Korkülönbség (beszélgetés)
Nem nehéz, de ne úgy keresd, hogy nagy legyen a korkülönbség! Úgy keresgéld, hogy passzoljatok egymáshoz, ő is ugyanúgy érdeklődjön irántad, a kor meg utána már nem számít!
Babci te 15 vagy (vagy tán már 16? :) ), de egy 30-35 éves férfi nem kifejezetten ebben a korosztályban keres társat magának! NEM azt mondom, hogy lehetetlen csak nem túl gyakori! Nem is néznék jó szemmel egy olyan 30 éves férfira, aki kifejezetten 15 éves lányokat lesne magának! NEM mondom, hogy nem lehetnek komoly szándékai, csak ritka! A többség nem ilyen!
Ha mindketten 5 évvel idősebbek lennétek, valószínűleg őt sem zavarná a korkülönbség! De van olyan, akit zavar!
Egyet értünk!
Mi is úgy vagyunk vele, hogy havár nagy a korkülönbség közöttünk, de nem foglalkozunk a külvilággal, akik ellenzik. Illetve tisztában vagyok, vagyunk a hátulütőivel, de egyelőre evvel nem foglalkozunk. Minek előre rinyálni, hogy jaj, mi lesz? Semmi értelme, majd akkor sírunk, ha bekövetkezik.
Meghoztam én is két nehéz, kemény döntést, nem volt sétagalopp ezt elismerem, de így döntöttem, és tart, ameddig tart. Persze minden szerelmes azt szeretné, hogy örökké tartson, nyilván én is, de nem tudhatjuk mit hoz a jövő, mi kerül még az utunkba.
Amondó vagyok, hogy addig vagyok boldog vele, amig lehet, és nem foglalkozom azokkal, akik ellenzik és megkeseredve mondják ellenérveiket. Minden előfordulhat, bár én senkinek sem fogom azt mondani, hogy ne vágjon bele, ha úgy érzi, hogy az idősebb férfi/nő az igazi.
Megmondom azt is, hogy soha nem hitegetett a párom semmivel, bár mondjuk nem is kell, mert engem különösebben nem érdekel, hogy mennyi pénze van, vagy pl. milyen nagy esküvőnk lesz stb. (jah, nem lesz nagy :))))). Tehát a ködfelhős hozzászólást sem értem igazán...
Tény és való, hogy előfordulnak olyan esetek is, mikor egy idősebb pasi megszédít egy fiatal lányt, hitegeti, stb... csak, hogy ágyba billentse a nőt. Nos ezek a kirívó esetek, valóban van ilyen... de nem törvényszerű.
Igen, a szerelemben van mámor, meg szenvedély, de (jó esetben) vannak sokkal mélyebb érzések is, valami más is, amit, ha bele kékülök akkor se tudok szavakba önteni, és aki még ezt nem élte át, nem is értheti meg! Minden igazi párkapcsolatban lesznek fájdalmak de kívánom, hogy ez mindenkinél, a lehető legkésőbb következzen be, és így van, a fájdalom akkor is sokkal tovább fog tartani!
De akkor ezek fényében mit tegyen az ember szerinted?
Ne legyen szerelmes? Nem hinném, hogy bárkinek hatalmában áll eldönteni, hogy mikor és kibe lesz szerelmes!
Vagy ne mélyedjen túlságosan bele, egy ilyen szerelembe? Akkor meg mi értelme van egyátalán élni?
Bevallom, nem egészen értem pontosan mire értetted a "nagy döntést", "próbát", és hogy miért kell megváltoztatni az életünket?
Én, már hoztam egy elég nagy döntést, sőt, ha úgy vesszük kettőt is, amikhez nem kis bátorság kellett és aszerint fogom élni az életemet, mert már nem változtathatok rajta! De nem is akarok!
Tisztában vagyunk mindennel, ami egy ekkora korkülönbséggel élő kapcsolatban megeshet, de megpróbáljuk boldogan élni az életünket, ameddig csak lehet, és nem problémázni, nem vitatkozni, nem azon rettegni, töprengeni, hogy jajj, mi lesz majd akkor ha........ hálát kell adni minden boldog percért az életben, és úgy kell élni, hogy minden váratlan dologgal számolni kell, még akkor is, ha nem lehet rájuk teljesen felkészülni, mert ahogy mondod, az élet sajnos nem jelenti be a váratlan dolgokat, eseményeket!
De, szerintem mindez igaz, bármilyen kapcsolatra, ahol kicsit is mélyebb érzések vannak, nemcsak a nagy korkülönbségekre! Nem korfüggvénye a próba!
A ködfejlesztés jó muri néha, de megvan az esélye, hogy az, aki alkalmazza, maga is eltéved a ködben.
Roni24,hidd el hogy tudom mit beszélek... kívánom,
10 év múlva is állítsd majd ugyanezt.