Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Bár főként érettségi, de nem csak.
[link]
Érdemes azokat nézni, ahol minden évben van szabad hely. Kevésbé ismert gimik például.
Nem feltétlenül azon múlik, hogy a tavalyinál kevesebb gyereket hívtak-e be. Ha valaki ilyesmire vadászik, annak szerintem folyamatosan figyelnie kell azokat a sulikat, ahol el tudja képzelni a gyerekét. Szóval én előre kigyűjteném őket és folyamatosan razziáznék a weboldalukon, nehogy lemaradjak. Sőt, még az igazgatókat is felhívnám, hogy beküldeném a gyerek adatait, milyen esélyt látnak.
Kedves fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan sulikról, melyekben kevesebb embert hívtak be szóbelire, mint tavaly, és így elképzelhető, hogy pótfelvételire kerül sor?
Nos, igen. Nem mindegy, hogy a saját örömére, belső indíttatásból tanul-e valaki, vagy inkább azért, mert valamilyen elvárásnak akar megfelelni.
Viszont szerintem az a mindig kitűnő istvános fiú, aki egyetem után az ő saját habitusának megfelelő munkahelyet választotta, nagyon helyesen döntött. Nema külvilág, hanem a saját elvárásait vette figyelembe. Valószínűleg mikor tanult, azt is a saját megelégedésére tette.
Igen, valószínűleg nem nekünk kell majd egyedül kibányászni a lehetőségeket, csak hallgatni lelkesen az ötleteket és esetleg hozzáfűzni valamit úgy, hogy még véletlenül se tűnjön beleszólásnak :)
A zömükből inkább angolos lesz ám, mire végeznek. Van jó pár magával ragadó angoltanár.
Ok., ebben igazad van. Én arra értettem, hogy akkor már remélhetőleg önállóbbak lesznek a gyerekeim mint nyolcadikban. :)
És hogy el lesz majd kényeztetve az a pár fiú, aki közéjük keveredik :)
E5 német - ha már a szülők ennyire összetartók, milyenek lesznek a gyerekek :D
Ennyi belevaló lány egy rakáson! Germanofil Amazonok Klubja!
Ne kiabáljuk el, amilyen változások vannak a felsőoktatásból és amikről még nem is tudunk...
Szerintem talán "könnyebb" lesz a felsóoktatásba felvételizni. Majd meglstjuk.
Nálatok a 2 nagy hova jár?
Bármelyikkel nagyon jól járna, úgyhogy rosszul nem tud választani :)
A férjemnek is van egy ilyen kedvenc példája, valamelyik évfolyamtársa, ameddig suliba járt, addig ötösön kívül nem igen kapott más jegyet, főleg nem bizonyítványba. Csak az a bibi, hogy 2 év után otthagyta az egyetemet (ott is kitűnő volt addig), mert annyira megunta az állandó tanulást, vizsgázást. Lehet, hogy ha másra is szánt volna időt, pár négyesért, akár hármasért cserébe, akkor eszébe se jutott volna kifarolni örökre a felsőoktatásból.
Szerintem vannak olyan szavak, amelyek annyira elhasználódtak, hogy már nem annyira "ütősek", meg persze nem mindegy a szituáció sem. Persze, ha valahol ezt komolyan veszik, ott nem érdemes feszíteni a húrt.
Lehet, hogy ugyanazt a fiút neveljük? :)) Nálunk is nagyon nehéz volt a döntés. Én az AKG-t nagyon preferáltam több szempontból is. Amikor kiderült, h oda is sikerült a felvétel, az API-ban és az E5-ben nagyon jók a helyezések, na akkor fogtuk a fejünket. Próbáltam mindenhonnan infóhoz jutni, a legtöbben az E5-öt javasolták, végül egy hét gyötrődés után kibökte a gyerek, h valamiért neki az API-s szóbeli tetszett a legjobban, azt választja.
[link]
Igazgatók javaslata a sulik nyitására és az érettségire. Kiderül, mi valósul meg belőle
Volt osztálytársak közül az az egy lány hagyta abba az egyetemet (közgáz szak) és azóta sem diplomázott, aki végig kitűnő volt és kitűnőre érettségizett is .... négy alatt szerintem talán négyes dolgozata sem nagyon volt .... Bármi lehet .... semmit sem garantál egy középiskola, egy gimnázium vagy egy bizonyítvány ....
Mondom h ez mennyir vicces :)
Ennyi lany? Huuu azert remelem a csendesek mind fiuk es normalis ivararany lesz az osztalyban mert nem a patronae hungariaba akartunk menni :)))
Nalunk is lany. Igen.
Fiamnak van fuck monday feliratú pulcsija. Én vettem Neki :) Suliban soha nem szóltak, hogy ne vegye fel. Osztálytársaknak tetszik, mindig mondják, hogy hétfőnként ezt a pulcsit vegye fel.
Akárhogy erőltetem az agyamat, a F💩ck "mintás" pólónál durvábbat még gyereken nem láttam. De az meg annyira elcsépelt, hogy kb. a "vazze" felirattal egyenértékű, amitől már nem nagyon botránkozunk meg (legalábbis én nem :D).
Nem, negyedikes kör volt mindegyikkel de csak egyikük ment el gimibe, de Ő később visszament áltsuliba.
A két nagyobb egyszerre fog érettségizni de azt remélem hogy az egyetemi felvételi már kevesebb parát igényel részemről mivel már sokkal önállóbbak, könnyebben döntenek majd.
8. Sziasztok! Vannak biztos E5 bioszosok itt?
Oh, 6 kör? Nem semmi. Mindegyik gyerekkel volt hatodikos és nyolcadikos?
Egy ideig nyugi lesz aztán indul a felvételi a felsőoktatásba.
Ez nem ér! Így is kesergek magamban rendesen emiatt, de el kell fogadnom, hogy így is rengeteg lesz az utazás a mostanihoz képest, ezért nem vállalja be (egyébként is egy jófejű, de roppant lusta fiú).
Általában véve a "prosperálóbb" pozíciók több felelősséggel és ezzel együtt sokkal több stresszel járnak, érthető módon ez azért nem mindenkit vonz.
További ajánlott fórumok: