Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hát akkor csatlakozom:
6. E5 német
8. E5 humán - és itt kell a csoda
Helyette a következő jelenik meg, mint a diákok elsődleges joga:
"2.1 A tanuló joga, hogy személyiségét, emberi méltóságát tiszteletben tartsák."
Ez a szempont (olvassátok el a házirendeket) is felkerülhetne esetleg a GyK. közé...
Csatlakozom.
E5 német
Úgy gondolom ez teljesen korrekt. De most van két lassan 12 évesem, gimnáziumba viszont 18 éves korig járnak...
A lányaim nem vágynak extremitásokra...egyelőre.
Az egyik szoknyát is nehezen vesz fel :-)
A tinikor arról is szól szerintem hogy keresik magukat, az útjukat...ha kék hajjal akkor azzal.
Mostanában minden nap fenn maradnak tanulás után és egymás haját fonják...remélem vágást nem gyakorolják titokban azért 😁 okozhatnak meglepiket.
Hajrá Bestiék!
Fiamnak VMG TT 🤞. Bár ehhez inkább 🤞🤞🤞 kell :-).
Kikerestem az E5 házirendjét.
Semmi kitétel nincs benne az öltözködesre vonatkozóan.
Na 25. este van!
Leírná mindenki egy kis hozzászólásba , hogy melyik suli az álom?!?
Tudjuk , hogy kinek hogyan drukkolunk mostantól a következő 29 napban 🎓
6. EJG német 🤞
"aki szentül meg van róla győződve, hogy ő smink nélkül ronda"
Ez tényleg olyan szomorú :(
És igazat adok, a frivol - használjuk még ezt a szót egyáltalán - megjelenés nem iskolába való (egyikbe sem).
Nálunk az általánosban vannak tilalmak és én őszintén szólva egyet is értek velük. Azért, mert ha a nyolcadikosnak megengedjük, hogy műkörme legyen, megy haspólóban jöjjön suliba, meg olyan rövidnadrágban, amiből kilátszik a fél feneke és természetesen vakolatnyi sminkkel, akkor a következő évben már az ötödikesek is követni akarják ezt a példát, utána meg már a másodikosok is... Nekem nagyon nem tetszik az a tendencia, hogy egyre korábban túlszexuálizált a kislányok megjelenése - persze ez nem csak a suliból jöhet, hanem TikTok, Insta, stb.
A másik pedig, hogy nekem már van/volt olyan nyolcadikosom, aki szentül meg van róla győződve, hogy ő smink nélkül ronda. :(
Kívancsi vagyok.
A hazirendek érdekes olvasmanyok.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?