Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Én a Babitsot tippelném. Ők a japán tagozaton kívül mindegyikre 110 feletti szóbeli behívási ponthatárt húztak, de biztos vagyok benne, hogy sokan elmennek más suliba. Most pl. nincs is annyi rangsoroltjuk németen, mit a tavalyi legutolsónak felvett rangszáma.
Lementettem a 90%-ost, ahhoz képest csak 270 fővel több az összes dolgozat száma ebben a véglegesben. VISZONT minden évben a külön matek-magyar eredmények grafikonjára az van írva, hogy "A magyar nyelvi feladatlapok eredményeinek eloszlása (első nap)". Idén a covid miatt biztos sokkal többen írtak második, sőt harmadik napon, mint korábban, de valószínű a végleges összlétszámot nem fogjuk megtudni, mert minden évben csak az első napot teszik bele a statisztikába. :(
Szerintem a Rákóczi valóban esélyes. JAG is, mert eléggé magasan voltak a határok, és sokan nem első helyre tették. Úgy gondolom, hogy a László esélyes, bár szerintem az Olasz, és a tömegkommunikáció,TT szak gond nélkül fel lesz töltve. Aztán talán a Vörösmarty? Egyfelől nagyon népszerű suli, másfelől viszont ismerőst azzal utasítottak el, hogy 100%-os szóbelivel sem tudna bekerülni- erre kiderült, hogy 80%-kal már osztálylétszámon belül lett volna.De a Vörösmarty nagyon népszerű, tehát nem valószínű. Ugyanez a helyzet a Berzsóval is. A ponthatárok már az új igazgató óta, évről-évre nőnek, de idén magasak voltak az előző évekhez képest is. Viszont ez a suli is nagyon népszerű.
Technikumokra tippelni sem merek. Ismerősök révén belenéztem 1-2 listába és sok helyen 200 fölötti, sőt 300 körüli diákot rangsoroltak. Lehet, hogy annak lesz nehéz dolga aki gyengébb technikumba jelentkezett, mert közülük sokan átlag alatt írhattak. Ismerek 3 ilyen gyereket 45 alatti írásbelivel. Nem irígylem őket.
Hát ez remek, hogy esetleg bekerülhetett volna a gyerek 😡, de úgy lehúzták szóbelin, hogy hiába rangsorolták, hallani sem akar róla. Pedig ez lett volna hozzánk a legközelebb. 🙁
Igen-igen, Árpád gyanús nekem is, akartam is írni őket.
Árpád németen tavaly is maradt 3 hely.
Technikumoknál kérdés, milyen hosszú a listájuk. Ha elég hosszú, akkor szépen feltöltődik. Azok a neccesek, akik eleve a szóbelire is magasan húzták meg vagy elutasítottak sokakat, és így rövid a listájuk.
Biztos vagyok benne, hogy nem lesz.
De lesz pár szent gimibem is.
Meg persze jópár technikumban.
Budai oldalon pl nagyon magasan húzta meg sztem a Rákóczi, náluk is elképzelhető. De akár a JAG-ban is. A náluk hátrébb állóknál pedig nagyon is könnyen megeshet.
Igen, írtad, hogy valaha volt ilyen, de idén tuti nem lesz. Majorban sem lesz sztem, bár az ő ideiglenesük hossza sosem látszik.
Fazekas általánosban szokott még előfordulni, de azt nem követtem semennyire, hogy nekik milyen hosszú az ideiglenesük idén, és mennyi az átfedés a többi hatossal.
Trefortról, Toldyról sem hiszem, Radnóti semmiképp.
Bizony, nem is egyszer. És nem is csak 1-2 szabad helyre.
Én nagyon óvatosan tippelek, de a Lászlót én is betippelem.A Szerbben szerintem tuti nem, mert ott mindig rengeteg jelentkező van.
Ha nem HVG szerint nézem, a Corvint is tippelem. Sőt a kevésbé erős gimiket is, pl. Zrínyi. Sajnos budai oldalon nem vagyok ismerős.
Ja és szerintem is leginkább budapesti iskolák lesznek érintettek. Bár egy-két vidéki nagyvárosban is előfordulhat esetleg ilyesmi. Szerintem.
Igen. De meséltem már többször, volt,hogy az EJG is túl magasan húzott hatoson és pótfelvételire szorult. Bár akkoriban még nem volt ennyire hájpolt suli, csak egy a jól megközelíthető belvárosiak közül.
Járványhelyzettől is függ.
Köszi, akkor jól gondoltam, csak mert már tegnap le kellett adnunk ofőnek a listát.
Mert korábban tartottak? ;)
Vidéken talán kollégiumban gondolkozhattak többen.
Ha nincs az adott gimi adott tagozatának felvehetői közt, akkor nem jut vissza az azonosítója Győrbe, így vele nem "játszik el" az adott suli vonatkozásában! az algoritmus.
Mi is így maradtunk le az Apáczairól, pedig akár egy 70%-os szóbelivel akár be is juthatna a fiam.
Még ez sem biztos sztem...
VPnéG tanult a korábbiakból, igen. De ők bőven HVG 50-en belüliek, nem? Api szokta még elszámolni magát az élbolyban, és náluk most sem kizárt ez.
A suliknak is olvasni kellene a fórumot, és akkor látnák, hogy jobb, ha az ideiglenes rnagsorukat végtelen hosszúra hagyják igen :)
Ezt tudtam, de ahová nem is rangsorolták, azt én hátrább dobtam, ott nem kerülhet be, ugye?
A rendkívüli menete kizárólag az adott suli igazgatójatól függ. Házivizsgát is hirdethet, ha azt latja jónak.
A VPnéG viszont szerintem most megússza a rendkívülit.
Szerintetek egy olyan tagozatnál, ahol nem volt szóbeli, ha meghirdetnek pótfelvételit, akkor hogyan? Szóbelivel vagy anélkül?
...és valamiért azt gondolom, ez a jelenség speciálisan budapesti. Vidéken nem hiszem, hogy hirtelen 20 tagozatot beírt volna mindenki, hiszen nincs is annyi közel s távol többnyire. Debrecen, Szeged, egyéb nagyobb városok helyzetét viszont nem tudom e téren megtippelni innen.
Remelhetőleg elégszer sikerült elmondani, hogy elöl mindenképoen, ha remenytelen sorszámúnak is tűnik, az álomtagozat legyen! Jó sok dolga lesz a győri kompjúternek idén...
Hát, tényleg érdekes lesz, hogy a többszörös jelentkezések miatt hány sulinak számolta el magát a szóbeli behívási ponthatárokkal... Vajon hány suliban kell majd pótfelvételit tartani?
További ajánlott fórumok: