Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Mi jól vagyunk, a 29. hétben járunk. Már a vállamba szúrom, vagyis a férjem. A hasamba már nem ment. Nagyon fájt, göbös volt, vérzett. Itt teljesen jó. Kb. 3 hete kapom oda, semmi bajom, nem is látszik. :)
Nekem is megy továbbra is a clexane, csak doboz díjat fizetek. :)
Sziasztok!
Nekem Leiden féle heterozig. mut. van. Most várom a harmadik babámat, 11 hetes vagyok. Van egy öt és fél éves lányom és egy két és fél éves fiam. A lányomnál Fraxival szúrtam magam, akkor lett nekem is hematómám, ami a 12. hétre felszívodott, pedig én nem álltam le a szurival.. A nőgyógyászom és a hamatológus egész terhesség alatt nem értett egyet, de én a terhesség ügyében a nődokira hallgattam a másik problémámmal meg a hamatológusra. A Fraxival túl hamar 3. fokban érett lett a méhlepényem (bár én nem kaptam keringetésjavítót) de mégis a 40. héten egészséges kislányom született hihetetlen gyorsan. Annyi hogy annyira meszes volt a lepény, hogy darabokban jött ki belőlem és a szülés után sajna volt egy kaparásom is.
A fiamnál már Clexane-t kaptam, nem volt hematóma és semmi egyéb. Nekem az jobban bevált, de nem biztos hogy másnál is így van. Most is Clexan-t szúrok.
Ne izgulj a hematóma fel fog szívódni, babát nem fogja bántani.
Én is 100%-os támogatással kaptam meg a fraxiparint a db-i hemosztázis szakrendelésen. Nekem II-es faktor heterozigóta, Protein S aktívitás csökkenésem van és a d-dimer is magas kicsit. Ma vagyok 6+3 kismama, lombikkal sikerült (már van egy 3 éves kislányunk lombik kezelésből), a stimu első napjától szúrom a fraxi 0,3-ast. Kedden a nődokim az uhun hematómát látott, véreztem is egy picit, leállíottt ideiglenesen a heparinról, addig míg hematóma fel nem szívódik.
Volt már ilyen valakinek,hogy heparin injekció mellett hematómája lett?
Sziasztok!
Rég jártam erre - remélem, minden kismamink rendben. :)
Én már a 32. hetet taposom. :) Mivel a szuri mellett is picit hamarabb kezdett meszesedni a lepényem - kaptam kétféle keringésjavítót, amik úgy néz ki, hatnak.
Még én is pociba szúrom - bár már egyre többször lilul, pedig az elején nem volt ilyen gondom.
Nekem is eü. emeltre írják... :( Érdekes, hogy helye válogatja... (pedig kombinált trombofíliám van - leiden és mthfr mut.)
Sziasztok Lányok! Hogy vannak a kismamák?
Pár hónapja még csak érdeklőség szinten voltam, ma viszont megjártam a haemostasis szakrendelést és megkaptam 100%-os támogatottsággal a clexane-t. Ja hogy még nem mondtam, hogy a 9. hetet kezdtem :)
Úgy örülök, hogy így kaptam a gyógyszert, teljesen fel voltam rá készülve, hogy nem így lesz, mivel se vetélésem, se elhalt tarhességem, se trombózisom nem volt még, és az első leidenes nőgyógyászati vizsgálat után a dokinő azt mondta, semmi nem indokolja hogy szúrjam magam, csak a leinden heterozitóta van jelen, de mivel nem volt még patológiás esetem, nem kell, pedig az előző terhességemmel is egyből felírták. Na a lényeg, hogy nem kell több mint 100000-ret kifizetni a gyermekágyas 6 hét végéig.
Szia,
én szeptember 9-re vagyok kiírva. Hétfőn kezdem a 29. hetet.
Ebben a dög melegben egész nap a lakásban vagyunk. A fiúk (9 és 11 évesek) elég mozgékonyak, így nekik ez büntetés, de hát ebben a dög melegben nem vagyok képes bicajozni, vagy épp valami sportos dolgot csinálni :) A házunkban van légkondi, így itt benn elég kibírható.
Holnap a strandra készülünk, az felüdülés lesz.
Jövő hétre már emberi időt ígértek, akkor már ki is merészkedünk.
Amúgy egész nyárra horror időt ígértek, úgyhogy felköthetjük a fehérneműt :) Én mindkét fiút télen szültem, így a nagypocakos időszak is hűvös időre esett, így ez nagy meleg, és a nagy pocak kapcsolata nekem elég fárasztó.
De azzal vígasztalom magam, hogy milyen jó lesz majd jövőre, ha már a hozzátáplálásnál lesz finom, frissz zöldség, és gyümölcs, és nem mirelit sz.......-ral kell majd etetni a babust. Mindenben van valami jó is :)
Neked is kitartást! Legyen szép nyaratok!
szia,
nekem ez a harmadik terhességem. Mindhárom alatt a combomba adtam. Még először mondta a nődoki, hogy mehet oda is. Tudom, hogy hülyeség, de én nem bírom magam hasba szúrni, merthogy ott a babus. Tudom, hogy nem megy hozzá a tű, de hát nem megy, na :)
A combomból ugye kettő is van, és ott tök jól össze tudom fogni a bőrt. Ott is felszívódik, sosem volt ebből gondom.
Próbáld meg oda beadni, nekem bejött. Már amennyire ezt élvezni lehet :)
Sok sikert
Köszi, persze kár aggódni előre, csak gyűjtöm az infokat, hogy felkészült legyek mire megyek :)
Első babával egyszer sem hánytam és nem is fogytam, viszonylag sokat híztam, kb 15 kilót, de 3 héttel szülés után ugyanannyi voltam mint most, azóta tartom a súlyom, addig is megpróbálok diétázni, hátha lemegy 1-2 kiló. Azért a 2 évesem mellett már nem lesz könnyű túlenni magam, igaz vele még rengeteget tornáztam terhesség alatt is, ami azóta idő és kedvhiány miatt elmaradozik :-S
jól van lányok!! Bár nővér aki beadta volna vállba, de akkor hanyagolom a témát. Én is haladok kifelé, pont ma néztem meg a rajzot a tájékoztatóban újra, hogy hova lehet adni még. Hát haladok. Nekem a köldököm körül közvetlen már nincs amit összefogjak egyáltalán. :(
Köszönöm lányok!!! Sokat jelent nekem, hogy van kihez szólni ilyen témában, a családban jelenleg senki.
Örülök a jó hírekne, elhiszem, hogy mindenkinek sok segítség a kevesebb ár. Én is ma voltam kiváltani, természetesen csak dobozdíjat fizettem :).
A nehéz láb érzés nekem is megva, pedig abszolút nem dagad a lábam sehol.
Jó hűsölést!
Szia :-) Kicsit még kipihenem az elmúlt hét megpróbáltatásait, utánna írok egy emailt az Oep-nek... Kíváncsi leszek, hátha ;-)Valóban nem mindegy így támogatottan kiváltani... A patikus nálunk még nem látott ilyet, kikerekedett a szeme rendesen, 6 doboz injekció most a havi adagom :-( 1800.- Ft :-) mégse 20-25 ezer :-(
Próbálj Te is sokat pihenni:-)A felpócolt lábak nekem segítenek, bár nem dagad, csak a nehéz láb érzet van ebben a melegben :-( Pedig nagyon vigyázok, csak ha orvoshoz kell menni, akkor bújok elő 11 óra és 17 óra között :-( Ha jól emlékszem, már utolsó trimeszteres vagy ? Mikorra vagy kiírva ?
Mi november 7-re várjuk a leányzót, messze van még nagyon, ha ilyen forró nyarunk lesz :-(
Kitartás ;-)
Ne tedd légyszi !!! Most már a napi 2 injekció után az én pocakom is katasztrófa... már sok a göb, imitt amott különbözö színű... de még találok helyet :-) próbálok köldök vonalban maradni, és hol oldalra térek ki jobban, hol a köldököm felé köldöktől 8 cm-re vagyok ( gyorsan mértem Neked :-) )A felszívódás a pocaknál a legjobb, és ahogy halad előre a terhesség, úgy emelik a dózist is, hogy hatékony legyen... Tegnap monta a Haematológus, hogy az utolsó trimeszterben még valószínű kell majd emelni, így a kiváltott el nem használt 0.8-as injekciókat tegyem félre... ( vissza csökkentett 0.6-ra, hogy kiderült nem lehetett trombózisom :-) )
Próbáld félfekvő helyzetben beadni, és beadás után picit maszírozni. Nekem ezt tanácsolták :-) Van hogy sikerül, van sajna hogy nem. Én bőr alá szúrom, mintha varrnék. Ti ?
Szia kisdoca!
Én a kórházban kaptam a vállamba az injekciót egészen addig,amíg amíg az egyik nővérke be nem vágta egyszer csak a vállizmomba a szurit.Azt hittem leszakad a kezem,alig bírtam megemelni,utána egy jó nagy tenyérnyi kemény lila folt lett a helyén,napokba telt mire elmúlt.Ez után az "akció" után visszatértek a hasfalhoz.Nekem azt mondta a hematológus,hogy ha már a köldök környékén nem tudom összefogni a bőrt,akkor haladja a köldök vonalában kifelé.
szerencsés vagy hogy időben kiderült:-) Sajnos a trombózis kialakulása genetikai hajlam a mi esetünkben. Az én esetemben az elsőnél a fogamzásgátló és a stresz fokozta a hajlamot :-( Kg biztosan nem, mert 171 cm 56 Kg voltam... A gond pont ez volt, hogy senki nem hitte... semmi klinikai tünete nem volt :-( 1 hónapig hordtam, közben készült dopler, de úgy hogy mi a f...t keresek én ilyen helyen ennyi idősen...(28 év), szó szerint hajszálon múlt már csak az életem, mert a combomnál már csak annyi átfolyás volt, és csak ekkor kezdett dagadni picit a lábam... színre, hőmérsékletre, nem volt eltérés, kívülről semmi nem látszott, a felületi vénák olyan jól szállítottak... én is sokat sportoltam előtte, de sajnos a véralvadásgátló szedése + munkakör váltás már ebben korlátokat állított. Mindkét esetben csak én éreztem, a dopler meg érzékelte... Alattomos betegség, nagyon kell vigyázni :-( !!! Másodszorra már mondhatnám erőszakos voltam szerencsémre, több orvossal összevesztem, de igazam volt... csak ez nagyon megviseli az embert... Most meg hogy babát várok, ahogy a tüneteket éreztem, teljes kétségbeesés volt :-( de most szerencsém volt :-) Azt hiszem ennyi rossz után most igazán vigyáznak rám odafentről :-)
A haematológus azzal indokolta hogy jár a támogatás, hogy már több mint 3 hónapja injekciózom magam (14 hónap) előtte pedig tartósan véralvadásgátlót szedtem.
A néhány plusz kg. miatt ne aggódj, még jól jöhet, mondom én 8 hét napi többszöri hányikázás után, ami azért még sajnos hetente- 2 hetente jelentkezik... így most vannak tartalékaim :-)De nem sok :-) 20. hét és + 2 kg rengeteg pihenés mellett.
A próbát mindenképpen megéri, az olcsó injekció után érdeklődés...hátha :-)
Sok szerencsét !!! és mielőbbi babavárást kívánok Neked :-)
Adta valaki vállba az injekciót??
A hasam már nagyon csúnya, nagyon nehezen megy beadni, a göbök, nehezen tudom már össze is fogni a pocak nagysága miatt, stb.
Lenne aki minden nap beadja vállba, ugyanakkor..de nem tudom.
A nődoki szerint a hasfalba a legjobb, de nem tudom meddig megy még így?!
szia,
valaki feltöltötte ide a rendelet ránk vonatkozó részét. Majd olvasd el, ha megtalálod. Hiába vagy Leiden-es, azon belül is meghatároztak egy csomó kritériumot, aminek meg kell felelni ahhoz, hogy támogatást kapj :( Nagyjából az a helyzet, hogyha megdöglesz, akkor támogatnak, egyébként nem sok esélyed van rá. Ez felháborító, és nevetséges is egyszerre :( Emellett azt gondolom, hogy inkább ne legyen még trombózisod. Nem egy nagy élmény, mondhathom :)
Azért sok sikert hozzá!! :)
szia
Szia,
halleluja!!! Én sem értem, hogy a másik dokik ezt miért nem tudták??? De az a lényeg, hogy megkaptad a támogatást! Az meg pláne jó hír, hogy nincs trombózisod. Ebben a melegben nekem is nagyon csúnya a bokám. Nekem is volt már méyvénás trombózisom. A meleg napokon a két vádlim között 3-4 cm a különbség, a bokám pedig oooolyan lila, tiszta gáz :)
A hematológus valamelyik nap meglátta a bokámat, rögtön közölte, hogy következő hónaptól emeli az adagot :)
Mindenesetre nagyon örülök, hogy minden rendben veled. Azért óvatos légy, és pihenj sokat! És néha tájékoztass, hogy mi újság veled!
Amúgy mikorra vagy kiírva?
szia
Sziasztok!!!
Ma voltam az immunológián,és ugyan nekem "csak" antifoszfolipid szindróma gyanúm van,de kérés nélkül adott a doktornő javaslatot a 100%-os támogatottságú vérhigítóra,ami nálam most Fragmin 7500NE/0.3 ml(ugye átváltottunk,mikor annyira megdrágult...).Így 1000 ft 1 havi adag...tényleg nem mindegy...
Szóval érdemes utánaérdeklődni...
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk