Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismamák magas vérnyomással fórum

Kismamák magas vérnyomással (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
570. Avike1 (válaszként erre: 566. - Angica27)
2012. márc. 20. 14:11
köszi Angica,megköszönöm,ha leírod a csodaszert,mert igazán nem a dopegyt-től féltem a babáimat,hanem attól ha nagyon felmenne a vérnyomásom!egy Káliumos folsavas c vitaminos növényi vitaminbogyóm az van nekem is,és még várandósság előt jónak is bizonyult,addig elég volt 2x1 dopegyt,de már kevés:(én hiszek a gyógynövényekben,de nekem sajna a tesóm belgyógyász,és ő meg nem hisz,csak a mérgekben!így a helyi patikussal szoktam szövetkezni,adott múltkor nyugalom tea nevű cuccot,de az nem vált be,pedig megittam a 25 filtert.minden jót,és várom a prividet:)
569. Avike1 (válaszként erre: 568. - Sunny1)
2012. márc. 20. 14:06
Köszi megnyugtató amit írtál:)örömmel olvasom,hogy jól van!:)az ekcéma az bőrbetegség,nem gondolom,hogy vérnyomás csökkentő mellékhatása lenne!Bár ki tudja!Tesóm belgyógyász rákérdezek.Sajna ekcéma hajlam az nálunk családban van,mert anyukám is szenved tőle,de a vérnyomása az jó,sőt alacsony!pusy
568. Sunny1 (válaszként erre: 567. - Avike1)
2012. márc. 20. 13:47
Szia! A fejfájás ilyenkor a hormonok miatt is lehet, nekem iszonyat volt az elején. Én is dopegyttel vittem végig a terhességet, a végén már napi 8 szemmel. Gyerek köszöni szépen jól van. ( Bár ő is ekcémás...hm...ez elgondolkodtató. De azt is kordában lehet tartani)
567. Avike1 (válaszként erre: 564. - Vvicus)
2012. márc. 20. 08:04
Köszi az infókat!:)így legalább tudom mire számíthatok:)Hát én sajna meg sem próbálhatom nélküle,mert volt idő,mikor még nem babaprojekt alatt megpróbáltam nem bevenni,2 nap után már nagyon 180 magas lett a vérnyomásom.elfogadtam,hogy ez van,és nem idegesít,mert még nem találtak ki magas vérnyomásra gyógymódot,csak a tünetek enyhítésére szolgáló gyógyszereket.Majd az orvosok megmondják mit lehet,és mit kell beszedni:)annyit tehetek,hogy naponta ellenőrzöm,főleg ha fáj a fejem.(teherbe esés elött)nem fájt a fejem sosem.Most meg még hozzájött egy kis nátha is.miért is ne:)reggel már enyhe fejfájásra kelek.Puszik szép napot!Minden jót kívánok
566. Angica27 (válaszként erre: 563. - Avike1)
2012. márc. 20. 07:13
Nekem is emelte, de én nagyon félek a vérnyomásméréstől, valószinű az is benne van a pakliba. Én a 8 héttől váltottam Dopegytre,az elején kezdtem 3x1 Dopegyttel.. aztán nagyon kezdett emelkedni kb 6-8 hetet bírtam úgy , Aztán Vicus ajánlott nekem, itt egy "csodaszert" AMIÉRT NAGYON HÁLÁS IS VAGYOK NEKI ;):) aminek ha gondolod leírom majd privibe a nevét. most járok a 26 hetembe és teljesen jók az értékeim, feltéve ha nem kell orvoshoz mennem, mert akkor a csillagos égben van :P Szerintem az a legjobb ha otthon is ellenőrizgeted magadnak, naplózod a mért értékeket és ha valami nincs rendben akkor doki.. minden szépet és jót :) és Sok sok egészséget :)
565. vvicus (válaszként erre: 563. - Avike1)
2012. márc. 19. 23:26

A terhesség emeli a vérnyomást, ráadásul minél előrehaladottabb, annál jobban. Ezeket az értékeket szerintem beszéld majd meg valamilyen orvosoddal.

