Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Külföldi a párom! Tényleg, a Tied is? fórum

Külföldi a párom! Tényleg, a Tied is? (beszélgetés)

159. Veronika27 (válaszként erre: 157. - Gigi13)
2010. ápr. 13. 17:29

Talátam már iwiw-en 2 embert, akik magyarok és itt élnek.

Az egyik nő nagyon kedves, barátságos, de nem az én korosztályom, 40-50 közti. A másik egy fiatal srác, vele leveleztünk. Felajánlottam, hogy fussunk össze beszélgetni, de nem érdekli a dolog...

A másik kérdésedre a válasz: igen, rossz az elszigeteltség, de meg lehet szokni. Már annyira nem gáz, mint az elején:)

Meg most kaptam hörcsögöt, elvagyok vele:))

Kórus, táncház ahh, ez nem az én világom:)

Meg ahhoz be kellene menni a városba, itt falun meg semmi sincs, nemrég még a boltot is bezárták.

Esetleg itt lent van egy csehó:DD De ilyen helyekre otthon sem jártam.

158. Gigi13
2010. ápr. 13. 12:55

mert szerintem ez az elszigeteltség, magány, csüggeszt le így, nemde???

nem tudom, de valahogy kellene barátkoznod ott..

Valami elfoglaltság, hm?? Kórus, nyelvtanfolyam, táncház, ilyesmi???

157. Gigi13 (válaszként erre: 156. - Veronika27)
2010. ápr. 13. 12:53

csak vicceltem.

Ne csüggedj, magyarokat találtál ott, ahol élsz??? Miért nem keresedmeg őket és biztos megbarátkoznál az egyikkel... szerintem. Iwiw-en lehet keresni állítólag magyarokat... város szerint.. Hm???

156. Veronika27 (válaszként erre: 155. - Gigi13)
2010. ápr. 13. 12:20

Nem mind olyan tündéri:D

Amúgy sem vagyok kutya-párti. Szeretem őket, de csak messziről:)

155. Gigi13 (válaszként erre: 153. - Veronika27)
2010. ápr. 13. 12:09
nem is rossz ötlet, friss levegőn, tündéri kis kutyákkal... :-)
154. Gigi13 (válaszként erre: 151. - Veronika27)
2010. ápr. 13. 12:08

Én már tanulok frnaciául... elég jól fejlődök, már franciául levelezek a párom barátaival a neten, ilyesmi... (az angol-német nyelvtudásommal könnyebben megy a tanulás...)

Szóval, én tényleg nem tudom, lehet, h Fro-ban ingyen tanulhatnék én is egyetemen...? Nem is lenne rossz ötlet.

Ja, aki még nem olvasta, én is a döntés nehéz periídusában vagyok a párommal. Ki menjen...? ilyesmi...

153. Veronika27 (válaszként erre: 152. - Gigi13)
2010. ápr. 13. 12:04

No igen, ez így szép és jó lenne, de nem vesznek fel. Kaptam már elutasító levelet pont a nyelvtudás hiánya miatt, olyanok is voltak, amik vissza se írtak.

Magát a kezelést el lehet végezni nyelvtudás nélkül, csakhogy a vendégek szeretik tudni, hogy mit kensz rájuk, miért jó, mik a hatásai a különböző gépes kezeléseknek stb stb... Tehát beszélni kell keményen. Ezek angolul mennének, de szlovénul nem :(

Apum azt mondta, mikor ideköltöztem, hogy vállaljak kutyasétáltatást:D

Jah mondom persze, hiányzik egy kutyaharapás...

Egyébként itt szinte mindenkinek kutyája van, onnan jött az ötlet.

152. Gigi13 (válaszként erre: 141. - Veronika27)
2010. ápr. 13. 11:59

Veronika, én úgy emlékszem azt írtad, hogy kozmetikus vagy. Azt gondolnám, hogy pont egy ilyen szakmát lehet gyakorlni szinte alap nyelvtudással... ha megelégednek a munláddal, talán megbocsájtják, hogy nem gagyogsz velük közben..

Sőt, te bármit is mondanak a kedves vendégeid, hallgatsz róla, mint a sír...

Lehetnék én is pszichológus vagy legjobb barátnő Franciaországban, talán..:-) (merthogy még nem sokat tudok franciául..)

151. Veronika27 (válaszként erre: 150. - Gigi13)
2010. ápr. 13. 11:57

Utána kell érdeklődni.

De egyébként érdemes már itthon elkezdeni.

Én is kezdtem volna, de M.o-on nem volt se nyelvkönyv, se szótár.

Könyvet itt is csak a könyvtárban találtam.

