Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ó, az eredményhirdetés időpontja nekem is elkerülte a figyelmemet a tájékoztatóban. A végén mégis szerencsénk lett, mert az eredetileg beharangozott február 7-igből lett, január 27.
Helyes! Fogalmazzon levelet is, úgyis az a hivatalos.
Ebben benne voltak a hozott pontok is!
Persze, hogy nem rossz egy befejezetlen fogalmazásra a 4 pont.
Bizony-bizony, az ember nem is gondol arra a jelentkezési lap beadásakor, hogy milyen lassan fognak vánszorogni a napok a betekintésig...
Szuper pontszámokat olvastam, mindenkinek óriási gratula!
Mi még keddig izgulhatunk( Leöveyben akkor lehet megnézni),- ha ezt előre tudom, biztos máshol írtak volna a lányok, sok iskola van a környéken, sikerült kiválasztani a legkésőbb javítót🤭😃
Ez az egész esemény számomra teljesen értelmezhetetlen. Szegény anyuka teljesen kiborult. A gyereket amúgy se könnyű bármilyen tanulásra rábírni. Magyarból ráadásul egész tűrhető lenne az eredménye, ha a szokásos 5-6 pontot megkapná még a fogalmazására. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből. Holnap felhívja az Oktatási Hivatalt.
Átnéztük pontonként, nagyon korrekt a javítás. Marad ez a 73 pont. Kíváncsi vagyok, hogy a többieké, akik ide jelentkeznek milyen lett. Pár hét és kiderül.
A 7 mondatra 4 pont az egyáltalán nem rossz. Fiam egyszer gyakorlásnál 9 mondatot írt. Jó volt, jól felépített. Emlékeim szerint helyesírási hiba sem volt benne, talán vessző hiba. Magyartanár 5 pontot adott rá és azt mondta, hogy ez a maximum amit kaphat. Azóta betegesen kérdezgetem, hogy ugye írtál minimum 10 mondatot? :)
Felvizsga.eu szerint tavaly - ha jól értelmezem - 87,5 pont volt a szóbeli behívási határ. Ha tényleg ennyit emelkedtek idén az átlagok, akár 3-4 ponttal is magasabb lehet az idei pontszám.
Á, nem volt annyira kurta. Szerinte azt mondta, hogy meglett a négy mondat, amit én úgy értettem, hogy négy mondatot írt. Valójában hét mondatot írt és négy pontot kapott :)
Toldyban író barátnőm, 6. Oszt, 55 p lett
De aki papír alapon adja be attól is elkérik hogy nehogy nála maradjon és hazavigye a lapot. Alap lenne hogy a tabletesnél ellenőrzik a mentést. A beállítást se értem miért a gyerekek idejéből ment. Aki papíron ír azt se küldik el hogy legyen szíves nyomtassa is ki a 45 perc alatt.
OH, extra gyorsan.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tavaly a Trefortba hány ponttal hívták be szóbelire a gyerekeket.
És ez évben hány pont lehet?
Köszi az infót. az egyik suli kiírta, a másik kettőnél nem találtam. Akkor a felvételi tájékoztatót megkeresem ha fent van neten.
Most is jönnek a választások és most is könnyű a matek.
De én inkább arra gondolok, hogy ha az előző évben nagyon nehéz, akkor utána könnyíteni próbálnak és esetleg túlságosan is sikerül nekik.
A hatodikos matek utolsó feladata fiam szerint vicc volt, semmit nem kellett rajta gondolkodni.
Vagy a suli honlapján vagy a felvételi tájékoztatóban találtam meg anno.
2018-ban a nagyon könnyű matek okozta a zűrt. Valaki akkor azt mondta hogy választások jönnek és direkt nem akartak nehezíteni. Hát nem tudom.
Az OM azonosító után levő / jel után elvileg be kell majd írni a feladatellátási hely kódját is vagy a jelentkezési lapon vagy a tanulói adatlapon. Ez egy háromjegyű kód. Tudja valaki, hogy ezt honnan lehet megtudni, kikeresni? Eddig nem jártam sikerrel.
Ja bocs, nem jelöltem. Hatos.
Bethlenben 2, Debrecen Fazekas 2, Szeged Radnóti majdnem 3 pont emelkedés tavalyhoz képest az átlagos pontszám.
Nekem ez alapján úgy tűnik,hogy a 2021 és a 2018 között lesz úgy tűnik az országos átlag (bár nem tudni hány fő gyerek írta meg)
Én a szóbeli ponthatárokat és ponthatárokat most már inkább a 2018-hoz gondolom pesszimistán. Talán kicsit alacsonyabbra számítok. Akkor is egész sok gyerek írta.
8 200 fő.
Trefort:
90 felett: 13
80 – 89: 30
70-79: 51
60-69: 31
50-59: 18
40-49: 15
38: 1
Mind a Toldyban, mind a Trefortban kevesebb hatodikos gyerek írta meg a tavalyi - tavalyelőtti számhoz képest.
Így nem értem annyira, hogy miként jött ki központilag a 9000 hatodikos felvételiző...
Sziasztok, szép estét mindenkinek! Arra vonatkozóan láttok már statisztikát, hogy hányan írtak idén, mert ez is nagyon fontos a behívási pontszám emelkedések jóslásához?
Akkor ezzel a pontszammal a Könyvesben is esélyes🙂
Gratulálok, és szorítok, hogy összejöjjön a helyi gimi. Ahhoz képest, hogy a fogalmazás olyan kurtára sikeredett, ez nagyon szép pontszám🙂 Végül hány pontos lett a fogalmazása?
Ha jól értettem kiosztottak 15 tabletet. Azt a gyerekeknek az óra indulása után be kellett állítani, a fogalmazást pedig le kellett menteni valahová (gondolom én). Nem volt teljesen világos nekem, hogy mit mondtak a szülőnek, hogy mit találtak üresen. Feltételezem a mappát, ahová le kellett menteni, azt találták üresen.
De akkor hogyan azonosítják hogy melyik tableten ki írt? Vagy csak egy gyerek írt tableten?
További ajánlott fórumok: