Középiskolai felvételi (beszélgetés)
8
Sziasztok!
A fiam sajnos ismét hozta a formáját, bár szerencsére annyira azért nem ronotta el mint 2 éve. Most pontokat vadászunk, hátha.
9/e feladtra ezt írta:
Választott város: Firenze
Érv 1: Mert szigorú rendszer alapján játszottak
Érv 2: Nagy felhajtás volt körülötte.
A szövegben is szerepelnek ezek. 'A játékosok szigorúan meghatározott rend szerint álltak fel: 15 csatár...'
Most is úgy van, hogy fix postban jatszanak a jatekosok .
'Sátrak mellett zenekarok is voltak, zeneszó mellett zajlott a mérkőzés'
Most is "nagy felhajtás" van a meccseken ;)
Tudom, hogy eleg meredek, de ti láttok arra esélyt, hogy elfogadják?
Ingyen pontokat nem kapott, attól nem félek, hogy mashol levonjanak.
Szép magas átlagok. Jó magas lesz a behívási ponthatár mind negyedikeseknél, mind hatodikosoknál.
Ti hatodikost írtatok, ugye? Megvan már az eredmény?
Szia,
Lányom volt ott tavaly, covid alatti szóbelin. Mi nem mehettünk be, a szóbeli megszervezése szerintem béna volt: 2 órás idősávra kellett jelentkezni, akkor ment be 20 gyerek az épületbe, akik aztán egy teremben várakoztak, amíg sorra nem kerültek, az én lányom pl. 1 óra 40 percet (közben lehetett kreatívkodni, volt valami virágkészítéses foglakozás). Aggódtam, hogy ez a megvalósítás rossz lesz neki, de nem volt az, szépen rajzolgatott addig.
A szóbelin olvasni kellett valami szöveget hangosan, aztán arról beszélgettek, részben a szövegről, részben ahhoz kapcsolódó dolgokról. Vitt be érmet, meg iskolai füzeteket (kérték ezt), de ez utóbbiakat meg se nézték és az érmet is csak messziről, mert a Covid miatt 2 méterre ültek tőle (másnaptól zártak az iskolák, aznap volt utoljára élő szóbeli, a többiek már online szóbeliztek).
Neki jó élmény volt, szívesen ment volna oda, fel is vették volna (32-es matek és 45-ös magyarral, pedig ott a matekot erősen súlyozzák), de végül mást választottunk.
Idén jól. Tavaly volt az utolsó felvételizőm középiskolába. De majd jövőre kettő érettségizik egyszerre, na akkor nézz meg.🙂
De hozzá lehet szokni. Meg itt jó kis csapat van, segítjük aki erre téved.
Ti hová felvételiztek?
Fiam volt ott szóbelin.
Akkor bemehetett szülő, sőt nemcsak a folyosóra, hanem a vizsgára magára is.
3 tanár vizsgáztatta. Kedvesek voltak, próbálták oldani a helyzetet. Volt egy bő féloldalas szöveg, azzal kapcsolatban kérdésekre kellett válaszolni, majd saját magával kapcsolatban kérdezgették. Vittünk - ahogy kérték is - egy bemutakozó mappát, az okleveleit ill. egy kedvenc tárgyat.
Bár nagyon izgult, de jó élménynek élte meg. Neki ez volt a tűzkeresztség. Ha el akart volna menni, akkor oda szívesen ment volna.
Szia Zseszter2!
Nagyon köszönöm a válaszodat! Kérdés, hogy a többieknek hogyan sikerült, hogyan alakulnak a nyolcosztályos átlagok.. Az újpesti Babits feltette, azt láttam, a többiek közül nem tudom, hogy ki fogja publikálni.
A Szilágyit is nézegettem, a közlekedésen azért gondolkodom...Szilágyiban mi volt a szóbelin? Nagyon megköszönöm, ha megírod!
Sziasztok!
Megnéztük a dolgozatot. Sajnos a matekot korrektül javították, pedig ott reméltem egy-két megbújó pontot. Viszont a fogalmazásban találtam valamit, amit azért megkérdeznék tőletek.
Azét kapott 2 pontot 3 helyett, mert nincs meg a két érv a könyvek mellett.
A bevezetés: Vannak iskolák, ahol már tablettel vagy laptoppal tanulnak felső tagozaton. Viszont még így is kevesen vették át ezt a szokást.
A tágyalás így kezdődik: Ez lehet pénz kérdése, hiszen nem mindenki teheti ezt meg. A felső tagozaton még éretlen gyerekek tanulnak, akik nem vigyáznak a drága eszközökre. Véletlenül, vagy akár direkt eltörhetik.
Véleményem szerint ezek érvek a könyv mellett, mit gondoltok?
Nem tudom, segítség-e, de nekem az Árpád 2021-es hatosztályosaiban utolsónak bejutók pontszáma van csak elmentve:
angol 338
természettudomány 342
Mint itt jópárunknak, nekünk sem jött jól a hatodikos könnyű matek. Sajnos a figyelmetlenségi hibák a könnyű feladatokban befigyeltek, a nehezek pedig menni szoktak a nehezebb sorokban is.
A magyarban is több pont ment el itt-ott, mint kellene, és elég keménynek érzem a fogalmazás értékelését is (Eötvös).
Így 46+39 pont lett a vége, elsődleges cél Eötvöshöz kevés lesz, de reményeim szerint a Trefort / Apáczai / Veres Pálné / Toldy valamelyike meglesz.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?