De a francia az népszerű nyelv.

A svéd...hát szerintem az elég nehéz lenne, de nem lehetetlen. Az Educomm-on keresztül biztos lehet tanulni. Én is úgy találtam tanárt, aki msn-en tanított:))

150. Gigi13 (válaszként erre: 139. - Kadelka)
2010. ápr. 13. 11:54

hm, lehet, hogy Franciaországban is ingyen tanulhatnék, éééén, akárhonnan jötten..? :-)

Mit gondoltok???

2010. ápr. 12. 16:47
Nekem is külföldi a barátom, amerikai-magyar, de kint született és nőtt fel így picit nehéz vele, más a mentalitása, máshogy gondolkodunk sok mindenben.Ja, és már nem is vagyunk együtt:(..nehéz volt vele, túl ragaszkodó és birtokló volt, de borzasztó különleges és imádnivaló ember.
148. Veronika27 (válaszként erre: 146. - Kadelka)
2010. ápr. 12. 15:09

Aha, értem. És angolul fogsz majd svédül tanulni?

Itt is csak ilyen van, én azt meg nem vállalnám be, plusz nincs rá keret. Sajnos sok a fizetnivaló és egy fizuból nem telik nyelvtanfolyamra.

De felesleges is lenne, mert tudom a nyelvtant, csak a szókincsemet kellene bővíteni.

Júniusban lesz 2 éve, hogy itt élek.

147. Veronika27 (válaszként erre: 145. - Badonyimariaeva)
2010. ápr. 12. 15:07
Köszönöm, kedves vagy!:)
146. kadelka (válaszként erre: 144. - Veronika27)
2010. ápr. 12. 15:04
Ez svéd nyelvtanfolyam! Én beszélek angolul! Németből is ha megerőltetem magam! De abból már sokat felejtettem! De nem érné meg egyszer beruházni a nyelv tanfolyamra? Mióta is élsz kint? Lehet már írtad! akkor bocsi.
145. badonyimariaeva (válaszként erre: 140. - Veronika27)
2010. ápr. 11. 23:16
Kívánom, hogy találd meg a számodra megfelelő lehetőséget és legyetek nagyon boldogok.
144. Veronika27 (válaszként erre: 142. - Kadelka)
2010. ápr. 11. 18:02

Te beszélsz valamilyen nyelven?

Mert az szuper, ha ingyen tanulhatsz, de milyen nyelven?

Itt egy nyelvtanfolyam 600 euró... És modulok vannak, tehát a többi szint is ugyanennyi.

143. Veronika27 (válaszként erre: 142. - Kadelka)
2010. ápr. 11. 18:01

Babysitterkedéssel sem tudok mit kezdeni, ha nem értem, hogy mit mond a gyerek...

Szobalányi munka nagyon jó lenne, mindig nézem az álláshirdetéseket, de sehol semmi ilyen :S

142. kadelka
2010. ápr. 11. 17:37
nálunk is ez a helyzet. A párom jönne. De mondtam ide ne jöjjön, mert esélytelen. Hiába beszél 5 nyelven és van 2 diplomája :S De fogjam magam és egyik napról a másikra menjek ki? Ő mindig mondja. tanulás svédországban ingyenes :) kint lehetek Ha ő a bevándorlási hivatalnak nyilatkozik hogy eltart engem. az biztos hogy nagy áldozat. De engem még annyi sem köt ide mint annak idején téged. nekem nincs "semmim"! Csak nem tudom hogy induljak el. Azért akárhogy is vesszük 22 éves vagyok. baby sitterrel nem próbálkoztál? Hotelekben szobalány?
141. Veronika27 (válaszként erre: 139. - Kadelka)
2010. ápr. 11. 13:51

Boldog vagyok, hogy azzal lehetek, akit szeretek, csak nagy árat fizettem érte.

Tudom, ő is megtette volna értem, de M.o-on nem tudtunk volna boldogulni, az én vállalkozásom nem termelt ki annyi pénzt, amennyiből megéltünk volna és ez még a válság előtt volt.

Lehet, hogy a válság miatt amúgyis bezártam volna...

Azért nem dolgozom, mert nem beszélem az itteni nyelvet.

Illetve érteni értem, amit beszélnek, de csak alapszinten gagyogok.

A szakmámban ezért nem tudok elhelyezkedni.

Közben folyamatosan nézem a munkákat, de a válság miatt itt is tizenszázalékos a munkanélküliség, sok gyár bezárt, apósomnak sincs munkája egy éve már. Takarítónői állást próbálnék kifogni, de oda meg leszázalékoltakat vesznek fel a támogatások miatt. Konyhai kisegítőhöz pedig 2-5 év gyakorlatot kérnek.

