Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok,
-Újbudai Széchenyinek írtam, hogy mikor lesz lista, 03.17-re ígérték.
-Bolyai Technikum 03.17-re datálta szintén.
-Petrik 03.16.
-Neumann 03.16. de a az FB oldalukon fent van, hogy a menteseknek is lesz ismerkedés 03.19-én, infó később lesz.
-Leövey giminél már rangsort is kitett.
-Petőfinek is írtam ( nem ma) az egyetlen, aki nem válaszolt.
Kitartást!
Én a főzést átpasszoltam apának. Így most értem végig az elmúlt 1 hét bejegyzésein. Szerencsére egy pár évig nem leszek érdekelt. Te is hamarosan fellélegezhetsz.
Szerintem az idén az Eötvös felvételivel az lehetett a baj, hogy nem volt eleg idő. A szóbalin legalabb fél órát beszélgetnek a gyerekekkel. Közben egy kisdiák kiírja az eredményeket, tehat arrol sem kell sokat beszelni. Siman volt 10-10-10 perc az egyes reszekre.(szoveg, matek, altalanos). A tavalyi felvetelizteto tanar sem volt “kedves”, ellenben korrekt es olyan szinten megptobalnak belelátni a gyerekbe..Az biztos, hogy a zseniket keresik, azokat valogatjak össze. Még arra is rákérdeztek, hogy a matekot hány perc alatt írta meg a felvételin(50 pontot írt, de akik oda mentek annak egy része szintén)
Most ezekre az apró különbségekre nem tudtak ráérezni, nyilván ez is stresszelte a tanarokat. Nem volt felkeszulesi ido, hanem amíg a gyerek olvasta gondolkodott csak telt az idő... szerintem valodi idő nagyon keves volt igy meg azert nehez teljesen jol pontozni..Amit megszoktak
Írd be kérlek ezt a gimijellemzős részbe is!
Olyan jó ezt olvasni!
Oké, makes sense :-)
Igen, néztük a Babits szóbeli követelményeket - elég vicces a különbség ....
Akkor ez lehetett a magyarázat, köszi.
/Bár én annyira jónak gondolom a fiam angoltudását,évekkel ezelőtt letöltöttem a Műegyetem tesztjét, ami alaptól felsőfokig mér, és már akkor középfok körülire hozta őt ki, hogy sztem nem is jött ki jól az az 1-2 angol szóbeli, de mindegy ez már elmúlt :-) /
Én azt hiszem, hogy ez a nagy szórás már érinti szinte teljes 70p+-os írásbeli kategóriát, némi egyéni különbséget adnak a hozott pontok. Ismerős fiú szintén 72p, és mindehol 100 fölött, másik gyerek 76p körül, ők is küzdenek...
Amikor "ráengedték" a rendszerre a +25% gyereket (előző nyári, mostani nyári 8 éve) akkor valamelyik okos gondolkodhatott volna.
Mondjuk keresünk egy olyan évet, ahol alacsony születésszámú évből mennek suliba a gyerekek .... 2006-ban cca 99ezer, 2011-ben 88-ezer gyerek született.
Vagy beépítek a rendszerbe némi kompenzációt.
De idén:
- a legnehezebb ever felvételi (átlagpont)
- a legtöbb gyerek kombó
NETTÓ szemétség a gyerekekkel szemben!!!
1eske Illyéssel mindkettőt megkapta. 3 évig inkább helyi házibulik, olyan szétdobolom-gitározom az utcát típusú. A kövi 3 év meg suliból haza, táska le, kaja nélkül egész éjszakárabe Pestre, és haveroknál alvás.
Sztem a bp-i topnak számító osztályok fele agglomerációs. Így a társasági élet sokkal inkább a csoport tagjainak habitusától függ, mint a belvárostól.
Oh. Nem tudtam, hogy ilyen értelemben a Zrínyi ennyire jó.
Ez a cikk még az Újpesti Műszaki Szakgimnáziumot (ma már Technikum) is más megvilágításba helyezi.
Csak én gondolom azt, hogy jó esetben a gyerek akkor fogja igazán jól érezni magát a középiskolában ha hasonló képességű (esetleg tanulmányi eredményű) diákok között van, mint ő maga? Tehát, hogy nem szerencsés ha túl erős iskolába megy ahol napi 2-3 óra tanulás kell a négyeshez, de az sem ha lazán hozza pl. a 4,5 vagy a fölötti szintet úgy, hogy az osztálytársai 4-es alatt vannak?
Magyarán, hogy nem szerencsés sem alul sem felül pozícionálni az iskolákat ahova jelentkezik?
Az idei helyzet különleges mert nagyon nem lehet tudni hol mi lesz elég.
Fazekas matek a következő években is többnyire ilyen együttgondolkodós. Párban, tanárral.
Sőt, a tantárgyak többsége. Számomra abszolut pozitív csalódás, mert előítéleteim voltak a sulival kapcsolatban.
3-aska saját döntése alapján sorolta 1.nek a sulit. A szóbelin tapasztaltak alapján.
Reál vérvonal és a sajnos változatlan humán ellenszenv mellett is imádja magyar órákat. Épp az együtt gondolkodás és szabad vélemény-nyilvánítás okán.
Idén bezavartam segítőnek. Tiltakozott, nem egy extrovertált gyerek. Meggyőztem, a 3 évvel ezelőtti élményeire emlékeztetve. Már reggel 9kor jött 1 sms, milyen jó a szülőkkel és a gyerekekkel beszélni. Őszintén, pl a menzán korlátlan az életmentő alma és kenyér, ha pocsék az aznapi kaja. :-)
Igen.
Úgy látszik, idén az E5-ben sikerült beültetni a szóbelire egy kevésbé barátságos pedagógust (ahogy pár éve a Fazékban magyarból).
Szóval én is várom a sok-sok szóbeli tapasztalatot is, hogy az illetékesek beírják a honlapra(innen nem szabad átemelni őket, ezért fontos, hogy az adott ember írja meg).
Az E5 szóbeli tapasztalatokat is tegyétek be a szóbeli tapasztalati oldalra, légy szíves!
Köszönjük!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?