Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Drukkolok a Corvin szóbelihez!
A kimonós kínaiakat fiam nézte el.:) Meg hogy még mit, azt majd hétfőn megtudom.
Nagyon szép teljesítmény, gratulálok a lányodnak :)
A Madách szóbelire biztos elég lesz, de azt gondolom az E5 is simán beleférhet :)
A Madách szóbelije csak egy általános műveltséget mérő beszélgetés a nyelvi része pedig a megadott témakörök közül beszélgetnek szóban.
Nekünk nagyon pozitív élmény volt...
API-s átlagok
6 évfolyam magyar 37,54 matek 34,57
8 évfolyam magyar 37,66 matek 34,04
Ezeket olvastad már?
Szép eredmény!
Sajnálom, hogy a Radnótihoz kevés, viszont jó "gyakorlás" hatodikra. Akkor még ügyesebb lesz és biztos több lehetőség közül választhat majd.
Addig is drukkolok, hogy jók legyenek a felsős tanárok!
Sziasztok!
8. osztályos lányom 87 pontot írt, 49 magyar, 38 matek. Max. pontot visz.
A Eötvös és Madách Gimnázium (Bp.) az álomsulik, mindkét helyen az emelt németes osztály, illetve a Leövey Klára Gimi, ha az álmok mégsem teljesülnek.
De nagyon reménykedünk, hogy ez a pontszám elég lesz a szóbelihez, ha az Eötvösben nem is, legalább a Madáchban.
Van valakinek tapasztalata a nyelvi szóbeliről ezekben a sulikban?
8-os.
A fogalmazásnál szerintetek miről szól a b.) pont értékelés, A szöveg szerkezete.
szöveg kerek, egész, lezárt: van íve a szövegnek, bevezeti, majd normálisan érvel és ellenérvel a végén pedig lezárja.
formailag is tagolt: bekezdés, tárgyalás, befejezés
logikusan szerkesztett: a tagolások hossza gondolom?
eléri a 10 mondatot: egyértelmű
Jól gondolom?
Nem, nem hiszem, hogy kudarcként fogja megélni, nálunk hál'Istennek nem muszáj menni, jó az osztályközösség, sok barátja van, most az ofő is jó, bár ez jövőre úgyis változni fog.
Azt szerintem egyáltalán nem fogja bánni, hogy nem a tesóval jár egy suliba:-D
Már most izgulok, hogy nehogy 2 év múlva 6 osztályoson valami szívatós nehéz feladatsor legyen:-)
Majd írj, ha megtudod az eredményeteket. Drukkolok!
8.-os lányom Szerb-ben írt eredménye 62 (magyar:30, matek:32). Szinte pontra pontosan erre számítottunk a megoldókulcsot átnézve, 1-2 pont jött és ment itt is-ott is amire máshogy emlékezett utólag, de összességében már múlt szombaton tudtuk, hogy 60 és 65 között lesz.
Sajnos a szövegértésen ment el, el ott sok mindent összekevert (volt már itt szó korábban is pl. a kimonósnak kinéző kínaiakról...), meg a 10 helyett 8 mondat a fogalmazásban.
Corvin szóbeliben bízunk, de nagyon :)
Így-így, bölcsek a gyermekek, lenne mit tôlük tanulni.
Ahogy nézegetem az exceleimet - már mindent is próbálok elemezni -, ez nagyon határeset. Ha másért nem, a beletett energiáért megérdemelnék a szóbeli esélyt:).
De két éve is megjártuk ezt az utat az akkori hatodikossal és most boldog E5 lakò :). (Jó, az másért volt nehéz év…)
Sziasztok!
Lánykám 8. osztályos.
Felvételije magyar: 47, matek 33. Összesen: 80. Vitt pontok maximum.
Álomsulija: Leövey Klára Gimnázium emelt angol vagy média tagozat.
Ha jól nézem az eddig ponthatárokat a médián talán a mentesség is meglehet. Angolon egy jó szóbelivel bent lehet. Szerintetek?
Ezenkívül terv: Vörösmarty Média, Szinyei angol-spanyol, Deák Média
Köszönöm
Tudom, hogy rengeteg munka van a 76 pont mögött. De hiszem azt, hogy nem vész el, mert két év múlva megtérül a most befektetett munka is.
A kislányodnak biztos nehéz lesz most, hogy ne kudarcként élje meg. Főleg, hogy a testvérének meg két éve mindez sikerült.
Kívánom, hogy nagyon jó felsős tanárokat kapjon!:)
Az pedig lehet, hogy vigasztalja a kislányodat, hogy nem feltétlenül fog egy iskolába járni a testvérével:)
Ha lehetne, szívesen odaadnánk nektek, nekünk most nem lesz rá szükségünk, és ahhoz meg túl sok munka van benne, hogy csak úgy kárba vesszen - de sajnos nem lehet, mert ilyen a rendszer:-)
Nektek drukkolok!
Az nyugtasson, hogy vannak mások is, akik 83 ponttal izgulnak - pl mi :)) Pontosabban én, gyermek szerint most már nincs min izgulni, vagy behívják vagy nem. Ebben persze igaza van...
Köszi, hogy megnézted a listákat!
Nem, nem rossz eredmény, teljesen vállalható:-)
Logisztikailag nekünk csak a Radnóti megközelíthető (az esik útba nekem munkába menet), ezért akkor is úgy volt, hogy vagy az vagy semmi. Idén is ez volt a cél, más suliban a logisztika miatt nem nagyon tudunk gondolkodni. De hatodikban már sok suli szóba jöhet, mert oda már egyedül fog jönni-menni.
Most kicsit inkább fáradt vagyok (és szerintem a gyerek is), nem csalódott, rá kell pihennem picit, hogy újra tudjuk kezdeni az egész felkészülést, de szerencsére még van rá időm:-)
Az alsós osztályfőnökünk nagyon jó volt, most jöhet az aggódás, hogy felsőben vajon milyen tanárokat fog kapni...
Szilágyi szóbeli:
Mi már online voltunk, 2 tanár volt, egy mesét kellett felolvasni, majd értelmezni (te mit tettél volna a helyében, néhány szónál magyarázatot kértek, volt benne szólás, közmondás, az mit jelent stb.), utána beszélgetés. Mi is készítettünk okleveleket, érmeket, ezeket megnéztèk, beszélgettek róla. Nagyon pozitív élmény volt, megfűzték:) Itt súlyozzák a matekot, ez jól jött, és max szóbelit kapott. A legmagasabb pontszám az angol-nemet párosításon van, ez elég volt ide (168 vagy 169 volt a ponthatár)
A többi nyelvi tagozatra ennél alacsonyabb.
A suli: 2 szuper ofőt kapott, ez nagyon látszik az osztályon, nagxon sok a közös program osztály és suli szintén is, a tanárok szimpi, olyan demokratikus a légkör, diákközpontúak, saját vélemény kifejtésére buzdítanak, gyakran van érvelős fogalmazás pl., ezt másik gimis gyereknél nem tapasztalom. A tanarokkal konnyen lehet kommunikálni, ez is jó tapasztalat. A matek tanárral pl egyenként "szerződést" kötöttek, melyik gyerek mit vállal, vár magától az évben, a tanár is leírta a saját kötelezettségeit:)
Az osztály erős, sok a kitűnő. Órákon már önálló jegyzetelés is elvart.
Nagyon aktív a sulis Dök, sok az ilyen program is.
Gyerek bejutott volna a Veresbe is, én sokáig nagyon bántam, hogy nem akar oda menni. Sportol és a Veresben az egész napos suli (4ig) elvette a kedvét, az igazgatói tájékoztatón is elhangzott, hogy akinek sok délutáni elfoglaltsága van (edzés, hangszer), az gondolja meg a Verest, mert egész napos elfoglaltság a kisgimiben. Ezt hallva nem akart oda menni:( Most már örülök a Szilágyinak, nagyon a fiamnak való.
A közlekedés hát igen,nincs közel. Reggel visszük 8.15 a kezdes, délután mikor, hogy. De megszokhato és ha nagyobb lesz, szerintem szuper helyen van egy nagykamasznak suli utáni bandázasra:)
Ez egyáltalán nem rossz eredmény:)
Nagyobbik lányodnál két éve nem merült fel a Németh László G.? Oda biztos elég lenne, de valóban jobb két év múlva "újrázni":)
4.
Megvan az eredmény: 76 pontunk lett.
Ez önmagában nem rossz eredmény, nem vagyok elégedetlen, igaz nekünk idén a céljainkhoz kevés lett, de nem baj, jó kiindulópont majd a 6 osztályos felvételihez két év múlva.
(Azért a pontokat még átnézem:-))
Csak egy szülő (vagy inkább nagyszülő) savazó mondatot tudok amiben a nyomtatott könyv mellett érvelt. Ennyit mesélt.
Hétfőn lehet menni megnézni.
Központi írásbeli statisztikák áll kördiagramm alatt meg tudod nézni a korábbi éveket.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?