Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Csak 4000-rel voltak többen a nyolcadikosok? Többre emlékeztem. Akkor a sokszoros túljelentkezéseket a járvány miatti bizonytalanság okozhatta. Az emelkedett ponthatárokat meg a túljelentkezések.
Mi lesz itt még júniusig?
A szabad férőhellyel rendelkező intézmények listája az OH honlapon május 2. hetében jelenik meg a KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató keresőprogram részeként.
Nézegessétek a Gyakori Kérdésekre adott válaszokat: [link] erre is kitértünk.
Kedves Nagy "Öregek" :-)... a fórumon
Mely sulikat érinthet szerintetek? Mondjuk HVG 50 felett?
8.
"Az első napon megírt dolgozatok eredményei (átlagpontszám)" azt mutatja, hogy az utóbbi 15 év legalacsonyabb pontszáma lett az idei magyar, sőt még az össz.pont is.
Kijött az OH frissített statisztikája az írásbelikről. Ebben már nem írják, hogy 90%-os feldolgozottság melletti adatokat tartalmaz, szóval ez lehet a végleges.
Eszerint 54.894-en írásbeliztek, azaz 4.000-rel többen, mint tavaly.
Sziasztok!
Három fiú van nálunk kettő a régi, egy az új apukától. Vág az eszük, de egyik se tanul rendesen. Nem jegyzetelnek, nem figyelnek, online óra alatt is megy a cset meg a játék. A nagyobbik E5, a kisebbik meg egy közeli gyengécske gimi. Utóbbinál még a jegyek is rosszak, pedig ált suliban kerületi versenyeken volt dobogós. Most a másik apuka gyereke is az E5-be igyekszik, mert a nagy a "példaképe", látja, hogy milyen jó a nagynak, millió barát, menő. Valaki írta, hogy egy olyan top suli, ami keményebben fogja a gyerekeket jobb a lustácskáknak. De nem tudtam lebeszélni az E5-ről, meg hát nem is akartam. A kisebbiket, meg hiába fogják, nála még rosszabb a helyzet, ettől még inkább befeszült. Mit lehet csinálni az ilyen nebulókkal, meg fog jönni az eszük valaha?
A legtöbb iskola a honlapján hirdeti meg.
Az OH is segít:
"4. A rendkívüli felvételi eljárás
Ha az általános felvételi eljárás időszakában a tanuló nem nyert felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor használja ki a
2021. május 10-én kezdődő rendkívüli felvételi időszakot. Ekkor a továbbtanulás intézése már egyénileg, közvetlenül a középfokú
iskolákban való jelentkezéssel, egyeztetéssel történik. A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi
információs rendszerének (KIFIR), de a Hivatal segítséget nyújt azzal, hogy azoknak a középfokú iskoláknak az adatait, ahol a
felvettek alacsony száma miatt rendkívüli felvételi eljárást kell kiírni, tájékoztatásul közzéteszi a honlapján (www.oktatas.hu)."
6.
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy a Fazekasban van lehetőség új tagozatot felvenni? Egy spec.matos felveheti az általános tagozatot?
Jó, így már értem. Kíváncsi leszek mi lesz végül. Elég lesz-e ennyi angolos szóbeliző vagy pótfelvételi lesz-e.
Bár hogy mi zajlik a "színfalak mögött" azt nem tudhatjuk. Ebbe most semmit nem gondoltam bele, mielőtt valaki úgy értené.
Ugyan már! Gyerekem szóbelije az Apiban:
“- Milyen volt?!
-Anya, én ide akarok járni, azt akarom, hogy ez a tanár tanítsa a törit!
- ...és a magyar hogy sikerült?
- Ja, az sz@r lett, ne is beszéljünk róla... “
Aztán boldog Apis volt 4 évig, a gyenge pontot adó magyartanár lett (egy picit a töritanárt is leelőzve) a nagy kedvenc, és vica-versa.
13.-ként jutott be a 17-ből, de nagyon nem ott végzett. 😊 Szóval, nyugodj meg! Jó lesz az a gyerekednek! Nagyon! 😊
Látod és nekem még is ezt írta az iskola titkársága, méghozzá elég határozottan!
Azért azt én sem gondolnám, hogy náluk ilyen még sosem fordult elő.
"Iskolánkban még sosem fordult elő, hogy nem töltöttük volna fel a rendes felvételi eljárás keretében az osztályokat, illetve akik felvételt nyertek azok be is iratkoztak."
Érdekes, mert azt hiszem, hogy tavaly, vagy tavalyelőtt rendkívüli felvételiben 4 helyet hirdettek meg.
111 volt a tavalyi utolsó.
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy kb. felesleges volt szóbelit tartani, mert ha úgy számolunk, hogy biztos volt 20-30 olyan gyerek a 140 valahányból, aki el se ment, akkor marad a tavalyi utolsó rangsorszáma (körüli szám)...
Vagyis a behívottak közül mindenkit fel kell majd venniük, aki oda akar menni. (Akkor is, ha lepontozták szóbelin...)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?