Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
1951. MarciBeni
2013. jún. 4. 15:34
Az OEP oldalán fent van a hivatalos álláspont, ott meg lehet nézni a dokiknak is. De amúgy nehogy már a mi dolgunk legyen bizonygatni, hogy márpedig ez ingyenes!! :) Nézzenek utána ők! Amúgy én a váci kórházba járok, hát ott sincsenek top-on ez ügyben. De inkább várok kicsit többet, de megvárom, míg utánanéznek, éskapom a jó receptet! Sok sikert mindenkinek :)
2013. jún. 4. 12:56

Én múlt héten pénteken váltottam ki egy adagot...pfff...

Igen, bekeményedik nekem is. Most is úgy fájt mikor adtam. Én is köldök vonalában és oldalra szúrok.

Sokszor gondolkodok, hogy biztos nem megy túl mélyre a tű??? Nem éri el a baba körüli dolgokat?...hülyeség tudom, csak kicsit félelmetes.

Na én kérdeztem most a házidokimat, nem tud még erről semmit.

1949. Evetke76 (válaszként erre: 1945. - MarciBeni)
2013. jún. 4. 12:00
Nagyon jó hírekkel leptél meg bennünket :-) Köszönjük szépen!!! Sajnos a szuri ha nem pont bőr alá megy, hanem talál valami izmot, vagy talán ideget :-( nekem is csomósodik :-( én oldalra támadok :-) Köldök vonala :-) és ha dudor keletkezik, próbálok valamerre kitérni :-(
1948. Evetke76
2013. jún. 4. 11:56

A Fraxiparine és a Fragmin is :-) EÜ 90 százalékos támogatási kategória :-) Kíváncsi vagyok, van még 1 kiváltatlan receptem, elvileg jó a kód rajta a leírás szerint. Délután benézek a patikába... :-)

[link] 48. oldaltól

2013. jún. 4. 10:47

[link]

A "linkek" menü alatt a legfelsőre linkre kell kattintani, aztán pedig a szöveg legaljára, kb. 176.-177. oldal.

Eszerint ha jól értelmezem 100%-os támogatás jár és június 1-től lépett érvénybe, és felírhatja nőgyógyász, hematológus, belgyógyász, stb.

1946. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1945. - MarciBeni)
2013. jún. 4. 09:51

hurrá!!! De a nődoki is felírhatja így vagy csak a hematológus??? És mikortól? Kéne erről valami hivatalos infó vagy tájékoztatás, hogy a dokihoz tudjuk vinni, mert a szép szememért úgy sem hiszi el.

Én hasfalba adom, nekem is elég ocsmány a hasam.

1945. MarciBeni
2013. jún. 4. 08:38

Sziaztok!

Teljes győzelem. Ismét beszéltem az OEP ártámogatási osztályával. A leiden-es kismamák 100 %-os támogatással kapják a Clexant. De a dokinak szólni kell ezért, mert sok orvoshoz el sem jut az infó, másrészt pedig állítólag másféle receptre írják fel a szzurit, mint korábban.

Másrészt azt szeretném kérdezni,hogy nektek nem szokott bedurranni az injekció helye? Én a combomba adom, de havi egyszr eljutok oda, hogy a szuri után felpúposodik a bőröm, és utána több napig kemény dudor van ott. Próbáltam Phenistyl-lel, de elég lassan oszlik el a búb. Valami tapasztalototok van erről? Előre is köszi a választ!

Amúgy van köztetek Göd vagy Vác környéki?

sziasztok

1944. Blanco
2013. máj. 25. 10:05
Köszönöm a válaszokat es elnézést a kései reakcióért. A folsavat szedem ezerrel, ahogyan javasoltàtok. Homocisztein szintet nem néztek, de gondolkodtam az aspiráns protecten, ha nem árt, akkor lehet önszorgalomból elkezdtem. Tegnap volt a beültetés, mint mindig a megtermeknyitessel nem volt gond, csak a beagyazodas ami mindig elmarad((((((
1943. Evetke76 (válaszként erre: 1941. - Dzsudit84)
2013. máj. 21. 11:46
Szia, szerintem jelezd mindenféleképpen a kezelőorvosodnak :-( létezik allergiás reakció, szerencsére én még nem tapasztaltam.
1942. Evetke76 (válaszként erre: 1939. - Brizo)
2013. máj. 21. 11:42

Szia,

Szerintem várd meg mit mond a Nemes dr., bár Ő nem nagyon szokot szüretni a Cambridge és Hong Kong-mutációra :-( én mondjuk soha nem kérdeztem hogy miért, de több helyen olvastam hogy nem megbízható az eredménye:-( ha valóban nem csináltatja, a nagygendiagnosztika elvileg foglalkozik ezzel is. Remélem tudtam picit segíteni.

1941. dzsudit84
2013. máj. 20. 18:58
Sziasztok.Kis segítségét kérnék. Fraxiparinet szúrok 10 napja, egyik reggel a vegtagjaimon kiutesek jelentek meg amelyek borzasztóan viszketnek. Valakinek volt hasonló? Ez lehet az injekció mellékhatása? Köszönöm előre is.
1940. VendrinerPiroska (válaszként erre: 1937. - Blanco)
2013. máj. 19. 11:49
Az MTHFR hetero az viszonylag elég "lightos" és valóban nem valószínű, hogy ettől nem sikerült a lombikod. A thrombophilia sokkal inkább a terhesség megtartását befolyásolja, bár Leidennel is van, aki kihordja mindenféle vérhígitó nélkül. Beültetés vagy pontosabban igazolt terhesség előtt még komolyabb mutáció esetén sem adnak Clexant. Voltam több helyen konzultáción lombik ügyben, úgyhogy rákérdeztem. Aspirint Protectet szedhetsz önszorgalomból is, ártani nem árt. Az extra folsav jó ötlet a Femibion mellé, nekem a 3 mg-t ajánlottak (nálam MTHFR homo, Leiden hetero, faktor VIII problémák), mert az rendben tartja a homocisztein szintedet, ami legalább olyan fontos. Neked néztek homocisztein szintet?
1939. brizo
2013. máj. 18. 14:05

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.

Június 6-ra van időpontom Nemes doktorúrhoz a Honvéd kórházba, valszeg ő még javasolni fogja a Cambridge és Hong Kong-mutáció vizsgálatát is (a többi mutációra az eredmény már megvan). Volt esetleg valakinek ilyen vizsgálata, hol lehet még megcsináltatni?

1938. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1937. - Blanco)
2013. máj. 17. 11:59

Hát elég bonyolult dolog ez, mert...

Amikor nekem is meglettek az eredmények, akkor azt mondta a hematológus, hogy nem kell semmi, majd ha terhes leszek, akkor menjek el és írnak fel clexane-t.

És azt is mondta, hogy ezek a betegségek nem állnak a fogantatás elé, csak a baba megtartasában van "szerepük".

HArmadrészt, én úgy tudom, hogy egyébként a lombik és inszemináció részeként szoktak adni pl. clexane-t. Lehet, hogy ezt én tudom rosszul, de mintha ez rémlene, hogy akinek már nem először történik a beültetés, azoknak szoktak ilyet adni.De ebben nem vagyok egészen biztos.

Nekem sem volt trombózisom, ez nem menti fel az embert a tény alól, hogy ha már probléma van ilyen téren, akkor MEGELŐZNI kell és nem megvárni a bajt. másrészt meg, pl. nálunk anyai ágon sorban, minden generációnak volt/van trombózisos "lánya", és mégsincs senkinek rajtam kívül Leidene.

1937. Blanco
2013. máj. 17. 09:09

Sziasztok!

A tanácsaitokra lenne szükségem, mivel ahogy olvasom sokan elég járatosak vagytok a témában.

Saját megnyugtatásomra elvégeztettem a trombózishajlam szűrést, miután a második lombik beültetésem sem sikerült.Sokat olvasni erről, ezért gondoltam nem árt megnézetni. Az eredményeim szerint a Leiden és a prothrombin normal, míg az MTHFR heterozigóta hordozó.Hematológus szerint ez nem állhat az infertilitás hátterében, de a FOLSAVAT erősen ajánlotta, már két hónapja szedem a Femibion 800-at. Hamarosan a 3. beültetésem lesz, de nem fogok kapni semmi kiegészítőt( pl. aspirin protectet).

Véleményetek szerint az én esetemben ez megfelő?

Egyébként nekem nem volt még trombózisom soha. Köszönöm a válaszokat!

1936. mucika91 (válaszként erre: 1934. - Evetke76)
2013. máj. 17. 08:32
Koszi szepen :)
1935. Evetke76 (válaszként erre: 1932. - 3f5c7e70e6)
2013. máj. 16. 14:09
Hát igen... Én is még csak ilyet olvastam :-(
1934. Evetke76 (válaszként erre: 1933. - Mucika91)
2013. máj. 16. 14:08
Szia :-)Minimálisan behígul a véred, az augmentintől. ( probiotikumot szedjél mindenképpen)
1933. mucika91
2013. máj. 16. 12:37
sziasztok! :) en azt szeretném kérdezni,hogy valaki szedett egyidejüleg syncumart es augmentint? Szedek még nistadint is, gombasodás ellen. Valakinek tapasztala?
2013. máj. 13. 12:43
Én hívom, hogy okés e az eredmény.
1931. Evetke76 (válaszként erre: 1930. - 3f5c7e70e6)
2013. máj. 13. 11:58
Én is havonta járok, illetve most 6 hét múlva kell legközelebb mennem. Kíváncsiságból szeretném kérdezni hogy nálatok hogy van, hívnak az antiXa eredménnyel kapcsolatban, vagy a legközelebbi találkozáskor kapjátok meg az eredményt ? A saját orvosom a legközelebbi találkozáskor tájékoztat az eredményről, telefonon érdeklődni nem lehet mondván túlterheltek, ami igaz is :-( Ő azt mondja hogy sok-sok év tapasztalata alapján elegendő ez az eljárás... Viszont volt olyan hogy helyettesítették, és pont ekkor derült ki hogy változtatni kell a dózisomon... bár a 2 orvos álláspontja itt sem egyezett :-( érdekelne hogy nálatok ez hogy működik...
1930. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1929. - Dzsudit84)
2013. máj. 13. 04:20
Tudomásom szerint havonta kell egy vérvétel. nekem legalább is van.
1929. dzsudit84 (válaszként erre: 1928. - 3f5c7e70e6)
2013. máj. 12. 20:36
Sziasztok. 29 éves vagyok és 6 hetes kismama. 22 évesen volt trombozisom es kb 1 hete fraxiparint kell szurnom. Azt szeretném kérdezni hogy a terhesseg alatt milyen gyakran es milyen vizsgálatokra érdemes felkeresni a hematológusom? Köszi előre is a válaszokat.
1928. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1927. - Iloverunning)
2013. máj. 10. 08:57
Hát...szerintem előfordulhat, de ne gondolj rögtön a legrosszabbra! Lehet csak egy kis izomláz vagy valami időváltozás jön és azt érzed!
2013. máj. 9. 22:38

Szerintetek mindkét lábban lehet egyszerre trombózis?

Nagyon fáj hátul a combfeszítő izmom, de mindkét lábon, ugyanúgy, ugyanott, már két napja. Semmi különöset nem csináltam ami indokolná, ezért most elkezdtem parázni. Az egyetlen ami visszatart az ügyelettől, hogy mindkét lábban ugyanott elég csekély az esélye, nemigaz?

Olvastam a tüneteket, nekem a megmagyarázhatatlan fájdalmon kívül nincs más.

1926. iloverunning (válaszként erre: 1925. - 3f5c7e70e6)
2013. máj. 8. 15:33
eZ SZUPER HÍR, köszönöm szépen.
2013. máj. 8. 14:58
1895-ös marcianyu-ja hozzászólását olvasd el!
1924. iloverunning (válaszként erre: 1923. - 3f5c7e70e6)
2013. máj. 8. 14:53
Igen, pont ezt néztem én is, nekem nem lesz váltás, ha marad ennyi az ára, akkor majd kérem ,hogy írjanak olcsóbbat, az orvosok gyakran azt írják, amelyik cég nyaraltatja őket :-S
2013. máj. 8. 14:02

terheseknek tudtommal nem ajánlják az időközi váltást, én nem váltok. Akármilyen drága, nem véletlenül írják fel ezt.

de a fraxiparint mondják helyette állítólag.

1922. iloverunning (válaszként erre: 1920. - 3f5c7e70e6)
2013. máj. 8. 13:21
Köszi, tegnap rákerestem, de nem akartam hinni a szememnek, hogy tényleg ennyi lenne. Mással vajon lehet helyettesíteni? Rákerestem egy másik márkára, ott egy havi adag 2100Ft a 0.4-esből.
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook