Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Na végre AKG is megküldte a 8-ost.
Matek-38, Magyar-42,
De még azért rámegyünk a pontvadászatra :) (matek lehet +3, magyar +2).
Dolgozunk ezen is (egy helyen sok minden).
Igen, arra kiváncsiak inkább, hogy mennyire tudja használni a nyelvet...
És ez általánosan is jellemzi a Madách-ot, hogy a számonkéréseknél nem elég visszamondani a könyvet, hanem a megszerzett tudást alkalmazni is kell tudni, ha jó jegyet szeretne kapni...
Szia! Gratulálok a pontokhoz! Madách tapasztalatunk van tavalyról, amikor online volt. Németből feladatok voltak, pl. egészítsd ki a mondatot. A beszélgetésen pedig a karácsonyról kérdezték. Nem volt neki jó élmény, mert képernyőn nem igazán látta a feladatot, és a beszélgetésen pedig elfelejtette az okleveleit megmutatni, és nem is kérték tőle. Eléggé lepontozták, de végül felvették (a többi pontja sok volt), és most nagyon szereti.
SNI tapasztalat, 8. oszt:
Mindkét tárgyból plusz időt kapott a fiam, a magyarnál a fogalmazást gépen írhatta, helyesírás értékelése alól felmentése is van.
A Poliban írta, saját laptopot nem lehetett vinni, az iskolai gépeket használhatták a 10. feladatra.
Az értékelőlapot úgy kaptuk meg, hogy magyarban a 7. a-e feladatoknál és a 10. d-e-nél a pontok helyett f betű szerepel, az adható és az elért pontszámnál is. Így a magyar pontja 37/42 lett. Ezt nem arányosítja sem a javító iskola, sem az általános, ahol a jelentkezési lapokat generálják, hanem a gimik, ahová majd beadjuk, fognak majd valami pontszámot számítani a saját szabályaik szerint.
Kíváncsi leszek, h egységes lesz-e, én szerintem ez 44 pontnak felel meg (37/42*50).
Nagyon örülünk neki :)
Értem.
Tök jó, hogy gondoltál a fórumra!
Tavaly a nyelvire az utolsó aki bekerült 18. vagy 19-es rangsorszámú volt és 14-et v 15-öt vettek fel. Sóval oda nem volt egyszerű.
Jó is, ha van belső informátor. :-)
Bármilyen tárgyat választhat az E5vös specialitása hogy 1 tárggyal mind 3 osztályba (humán matek, term. tud)felvételizhet. A nyelvibe kel még plusz a nyelv. Akár matekból is a humánba.Igen alacsonyabb volt és más a számolás is Eötvös humán a magyart súlyozza és az sokkal jobb lett. Nyelvi osztályba viszont azonos súllyal számít magyar matek írásbeli.
Gratula a nagyobbnak!
Én azóta, hogy a konkrét pontokat is tudom, nem számolgattam, de szombat óta sokat, s kb. ugyanezt kalkuláltuk előre is. A héten az eredi "hármas terv" helyett már 6 meg 8 iskolánál is tartottam, s olyanok is keveredtek a listába, amiért nem lenne érdemes lecserélni a mostani általánost. Utóbbiról pedig azért nem tudok semmit, mert az osztály 79%-a felvételizett, s osztályösszevonósdinál meg teljes hangulatcserénél még mindig jobb a nyolcaska hatosztályos gimi is. De most szünetet adtam magamnak (ez abból is jól látszik, hogy épp ezt a fórumot olvasgatom :D), épp azon kezdtem merengeni, hogy a hűtőben tárolt, bontott, de jól ledugózott szilveszteri pezsgő vajon milyen lehet...
Bementem...a Színházteremben van kirakva, ahol át lehet venni az értékelő lapokat,
Megvan, hatosztályos
Magyar 40
Matek 28
65-70 között gondoltuk, de a lányom a matek miatt elkeseredett
4.8 és 4.6 OS 5-es és 6.félévivel nem tudom hová lesz elég..
Most néztem meg a feladatlapokat:
4-es a gyerkőc, 44 magyar, 37 matek.
A matekon kiakadt, mert 40 felett várta, apa még bogarássza, hogy esetleg talál pontot.
Cél a Németh László Gimi (amiről itt alig esik szó). Van esélye? Reménykedjek?
Szia! Mi a Veres Péterben írtuk. A szervezéssel, tájékoztatással pozitív a tapasztalatom. A gyerekek 10 főként beosztva osztálytermekben írták. Egy férfi tanár ügyelt rájuk, nagyon kedves volt velük és bátorító. A táblán egy szerencsemalac várta őket krétával rajzolva, a tanár úr rajzolta fel.. A lányom boldogan jött ki a végén. A javítással szintén elégedett vagyok, szerintem a fogalmazásnál a tartalmi részt jóindulatúan pontozták nálunk (4-ből 3 pont). Negyedikes a lányom, a nyolcosztályos felvételit írtuk.
Gratulálok! Nagyon szép eredmény.
Nektek mi a célsulitok?
Köszönöm! Ezek szerint tavaly az Eötvös humán tagozatára alacsonyabb volt a pontszám, mint a nyelvire. Azon is elgondolkodtunk, de nem nagyon szeretnénk elengedni a nyelveket. Mérlegelni próbálunk. A humán tagozatra magyar és vagy töri szóbeli van, ugye?
Köszönöm a segítséget!
Ha jól értem, akkor a nyelvi részen inkább szabad beszélgetés van, és nem egy monológot kell előadnia a megadott témakörök közül valamelyikből?
Az iskola faliújságáról küldtek nekem egy fotót.
Csak egy jó tanács: ilyenkor érdemes letölteni minden fontos infot a jövőre szóba jöhető sulik honlapjáról.( szóbeli behívási határ, ideiglenes lista). Nagyon hasznos info ez jövőre.
Ezzel szerintem biztosan meg van a Leövey. Fiam tavaly pont ugyanennyit irt és sikerült neki a TT, pedig az egy extra év volt létszám szempontjából. Az általatok kinézett mindkét tagozatot szeretik a gyerkőcök és sok és jó angol tanár van ;-)
87 pont valószínű mindkét helyen elég lesz a behíváshoz. Tavaly mindkét helyen online volt a szóbeli. Nyelvi részről csak A Madáchban tudok nyilatkozni, mert az Eötvösbe a nyelvire nem volt elég a pontunk. Bár végül oda ment a lányom de humán osztályba. Madách tavaly ha jól emlékszem 225 pont volt a szóbeli behívás de egyéni pontszámításuk van. Dupla írásbeli és biz 70 pont max ha jól emlékszem. A honlapjukon van fent tételsor németből. Az én gyerekemnek minden téren a szóbeli az erőssége így ő ezt nagyon könnyűnek találta. Nem készült különösképpen rá de a témák már mind szerepeltek korábban az iskolai vizsgákon. Németből b2 szintű volt a nyelvtudása, szóbelik után tette le a nyelvvizsgát. De szóban kevésbé jó osztálytárs erősen gyakorolta a megadott tételsort és ő is maximum szóbeli pontot kapott.
Nagyon szépen köszönjük a felajánlást, de nem élünk vele.
Dobpergés.... 80 pontot írt a kis negyedikesünk.
Szóval úgy tűnik 8 évig most nem lesz nagyobb izgalom. ☺
Magyar 39, matek 41 pont.
70-et vártunk minimumra, a cél annyi volt, hogy a magyar 3-assal, a matek 4-essel kezdődjön. Teljesítve.
Köszönjük Mindenkinek a szurkolást, akik még nem tudják nekik kitartást és sok sikert!!!
Ja, és vannak kis vizsgák is minden évben. 9., 10.-ben a tagozatnak megfelelően (nálunk ez biosz + kémia), 11.-ben matekból és 12. elején próbaérettségi.
Sziasztok! Látom páran fontolgatjátok a Leövey sulit. Mi idén kezdtünk TT tagozaton. A féléves szülőin az alábbi hangzott el: osztályátlag 4,46. Na és erre nagyon ledorongolt minket az ofő :-) vele még ilyen sosem történt, mindig az ötöshöz közelített az osztálya átlaga ......és kéretik mindenkinek összekapnia magát :-) Tavalyi kimenős negyedikesei 4,89-es átlaggal zártak. A matek érettségijük 92%.......és ez a minimum, amit a mi srácainktól is elvár :-) Hátha ez segít dönteni, azoknak, akik gondolkodnak a Leövey-s továbbtanuláson.
Sziasztok! Először is nagyon drukkolok minden idei versenyzőnek és kitartást kívánok a szülőknek. Régóta olvasgatlak titeket, mi jövőre leszünk érdekeltek hatosztályos felvételiben. Azzal kapcsolatban lennék kíváncsi a tapasztalataitokra, hogy a 2., 3., 11., 12. kerületekben hol volt kifejezetten pozitív vagy kifejezetten negatív tapasztalatotok az írásbelivel (pl. szervezés, javítás vagy bármilyen egyéb szempontból). Előre is nagyon köszönöm, ha bárki válaszol.
Lemaradt egy nagy gratuláció! És mindenki másnak is gratulálok aki már tudja az eredményeket!
Aki kevesli annak is. Kibírni ép ésszel ezt a macerát - már ez is nagy eredmény.
Ügyes, gratulálok! Drukkolok, hogy az E5-ben is legyen lehetősége megmutatni, hogy mit tud!
Szép eredmény! Drukkolok az álomsulihoz!
További ajánlott fórumok: