Külföldi a párom! Tényleg, a Tied is? (beszélgetés)
Figyu, a belvárosnak is vannak előnyei, amig még egy pár nem akar gyermeket, rögtön... addig szuper a belvárosban lakni...
Habár tényleg piszkos, zajos, de minden egy nagyobbacska köpésre van, színház-mozi- boltok-pubok- éttermek..., szóval, mindennek megvan az előnye... (ez csak egy reagálás volt..)
Szia.
Mi Pest olyan részén lakunk ahol sok zöld van,és csend.(Zugló) Ez tetszik neki.De a belvárost nem szereti,nagy a nyüzsi és a kosz.
Szia!
Az biztos, hogy ott jobb az életszinvonal.
Én nem tudnék Bp-en élni... Eleve nem is tetszik, mint város, baromi nagy, rengeteg ember, koszos...
Nem tudom, a külföldiek hogy vélekednek róla?!
Hát nem tudom, hogy lehetne megoldani, ez a kocsitörlesztés aggaszt... Viszont én mindenképp szeretnék a családommal élni, legalábbis ugyanabban a városban. Felmerült az, hogy ha én kapnék munkát, akkor előremegyek, addigis tudnánk összespórolni pici pénzt, mert akkor ő is, én is hazaköltöznénk a szüleinkhez arra az időre.Nem egyszerű,az biztos.
De köszönöm a biztatást:))
Nálatok mi újság? Ki költözik kihez? Esküvő??:))
És, ugye, együtt jönnétek haza, Magyarországra??
Sok sikert, úgy látom, most Ez a vágyad, nagyon... tehát, ehhez!!! :-)
Sziasztok!
Látom, mindenki boldog:)
És mindenki elköltözött a párjához.
Én nemrég döntöttem, ha lesz munkalehetőség otthon, akkor irány haza.
Sajnos van még egy kétvése autótörlesztésünk, azt nem tudom hogy, de meg kell oldani.
Otthon vár a lakásom, ha ittmaradnánk, akkor várna a hiteltörlesztés 20 évre.
Hát bolond vagyok én?:))
Sziasztok.
A szerelemben a távolság nem akadály:)
A párom Svéd,a neten jöttünk össze.
Az elején nagyon rossz volt,fél évig alig találkoztunk,csak msn volt meg telefon.
Aztán döntöttünk...és már 5 éve együtt élünk .
Az év egy részét itt töltjük,de az ünnepekre nagyobb családi eseményekre haza utazunk Helsingborgba.
Sok kitartást és boldogságot kívánok mindenkinek!:)
Sziasztok! Mi újság Veletek??
A párom elment, újra...:-( De nagyon jól éreztüök magunkat együtt.. Azt mondja, ha talál itt jól fizető munkát, azonnal jön ide. De azért kacsingatunk valamelyest a másik irányba is... Szóval, majd csak körvonalazódnak a dolgok, talán nyár végére... én úgy saccolom. Addig még (nyáron) bemutat a családjának, akik már nagyon kíváncsiak rám.. És nyaralunk együtt, 2 álló hétig... szóval, addig még sok közös élménnyel gazdagodunk, ami rengeteget számíthat még, azt hiszem, abban, hogy teljesen biztosak legyünk, ha még most nem lennénk azok..:-))
Puszi,
írjatok majd, hogy mizujs Veletek??!!
:DD
Mi is aug-ban jöttünk össze és köv. év júniusban költöztem.
Szerintem kérdezz rá nyugodtan a nagy Ő-s dologra:)
Ja, ezek kérdések akartak lenni, bocs: Ez természetes? Ti is éltetek meg ilyen időszakot???
:-)
Itt van a párom megint, 10 napra...
imádom a vele töltött időt, csak... már most fáj, hogy el kell mennie... és nem élünk együtt örökkön örökké...:-)
ez természetes,
Ti is megéltetek ilyen időszakot...
nem tudom, még hány ilyen ide-oda utat kell még megélnünk, míg... remélem... dehisz tudjátok.
Szerintetek gáz, hogy augusztus óta együtt vagyunk, de még nem költöztünk össze, valahol??? Vagy ennek ilyen hosszú az átfutási ideje...? Én annyit szenvedek mostanság - főleg ha itt van, és érzem, milyen jó vele lenni - a türelmetlenségem miatt... Meg aztán hallottam tőletek, hogy vannak vegyes párok, akik egy-két hónap, fél év után összekötik az életüket.. Szóval, bevallom, kicsit félek. Jól esne a bíztatásotok.. Vagy.. az őszinte véleményetek, ha az nem is olyan kellemes, esetleg..
Köszönöm előre is...
dejó, hogy ilyen pozitív vagy, kedves Ricuti!!!
:-)))
én is ebben hiszek: aki mer, az nyer,
vagyis, csak az nyerhet, aki mer...
na,asszem ezt minden oldalról kiveséztem.
Mert, akinek veséje van az nyer, vagyis mer, vagyis... nyer, ha mer...
bocs, ez én voltam, van ilyen is, nem is kevésszer ám!!!
Szép, napfényes délutánt Nektek!!!
Drukkolok Nektek én is Uzsoka!!! Éééés, köszönöm a kedves szavakat, Lányok!!! Igazán jól esik...
Ricuti, Veled mi a helyzet mostanság???
Szia Gigi és kedves többi listatagok! :) Jó régen írtam már ide,pedig eredetileg rendszeres olvasó és hozzászóló akartam lenni mert nagyon érdekel -és ugye érint is- a téma, de sajnos máshogy alakult. Én írtam anno, hogy az én párom meg indiai.. Nagyon hasonló a helyzetünk szerintem Gigiékéhez.. Nekünk se volt könnyű összehozni,hogy egyáltalán földrajzilag végre egy helyen lehessünk..de most végre érkezik májusban!!! :) Fél éve találkoztunk utoljára. :( Sokszor igen nehéz volt elviselni a nagy távolságot, azt hogy nem lehettünk együtt, de szerencsére így is meg tudtuk oldani, hogy szinte minden napunkat együtt töltsük azóta .. :)
Mi is nagy erőkkel munkát keresünk neki itt, most talán nagyobb eséllyel hogy személyesen is meg tud jelenni az interjúkon.Bevallom, egyszer már ott tartottam, hogy már-már elvesztettem a reményt,hogy sikerülhet, de most épp megint az optimista periódusomban vagyok és eldöntöttem, hogy nem adom fel. :)
Gigi,sok mindenben annyira magunkra ismertem a rólatok szóló írásaidban! :) Minden jót kívánok nektek,sok kitartást, remélem, hamarosan sikerül megoldani,hogy együtt lehessetek.. nekünk is még sajnos csak ideiglenes.. de remélem, egyszer aztán véglegessé válik.. :)
szinte a nyakamat tenném rà, hogy bejon neki elobb-utobb ;)
sokkal simàbb az o utjuk ott, mint a miénk itt. és az a kezdofizu, amit o Bpesten megkap6, jonak szàmit, illetve szakmailag is érdekes lehet, nem beszélve a tàvlati lehetoségekrol :)
hajrà!!!
köszönöm szépen az infót...
még nincs eldöntve, ki megy... most a párom nagyon belehúzott, megpályázott itt munkahelyeket... szóval, lehet, hogy bejön valamelyik, és akkor jönne is... :-)))
meglátjuk,
csak most már ne túl sokára, mert nagyon szeretnék végre Vele élni!!!
Gigi, infók a franciaországi tanulásról itt:
+ magyarul az EUvonal.hu-ról: "Franciaországban az adminisztrációs regisztráció magában foglalja a tandíj fizetését. Azok a diákok, akik a Francia Kormánytól ösztöndíjat kaptak, mentesülnek a tandíj fizetése alól.
Kötelező költségek: egészségbiztosítás és társadalombiztosítás
Választhatók költségek: tagsági díjak és egyéb biztosítási díjak
Miután a hallgatók befizették a regisztrációs díjat, diákigazolványt kapnak (carte d'étudiant). A tandíjak összegét minden évben a felelős minisztérium határozza meg. A tandíjat az Európai Unió tagállamaiból érkező hallgatóknak (akik nem Erasmus ösztöndíjjal rendelkező diákok) is be kell fizetnie."
bocs a többieknek az off-ért ;)
Tanulom-tanulom ezerrel :-) egyre jobban megy ám!!! A facebookon hogyan tudok úgy keresni, hogy városra külföldön és magyarokat??? Tudok olyat csajok??? Ez a gyermekes dolgo engem is érdekelne!!! Írjatok gyermekesek!!! P. Nektek
(de Fro-ban a franciák, úgy tudom ingyen tanulhatnak..., hm??)
Sziasztok! Gigi, Franciaországban semmi sincs ingyen (nemhogy az egyetem). Készülj fel arra, hogy egy jóléti társadalomba költözöl, ahol mindenért perkálni kell keményen, és sokszor irreálisak az árak. Viszont ha az embernek van munkája és "bekerül a rendszerbe", nincs gond. Csak ez időbe és pénzbe kerül :)
De pont ezért kell belevágni, mert jó kihívás ;)
Tanuld a nyelvet ezerrel!!!
szaiasztok,
van koztetek olyan akinek van mar gyermeke is? csak kivancsi lennek, hogy masnal hogy mukodik a ketnyelvuseg
További ajánlott fórumok:
- Színészek ABC-ben - egy külföldi, egy magyar -
- Mostanában tényleg több a trafipax vagy csak a párom ilyen peches?
- Külföldi hívás: ha engem hív a párom Angliából, nekem kiszámláznak valamit?
- Nem tudom, tényleg akarok-e családot a párommal?
- Szerintetek ha a bíróság megítéli a 20%-ot és külföldi fizetése van ( 700eft átszámolva) akkor azt tényleg megkapom?
- Ruhákat szeretnénk a párommal árulni a neten, nem tud valaki külföldi oldalt, ahonnan olcsón lehet ruhákhoz jutni?