:(

Mi a határtól 100 km-re élünk. A határ mellett mégnagyobb a munkanélküliség:S

140. Veronika27 (válaszként erre: 138. - Badonyimariaeva)
2010. ápr. 11. 13:45

Most még azt mondom, hogy nem érte meg, de abban bízom, hogy előbb-utóbb megtanulom a nyelvet és akkor kinyílnak bizonyos határok.

Ha hazamennék, az patthelyzet lenne, hisz a férjem nem beszél magyarul, így már kettőnknek nem lenne munkahelye.

Itt az ő fizetéséből élünk meg, én ha találnék is otthon állást, az mire lenne elég? Max a rezsire.

Ráadásul fizetni kell az autótörlesztőt is, az még 2 év. Ha hazaköltöznénk, akkor azt is el kellene adni, mert havi 150eurót kóstál+a biztosítás.

Nem jó ez így se, úgy se.

139. kadelka (válaszként erre: 137. - Veronika27)
2010. ápr. 10. 23:24

A kérdés Megérte? Boldog vagy? :O Miért nem dolgozol?

Én azt terveztem ha kimegyek tanulni fogok. Svédországban minden oktatás ingyen van. A betelepedőknek is. Ez a szerencsém. itthon mindenért fizetni kell. Méghozzá keményen. Én is kicsit izgulok mi lesz kint. MErt most mikor kimegyek egy hétre nálam is az a szituáció, hogy otthon ülök. Szlovéniában hol? A mamám a szlovén határ mellett él :)

138. badonyimariaeva (válaszként erre: 137. - Veronika27)
2010. ápr. 10. 22:37

Szegény!

Megérte?

Gyere haza!

137. Veronika27 (válaszként erre: 136. - Kadelka)
2010. ápr. 10. 22:06

Szlovéniába.

Azért nehéz, mert otthon hagytam a családom, a barátaim és feladtam a saját vállalkozásom, amit 5 évig építgettem.

Milyen kint? Munkanélküliként egész nap itthon elég unalmas.

Nem érzem jobban magam, sőt...

Barátaim nincsenek. Mivel nincs munkám, ezért ismerkedni sincs lehetőségem. Csak a férjem családja van itt, de azt meg inkább hagyjuk...

136. kadelka
2010. ápr. 10. 21:57
Hova költöztél ki? Miért nehéz az érzelmi része? Milyen kint? Jobban érzed magad mint itthon? Vannak már barátaid?
135. Veronika27 (válaszként erre: 134. - Kadelka)
2010. ápr. 10. 20:49

Hát én. Mármint kiköltöztem.

Iszonyat nehéz, mármint nekem most az érzelmi része az.

Mi is angolul beszélünk.

EU-s oldalakon nagyon jól le van írva, hogy mit hogy kell csinálni.

Én otthon kijelentkeztem az APEH-tól, Tb-től, munkanéküli központban regisztráltam (fealdtam a munkám). Aztán a többit már külföldön kell intézni.

134. kadelka
2010. ápr. 10. 17:06
Ő svéd :) Nem beszélünk egy nyelvet. Angolt használjuk. Úgy, hogy én a világ életemben németet tanultam :) De megy. Elég jól már az angol. Tervezem azt, hogy kiköltözöm, mert itthon nincs semmi lehetőségem. De nekem annyira nehéznek tűnik ez az egész költözős dolog. Közületek van valaki aki kiköltözött? Mi ennek a mente? :$ Itt állok egy helyben. Attól félek megunja a várakozást. Azt hogy nem tudja h mit akarok. Vagyis tudja, de nem látja rajtam hogy tennék érte. Szóval értitek!
133. Veronika27 (válaszként erre: 132. - Kadelka)
2010. ápr. 10. 14:18

Szia!

Honnan való a párod? Egy nyelvet beszéltek? Mit szeretnél tudni?

132. kadelka
2010. ápr. 10. 14:09

Sziasztok!

Most kezdtem el fórumozni :) Tesóm azt mondta, hogy nagyon jó! Gondoltam kipróbálom! Ide írok hozzátok először, mert nekem is külföldi barátom van. Mikor megláttam tudtam itt a helyem. Talán tudtok pár dologban segíteni nekem :$ Nem tudom így az első írásban mit lehet még írni! Még "zöldfülű" vagyok.

Szép napot nektek.

131. Gigi13
2010. ápr. 8. 22:34
na, szupi!!! :-)))
2010. ápr. 8. 22:12

Igen, jó volt:)

Feltankoltunk kajából, vettünk pár göncöt is:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook