Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Jaj, de jo, hogy hazaertetek szerencsesen!:) A babakocsival nem lett baj? Nem dobaltak, hogy mukodott a dolog?
En jol vagyok, megirom Csinitanak, amit irtal.
Az otthonlet kicsit uncsi, de meg elvezem, csak olyan jo lenne, ha tudnek 10-ig aludni...de nem megy:(
Itt olyan szep lanyok, a der a fuvon a haz elotti parkban! Tiszta feher minden, de mar olvasztja fel a nap!
Otthon milyen ido van? Hideg? Allitolag jon ott is a ho! Ide is pentekre havat mondanak..:) nehogy Kisendre kibujjon a hidegfrontra, mert hallotam, hogy hidegfrontra jonnek ki a babak sokszor hamarabb.
Kepzeljetek lanyok, a csaladom tagjaival tippeltettem, hogy mikor erkezik es egy uveg pezsgot adok ajandekba annak, aki eltalalja:)
Eddig a nagymamam mondott a legkorabbit miutan latta a pocakomat skype-on. december 6-ot:)
Kivancsi vagyok!:)
Sziasztok Csajok!
Jajj írok egy gyorsat de lehet h hosszú lesz. :-) Üdv az újaknak! Valaki írta az újak közül (ne haragudjatok nem emléxem a névre) h fél az itteni ellátástól, rosszat hallott! Hát szerintem ez vica-verza! macskabagoly otthon szült, meg volt elégedve az otthonival, én kint szültem és millió-trillió százalékra boldog voltam. mint a filmekben, olyan volt a szülésem. egyedül a szobában, fürdőszobával, párolt zöldséggel, csirke falatkákkal, fagyival, banánnal az ebéd. az ápolónő jött megengedni a fürdővízemet!!! és reggelire pedig kaptunk a férjemmel kávét, teát, piritóst! szóval életem egyik legjobb élménye volt. :-)))) komolyan mondom (akár hiszitek akár nem) még szülnék 10x is, nekem a babával "gyűlik meg a gondom", de ez más tészta! :-)
Szóval csajok itthon vagyunk, le a kalappal a reptér előtt, mind a lutoni, mind a pesti előtt, a wizzair személyzete kitűnő volt, Ádi is elég jól bírta, csak pestről pécsig utat viselte kicsit rosszul, fáradt volt már, most alszik. elég jól aludt éjszaka is....:-) apapocak már most hiányzik, olyan vicces h amikor meg ott van akkor meg tudnám folytani egy kanál vízbe...:-)
Adali: ez elég "common" h zsibbad a kezed, ha jól emléxem talán cirbolyának volt ilyen, a babának már olyan pici helye van, h ráfekhet egy idegre és elnyomja, de szerintem normális. A baba h mekkora lesz egyáltalán nem mérvadó. nekem a 39 hetes terhesgondozásomon lemérte a körfogatát a midwife a pocakomnak és a diagramm szerint 3800gr környéki babám kellett volna h legyen, aztán kispocak 3020grammal született, szóval az inkább felfelé "csal".
Jajj nagyon örülök Csinitának. Adali megtennél egy szívességet! Megemlítenéd Csinitának h puszilom és azért nem küldök neki sms-t mert itthon vagyok de ha bármi kérdése van akkor nyugodtan írjon itt privit ha tud és én válaszolni fogok!!
Adali h élvezed az otthon létet?
Azt hiszem most így hirtelen ennyi jutott eszembe! Majd jövök még olvasni, anyuék elmentek dolgozni, mi most itthon vagyunk kispocakkal, de épp alszik!
Puszilok Mindenkit!!!!
Ne aggodj goldfish, csak maradj agyban ma, meg jol oltozz fel, ha kimesz.
Nekem is paras volt a 12 het, akkor izgul meg aggodik az ember, esetleg csinalj meg egy tesztet, az megerosit lelekben, ha latod az eros csikot:)
Igyal rengeteg folyadekot, mert az kimossa a veseden at a sok mereganyagot. En napi 2-3 liter forro citromos teat ittam. Mar jol vagyok, csak meg igy reggelre az orrom be van dugulva, es nem tudok 7-8-nal tovabb aludni. Mondjuk nekem lazam se volt.
Igen, mi is igy voltunk vele, minek regisztralni, ha nem vagyunk betegek, de igenis tessek, mert barmi johet, eltorod a labad, aztan nezhetunk, hogy nincs orvosunk itt:)
Tartsd a lazadat lent, menj vegyel paracetamolt, es izzadj az agyban. Most nagyon fontos, hogy ne legyel tul lazas, nagyon nem jo a kicsi bebinek.
Majd irj!
Csajok, tobbiek hogy vannak? Csajszi? Cirbolya? Macskabagoly? Meg az eltuntek? Kiddy, Huunika, kostyi, cicu???
Anyapocak gondolom, mar hazaert, remelem szep utjuk volt.
Tobbiek?
szerencsere lement a lazam. jo sokat szenvedtem vele....de a lenyeg, hogy sikerult. 38,1 volt a legnagyobb. amikor irtam, utana lefekudtem aludni, de csak egy orat pihentem, utana felebredtem, vagyis hat nem vegig aludtam. azota felvagyok, mig pihentem nem javult, pedig vizesruha volt a csuklomon, aztan a homlokomon.
utana vizesruhaztam magam, es igy lement, most lent is van 37,3. ennel ne menjen feljebb! reggel ha nem erzem jol magam inkabb nem dolgozok.
tegnap betelefonaltam NI ugyben, es mara kaptam is idopontot, szoval ez megvolna.
hazafele bementem az orvoshoz. asszisztens keri, hogy igazoljam itt lakom, marmint, hogy miota, mert es ugye egy bankszamlakivonaton azt nem latja... mire kerdem tole, hogy megis hogy... nem nagyon tudott valaszolni. vegiglapozta az utlevelem, talal e benne pecsetet... hat vadi uj utlevel... tul sok mindent nem talal benne, tavaly mielott kikoltoztem akkor csinaltattam.
aztan vegre kibokte, ok, akkor irassak egy levelet a csaladdal, hogy itt lakom tavaly szept. ota.
bar azon is nagyon csodalkozott, hogy nem regisztraltam eddig:D hat de minek mentem volna, ha sosem vagyok beteg. ez volt az elso lazam, miota kint vagyok. meg csak megfazva sem nagyon voltam. Lekopogom!:D
ma mar nem volt ez az eddig sem szamottevo, szinte lathatatlan halvany barnazgatas. szoval remelem minden rendben lesz velunk.
faj az egyik fogam. meg ott az inyem is... olvastam neten, hogy nem tesz jot a gyulladt fog...
gondolom majd kapok ilyen kartyat amivel el tudok menni, aztan kezdenek vele valamit....remelem...:)
masnak is kicsit paras volt az elso 12 het? vagy csak en parazom tul? igazabol nem idegeskedek, csak annyira nem szeretnem, ha barmi tortenne. annyira szeretnenk ezt a kisbabot.
Nem jo semelyik goldfish!
Paracetamol, meg valami homeos bogyo torokfajasra....ugy latom mindenki megkapja elobb utobb ezta hulye jarvanyt...
Rengeteg citromos teat igyal!!!
sziasztok
hoemelkedesem van, 37,3 kohogok is, kicsit kapar a torkom, meg nem veszesen, de folyik az orrom, szedhetek ra valamit? Ti szedtetek strepsilst amikor a terhesseg elejen voltatok? vagy van itthon ibuprohenem. ittam egy kamillateat, aztan valoszinuleg alszom.
Ma a savam kicsit jobb, ovatosan eszem. Semmi kulonoset nem csinaltam, itt ultem a hoxan, setaltam, most fozok, meg nezem a tevet, mindjart jona weakest link:) azt szeretem.
Szamolgattam Kisendre mozgasait...de mar 9-re elerte a 10 mozgast, utana elvesztettem a fonalat...virgonc kis szaros:)
Fozok rizseshust, kicsit feljavitva, teszek bele brokkolit, repat meg egy krumplit is a husihoz es a rizshez. Ilyen egytaletel...
Ti mit csinaltatok a kis Martinnal ma?
Ja, en is remelem, inkabb kicsi marad, nem nagy.
Jobb ha kicsi, könnyebb megszülni ;)
Savad hogy áll?
mit csináltál ma??
Ugy gondolod cirbolya, hogy nagy baba? Mert eddig meg mindenki azt mondta, hogy kicsi a hasam! De ha szerinted nagy, akkor mar legalabb egy ember azt mondja:)
Meg a 29. heten, amikor bementunk a korhazba, akkor inkabb kicsi volt mint nagy. Benne volt az atlagban, de inkabb az atlag vonal alatt mindennel, mint felett..
Ez jó kérdés!A midwifeok mindent látó keze :DD
Nekem azt mondta, hogy nagy babám lesz erre 2749g volt...
Csajok, most hivott Csinita!
Minden rendben van veluk, Aaront ma kivettek az inkubatorbol, mar olyan jol van, a kis David meg sokkal kisebb, de mondtak neki, hogy ikreknel ez elofordul, hogy az egyik kicsit elhuz a fejlodesben, a masik meg csak kesobb eri utol!
Volt mar vasarolni a Bromley shopping centre-ben ma es vett par kis rucit nekik, azt mondta, ugy erezte magat, mint Alice in Wonderland-ben 3 het kulvilag nelkul most ment ki eloszor:)
Mondtam neki, miert nem hivott fel, eljohetett volna egy teara:)
Van sok teje, az apolonok mind szerelmesek a kis ikrekbe. Plusz egy no szult a korhazban , es valami oriasbebije lett 4 kilos, es adott Csinitanak egy csomo kis ruhat amik nem voltak jok az o babajara.
Szoval jol erzi magat, kicsit meg Davidkaert aggodik, de szerintem minden rendben lesz.
Csajok, remelem ti jol vagytok, biscuit, mit mondott a midwife? Minden okes volt?
Figyeljetek mar itt honnan tudjak, hogy mekkora a baba amikor meg benned van? Honnan tudjak, ha nagy vagy kicsi? uh nelkul?
Voltam setalni! Igaz a tervezett 30 percbol 15 lett, de az is valami, nem?
Kicsit beszurt a pocakom, ezert inkabb visszafordultam feluton. De azert igy is jo volt, mar elmult a beszuras.
Lanyok, a kicsim olyannyira aktiv volt egesz nap, csak na! Es most a seta ota szerintem elaludt:)) Annyira szeretem mar most. Elringattam, es bealudt...
Biscuit majd irj, mit mondott a midwife.
En is jobban szeretem del Londont mint eszakot, pedig mi jo helyen laktunk anno, Wembley fele, az biztonsagos is volt..
Neha viszont en is gondolkodom egy szep nagy hazban valahol kijjebb:) i wish...
Huh udv az ujaknak... termelunk rendesen!!
EWn is Londonba akarok lakni!!! Vagy legalabbis bar ismernem azokat a helyeket amirol irtok, mind olyan nagyon jol hangzik! (micsoda szempont ugye..)
Jaj nekem neha hianyzik a varosi levego, mint peldaul most!!!
Akkor tudjad, ha az Amanda nevu midqwife-ot kapod majd szuleshez, ot nagyon szeretem, tok edes. Mert en nem is kaphatom ot, ugyanis Lewishamben dolgozik.
En mindig hozza mentem, es meg megyek is a doctor's surgery-mben.
Sziasztok csajok:)
De sokan lettünk:) üdv az újaknak!
Infó Csinitáról??Adali elküldenéd a telszámát??
Mi jól vagyunk rizottót főzök, képzeljétek lehet a mi tesconkban csibemájat kapni és csak 1 font, most májat eszünk májjal :DD
Martus épp szunyál!
Biscuit, vettunk babakocsit, talaltam egy online company-t, skotok, ahonnan vettuk, ha akarod priviben elkuldom a website-ukat, hogy ne legyen reklamozas.
AZT irjak ott, hogy szerintuk a bugaboo-val vetekszik a termekuk, mi megvettuk, osszeraktuk, szep, de ugye majd az eves a probaja a pudding-nnak, nem tudom, milyen lesz, majd megirom. Kulonben nagyon aranyos, es "csak" 299 font volt, ebben van babaules, pram meg a felulos kocsi, amit kesobb atalakitasz majd.
Nektek?
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?