A Lányommal már a 8. héten emelkedettet mért a védőnő, aztán valahogy a 16. hét körül kezdődött az egész eldurvulása, a 18. héten meg már 180 volt a vérnyomásom. És hiába emelték a gyógyszert, nem segített, csak emelkedett. Ezért volt pl. a betaloc is. Aztán minél nagyobb lett a terhesség, én annál jobban kivoltam a keringésemtől... :-S A 34. hétig bírtuk egyben.

Most viszont elég jól alakult minden, csak a 27. hét környékén kezdtem el szedni a vérnyomáscsökkentőt, a 30. héten kellett bevezetni a másikat is, azóta teljesen jó. Amúgy nekem anno azt mondták, hogy a 24. és 28. héten várható vérnyomásugrás leginkább. Aztán meg a vége felé.

Ó, és én nem tudom még mindig, hogy nem terhesen akkor msot magas-e vagy sem. :-) A Lányom előtt nem szedtem semmit, aztán szedtem egy darabig de rájöttem, jó nekem gyógyszer nélkül is a vérnyomásom. Aztán pedig gyógyszer nélkül vittem a terhességet a 27. hétig.

564. vvicus (válaszként erre: 560. - Avike1)
2012. márc. 19. 23:21

Szia! Először is gratulálok! :-)

A gyógyszert előny és kockázat szempontjából adják az orvosok. Ergo: többet ártanál azzal a Babádnak, ha nem szednéd, mint hogy szeded! Nekem anno még betalocot is kellett szednem, amit terhesektől pont elvesznek, mert a 26. héten vitt be a rohammentő a kórházba "elszállt" vérnyomással és szívműködéssel. Így kevésbé veszélyesnek ítélték meg pl. a betalocot mint egy ilyen koraszülést.

Sajnos azt nem lehet szerintem kijelenteni, hogy semmi gondot nem okozott a Babáknál... :-( Elvégre honnan lehetne bizonyítani, hogy mondjuk a dopegyt vagy cordaflex vagy betaloc miatt lett ekcémás a kislányom vagy sem. Na meg ha valami kijön majd 10-20 évesen nekik. Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e meg... Én állandóan magamat okolom, amikor valami baja van a Lányomnak, hogy ez akár a gyógyszerek miatt is lehet. Soha senki nem fogja tudni megmondani, az áll-e a háttérben vagy teljesen más...

Ezt leszámítva, a Kislányom amúgy teljesen egészséges, tök jó kisbaba volt, sokat aludt, mindig jól evett, nem volt sírós, nyűgös, hasfájás sem volt vészes. ÉS mostanra meg már okos 17 hónapos... :-)

563. Avike1 (válaszként erre: 562. - Angica27)
2012. márc. 19. 21:00
Köszönöm a válaszodat Angica!Hát magas vérnyomással nekem is ez az első terhességem,mert a korábbinál,még nem volt ilyen problémám,meg akkor csak 22 éves voltam.arra lennék kiváncsi,hogy maga a terhesség emelheti a vérnyomást?mert pár napja azt veszem észre,hogy magasabb mint szokott lenni,pedig a gyógyszer jól be van állítva.neked a pocakos időszakban változtattak az adagon?130/80 körül volt a normális,de most pár napja 150/95 is mérek,bár ez kicsit stresszes időszak a lombik miatt,ráadásul még a +hormonok:)De nagyon boldog vagyok,mert úgy tűnik sikeres az 1. lombikom.pénteken kapok választ a HCG eredményre,akkor megyek vérvételre,akkor kicsit már megnyugodhatok.pusy szép estét
562. Angica27 (válaszként erre: 560. - Avike1)
2012. márc. 19. 19:39
Szia! Szeretettel fogadunk, bár egy jó ideje ketten tartjuk csak a frontot itt. :) Én annyira nem vagyok gyakorlott , mert első babaámat várom , juniusban érkezik Gyuszikám :) , de én is jó ideje magas vérnyomásos voltam már a terhességem előtt is, de mivel mi nem terveztük a babucit ezért a 8. hétig a régi vérnyomás csökkentőmet szedtem , akkor derült ki , h babás vagyok. Kérdeztem sok orvost akivel csak találkoztam , hogy ilyenkor mi a helyzet, de azt mondták nem történt semmi baj, amit később az AFP eredméyünk is bizonyított. Szóval ne aggódj, nagyobb bajt okoz a magas vérnyomás , mint a gyógyszer szedése. Puszi és irj nekünk nyugodtan én általában neten lógok :) . :)
561. Angica27 (válaszként erre: 559. - Vvicus)
2012. márc. 19. 19:32
Húú nekünk semmi nincs még :( mivel első baba.. most nézegetem a kocsikat ágyat stb... néhány rucit kaptunk , de kimenőset majd én is csak születés után akarok venni :)
560. Avike1
2012. márc. 19. 17:51
sziasztok szeretnék csatlakozni,mivel 10éve vagyok magas vérnyomás beteg,és most lombik kkezelésen vagyok túl.körülbelül 2 éve szedem a dopegyt250mg os tabit 3x1 tabletta.korábban Locren volt,de a babatervezés miatt át állított a belgyógyászom a dopegytre.eddig nem agyaltam rajta,de most,hogy pozitív lett a terhes teszt foglalkoztat a gondolat,hogy nem ártok-e ezzel a gyógyszerrel a picinek,vagy hogy milyen hatásai lehetnek rá.természetesen az intézményben ahol a lombik-ot elvégezték tudnak a gyógyszeres kezelésről,mégis gyakorló kismamikkal szeretnék erről kicsit beszélni:)pusy mindenkinek
559. vvicus (válaszként erre: 558. - Angica27)
2012. márc. 19. 17:32

Tudod, így másodjára már nincs sok beszerezni való, pláne, hogy kicsi a korkülönbség. :-) Ruhákat kaptam tesóméktól meg innen-onnan, eddig egyet vettem, majd persze még veszek 1-2 kimenőset méretenként, de fogalmam nincsen, mekkora is lesz Zente. Hanga 44-es ruhákkal kezdte, akkorát pedig nem szerzek be előre.

Szóval most ezzel nem volt sok dolgunk. Egy plusz bébiőrző kamerát kellett vegyünk, a babakocsit szerintem eladjuk, mivel elég lányos, és akkor veszünk másikat. De leginkább hordozni fogok. Viszont Zente szobája még csak most készül, férjem eléggé elodázta a dolgot... :-S

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?

2012. márc. 19. 14:56
Amúgy beszereztetek már mindent?
557. Angica27 (válaszként erre: 556. - Vvicus)
2012. márc. 19. 14:56
Biztos nem lehet könnyű , de ha muszáj akkor muszáj... majd ha túl lesztek mindenen mentek hármasban sétálni sokat :)
556. vvicus (válaszként erre: 555. - Angica27)
2012. márc. 19. 11:38

Én is remélem, hogy még 4 hetünk van egyben, lassan már 3.5 is elég lesz. Onnantól meg már jöjjön, ha jönni akar. :-)

A fekvés rémes, Hangával is az volt, pláne, hogy vele ráadásul kórházban feküdtem, de így meg, hogy itt van a kis 17 hónaposom és igényelne engem, borzasztó érzés... :-( Ma már sírtam ezen egyet. Minden áron ki akart menni, én meg nem tudok vele kimenni... :-(

555. Angica27 (válaszként erre: 554. - Vvicus)
2012. márc. 19. 11:13
Remélem még húzzátok egy ideig azért ... meglátod minden rendben lesz.. jó pihenést és mindenképpen írj ha történik valami, vagy ha csak unatkozol a sok fekvéstől.. :) kitartás puszi
554. vvicus (válaszként erre: 553. - Angica27)
2012. márc. 17. 20:06
No én kényszerpihenőre lettem fogva, most, hogy jó a vérnyomásom, beékelődött Zente feje és elkezdtem nyílni, meg keményedek... :-( A fekvéstől ma már 110/60 volt a vérnyomásom, ha meg felkelek, egyenesen szédülök. :-O
553. Angica27 (válaszként erre: 552. - Vvicus)
2012. márc. 14. 14:14
Jól vagyok , köszi :) nekem sosem mérnek orvosok ennyit :( örülök , hogy neked jó :) Egyébként nekem sincs baj vele itthon... :)
552. vvicus (válaszként erre: 551. - Angica27)
2012. márc. 14. 07:29

