Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nálunk végül a SZIG került előre. De nem a matek miatt. :-O Hanem az összes többi szempont miatt. :-D
Mondjuk el sem tudom képzelni, hogy vajon milyen rangsorszámú lesz idén az utolsó felvett.
Letöltöttem a Skeepdo alkalmazást.
Szimpatikusnak tűnik.
Egyet nem értek, hogy az audio miért nem aktív, miért nem lehet a szavakat hangosan meghallgatni. Előfizetőnek kellene lennem?!
Igen.
Viszont, most elbizonytalanodtam, hogy ti 6.-ból felvételiztek, vagy 8.-ból?
Mi 8.-ból.
Azt tudjatok ugye, ha a felsőfokú CAE vizsgan elér min. 200 pontot, akkor C2 minősítést kap?
A mi haladó angolosaink 11. félév utan kezdték ezeket a bizonyítványokat begyűjteni.
Gyerek réven a bécsi WU (közgáz) német nyelvű alapkepzésére és az odavezető útra látok rá.
A külföldi tovabbtanulás temajaban nyitottunk egy sajat topicot, ott sok infót megtalálsz az angollal kapcsolatban is.
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi. A gyerek suliban németet tanult, angolt nem tanult soha, de jó nyelvérzéke van, beszélget angolul, olvas, filmet néz, és érti, de a nyelvtant nem tudja, csak érzés alapján ..., gimiben első nyelv az angol lesz neki (nem nyelvtagozatos osztály), csoportbontásban lesz a tanítás. Vajon kezdő csoportba teszik, mert németet tanult? Vagy megírja a tesztet és lehet, h nem teljesen kezdő csoportba kerül... mi a jobb? A nyelvtan alap fontos vagy majd felszedi azt menet közben?
Van egyáltalán teljesen kezdő angolos a mai 14 évesek között? A kezdő angol milyen szintet takar valójában?
Csendes anyuka jelentkezik; Egy helyes fiútól, sajnos elbúcsúzhadtok 😘, mert a gyerekünk nem ezt választotta. De a mögötte állók biztos örülni fognak. Hajrá csajok!
Egyébként, a nagy dilemma közben komolyan azt mondta, milyen kár, hogy egyszerre több suliba nem lehet járni.
Én azért örülök, hogy a lányom 23-án írt, mert a másik két matek sort biztos nem hozta volna 47 pontosra.
Nyilván 2-3 tök egyforma nehézségű sort nem lehet összerakni. Meg ugye kinek mi a nehezebb... Lehet, hogy más meg pont a másodikat tudta volna jobban megírni.
Szerintem a matek kicsit nehezebb volt a pótnapokon, mint a január 23-ai. Ezt nem az eredmények alapján mondom, hanem azért, mert megoldottam akkor ezeket a sorokat, és ezekben már volt olyan feladat, ami becsapósabb volt. A magyar talán egy picit könnyebb volt, mert nem volt akkora meglepetés a 23-ai után.
Statisztikailag nehéz összehasonlítani ezeket az adatokat, hiszen az első időpontban egész más volt a sokaság, mint a pótnapokon, így az ezekben az időpontokban elért átlageredmény sokkal jobban függ az akkor írók egyéni teljesítményétől, hiszen itt egy-egy gyerek már a teljes sokaság sokkal nagyobb hányadát teszi ki.
Az eredeti időpontban egy-egy egyéni teljesítmény 0,0018%-ban járult hozzá az összeteljesítményhez, az első pótnapon 0,24%-ban, a második pótnapon pedig már 1,25%-ban.
Igen a mai tizenévesek már beleszületnek az angolba, mindenhol körülveszi óket és szinte maguktól megtanulják.
Nyüstölöm is nagyot, hogy álljon rá egy második nyelvre, ha már a gimiban a franciát elengedte.
Amúgy egyre több nem angol nyelvú filmhez/sorozathoz lesz magyar felirat (ép az előbb szedtem le egy sapnyol sorit :D), de angol még inkább van, olasz filmekhez legalábbis sokszor találni.
Szerintem angol utána német tényleg könnnyebb, , más a kiejtás de sok szó leírva hasonlít, nekem a kicsi azt akar másodiknak tanulni.
A gyermekem az első pótfelvételit írta. Az átlag pár ponttal alacsonyabb lett, mint amennyit az első időpontban írt felvételin elértek.
Mondhatjuk, hogy az első pótfelvételi volt a nehezebb?!
A Rákóczis 6 évfolyamosba simán be lehetett jutni a felvételin után.
A Móriczba is. Engem felhívtak az utóbbiból, hogy van szabad hely, felvennék a gyerkőcöm.
Végül nem éltünk vele.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?