Kismamák magas vérnyomással (beszélgetés)
A terhesség emeli a vérnyomást, ráadásul minél előrehaladottabb, annál jobban. Ezeket az értékeket szerintem beszéld majd meg valamilyen orvosoddal.
A Lányommal már a 8. héten emelkedettet mért a védőnő, aztán valahogy a 16. hét körül kezdődött az egész eldurvulása, a 18. héten meg már 180 volt a vérnyomásom. És hiába emelték a gyógyszert, nem segített, csak emelkedett. Ezért volt pl. a betaloc is. Aztán minél nagyobb lett a terhesség, én annál jobban kivoltam a keringésemtől... :-S A 34. hétig bírtuk egyben.
Most viszont elég jól alakult minden, csak a 27. hét környékén kezdtem el szedni a vérnyomáscsökkentőt, a 30. héten kellett bevezetni a másikat is, azóta teljesen jó. Amúgy nekem anno azt mondták, hogy a 24. és 28. héten várható vérnyomásugrás leginkább. Aztán meg a vége felé.
Ó, és én nem tudom még mindig, hogy nem terhesen akkor msot magas-e vagy sem. :-) A Lányom előtt nem szedtem semmit, aztán szedtem egy darabig de rájöttem, jó nekem gyógyszer nélkül is a vérnyomásom. Aztán pedig gyógyszer nélkül vittem a terhességet a 27. hétig.
Szia! Először is gratulálok! :-)
A gyógyszert előny és kockázat szempontjából adják az orvosok. Ergo: többet ártanál azzal a Babádnak, ha nem szednéd, mint hogy szeded! Nekem anno még betalocot is kellett szednem, amit terhesektől pont elvesznek, mert a 26. héten vitt be a rohammentő a kórházba "elszállt" vérnyomással és szívműködéssel. Így kevésbé veszélyesnek ítélték meg pl. a betalocot mint egy ilyen koraszülést.
Sajnos azt nem lehet szerintem kijelenteni, hogy semmi gondot nem okozott a Babáknál... :-( Elvégre honnan lehetne bizonyítani, hogy mondjuk a dopegyt vagy cordaflex vagy betaloc miatt lett ekcémás a kislányom vagy sem. Na meg ha valami kijön majd 10-20 évesen nekik. Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e meg... Én állandóan magamat okolom, amikor valami baja van a Lányomnak, hogy ez akár a gyógyszerek miatt is lehet. Soha senki nem fogja tudni megmondani, az áll-e a háttérben vagy teljesen más...
Ezt leszámítva, a Kislányom amúgy teljesen egészséges, tök jó kisbaba volt, sokat aludt, mindig jól evett, nem volt sírós, nyűgös, hasfájás sem volt vészes. ÉS mostanra meg már okos 17 hónapos... :-)
Tudod, így másodjára már nincs sok beszerezni való, pláne, hogy kicsi a korkülönbség. :-) Ruhákat kaptam tesóméktól meg innen-onnan, eddig egyet vettem, majd persze még veszek 1-2 kimenőset méretenként, de fogalmam nincsen, mekkora is lesz Zente. Hanga 44-es ruhákkal kezdte, akkorát pedig nem szerzek be előre.
Szóval most ezzel nem volt sok dolgunk. Egy plusz bébiőrző kamerát kellett vegyünk, a babakocsit szerintem eladjuk, mivel elég lányos, és akkor veszünk másikat. De leginkább hordozni fogok. Viszont Zente szobája még csak most készül, férjem eléggé elodázta a dolgot... :-S
Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?
Én is remélem, hogy még 4 hetünk van egyben, lassan már 3.5 is elég lesz. Onnantól meg már jöjjön, ha jönni akar. :-)
A fekvés rémes, Hangával is az volt, pláne, hogy vele ráadásul kórházban feküdtem, de így meg, hogy itt van a kis 17 hónaposom és igényelne engem, borzasztó érzés... :-( Ma már sírtam ezen egyet. Minden áron ki akart menni, én meg nem tudok vele kimenni... :-(
Biztos nem lesz szükségetek rá! :-)
Hogy vagy? Nekem most nagyon jó a vérnyomásom, tegnap 117/76-ot mért az orvosom! :-D
Addig jó, míg nem tudod, de azért elárulom, és ha így tudod meg, még nincs benne semmi... :-) Perinatális intenzív centrum, vagyis olyan intenzív osztály, ahol a koraszülötteket gondozzák, ápolják.
Nekem május 7-re van egy programozott császárom, akkor lesz a kilakoltatás... :-) De ha addig megindulna a szülés, meglátjuk, kell-e császározni.
Az nem valami jó, akkor Ti még húzzátok is egymást. Engem le tud higgasztani a férjem valamelyest.
Én már nagyon elégedett vagyunk magunkkal, gyakorlatilag a múltheti uh-on 32 hét 2 naposnak mérték Zentét, a dokim meg azt mondta, az érettség alapján kerül egy baba PIC-re, szóval én azért már látom az alagút végén a fényt, hogy a PIC-et ezúttal megússzuk, gyakorlatilag még 4 hetet ha bent marad, akkor kor szerint is megvagyunk, méretek szerint is!
Szerintem Nálatok sem lesz gond! ;-) Szépen végigcsinálod Te is, aztán majd csak mosolygunk az egészen, hogy mennyit paráztunk. :-D
Elég hasonlóan reagál akkor a szervezetünk a gyógymódokra, Neked is segített a por, Neked is 2-3 hetekre segít a gyógyszer. Érdekes... :-)
Nálunk párom még agyalósabb mint én.. :( szóval itt ha van gond akkor elég nagy agyalás megy.. nekem annyi a szerencsém , hogy ki morgolódom magam hangosan :) Párom inkább magába folytja.. nem tudom melyik a jobb :)
Remélem én is , hogy minél tovább "húzzuk" ti is meg mi is.. amúgy ezt a 2 hetet én is figyeltem.. van benne valami :):)
Puszika és szép estét nektek :)
Én is ugyanígy vagyok, ha valami nem stimmel, agyalok ezerrel... :-S Rééémes, és irigylem a férjem, mert ő meg nem ilyen, nagyon jó neki, remélem, a gyerekek ezt a hozzáállást öröklik! :-)
Érdekes, hogy mostanában nekem a védőnő meg a doki is jókat mér, kivéve ha tényleg kezd bibi lenni... Igaz, mindig szedem a sedatif pc-t, mielőtt megyek hozzájuk, meg most lehúztam egy egész kúrát is. :-)
Hála Istennek, nem csinált semmit a vérnyomimmal az időjárás! Igazából azt figyeltem meg, hogy nekem kb. 2-3 hétig tart egy-egy gyógyszeremelés hatása, szóval majd kb. a 33-34. héten számítok újabb rosszabb mérésekre, remélem, addig kitart ez a szuper állapot.
Szia! Juujj az nem jó , hogy összeszedtél valamit :(
Köszönöm a kérdésed , minden okéd, jó értékeket mérek, bár pénteken kellett mennem a védőnőhöz és annak ellenére, hogy itthon minden tökéletes ő megint 148-at mért.. nem tehetek róla rosszul vagyok tőlük :D Nekünk sincs még semmi beszerezve.. de szerencsére nekünk még van időnk ezen gondolkozni. A problémák kizárására én képtelen vagyok.. :( sajnos, ha valami nem megy frankón akkor aggódom,legyen az anyagi gond vagy bármi más. Egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni :( Irigylem azt akinek ez megy. Remélem jól vagytok még mindig és ez a szomorkás idő nem tette tönkre a vérnyomid.
Puszi nektek. :) és kitartás ;)
Szia! Engem legyűrt a lábamról a hányásos-hasmenéses vírus, elkaptam végül Hangámtól, mára vagyok már jobban végre...
Hogy vagy? A vérnyomásod nem rosszalkodik? Nekem most teljesen jó lett a dopegyttel, 120/70 körül van, csak hát az a fránya pulzus... :-S Na az fekves is 110-115 közötti. :-S Sajna várható volt a cordaflextől.
Amúgy nekem segített, ha este is megittam egy adag port, amikor még a gyógyszer sem vitte l.
Igen, tudom, hogy nehéz az embernek kizárnia a életkörülményeket, hiába mondják azt a dokik, hogy semmin se aggódjunk, semmin se rágódjunk, csak pihenjünk, ne foglalkozzunk semmivel, hát ez nem ilyen egyszerű.
Engem most konkrétan az kezdett el aggasztani, hogy a 32. hétbe léptünk, aztán még semmi sincsen Zente fogadására előkészítve, se a szobáját nem csináltuk meg, sem ruhákat nem válogattam ki neki, még a kórházas pakk sincsen meg. Bele kéne húzni, az idő ketyeg... :-)
További ajánlott fórumok:
- Terhességi magas vérnyomás
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Magas vérnyomásra melyik gyógyszer vált be?
- 10 hetes kismamaként folyamatosan fáj a fejem, az orvos szerint az alacsony vérnyomás miatt. De a kávé nem emeli.Tud valaki valami ötletet?
- A kismamak hamarabb megerzik a fronthatast? Ilyenkor felmehet a vernyomasunk?
- Magas vérnyomásos kismamák ide