Biztos nem lesz szükségetek rá! :-)

Hogy vagy? Nekem most nagyon jó a vérnyomásom, tegnap 117/76-ot mért az orvosom! :-D

551. Angica27 (válaszként erre: 550. - Vvicus)
2012. márc. 13. 07:15
Köszi a fel világosítást, tényleg igazad van :) jobb ezt így megtudni mástól, remélem nem lesz szükségünk olyanra :)
550. vvicus (válaszként erre: 549. - Angica27)
2012. márc. 12. 18:33

Addig jó, míg nem tudod, de azért elárulom, és ha így tudod meg, még nincs benne semmi... :-) Perinatális intenzív centrum, vagyis olyan intenzív osztály, ahol a koraszülötteket gondozzák, ápolják.

Nekem május 7-re van egy programozott császárom, akkor lesz a kilakoltatás... :-) De ha addig megindulna a szülés, meglátjuk, kell-e császározni.

549. Angica27 (válaszként erre: 548. - Vvicus)
2012. márc. 12. 16:53
Nagyon remélem , hogy igazad lesz és jót mosolyunk majd június végén- július elején.. :) Az a PIC nem tudom mit jelent :( Te mikorra is vagy akkor kiirva..április eleje?
548. vvicus (válaszként erre: 547. - Angica27)
2012. márc. 12. 14:03

Az nem valami jó, akkor Ti még húzzátok is egymást. Engem le tud higgasztani a férjem valamelyest.

Én már nagyon elégedett vagyunk magunkkal, gyakorlatilag a múltheti uh-on 32 hét 2 naposnak mérték Zentét, a dokim meg azt mondta, az érettség alapján kerül egy baba PIC-re, szóval én azért már látom az alagút végén a fényt, hogy a PIC-et ezúttal megússzuk, gyakorlatilag még 4 hetet ha bent marad, akkor kor szerint is megvagyunk, méretek szerint is!

Szerintem Nálatok sem lesz gond! ;-) Szépen végigcsinálod Te is, aztán majd csak mosolygunk az egészen, hogy mennyit paráztunk. :-D

Elég hasonlóan reagál akkor a szervezetünk a gyógymódokra, Neked is segített a por, Neked is 2-3 hetekre segít a gyógyszer. Érdekes... :-)

547. Angica27 (válaszként erre: 546. - Vvicus)
2012. márc. 11. 20:57

Nálunk párom még agyalósabb mint én.. :( szóval itt ha van gond akkor elég nagy agyalás megy.. nekem annyi a szerencsém , hogy ki morgolódom magam hangosan :) Párom inkább magába folytja.. nem tudom melyik a jobb :)

Remélem én is , hogy minél tovább "húzzuk" ti is meg mi is.. amúgy ezt a 2 hetet én is figyeltem.. van benne valami :):)

Puszika és szép estét nektek :)

546. vvicus (válaszként erre: 545. - Angica27)
2012. márc. 11. 20:16

Én is ugyanígy vagyok, ha valami nem stimmel, agyalok ezerrel... :-S Rééémes, és irigylem a férjem, mert ő meg nem ilyen, nagyon jó neki, remélem, a gyerekek ezt a hozzáállást öröklik! :-)

Érdekes, hogy mostanában nekem a védőnő meg a doki is jókat mér, kivéve ha tényleg kezd bibi lenni... Igaz, mindig szedem a sedatif pc-t, mielőtt megyek hozzájuk, meg most lehúztam egy egész kúrát is. :-)

Hála Istennek, nem csinált semmit a vérnyomimmal az időjárás! Igazából azt figyeltem meg, hogy nekem kb. 2-3 hétig tart egy-egy gyógyszeremelés hatása, szóval majd kb. a 33-34. héten számítok újabb rosszabb mérésekre, remélem, addig kitart ez a szuper állapot.

545. Angica27 (válaszként erre: 544. - Vvicus)
2012. márc. 11. 15:08

Szia! Juujj az nem jó , hogy összeszedtél valamit :(

Köszönöm a kérdésed , minden okéd, jó értékeket mérek, bár pénteken kellett mennem a védőnőhöz és annak ellenére, hogy itthon minden tökéletes ő megint 148-at mért.. nem tehetek róla rosszul vagyok tőlük :D Nekünk sincs még semmi beszerezve.. de szerencsére nekünk még van időnk ezen gondolkozni. A problémák kizárására én képtelen vagyok.. :( sajnos, ha valami nem megy frankón akkor aggódom,legyen az anyagi gond vagy bármi más. Egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni :( Irigylem azt akinek ez megy. Remélem jól vagytok még mindig és ez a szomorkás idő nem tette tönkre a vérnyomid.

Puszi nektek. :) és kitartás ;)

544. vvicus (válaszként erre: 543. - Angica27)
2012. márc. 10. 19:41

Szia! Engem legyűrt a lábamról a hányásos-hasmenéses vírus, elkaptam végül Hangámtól, mára vagyok már jobban végre...

Hogy vagy? A vérnyomásod nem rosszalkodik? Nekem most teljesen jó lett a dopegyttel, 120/70 körül van, csak hát az a fránya pulzus... :-S Na az fekves is 110-115 közötti. :-S Sajna várható volt a cordaflextől.

Amúgy nekem segített, ha este is megittam egy adag port, amikor még a gyógyszer sem vitte l.

Igen, tudom, hogy nehéz az embernek kizárnia a életkörülményeket, hiába mondják azt a dokik, hogy semmin se aggódjunk, semmin se rágódjunk, csak pihenjünk, ne foglalkozzunk semmivel, hát ez nem ilyen egyszerű.

Engem most konkrétan az kezdett el aggasztani, hogy a 32. hétbe léptünk, aztán még semmi sincsen Zente fogadására előkészítve, se a szobáját nem csináltuk meg, sem ruhákat nem válogattam ki neki, még a kórházas pakk sincsen meg. Bele kéne húzni, az idő ketyeg... :-)

543. Angica27 (válaszként erre: 542. - Vvicus)
2012. márc. 8. 07:47
Én szorítok neked , hátha nem kellene gyógyszert szedned, de ha mégis.. végül is az a lényeg, hogy gyógyszerrel kordában tartható a dolog. :)Pár napja nekem is magasabbak az értékeim, remélem vissza áll az eredetire és nem kell növelnem a gyógyszert. Mondjuk most az anyagi állapotunk sem annyira jó így biztos , hogy az idegeskedés és az aggódás is nyom a latba valamicskét. Vigyázz magatokra ! Puszi
542. vvicus (válaszként erre: 541. - Angica27)
2012. márc. 5. 19:44
Jó lenne, ha nem kéne szedjem, de nem ábrándozok, ez tényleg mindenkit érint a családban: Anyumat, Apumat, Nővéremet, Bátyámat. De végül is ez még nem a világ vége. Annyi van csak, hogy ahogyan mostanában érzem magamat, nem tudom, hogy tényleg belevágnék-e egy harmadik babóca kihordásába... És ez még istenes az előző terhességhez képest, de már kezd ahhoz hasonlítani a közérzetem.
541. Angica27 (válaszként erre: 540. - Vvicus)
2012. márc. 5. 17:38
Hátha nem lesz szükség a gyógyszerre ha meg szültél.. nekem biztos kell majd , mert előtte is szedtem már, bár biztatnak olyannal, hogy hátha elmúlik a szülés hatására.. kiváncsi leszek :P
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook