Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ez a nyolcosztályosok 7-es feladata? Ezt írja a javítókulcs:
"Ha a tanuló betűkkel megadott összeadásokat írt, akkor az alábbiak alapján értékeljünk:
helyes ábráknak tekinthetők azok, ahol a betűk lehetséges értékei közül választhatunk úgy, hogy azokat behelyettesítve helyes összeadást kapjunk; egy ábrán belül egy betű csak egyféle számjegyet jelölhet;
ha ugyanaz az ábra többször előfordul, csak egyszer értékeljük;
helyes ábránként 1 pont adható, de 5-nél több pont nem adható;
hibás megoldásért 1 pont levonás jár, a hibás megoldások számától függetlenül; 0-nál kevesebb pont nem adható;
ha a tanuló 5-nél több helyes megoldás mellett ír hibásat is, akkor 4 pontot kapjon."
Köszi, megnéztem, valóban!
Hurrá!!
Szia!
Az én gyerekem is betűket írt, azt hittem az 0 pont.
Hol javították ezt a dolgozatot?
Esetleg volt erre vonatkozólag valami a megoldási útmutatóban?
Volt már?
Köszi!
Elte Bolyai Szombathely
Pont ezért javítja és nézi át akár 2-3 tanár is a dolgozatokat, hogy lehetőség szerint ne vonjanak le vagy adjanak hozzá tévedésből pontokat....
Gratulálok a gyermeknek, szép eredményt ért el!
Gratulálok, szép eredmény !
Sajnos indoklásban nem igazán tudok segíteni. Szerintem ha másodjára kijött a jó eredmény és ott nem állt meg a lányod, hanem végigvitte és levezette az eredményt, hogy tehát ez a megoldás, akkor lehet azzal indokolni, hogy mivel másodiknak már a jó eredmény jött ki, azért nem próbált további lehetőségeket. Nem is értem a tanár imdoklását. Korábbi feladatsorokban én úgy emlékszem, hogy láttam próbálgatásos megoldást és ott sem próbáltak ki 4-5 verziót csak kettőt, mert az lett jó. Nyolcadikos fiamat kérdeztem most. Ők órán amikor az egyenleteket elkezdték tanulni, oldottak meg próbálgatással feladatokat. Nekik akkor órán elfogadta a tanár, hogy amikor sikerült a próbálgatással a jó megoldás, akkor nem kellett további próba. Persze ez matekóra volt, nem felvételi, de akkor is.
Sziasztok,
4. osztályos lányom 45 pontot írt matematikából, 47-et magyarból.
Érdekesség, hogy először 41 pontra javitották ki neki a matematika feladatsort, mert a kombinatorikai feladatra nulla pontot kapott, mivel nem számjegyekkel, hanem betűkkel adta meg a megoldásokat. De nem kellett fellebbezni, utólag átjavitották és megkapta a +4 pontot, mivel a feladatban a mintaként megadott megoldás is így, betükkel volt feltüntetve. Őrület.
Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de már nem látom a fától az erdôt, az OH felé fellebezésnél csak az adott feladatot kell beadni vagy az egész feladatsort? Utóbbiban nagyobb a rizikó, mert a fogalmazás szubjektív ugye (és nem is lett fényes). Köszönöm.
Amig nem jönnek ki a hivatalos írásbeli eredmények, ahol a harang görbét is látjuk, addig nehéz megbecsülni melyik pont mire lesz elég...
De ezek amiket írtál egyáltalán nem túnik irraálisnak! :)
A Schillerben tavaly végzett egy rokon kislány, Ő nagyon szerette, simán bejutott tovább állami ösztöndijas egyetemre és német és angol nyelvvizgája is meglett. Szóval az is szuper hely lehet...
Igen, ez fogható, mert ha ezeket teljesíti akkor jár a pont. A logikusan szerkesztett az sztem az, hogy nem aránytalan egyik része sem.
Ezt próbáljátok megreklamálni, ha teljesülnek a feltételek.
A szóbeli behívás ponthatárai:
Négy évfolyamos gimnáziumi képzés:
0001-es kód, C osztály, emelt matematika – emelt nyelv: 137,12 pont
0002-es kód, D osztály, emelt természettudomány – emelt nyelv: 132,4 pont
0003-as kód, F osztály, emelt humán – emelt nyelv: 125,36 pont
Öt évfolyamos gimnáziumi képzés
0007-es kód, Ny osztály, haladó angol – kezdő német: 127,2 pont
0008-as kód, Ny osztály, haladó német – kezdő angol: 126,1 pont
Sziasztok!
Lányom 8.oszt. eredménye 41-41 pont,
Mateknál 1 további pont biztos meg lesz, mert aláhúzták a helyes eredményt pipa helyett.
A matek 6. feladatnál szintén próbálgatás módszerével jött ki, én kérnék kis támogatást, az indokláshoz.
A tanár azt írta megjegyzésül, hogy "Minden esetet végig kellene próbálni." 2 esetet próbált, a második lett a jó, így nem próbálkozott tovább.
Mivel írták már ezt előttem, légy szíves küldjetek ehhez indoklást, ha fogható a pont.
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Alacsonyabb volt, mert tavaly az átlagosnál nehezebb volt a magyar. Humánra is felvételizhet bármiből, a gyerek választ.
Sok szülő beírja az E5 összes tagozatát magas pontszámmal mert tényleg nagyon jó hangulatú suli (meg mert skalp is) de azt azért látni kell hogy egy reálos gyereknek a humán osztály nem jó váladsztás. Az E5-ben sem. A reálosok jobb reálos tanárokat kapnak, a humánosok szuper humános tanárokat. Tehát az a gyerek aki él-hal a matekért az nagyon szenvedhet ha folyton magyar irodalmi témákkal traktálják. Ez az amit sokan nem vesznek figyelembe pedig fontos lenne.
Idén nőtt a létszámkeret.
1+4-re 16-16 (14-14 volt eddig)
4-re 32 (30 volt eddig)
Ne keseredjetek még el, ebben a stáduimban ez még csak egy szám, önmagában még nem lehet tudni mire lehet elég!
Ha jól emkékszem, akkor nektek a II, Rákóczi az álom, oda elég reménykeltő! :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?