST-n, de volt egy pici eltérés, úgyhogy hétfőn jobban nézik, lehet hogy meglépcsőztetnek is, valami FTT-t vagy mit írtak fel (bár alig tudom kiolvasni) Remélem minden ok lesz.
Nehéz a pocakom és pár napja gyomorégést is felfedeztem esténként. Javasolták hogy picit egyek, igyak tejet, rágjak tökmagot...meg ilyenek.
Nektek volt gyomorégés? és ha volt mi vált be?
Zsu! Fantazstikus dolog anyának lenni! Imádom a kiscsajt! Picit fáradt vagyok, de éjszaka is csak kétszer kel fel, úgyhogy tudok pihenni. Inkább az a nehéz, hogy előre kell tervezni sokmindent, mert csak a szoptatások között van időm mosni, vasalni stb... A párom nagyon sokat segít, intézi a bevásárlást, a cégtől hozza az ebédet, úgyhogy nagyon jó dolgom van.
És az ahogy Petra rámnéz a gyönyörű szemeivel....hát ennél nincs jobb érzés a világon! :)
Persze az nem jelent semmit ha a nyákdugó elmegy. Valakinek ez megtörténik a 36. hét körül, valakinek meg csak az utolsó napokban. Valakinek meg el sem megy. Ne izgulj Murdok, minél jobban szeretnél már szülni annál többet kellesz várnod. Ne legyél türelmetlen, eljön a te időd is. Tudom nehezek ezek az utolsó napok. Mindenki úgy van vele, hogy már menne kézzel-lábbal. Én is így voltam. Én csak 1 nappal szültem később a kiírt időpontnál.
Kitartás minden egyben lévő kismamának!!! Szorítok mindenkinek! Gondolok rátok!
Ritus milyen anyának lenni?? Milyen érzés babázni? Hogy bírod? Majd írj ha időd engedi. :)
Szép napsütéses napot mindenkinek!!!
Ez egy szép szüléstörténet, én is ilyen gyorsat szeretnék:) A fájdalmat majd csak kibirom...
Nekem is ott lesz a férjem, legalább Rá számíthatok:) Szerintem megnyugtató is.
A gátsebbel szerencsés vagy, ritka akinek nem fáj.
Gondolom meghatódás is volt, mikor kezedbe adták a kislányod!
Azt a pillanatot már én is várom, mikor végre találkozunk a kisfiunkkal...:) lesz ám sírás-rívás:)
Mégegyszer gratulálok a szép hajas Petrához!:) Sok-sok boldog percet Hozzá, nőjjön nagyra a kis drága!
Örülök neki hogy megírtad a történetet! Szép kis szülésed volt, gratulálok a pici lányhoz mégegyszer. Szülés után a baba kárpótol mindenért, és az ember elfelejt minden fájdalmat amit előtte érzett. :D
Nálunk a kórházban először nem lehet gátvédelemmel szülni, első szüléskor mindenkit vágnak.
Jó babázást, sok-sok tejcsit, és boldog napokat kívánok nektek!!! :D
Na, akkor a szülés: Este 9-től már 10 percesek voltak a fájások, éjféltől kb 8 percesek, de azok már nagyon durván fájtak. Egész testemben remegtem, kemény volt nagyon. Aztán volt néhány 5 perces, akkor hívtam fel a szülőszobát, hogy induljunk-e vagy mit csináljunk? Azt mondta a szülésznő, hogy menjünk be. Még letusoltam, bementünk, ott már a szülésznő mondta, hogy tuti maradok, jött az ügyeletes dokinő, megvizsgált, 4 ujjnyira voltam tágulva (reggel még csak 1 ujjnyi volt), úgyhogy mondta, hogy beöntés és szülünk. A szülőágyon már nagyon komoly fájásaim voltak, a férjem, Zoli ott volt velem végig, fogta a kezem, ha épp nem volt fájás beszélgettünk. Aztán jöttek a tolófájások, kaptam oxitocint, mert picit fájásgyenge voltam, és kb az 5. tolófájásra megszületett Petra. 2:30 körül értünk be és ő 4:45-kor született, úgyhogy gyorsan megvolt. A dokinő nagyon-nagyon kedves volt, mindig mondta, hogy mi következik, mit fogok érezni, mit és hogy csináljak, amíg varrt addig is beszélgettünk. Gátmetszésem is volt, mert csak nem tágultam úgy, de semmit nem éreztem belőle, se a varrásból. Úgyhogy én maximálisan megvoltam vele elégedve. Az osztályra is jött hozzám, a varratokat is ő szedte ki és végig mosolygós, kedves volt. Amíg engem varrt, addig Zoli a kiscsajjal volt és ő hozta oda nekem, utána Petra rögtön szopizott és ott voltunk együtt vagy 2 órán keresztül. Aztán Petrát levitték az újszülött osztáyra, én még letusoltam, és én is lesétáltam az osztályra. A gátsebem egyáltalán nem fájt, rögtön simán ültem rajta, szerencsére azóta sincs vele semmi gondom.
Kemény menet volt, de kis hercegnőm mindenért kárpótol, egyszerűen zabálnivaló! :) IMÁDOM!!!!!
Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat és a névnapi köszöntést! :) Jövök majd a szülés történettel, ahogy a kishercegnőm engedi! Egyébként nagyon nyugis baba, már lassan 3 óránként szopizik (eddig 1,5-2 óránként cicizett) úgyhogy többet tudok pihenni. Gondolom mostmár minden benne van a tejcsiban amire szüksége van, és így laktatóbb neki.
Ahogy tudok jövök! :)
Ritus ha lesz időd írd le a részleteket / szüléstörténetre gondolok/ ha van kedved.
Jó babázást és jó sok pihenést neked!
Szia.
Gratulálok és örülök nektek!!! :) Végre elkezdted a sort, most jöhetnek a többiek.
Szia!
Gratulálok!!!Izgultam értetek,hogy minden rendben menjen!Ügyes vagy nagyon!Kis csajszis méretei lettek,tökéletes baba!Jó egészséget nektek!
Szia Ritus!
Gratulálok!!! Gönyörű hajas babád van :) Ügyesek voltatok, örülök hogy ilyen könnyen szültél.
Kivárjuk a beszámolót, addig próbálj sokat pihenni, hogy legyen sok tejcsid és jó babázást!!!
Sok Boldogságot és egészséget Nektek!!!
Sziasztok!
2010.09.28-án hajnal 4:45-kor megszületett Petra. Mindketten jól vagyunk, majd jövök részletesebb beszámolóval is. Tegnapóta vagyunk itthon, 3 napot voltunk a kórházban. A kisasszony szépen szopizik, jó kis nyugodt baba. Megpróbálok képet feltenni róla, igazi hajasbaba. :) Könnyű szülésem volt (ha lehet így fogalmazni....mert azért elég kemény menet) beértünk a kórházba és 2 óra múlva már a kezemben fogtam. :)
Majd még jövök, csak elég sűrű mostmár a napom, 2-2,5 óránként szoptatok, de ha tudok jövök. :)
Szia.
Szerintem nem lesz olyan óriási a babád, de ne aggódj baba még bent nem maradt, ha kicsi ha nagy akkor is ki fog jönni. Én 3000-3500 g körülinek saccolnám, igaz nem vagyok orvos, ez csak egy elgondolás. :)
Majd írj hogy mi volt NST-n hétfőn. Jó hétvégét!
Szia!
Most nem volt Uh, a legutóbbin, azaz a 32 hetesen kb. 1900-2000g volt. Majd a 38 hetesen lesz Uh, talán ott többet tudhatunk. Eddig 10kg-ot híztam. Holnappal leszek betöltött 36 hetes.
Az NST-n azt mondta az aszisztens nő, hogy vékony a hasfalam, mert elsőre a saját pulzusomat mérte a gép és nem a gyerekét :) Ott huzigálta a szíjat körbe-körbe, mire megtalálta a szívecskéjét. Pedig menetirányban van a drága. Hétfőn mehetek újra NST-re, és ha már ott vagyok a haematológiára is..:)
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk